Skocz do zawartości
IGNORED

analog i muza pmcompa

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszego.

Cieszę się że Ci sie podobało :).

Na szczęscie o gustach sie nie dyskutuje.

Pozdro

Spokój i opanowanie, do tego poczucie humoru i cały rok niech będzie taki.

Pozdrawiam.

Ogłaszam na jutro "zmagania" z założeniem wkładki mono. Będzie relacja live.

Ale zanim to nastąpi jeszcze dzisiaj posłucham najnowszych nabytków ze stajni Analogue Productions wydającej fajne rzeczy z epoki zazwyczaj na dyskach na 45 obrotów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-5886-0-37657200-1388765686_thumb.jpg post-5886-0-58386900-1388765688_thumb.jpg

Pierwsze dwie płytki zapodałem sobie także w wersji mono z epoki oraz w wersji stereo z epoki. Mam je też na SACD. Będzie co porównywać. Muza jest fantastyczna bo na pierwszej nie jest to "tylko" Nat mruczący coś pieknie pod nosem tylko tutaj razem z big bandową orkiestrą Billyego Maya. Mniam.

Płytki mają jednak poważną wadę ... kosztują krocie. Zobaczymy czy są warte tych pieniędzy.

Zaraz odsłuchy.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie mam jeszcze porownania do 55-o letnich wydan z epoki ale te brzmia swietnie. 45 rpm robi swoje.

Niestety generuje to drugą wadę ... trzeba biegać do talerza co 2-3 kawałki, czyli co jakieś 7 min. Masakra.

Pozdro

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Nie mam jeszcze porownania do 55-o letnich wydan z epoki ale te brzmia swietnie. 45 rpm robi swoje.

Niestety generuje to drugą wadę ... trzeba biegać do talerza co 2-3 kawałki, czyli co jakieś 7 min. Masakra.

Pozdro

Ma to swoje plusy, trza ruszyć du..ę i nie zastoi się :) cokolwiek to znaczy, człek :) Relacja z biegania ważna :)

Witam,

relacji live nie było ale ... się odbyło :).

Najpierw nie było konstruktora i mechanika montażysty w jednym ... bo sie spóźniał. No to zapodaliśmy z miniabyrem na talerza parę moich płytek słuchanych ostatnio u Niego. Na koliberku oczywiście. I dokonaliśmy porównania wydania Nat King Colea wspomnianego powyżej, nagranego na 45 rpm przez Analogue Productions do gęstego materiału 24/88 z SACD nagranego na SACD także przez tą wytwórnię:

Ukryta Zawartość

Właśnie zauważyłem, że dostępny jest także ten materiał w 24/176 w postaci gęstych plików:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zaraz go sobie zapodam. Może ten dotrzyma kroku winylowemu wydaniu. A kosztuje trzy razy taniej niż winyl bez kosztów przesyłki :).

A o moich przemysleniach nt. powyższych wydań wraz z celnymi porównaniami kolegi rochu okraszonymi jakże celną puentą starego audiofila możecie poczytać tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , od postu #5214. Św.P. Joanna Chmielewska by się nie powstydziła. Istna kontynuacja Lesia.

Wreszcie przyjechał Zontek, zabraliśmy się za montaż armboardu i mechanizmu VTA (zmiany także w locie) w lewej tylnej podstawie gramofonu:

i8j2.jpg

Miał stać tak ale po montażu ramienia i skręceniu go do szpindla ciężarek zawadzał o ścianę. Z tego powodu armboard został finalnie zamocowany tak jak poniżej:

wo9u.jpg

Nawet fajnie to wygląda.

No i pierwsze próby.

Gramy jednocześnie na dwa baty:

hm0y.jpg

na pierwszym koliberek podłączony do Klyne,

na drugim japoniec podłączony do EARa.

Słuchamy, przełączmy na mono i ... jest słabo. Głucha studnia, mało basu. Buuuuuuuuu, a miało byc tak pieknie. kto to mi dawał głowę, że tak jak z oponami, najlepsza stereo zagra gorzej od najgorszej mono? A tu mono jest z tych najlepsiejszych.

Powiadam ... podobnie jak z ptaszkiem japoniec musi się wygrzać, to oczywiste. Poza tym są różne preampy, EAR po upgrajdzie ale tajemniczy Klyne o którym w Polsce mało wiadomo nie od macochy.

