Skocz do zawartości
IGNORED

Przedpremierowe nowości w PC-Audio

RAFKO_Dystrybucja

Rekomendowane odpowiedzi

no to chyba była kwestia czasu aż potentat na rynku odtwarzaczy multimedialnych skieruje uwagę na audio; wszystkie poprzednie produkty kierowane były w stronę obrazu.

niestety, szaleństwa ciąg dalszy.

wydawało mi się że po zalewie strumieniowców ze średniego pułapu (marantz denon pioneer itp), i poza hi-endem przyjdzie pora właśnie na rynek rozsądniej wyceniony (vide ceny odtwarzaczy na przykład popcorn hour, które są bardzo sensowne i wybitne w stosunku do oferowanej jakości i funkcjonalności) ale nie.

sugerowana cena 4 499,00 zł.

to jest kpina z rozsądku po prostu. już tracę nadzieję na to że rynek audio odzyska olej w głowi, bo to jest wstyd po prostu tyle krzyczeć za taki odtwarzacz.

Wycena w premierze jest zazwyczaj +10% w górę, nie więcej, stąd ceny niższej niż 3990 nie oczekiwałbym

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

no to chyba była kwestia czasu aż potentat na rynku odtwarzaczy multimedialnych skieruje uwagę na audio; wszystkie poprzednie produkty kierowane były w stronę obrazu.

niestety, szaleństwa ciąg dalszy.

wydawało mi się że po zalewie strumieniowców ze średniego pułapu (marantz denon pioneer itp), i poza hi-endem przyjdzie pora właśnie na rynek rozsądniej wyceniony (vide ceny odtwarzaczy na przykład popcorn hour, które są bardzo sensowne i wybitne w stosunku do oferowanej jakości i funkcjonalności) ale nie.

sugerowana cena 4 499,00 zł.

to jest kpina z rozsądku po prostu. już tracę nadzieję na to że rynek audio odzyska olej w głowi, bo to jest wstyd po prostu tyle krzyczeć za taki odtwarzacz.

nigdy nie będzie w audio tanio, będzie coraz drożej taka to niszowa i coraz ciensza branza, tanio będzie w tabletach smartphonach mini-pctach może nawet z androidem - i tam należy szukac taniego nowoczesnego odtwarzacza w przyszlosci

chwilowy brak działalności w audio.

Edifier S760 nowy flagowy zestaw 5.1

DTS, Dolby Digital,Dolby ProLogicII, 3 optyki, 540W RMS

Dostępny od lutego 2014 w cenie około 1999zł.

1425727_654884317896419_1668239592_n.png

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Fajne tylko ta cena wysoka jak na zestaw PC,W tej kwocie można już dostać ampli H/K AVR70 i jakieś kolumny Taga.Pewnie zagra lepiej:-):-)No ale jak brak miejsca to trzeba iść na kompromis:-)

Fajne tylko ta cena wysoka jak na zestaw PC,W tej kwocie można już dostać ampli H/K AVR70 i jakieś kolumny Taga.

Sam ten ampli, kosztuje 1100zł w najtańszym sklepie wg. skapca ... do tego kolumny (5 + aktywny sub) za 750zł?? (bo ten zestaw Edifiera będzie pewnie po 1850 zł w sklepie) i twierdzisz że zagra lepiej? ... powątpiewam.

m.allegro.pl/przedmiot,harman-kardon-avr-158-taga-tav606-v3-dealer-gwaran,3696362058.html Wprawdzie inny ampli ale podobna półka cenowa no i zestaw 5.0 Uważasz ze duże kolumny wraz z amplitunerem zagrają gorzej?.

no i zestaw 5.0 Uważasz ze duże kolumny wraz z amplitunerem zagrają gorzej?.

Tak ... miałem kiedyś Yamaha RX-V350 i kolumny f-my belwood (czy bellwood) - co za crap. .. myślisz że tylko wielkość się liczy? Mozna kupić wielkie kolumny za 100 cos zł (total szajs), jak i małe kolumienki za kilka tys zł ... i te małe zagrają lepiej.

