Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub miłośników 16-to bitowych DAC-ów

Rekomendowane odpowiedzi

Klub miłośników klocków na przedpotopowych kostkach- z wejściem SPDIF lub USB

Zakładam, żeby nie offtopowac w Klubie Miłośników Starych Grundigów...

Edytowane przez jurek

O to ja sie zapisuje z Denonem DCD-3000. W zasadzie to CD, ale moze chodzic jako DAC i ma wejscie SPDIF. Denon pisze ze ma 20bit, ale to klamstwo.

?👈

Melduję się z moją Havaną na BB PCM56P.

Sama radość! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zgłaszają się:

- Philips CD 160 z "fetyszyzatorem" na wyjściu :)

- Philips CD 630 z wymienionymi kondami w odsprzęganiu i zrobiony NOS.

Kupiłem je właśnie ze względu na przedpotopowe kostki TDA1541.

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Melduję się z moją Havaną na BB PCM56P.

Sama radość! :)

Jeszcze ładuja te kosci? Przeciez to lata '80. Mialem ostatnio piec z DACkiem na tych kosciach. 4 x PCM-56P.

?👈

Jeszcze ładuja te kosci? Przeciez to lata '80. Mialem ostatnio piec z DACkiem na tych kosciach. 4 x PCM-56P.

Co mają nie ładować?

A lata 80-te to były najlepsze lata! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak porownywalem je z PCM1702 w swoim playerze to jednak te drugie wypadly nieco lepiej. Fakt ze same kosci nie grają, ale akurat aplikacja w obu urzadzeniach byla podobna. PCM-56P maja szybszy bas, jakby bardziej rozdzielcza gora, natomiast brak im troche powietrza. PCM1702 byly bardziej przestrzenne z wiekszą ilością dołu.

?👈

Jak porownywalem je z PCM1702 w swoim playerze to jednak te drugie wypadly nieco lepiej. Fakt ze same kosci nie grają, ale akurat aplikacja w obu urzadzeniach byla podobna. PCM-56P maja szybszy bas, jakby bardziej rozdzielcza gora, natomiast brak im troche powietrza. PCM1702 byly bardziej przestrzenne z wiekszą ilością dołu.

Nie wiem, nie znam się.

Ale masz rację że aplikacja aplikacją ale poszczególne kości przetworników mają swoje specyficzne brzmienie.

Np. nigdy nie kupiłbym nic na Sabre a na kości z lat 80-tych - zawsze! :)

Edytowane przez il Dottore

To i ja się zapisuję z moim przenośnym grajkiem HiFiMAN HM-602 z DAC TDA1543 na pokładzie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.