Stwierdziłem, że pobawię się na spokojnie jutro i zaczęliśmy zwijać klamoty. W międzyczasie wyszło, że COŚ robi ładne brum w torze wkładki mono. Paweł posprawdzał okablowanie ramienia, połączenia mas i wyszło że od igły do gniazd w ramieniu wszystko jest OK. Wzmak OK, EAR OK, wyszło że musi być kabel. No to przełączenia zaczęły się nie jutro tylko dzisiaj. Połączyliśmy tor mono kablem z drugiego toru i brum znikł. przy okazji połączyliśmy nowe ramię i monojapońca do Klyne i ... wszystko się zmieniło. Dźwięk nabrał powietrza, barwy, dynamiki. Nie jest jeszcze bosko, trzeba grzać ale dzisiejszy przekaz jest co najmniej zadawalający.

Przesłuchałem już kilka płyt:

post-5886-0-39987200-1388872128_thumb.jpg post-5886-0-00923600-1388872126_thumb.jpg post-5886-0-53747700-1388872125_thumb.jpg post-5886-0-90478300-1388872123_thumb.jpg post-5886-0-47304400-1388872124_thumb.jpg

brzmią po prostu znakomicie. Musze jak w przypadku koliberka poczekać te 30-50 godzin i dać ułożyć się zawieszeniu. Aż strach się bać jak będa brzmieć wtedy.

BTW nie zna ktoś dobrego patentu, najlepiej w postaci gotowego urządzenia, pozwalającego podłączyć do niego dwa sygnały z wkładek, umozliwić ich przełączanie a wyjście tego pudełka połączyć z moim Klyne? To się zapewne nazywa selektor źródeł phono. Jakoś nie uśmiecha mi się na razie zakup drugiego Klyne bo znowu będzie bolało, no ... chyba, że będę musiał.

Dla porządku:

- nowe mocowanie z armboardem i regulacją VTA

- nowe ramię Zontek 14" z ogonkiem, ciężkie, wystrugane specjalnie pod "twardą" wkładkę Miyajima, okablowanie srebro VdH

- wkładka Miyajima Zero mono:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

PS. BRUM był z kabla, zwarcie masy z masą jednego kanału.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

OK,

dzisiaj więcej doniesień z monofonicznego placu boju.

Wnioski po przesłuchaniu kilku płyt:

- na razie japońcowi do koliberka dużo brakuje

- nie jestem pewien do końca czy w moim przypadku warto było budować drugie ramię z wkładką mono.

- patrząc na dwa powyższe punkty trzeba zaczekać aż wkładka się wygrzeje i ułoży ... nic nowego

- fantastyczna jest nowa jakość wszelkich szumów, trzasków i pyknięć. Na wkładce mono jest ich o rząd wielkości mniej albo nie ma ich wcale, A jeśli są to zlewają się z materiałem muzycznym w bazie pomiędzy głośnikami. Inny jakościowy wymiar słuchania.

A na koniec jedna ciekawostka wygrzebana w pudełeczku z wkładką:

Ukryta Zawartość

Igła można się kręcić do woli, jak ogon na psie :).

Pozdro

Ukryta Zawartość

Dodam w temacie trzasków.

przy odtwarzaniu płyt mono na wkładce stereo trzaski zazwyczaj słychać dokłądnie z lewego/prawego kanału gdy materiał muzyczny prezentowany jest z bazy. W przypadku wkładki mono ew. trzaski, których podkreślam raz jeszcze jest duuuużo mniej, dochodzą z środka i przeszkadzają dużo mniej.

Pozdro

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Zmian jest dużo ,efekty różne. Coś co grało fajnie nagle przestaje i na odwrót. Jedno co jest wspólne dla wszystkich formatów zapisu dźwięku to jakość materiału źródłowego.Jak będzie do dupy to ani wersja winylowa , ani kolejny - tak na prawdę zbędny-mastering (czytaj psuing) nie pomoże.Ale o tym można się przekonać przewalając przez własne uszy górę muzyki z różnych lat i wydań. Doświadczenie zdobyte jest bezcenne.Wersja mono to nisza dla purystów ja nim nie jestem , ale efekt ciekawy. Nawet jeśli Piotr nie będzie słuchać w mono ,to ma drugie ramie o wiekszej masie , co daje pole do manewrów z twardymi wkładkami.