Inna sprawa, że nie napisałem, że ten Harman zagra na 100% gorzej ... tylko że powątpiewam, by zagrał lepiej (czyli daję mu 50% szans - jak widzisz i tak całkiem sporo)

Ma być też tańszy zestaw:

941817_357709647697104_1512394226_n.jpg

NEW DA5100 :

- 5.1 multimedia speaker system with 120W total power output

- 5.1, PC and auxiliary audio input with preset EQ options of Normal/Music/Movie/Game mode

- 8inch (210mm) subwoofer driver provides 65W bass output

- 3 inch midrange drivers and ¾ inch silk dome tweeters, all magnetically shielded

- Professional amplifier system with Digital Signal Processing (DSP)

- Remote control for volume, bass and treble adjustments, input selection, preset EQ selection, mute and standby.

- Digital dsiplay located on the subwoofer

- 100% MDF wooden enclosure for both satellites and subwoofer

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Kyle ja nie dałem jako przykład jakiś kolumn tylko dlatego ze są duże ale Taga 606 które w opinii wielu w swojej cenie nie mają konkurencji.Nie chodzi o to ze są duże.Poczytaj opinie na ich temat a myślę że sprawa będzie już jasna.Ampli daje więcej możliwości podłączenie no i obsługa dźwięku HD robi różnice.Skoro cena jest podobna i ktoś na możliwość wstawienia dużych kolumn to myślę ze wybór jest oczywisty.

Kyle ja nie dałem jako przykład jakiś kolumn tylko dlatego ze są duże ale Taga 606 które

Te taga kosztują w najtańszym sklepie ~1100zł + ~1100 ampli, co daje w sumie ~2200zł. Edifier nie będą w najtańszym sklepie kosztować ~2000zł, jak przestaną być nowinką.

ps. no i te taga są bez suba ... trochę to takie nie do końca łatwe do porównania 5.0 do 5.1 ... dolicz sub, to cena jeszcze bardziej oddali się od Edifier

• 2 tygodnie później...

Nadchodzi Audiotrak DR.DAC3 :-)

Chodzą słuchy, że już za chwileczkę już za momencik pojawi się na naszym polskim rynku :-)

Zainteresowani niech wypatrują go już w nadchodzącym tygodniu :-)

Zainteresowani niech wypatrują go już w nadchodzącym tygodniu :-)

Np tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

FIRST MINUTE :-)

Ukryta Zawartość

Mam jeszcze dla Was informację w sprawie Audinsta HUD-mx2. Piszę o tym ponieważ dostajemy mnóstwo pytań o dostępność tego modelu w Polsce.

Kiedy ostatnio się pojawił.. cała dostawa sprzedała się w 24 godziny.. akurat miałam urlop i nawet nie zdążyłam go obejrzeć, nie mówiąc już o jakiejkolwiek próbie odsłuchu :/

Planowane wejście kolejnej dostawy to początek przyszłego tygodnia (poniedziałek lub wtorek). Zapraszam! :-)

• 3 miesiące później...

Chodzą słuchy, że już za chwileczkę, już za momencik będzie można kupić w Polsce głośniki Microlab Solo9C.

Zainteresowani bądźcie czujni :-)

Np tu:

Ukryta Zawartość

FIRST MINUTE :-)

Wolę TC BMC2:

- wyjścia XLR

- cyfrowy regulator głośności, dzięki czemu balans jest idealnie trzymany, nie to co w analogowych, gdzie jest "jak się uda"

Natomiast DR.DAC.3 byłby ciekawy gdyby:

- był dużo tańszy (albo kosztował podobnie, ale miał dodatkowo zbalansowane wyjścia XLR)

- miał cyfrowo sterowany kontroler głośności

Ukryta Zawartość

Chodzą słuchy, że już za chwileczkę, już za momencik będzie można kupić w Polsce głośniki Microlab Solo9C.

