Skocz do zawartości
IGNORED

Advance Acoustic max 450

Michal Kubas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem zainteresowany kupnem wzmacniacza zintegrowanego Advance Acoustic max-450, kolumny posiadam Focal Chorus 826vw, wcześniej preferowałem zakup Vincenta sv-227 lecz korzystna cena AA w której mogę go nabyć jest interesująca i ku niemu się skłaniam.

Pytanie moje czy ktoś słuchał/posiada takie zestawienie i dodatkowo mógłby się odnieść do wymienionego wyżej Vincenta.

Ciekawi mnie czy na tym AA uzyskam szeroką i głęboką scenę? na której mi zależy, dodam jeszcze, że muzykę słucham z plików i czy ten wzmak można podpiąć bezpośrednio kablem usb pod kompa z systemem linux (to pytanie pewnie będzie kłopotliwe;)).? ewentualnie będę korzystał z połączenia

laptop(hdmi) -> amplituner (preout) -> wzmacniacz, czy takie podłączenie będzie równie dobre bez większych strat jakościowych , jak podłączenie laptom(usb) -> wzmacniacz?.

Proszę forumowicze, rozwiejcie moje wątpliwości:)

https://www.audiostereo.pl/topic/107092-advance-acoustic-max-450/

Zgadzam się z tym jak najbardziej leczy ciekawi mnie czy takie połączenie ma miejsce bytu, w salonie odsłuchowym za ten wzmak zapłacę ok 4.5 tys, ja mogę go mieć nowego za połowę tej ceny i jeśli on reprezętuje podobną klasę wspomnianego vincenta chętnie go zakupię i w ciemno.

Posiadasz bardzo fajne kolumny, wydaje mi się że warto by było zainwestować w coś lepszego niż AA 450 max.

Fakt, jeśli masz go za taką cenę to okazja. Jednakże napewno nie da on rozwinąć skrzydeł 826vw.

Co prawda zbyt długo go nie odsłuchiwałem ale nie da się ukryć, że nie jest to zbyt wybitny wzmak.

Co do Vincenta sv-227 to napewno usatysfakcjonuję Cię co do aspektu, wspomnianego przez Ciebie szerokiej i głębokiej sceny.

Ten wzmacniacz rysuję dość rozbudowaną scenę z dobrą lokacją poszczególnych instrumentów. Posiada ona odpowiednią masę i namacalność.

Co do charakteru brzmienia to nie wiem czy słuchałeś hybryd vincenta ale posiadają dość specyficzny.

Wiele też zależy od reszty podzespołów w Twoim torze stereo.

Moim zdaniem pomimo zastosowania lamp w sekcji preampa 227 przy ostrzejszych kawałkach daje trochę zbyt wyostrzoną górę.

Dla Twoich chorusów może być to nie koniecznie dobre, gdyż lubią one raczej cieplejsze piecyki.

Osobiście do Chorusów jeśli chodzi o tranzystory preferuję np. Roksan, Cyrus

826vw odsłuchiwałem kiedyś też na Audiolabie, 8200CD +8200Q+ 2X8200M i powiem, że naprawdę dawało radę.

W swojej cenie te monobloki grają naprawdę bardzo dobrze, a co ważne przy tych chorusach bez żadnych wyostrzeń.

Posiadają przy tym spory zapas mocy, spójne neutralne brzmienie z dobrą kontrolą basu.

8200M w tej chwili na allegro można wyrwać za ok. 4500zł, w krakowie mają wyprzedaż ekspozycji.

Jeśli byłbyś zainteresowany przeczytaj sobie recenzję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie tego obawiam się w tym wzmaku, że, niewykożystam potencjału kolumn, marki które podałeś padały w innych wątkach chorusów będę miał je na uwadze. Dzięki za pomoc :)

• 2 lata później...

Właśnie tego obawiam się w tym wzmaku, że, niewykożystam potencjału kolumn, marki które podałeś padały w innych wątkach chorusów będę miał je na uwadze. Dzięki za pomoc :)

jestem ciekaw czym zasilasz kolumny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.