Wersja mono to nisza dla purystów ja nim nie jestem , ale efekt ciekawy. Nawet jeśli Piotr nie będzie słuchać w mono ,to ma drugie ramie o wiekszej masie , co daje pole do manewrów z twardymi wkładkami.

Vlado pisał, że dla perwersów :).

Jak nie będzie jak słucha? Od samego rana słucham, a mam ich ze setkę.

Ale już szykuję nową niespodziankę ... testy transformatorów dopasowujących (step up transformer):

Ukryta Zawartość

Internet twierdzi, że z wkładki MC duzo lepsze efekty brzmieniowe uzyskuje się podając sygnał na wejście transformatora, a po wzmocnieniu na wejście phono stage o mniejszym wzmocnieniu, np. dedykowane preampy MM). Wtedy taki preamp pracuje z wyższym sygnałem. Sprawdzimy.

Do wyboru pożyczone pudełko Analog Tube Audio z w miarę nowej produkcji (zapewne będzie miał zbyt duże wzmocnienie) oraz vintageowe transformatory Hammonda i Partridge'a z lat 60-ych, które przy zakupie dobierałem pod kątem impedancji i wzmocnienia. A wtedy umieli robić transformatory bo były potrzebne. Każdy mikrofon potrzebował wzmocnienia sygnału przez transformator i dopiero wtedy wchodził na wejście liniowe mixera. Teraz jest epoka niskoszumnych tranzystorów.

Kolega wilk z Bydgoszczy twierdzi, że nie wyobraża sobie grania bez transformatorów. Sprawdzimy organoleptycznie na własne uszka.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Tak soboe słucham, słucham, słucham ... gniazda do jednego trafa polutowane, phono stage otwarty a switche na wierzchu i ...

niskim sie posladki poluzowaly i sie bas rozlazi.

Dlaczego?

Ano dlatego, ze kilka dni temu, chyba o tym napisalem, wsadzilem do Unisona ECC82 Mullarda na wejscia. Przepiekna srednica, barwa ale bas sie rozlazi.

Ale to dobrze, moze trafo cos z tym zrobi?

Pozdro

Pierwsze podejscie do testu ... calkowita porazka !

Transformatory Partridge sygnal nawet wzmacnialy ale zrobily z niego telefon.

Natomiast ATA dawal bardzo male wzmocnienie. To jest wersja dla wkladek SPU. Wiec wzmocnienie moze byc 20:1 albo i 40:1.

Mniemam, ze najwiekszy "negatywny efekt" na moje dzisiejsze proby dalo niedopasowanie impedancji wejsciowych i wyjsciowych. Zniechęciłem się.

Jutro pobawie sie switchami odpowiedzialnymi w Klyne za impedancję, dzisiaj slucham muzyki. Co wszystkim polecam.

Pozdro

No dobrze, popsztykałem sobie dzisiaj switchami impedancji w Klyne i nie osiągnąłem zadawalających rezultatów z transformatorami ATA i Partridge. Zrezygnowany, trochę z nudów podłączyłem je do EARa.

I ATA dalej grał za cicho ale Partridge wpasował się idealnie i ta kombinacja czyli EAR z wybranym wejściem MM plus Partridge zagrały na prawdę nieźle i na pierwszy rzut ucha lepiej niż wbudowane w EARa jego własne transformatory. Byłem w szoku.

Został mi do testów jeszcze Hammond i Audio Note, którego pożyczę.

Ciekawi mnie Klyne, może do takich torów MM/MC zbudowanych tylko na tranzystorach dodatkowe transformatory się nie nadają? Trzeba by spróbować u miniabyra na jego Moonie.

Pozdro

Z uwagi na fakt, iż założyciel wątka jest w trakcie testów wkładki mono i jest szansa, że mnie nie zbanuje, pozwolę sobie zakomunikować o możliwości osobistej weryfikacji podobnej konfiguracji, podczas prezentacji RCM-u we Wrocławiu. 18-19 stycznia.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda, że nie w stolycy.

Jak rozumiem określenie "podobnej konfiguracji" oznacza po prostu toru z wkładką mono?

BTW wkładka przegrała u mnie ok. 8 godzin, jest ciekawiej.

