Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Acoustic Energy Evo 3

saloon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Kompletuję swoje pierwsze stereo. Kilka dni temu stałem się posiadaczem kolumn podłogowych AE Evo 3. Obecnie poszukuję wzmacniacza do ok. 1300zł, może być używany, choć raczej z wyższego rocznika.

Co do preferencji muzycznych, to będę słuchał praktycznie wszystkiego, z wyjątkiem ciężkiego metalu,techno. Film / muzyka powiedzmy 50 / 50. Co do brzmienia, to kolumny jak dla mnie mają dobry bas, średnie i wysokie tony minimalnie gorsze (w porównaniu do MA RS6), więc nie chciałbym czegoś bardziej dobijającego górę, a upiększającego bas :)

Do tej pory myślałem nad NAD 326BEE. Czy możecie polecić mi coś innego, ewentualnie napisać czy NAD będzie pasował?

Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość jeśli coś opisałem niejasno lub zbyt laikowato :)

https://www.audiostereo.pl/topic/106709-wzmacniacz-do-acoustic-energy-evo-3/

Witaj,

oprócz wzmacniacza NAD, zwróć proszę uwagę na integrę Xindak A-06 (http://www.q21.pl/xindak-a-06.html). To wzmacniacz trochę łagodniejszy w górze, co moim zdaniem jest pożądane przy kolumnach AE. Taka konfiguracja powinna idealnie sprawdzić się.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Xindak A-06 nie ma łagodniejszej góry tylko ma ją po prostu bardzo mało rozdzielczą i kiepską. NAD 326 może też nie jest mistrzem precyzji ale góra za to jest wystarczająco dokladna, lekko ocieplona i wyrównana z resztą pasma. Wg mnie to lepszy wybór. Xindaka słuchałem a NADa mam, miałem Acoustic Energy Aegis Evo One więc wiem co pisze.

Możesz jeszcze poszukać wzmacniacza Advenced Acoustic MAP-105.

• 2 tygodnie później...

To prawda z tym Primare. Posiadam te same kolumny już 4 lata i ostatni rok przełączam między Primare A20 i Creek Evo. Nie potrafię powiedzieć, który wzmacniacz bym preferował. Oba świetnie panują nad tymi kolumnami. Co do brzmienia - te wszystkie dobre słowa o tym jak te wzmaki grają już zostały napisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.