Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki "do filmów" - dla kobiety

metaform

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję słuchawek nausznych „dedykowanych” do filmów, dla kobiety. Głównym kryterium jest dobry wokal (dialogi filmowe), dźwięk raczej subtelny bez dudniącego basu. Powinny być stosunkowo lekkie by nie przeszkadzały w długich seansach. Dobrze gdyby były z długim kablem ewentualnie odłączanym bo lubi się „przespacerować” krzesłem po kablu. Cena do 150-200 zł.

Ciężko będzie przy tak małej kwocie znaleźć coś sensownego, z odpinanym kablem raczej nie znajdziesz. Może używane HD 555, mają sporo niezłego basu do filmów i ogólnie grają całkiem nieźle na przyzwoitym sprzęcie. Co to za różnica czy dla kobiety, czy dla mężczyzny? Mają być różowe, czy co?

Właśnie ją ten bas tak nie interesuje, w zasadzie po chwili męczy i zniechęca do dalszego słuchania. Słuchawki mają być nowe, a odnośnie tego jaka jest różnica pomiędzy meskimi, a damskimi ? no niby żadna z tym, że czasem są takie subtelniejsze modele, a nie hedfony na 3/4 głowy. A co moglibyście polecić w najbardziej przybliżonej cenie ?

Pewnie nie możesz już znieść dialogów z polskich seriali i chcesz pod pretekstem niby prezentu uziemić kobietę chociaż przez chwilę w milczeniu przed telewizorem...... :))

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Takie są słuchawki, które posiadam: Philips SBC HP1000 - czterometrowy, odłączany kabel, bardzo wygodne (swego czasu porównywałem prawie wszystkie modele słuchawek dostępne w Mediamarkt, te były najwygodniejsze razem z wysokim modelem AKG). Do tego delikatne brzmienie i delikatny bas (inni nazwą to niedostatkami w basie lub wręcz jego brakiem ;)

Co prawda potrafiły kosztować nawet 500zł, ale ja dałem za nie coś koło 250 na wyprzedaży.

Teraz może być problem z kupnem nowych, może gdzieś używane się znajdą na aukcjach. Jeśli nie mogą być używane, może Philips wypuścił podobny nowszy model i można go dostać okazyjnie, nie sprawdzałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.