Oj, Jacku, korci palec na konsoli "centrum banowania" :). Ale Ty niczym się nie zasłużyłeś przecież?

Pozdro

Tak mono i dlatego dałem cynk. Jest spore zainteresowanie takim torem i jest szansa posłuchać, zanim wpakujemy się w koszty.

pozdr.

Ja słuchałem u Rogera w Katowicach.

Pozdro

Sprawdziłem dzisiaj kolejny transformator, tym razem od Audio Note AN-S2.

Mój Klyne także powiedział mu "dziękuję". Bardzo mnie to ciekawi od strony technicznej dlaczego tak jest.

Dobrze, że gra sam bez transformatora :). Gdzieś w sieci wyczytałem, że ktos go spiął z sukcesem z transformatorem Audio Note Kondo za bagatela ok. 6 tys. papieru za używkę i było bosko. Ja podziękuję jednak. Tutaj cos o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

A wracając do rączki z wkładką mono. Ciagle sie wygrzewa ale już zauważyłem, co wydawało się w miarę oczywiste od poczatku, że podobnie jak w stereo tak i w mono są dobrze zrealizowane winyle i źle zrealizowane winyle. Te dobre mono-winyle to np. Frank Sinatra - This Is Sinatra! (Capitol M-11883) lub rewelacyjny Nat King Cole - Love Is Yhe Thing (Capitol Toshiba EMI Japan T 824). A takie słabe to wszelkiej maści "składanki" starych utworów najczęściej z lat 30-ych i 40-ych bez żadnej obróbki, często, gęsto przegrywane wprost z 78-o obrotowych szelaków.

Jedno jest pewne, Miyajima Zero Mono to nie jest niestety wkładka klasy VdH Colibri, a przynajmniej ciagle na razie. Jest zrównowazona, nawet muzykalna ale nie wyciąga takich informacji i szczegółów jak Colibri. No cóż, inny szlif i inna koncepcja. Ale w mono ten dźwięk ma swój urok. Napisze coś jeszcze tak po 40-50 godzinach.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

No widzisz Piotr i po co kombinować i psuć tor audio jakimś dodatkowymi puszkami . Czym prościej tym lepiej. Tak jak myślałem że to ruch nie we właściwą stronę. Nie po to nasz dobre pre żeby bawić się w egzotykę. Ale dzięki ci za sprawdzenie- nie straciłem czasu , choć byłem zaintrygowany.

Jeśli kogoś interesowałaby lista moich tytułów to proszę. Nazbierana przez ostatni rok z małym ogonkiem. Lista zawiera wykonawcę, tytuł albumu, rok wydania, wytwórnie i numer katalogowy oraz dodatkowe info o formacie, stereo/mono o ile wprowadzono.

Wygenerowane z programu CLZ Music, którego używam do katalogowania:

ABBA,The Singles - the First Ten Years,1982,Polydor,2612 040,Stereo

ABBA,Greatest Hits,1976,Epic,EPC 69218,Stereo

AC/DC,Live At River Plate,2012,Columbia,88765 41175 1,Stereo

AC/DC,Back in Black,1980,Atlantic,SD 16018,Stereo

Acker Bilk,Golden Hour Presents the Best of Acker Bilk,1976,Golden Hour,GH 624,Stereo

Al Hirt,30 Greatest Trumpet Hits of All Time,1979,AHED,TVLP 79055,Stereo

Al Hirt,Honey in the Horn,1963,RCA Victor,LSP 2733,Stereo

Al Hirt,The Best of Al Hirt,1965,RCA Victor,LSP-3309,Stereo

Al Hirt; Pete Fountain,Super Jazz 1,1975,Monument,PZG 33485,Stereo

Alan Parsons Project, The,Vulture Culture,1984,Arista,206 577,Stereo

Alan Parsons Project, The,Eye in the Sky,1982,Arista,204 666,Stereo

Alan Parsons Project, The,The Turn of a Friendly Card,1980,Arista,AL 9518,Stereo

Alan Parsons Project, The,Eve,1982,Arista,AL5-8062,Stereo

Alison Moyet,Alf,1984,Columbia,BFC 39956,Stereo

Andrews Sisters, The,The Best of the Andrews Sisters,1973,MCA Records,MCA 2-4024,Electronically Enhanced Stereo