Zainteresowani bądźcie czujni :-)

Zapraszam, na First Minute:

Ukryta Zawartość

Głośniki właśnie są przyjmowane na nasz magazyn, w związku z czym informuję, że zamówienia realizujemy od ręki.

Z istotnych informacji, w komplecie znajduje się komplet okablowania:

Kablel 2RCA - mini jack (3,5mm)

Kabel 2RCA-2RCA

Kabel optyczny (S/PDIF)

Kabel koncentryczny (coaxial)

Kabel HDMI

Kabel głośnikowy

Jest też zupełnie nowy pilot.

Na razie mamy tylko zdjęcia dostarczone przez producenta:

microlab-solo9c.jpg

microlab-solo9c.jpg

Gdy tylko pojawią się nowe, prezentujące całą zawartość i detale, na pewno je podwiesimy.

Ukryta Zawartość

To zależy do czego i jak chcesz używać tych głośników.

Bezpośredni test porównawczy modelu Solo7C i Solo9C być może uda nam się wykonać jeszcze w tym tygodniu. Wtedy będę mogła coś więcej napisać.

Póki co, podstawową różnicą jest to, że model Solo9C posiada dodatkowo wejścia cyfrowe: optyczne Toslink i koncentryczne, a także wejście i wyjście HDMI. Obydwa modele różnią się między sobą też kilkoma detalami. Do końca dnia powinnam mieć już zdjęcia. Wkleję.

Są zdjęcia! Ponieważ są duże i jest ich aż 6, wklejam link pod którym możecie je obejrzeć:

Ukryta Zawartość

Tutaj wklejam tylko nowy pilot (reszta zdjęć w linku):

microlab-solo9c.jpg

Ukryta Zawartość

No kolumny solo9c kupione.Dziękuje sklepowi audioinsane za profesjonalną obsługę i ekspresową wysyłkę.Czekam na konkrety odnośnie porównania dzwięku z solo7c:-) Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Kruger Matz 0793 przy użyciu Tapatalka

No kolumny solo9c kupione.Dziękuje sklepowi audioinsane za profesjonalną obsługę i ekspresową wysyłkę.

Cała przyjemność po naszej stronie :-)

Czekam na konkrety odnośnie porównania dzwięku z solo7c:-) Pozdrawiam.

Porównanie modeli byliśmy zmuszeni przenieść na bieżący tydzień. Gdy tylko będę miała wyniki z odsłuchów chętnie się nimi podzielę.

Za to w zeszłym tygodniu nie odmówiliśmy sobie dogłębnego zapoznania się z modelem Solo9C ;-)

Spójrz na te magnesy w midwooferach, średnica 10cm!

solo9c_srodek.jpg

Tak, będzie recenzja :-) Na portalu digileaks.pl Kiedy? Mam nadzieję, że wkrótce :-)

Dzisiaj wreszcie miałam przyjemność zrobić odsłuch jeden na jeden modeli Solo9C i Solo7C i muszę napisać, że słychać różnicę. Przyznaję, że po news-ie z katalogu, który zamieściłam tutaj bodajże w listopadzie nie spodziewałam się tego :-) Jak przyjechały i mogliśmy je obejrzeć i nawet rozebrać zaczęłam już mieć pewne podejrzenia, że a nuż.. i dzisiaj się one potwierdziły.

Solo9C mają bardziej wyeksponowaną górę, co powoduje wrażenie większej przestrzeni. Moim zdaniem to duży atut.

Może ktoś jest z Poznania lub okolic i chce podjechać posłuchać? :-)

No ja audiofilem nie jestem ale podoba mi się stereofonia tych głośników.Odpalam sobie płytki Dżemu,siadam na sofie i widzę jak Rysiek śpiewa stojąc 2 metry przede mną:)

Przepremierowo dac lampowy Jolida:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.