Skocz do zawartości
IGNORED

Gemme Audio Katana + NAD MastersM51 + Ming da MC368-BSE

Szczygieł

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Szczygieł' timestamp='1384768765' post='2995677']
A ten zasilacz az tak duzo zmienia?
[/quote]
Zmienia dosyć sporo.

Dźwięk zdecydowanie nabiera masy, przestrzeni przy i tak sporej szczegółowości. Szczególnie pozytywnie wpływa na rozciągnięcie pasma przenoszenia w najniższych rejestrach.

Poza tym, całkowicie niweluje brzmienie kabla zasilającego (ze względu na swoją konstrukcję), więc odpadają dylematy związane także z wyborem dobrego (kosztownego?) przewodu zasilającego :)

Zgadzam się z przedmówcą. PALMER szczególnie pozytywnie wpływa na jakość odtwarzania wokali - stają się dużo bardziej realistyczne.

M3TECH bez Palmera jest bardzo przeciętny. Z Palmerem to zdecydowanie inne granie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 3 tygodnie później...

[quote name='Piopio' timestamp='1385814654' post='3007582']
Zgadzam się z przedmówcą. PALMER szczególnie pozytywnie wpływa na jakość odtwarzania wokali - stają się dużo bardziej realistyczne.

M3TECH bez Palmera jest bardzo przeciętny. Z Palmerem to zdecydowanie inne granie.
[/quote]

Według mnie Young sam w sobie to wybitne urządzenie, nawet bez Almera.

Ale z Palmerem, to jeszcze wyższa liga.

Punkt widzenia zależy od własnych preferencji, reszty systemu i "zasobności portfela"...

[quote name='Tribunal' timestamp='1387469402' post='3025103']
Punkt widzenia zależy od własnych preferencji, reszty systemu i "zasobności portfela"...
[/quote]
Preferencje nie mają tu nic do rzeczy. Oceniam Younga obiektywnie w porównaniu do lepszych DAC. Z Palmerem gra jako tako, a bez Palmera nawet nie ma startu do lepszych. Oczywiście do większości systemów będzie szczytem marzeń ... ale do tych z większymi aspiracjami można znaleźć coś lepszego choć oczywiście droższego.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

[quote name='Piopio' timestamp='1387488772' post='3025417']
Preferencje nie mają tu nic do rzeczy. Oceniam Younga obiektywnie w porównaniu do lepszych DAC. Z Palmerem gra jako tako, a bez Palmera nawet nie ma startu do lepszych
[/quote]

Dla mnie Young gra dobrze. Z Palmerem jeszcze lepiej szczególnie na basie, później dynamice. Jako tako gra Young po wyjściu USB, które jest dla mnie jego najsłabszym punktem. Połączony coaxem przez Hiface Evo/evo supply + Evoclock/evo supply naprawdę wymiata - tyle, że robi się już bardzo drogo i można wybierać w innych dac'kach, które są jedną praktyczną skrzynką często lepiej grającą (nawet po usb) . Wkurzające jest w takim max zestawie Young/Palmer + Hiface evo/evo supply + Clock evo/evo supply, że są trzy akumulatory które mogą się w różnym czasie rozładować. Wtedy restart jplaya, itd. To irytuje...

"To co teraz, ha?"

[quote name='Szczygieł' timestamp='1384441393' post='2992442']
Witam wszystkich.
Mam kolumny Gemme Audio Katana, ktore graja obecnie ze wzmacniaczem i DAC DIY, ale nie jest do konca zadowolony z takiego połączenia. Chcialbym je zestawic z Dac NAD Masters M51 i lampka Ming da MC368-BSE. Jako źródło służy Mac Mini z iTunes i Audirvana Plus, a jako transportu używam Cambridge Audio 751 BD (wyjście po SPiDF). Maca mogłbym połaczīc z Nadem dobrym kablem USB.

Napiszcie proszę co myślicie o takim połączeniu.
[/quote]
Masz porządne kolumny, ukryj się gdzieś przed literkami N A D, aby Cię nie kusiły, pozostałe literki i cyfry, które przytaczasz jako nazwy, są jeszcze bardziej niebezpieczne dla rodzaju samopoczucia, jakie niechybnie musi nastąpić, po uruchomieniu urządzeń jakie oznacza ich porządek.

Interesujace rzeczy wypisuje kolega wyzej, ciekawe czy kiedykolwiek sluchal ww urzadzen, pytanie retoryczne, bo jak wiemy on nie musi sluchac, zeby oceniac

Co do nada zdecydowanie warty polecenia, porownywalismy z urzadzeniami 3x drozszymi i roznice byly b male. Najlepiej gra po aes/ebu, po usb tez b dobrze

Byl na tyle dobry, ze go po prostu kupilem

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

[img]https://www.martinlogan.com/insiders/systems/875_597.jpg[/img]

Mikro Seiki BL 51.

Moja rekomendacja.

Dla początkujących audiofili.

P.S.
Proszę zespołów głośnikowych opartych na wyrafinowanych relatywnie podzespołach, nie zatrudniać do przenoszenia śmieci pochodzących z układów scalonych.

Mieć takie kolumny i nigdy nie dowiedzieć się jak naprawdę grają z naturalnym źródłem, to działanie niepoważne.

Okres gramofonu już za mną,myślę bezpowrotnie.A i Mikro Seiki miałem lepszy model.

Poza tym,kolego Jumbo Jet,hmmm,jesteś typem ortodoksyjnego postrzegania hifi. A może wrócimy do mono? Przecież to lepiej brzmi !

[quote name='Piopio' timestamp='1387488772' post='3025417']

Preferencje nie mają tu nic do rzeczy. Oceniam Younga obiektywnie w porównaniu do lepszych DAC. Z Palmerem gra jako tako, a bez Palmera nawet nie ma startu do lepszych. Oczywiście do większości systemów będzie szczytem marzeń ... ale do tych z większymi aspiracjami można znaleźć coś lepszego choć oczywiście droższego.
[/quote]
Preferencje jak najbardziej mają tu sporo do rzeczy. Obiektywnie to może ocenić aparatura pomiarowa w laboratorium a nie kolega :) z całym szacunkiem. No chyba, że mniemanie tej aparaturze dorównuje. Zależy, czego się w dźwięku poszukuje.... Nawet rDacka da się zaakceptować, jeśli tego się w dźwięku szuka.

[quote name='zildjian' timestamp='1387559720' post='3026187']
Okres gramofonu już za mną,myślę bezpowrotnie.A i Mikro Seiki miałem lepszy model.

Poza tym,kolego Jumbo Jet,hmmm,jesteś typem ortodoksyjnego postrzegania hifi. A może wrócimy do mono? Przecież to lepiej brzmi !
[/quote]
Model przybliżyłem z racji porządku cyfr "51"

Postęp jest nieuchronny, dlatego w zakładce analog, nie piszę ani słowa.

Niestety fizyka jest mniej elastyczna, uczy pokory i radzę posłuchać gramofonu, oczywiście z Dynavector.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.