Anna Jantar,The Best of,1980,Polskie Nagrania Muza,SX 1932,Stereo

Artie Shaw,Re-Creates His Great '38 Band,1968,Capitol Records,ST 2992,Stereo

Artie Shaw,The Swinging Big Bands (1938/1945) - Artie Shaw - Vol. 1,1980,Jazz-Line,33-115,Mono

Artie Shaw,Concerto for Clarinet,1972,RCA,DPM2028,Mono

Artie Shaw,Masters of Swing Vol.3,1968,Electrola,1C 054-80 197,Mono

Artie Shaw And His Orchestra,The Best of Artie Shaw,1975,RCA Victor,ANL1-1089(e),Electronically Enhanced Stereo

Artie Shaw Orchestra Members Conducted by Maxwell Davis,Tribute To Artie Shaw,1960,Motorola,CST 134,Stereo

Artie Shaw; Bob Freedman,Spotlight On The Artie Shaw Orchestra And Bob freedman Orchestra,,Sutton,TST 517,Mono

Bad Boys Blue,You're A Woman (Long Version),1985,Coconut Records,601 673-213,Maxi Single 45rpm; Stereo

Bananarama,Venus,1986,London Records,886 056-1,Maxi Single 45rpm; Stereo

Beatles, The,1962-1966,1973,Apple Records,PCSP 717,Stereo

Bee Gees,Greatest,1979,RSO,2658 132,Stereo

Bee Gees,Spirits Having Flown,1979,RSO,2394 216,Stereo

Bee Gees,Here At Last - Live,1977,RSO,2658 120,Stereo

Benny Goodman,Pure Gold,1975,RCA,ANL1-0973(e),Electronically Enhanced Stereo

Benny Goodman,20 Original Greatest Hits,,Vintage,H-770 7841000,Electronically Enhanced Stereo

Benny Goodman,This Is Benny Goodman Vol. 2,1972,RCA,VPM-6063,Mono

Benny Goodman,The Hits of Benny Goodman,1963,Capitol Records,DT-1514,Stereo

Benny Goodman And His Orchestra,Benny Goodman Today,1970,Decca,DDS 3,Stereo

Benny Goodman And His Orchestra,The Benny Goodman Story Soundtrack with Benny Goodman And His Orchestra,1972,MCA Coral,COPS 5162-D/1-2,

Benny Goodman And His Orchestra,The King of Swing,,Philips,H72CU235,

Benny Goodman Members; Brussels World's Fair Orchestra, The,Members of The Benny Goodman Orchestra and The Brussels World's Fair Orchestra Salute Benny Goodman,,Motorola,CST 121,Stereo

Benny Goodman Sextet,Benny Goodman Sextet,1986,CBS,CBS 450411 1,

Bert Kaempfert,Swing,1978,Polydor,2310 592,Stereo

Bert Kaempfert,The Most Beautiful Girl,1974,MCA Records,MCA-402,

Bert Kaempfert,Bestseller,1966,Polydor,184 060,

Bert Kaempfert,Hits, Die Unvergessen Sind,,Polydor,29 998 2,

Bert Kaempfert,His Greatest Hits,1985,Polydor,827 516-1,

Bert Kaempfert,Ein Sound Geht Um Die Welt,1991,Polystar,511 603-1,

Bert Kaempfert,The World of Bert Kaempfert,,Polydor Special,2418 098,

Bert Kaempfert & His Orchestra,Orange Colored Sky,1970,Decca,DL 75256,

Bert Kaempfert & His Orchestra,Strangers in the Night,1971,Polydor,2482 154,

Bert Kaempfert & His Orchestra,Bye Bye Blues,1965,Polydor,184 046,

Bert Kaempfert & His Orchestra,The Magic Music of Far Away Places,1965,Polydor,237 656,

Bert Kaempfert & His Orchestra,A Swingin' Safari,1965,Polydor,237 584,

Bert Kaempfert & His Orchestra,Hold Me,1967,Polydor,84 072,Mono

Bert Kaempfert & His Orchestra,Blue Midnight,1964,Polydor,46 446,Mono

Bert Kaempfert & His Orchestra,Bert Kaempfert's Greatest Hits,1973,MCA Records,MCA-11,

