Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o przegrzenie sprzetu

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Avathar,

jeśli temperatura wzrośnie za bardzo to układ ochronny przełączy amp w stan oczekiwania (przynjamnie tak jest u mnie) ale może lepiej nie sprawdzać tego i klocków nie stawiać na sobie ;)

pozdrawiam

WITAM

1. JEŚLI TWÓJ SPRZĘT STOI W SZAWCE SE SZKLANYMI DRZWICZKAMI, TO PAMIĘTAJ ABY PODCZAS PRACY BYŁY ONE ZAWSZE OTWARTE .

2. POD DVD DAJ GRÓBE PODKŁADKI POD STOPKI ( MIN. 3CM) ZWIĘKSZYSZ W TEN SPOSÓB PRZEŚWIT POMIĘDZY DVD A AMPEM ( LEPSZA BĘDEZIE WENTYLACJA )

A nie wystarczy dorobić półeczkę na DVD/CD coby sprzęty nie stały bezpośrednio na sobie? Żaden z producentów nie promuje ustawiania niczego na ampli właśnie ze względu na termikę. Innym rozwiązaniem byłaby szersza półka, gdzie sprzęty mogłyby stać obok siebie.

• 5 miesięcy później...

Ja także mam ustawione DVD H/K21 na AVR430 i ta temperatura pomiędzy nimi nie dawała mi spokoju.

Jednak sprzedawca powiedział że to normalne ustawienie i nic się nie stanie dla DVD, wiec dałem sobie spokój.

Zastanawia mnie jednak kwestia wentylatora w amplitunerze, bo nie widziałem aby on u mnie pracował. Może spowodowane to jest tym że mam podłączone do aplitunera tylko dwa przednie głośniki?

Mam pytanie jak jest z tym wentylatorem w AVR 430?

Czy ma on pracować cały czas, czy tylko wtedy gdy radiatory osiągną odpowiednią temperaturę?

Jak to jest u Was?

Co zaobserwowaliście?

Aroo zamiast wierzyć panu sprzedawcy, proponuję przeczytać instrukcję, strona 4:

"Do not obstruct the ventilation slots on the top of the unit, or place objects directly over them."

I to chyba wystarczy.

W instrukcji do mojej końcówki Rotela podano, by minimalna wolna przestrzeń nad wzmacniaczem wynosiła 75 mm, a ten klocek bardzo mało się grzeje.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.