Bert Kaempfert & James Last,In Concert,1974,Polydor,GEKL 8A-S9,

Billie Holiday,The Billie Holiday Story Volume I,1973,CBS,68228,

Billy Eckstine,Mister B. And the Band,1976,Savoy Records,SJL 2214,

Billy Eckstine; Sarah Vaughan; Dinah Washington; Brook Benton,Passing Strangers / The Two of Us,1978,Mercury,6641 868,

Billy May,Big Fat Brass,1958,Capitol Records,ST 1043,

Billy May And His Orchestra,Sorta-May,1955,Creative World,1051,

Billy May And His Orchestra,20 Golden Pieces of Bill May,1981,Bulldog Records,BDL 2025,

Billy May and his Orchestra,The Great Jimmie Lunceford,1962,Capitol Records,ST-1581,

Billy Vaughn,Great Billy Vaughn,1967,Dot Records,SWG-7002,

Billy Vaughn,Golden Standard Album,,Dot Records,SWG-7035,

Billy Vaughn,Golden Saxophons,,Music For Pleasure,1 M 048-94 324,

Black Box,Fantasy,1990,Groove Groove Melody,GGM 9015,Maxi Single 45rpm; Stereo

Blues Brothers, The,The Blues Brothers (Original Soundtrack Recording),1980,Warner Pioneer Corporation,P-10853A,

Bob Dylan,Slow Train Coming,1979,Columbia,FC 36120,

Bobby Hackett,A String of Pearls,1965,Epic,BN 26174,

Bobby Hackett,String of Pearls,1970,Vogue,V.J.D. 531.,

Bobby Hackett,A String of Pearls,1965,Epic,LN 24174,Mono

Bobby Hackett,Plays the Music of Bert Kaempfert,1964,Epic,BN 26080,

Bobby Hackett,Tony Bennett's Greatest Hits,1966,Hallmark,HM 613,

Bobby Hackett,That Midnight Touch,1967,Music For Pleasure,MFP 1407,

Bobby Hackett,Trumpet's Greatest Hits,1965,Epic,BN 26155,

Bobby Hackett Quartet, The,Easy Beat,1959,Columbia,T 1413,Mono

Boney M.,Love for Sale,1977,Hansa International,28 888 OT,

Boney M.,Take the Heat Off Me,1976,Atlantic,K50314,

Boney M.,Take the Heat Off Me,1976,Atlantic,K50314,

Brenda Lee,Little Miss Dynamite,1980,Warwick Records,WW 5083,

Bronski Beat,The Age of Consent,1984,Forbidden Fruit,BITLP 1,

Bronski Beat,Why?,1984,Metronome,882 014-1,Maxi Single 45rpm; Stereo

Buddy DeFranco; Helen Forrest,Black Magic,1951,Shamrock Records,LP-1801,Mono

C.C. Catch,Welcome To the Heartbreak Hotel,1986,Hansa,208 064,

Charlie Barnet,A Tribute To Harry James,1958,Motorola,CST 146,Stereo

Charlie Barnet And His Orchestra,Charlie Barnet Volume Ii,1958,Everest Records,FS 333,Mono

Charlie Spivak And His Orchestra,The Uncollected Charlie Spivak And His Orchestra 1943 - 46,1977,London Records,HMP 5044,

Count Basie,The Greatest! Count Basie Plays...Joe Williams Sings Standards,1981,Verve Records,UMV 2650,

Count Basie,The Atomic Mr. Basie / E=Mc² = Count Basie Orchestra + Neal Hefti Arrangements,1980,Roulette Records VOGUE P.I.P.,VG405 - 500001,

Count Basie,The Best of Basie,1980,Roulette Records VOGUE P.I.P.,VG405 - 500014,

Count Basie,Live At the Sands (Before Frank),2013,Mobile Fidelity Sound Lab,MFSL 2-401,Stereo

Count Basie Big Band; Milt Jackson,Milt Jackson + Count Basie + the Big Band Vol. 2,1978,Pablo Records,2310 823,

Count Basie Orchestra,The Count Basie Story - Volume One,1960,Roulette Records,PRL 089,

Count Basie Orchestra,Dance Along with Basie,1980,Roulette Records VOGUE P.I.P.,VG405 - 500011,

Count Basie Orchestra,Kansas City Suite,1960,Forum,SF-9032,

Count Basie Orchestra,History of Jazz: The Great Count Basie & His Orchestra,1971,Joker,SM 3109,

Count Basie Orchestra,The Best of Count Basie,1963,Decca,DXSB-7170,

Count Basie Orchestra,The ABC Collection,1976,ABC Records,AC30004,

Count Basie; Hendricks & Ross Lambert; Count Basie Orchestra,I Giganti Del Jazz Vol. 18,,Curcio,GJ-18,

Count Basie; Tony Bennett,One Night Stand,1966,Allegro Records,ALLR 799,Mono

Beverley Craven,Beverley Craven.,1990,Epic,467053 1,

Culture Club,Colour By Numbers,1983,Virgin,VL 2271,

Cyril Stapleton,Plays Glenn Miller,1969,Pye Records,NSPL 18298,

Cyril Stapleton,Golden Hour Presents Cyril Stapleton and his famous Showband The Big Band's Back,,Golden Hour,GH531,

Cyril Stapleton Orchestra, The,Great Movie Hits vol.1,1960,Richmond,S 30060,

Cyril Stapleton Orchestra, The,Just for You,1958,London,PS 109,

Cyril Stapleton Orchestra, The,All Time Big Band Hits,1959,Richmond,S 30047,

Cyril Stapleton Orchestra, The,All Time Big Band Hits,1959,Richmond,B 20047,Mono

Cyril Stapleton Orchestra, The,My Fair Lady / The King And I,1959,Ace Of Clubs,ACL 1001,

Cyril Stapleton Orchestra, The,Great Movie Hits vol.2,1960,Richmond,S 30061,

Cyril Stapleton and his Orchestra,Top Pop Instrumental Hits,1961,Richmond,B 20085,Mono

Cyril Stapleton and his Orchestra,Top Pop Instrumental Hits,1961,Richmond,S 30085,

Cyril Stapleton and his Orchestra,The Romantic Mood with Cyril Stapleton and his Orchestra,,Reader's Digest,RDS 9048,

Dave Brubeck Quartet, The,Dave Digs Disney,1958,CBS,CBS 21060,

Dead Can Dance,Anastasis,2012,Recordings,PIASR311DLP,

Dean Martin,Everybody Loves Somebody 20 Love Songs,,Laser,26024,

Dean Martin,Swingin Down Yonder,,Music For Pleasure,MFP 50066,

Deep Purple,Total Abandon - Australia '99,2012,Thompson Music,RCV083LP,

Deep Purple,Made in Japan,1973,Warner Bros. Records,2WS 2701,

Diana Krall,The Very Best of Diana Krall,2007,Verve Records,0602517468313,

Dinah Washington,The Very Best of Dinah Washington,1976,Philips,SON 026 BS,

Dinah Washington,The Jazz Sides,,Mercury,6641 573,

Dinah Washington,Dinah Washington,,Everest Records,FS 297,

Dinah Washington,Sings The Great Standards,1977,Vogue,VJD 522,

Dire Straits,Dire Straits,1978,Vertigo,6360 162,

Doc Severinsen And His Orchestra,Tempestuous Trumpet,1961,Command,RS 819 SD,

Don Henley,The End of the Innocence,1989,Geffen Records,924 217-1,

Doris Day,Doris Day's Greatest Hits,1958,Columbia,CS 8635,

Dorsey Orchestra Members,A Toast To Tommy And Jimmy Dorsey,,Motorola,CST 104,Stereo

Dschinghis Khan,Dschinghis Khan,1979,Jupiter Records,200 690-315,

Duke Ellington; Johnny Hodges; Cootie Williams; Cat Anderson,I Giganti Del Jazz Vol. 12,,Curcio,GJ-12,

The Dutch Swing College Band & Johnny Meyer,Johnny Goes Dixie,1974,DSC,PA 1014,

Dutch Swing College Band, The & Teddy Wilson,The Dutch Swing College Band & Teddy Wilson,1972,Intercord,28 555-1 U,

Eagles,The Long Run,1979,Asylum Records,5E 508,

Earl Hines,Tea for Two,1971,Black Lion Records,BLP 30106,

Electric Light Orchestra,A New World Record,1976,United Artists Records,UAG 30017,

Electric Light Orchestra,A New World Record,1976,United Artists Records,UAG 30017,

Electric Light Orchestra,Discovery,1979,Jet Records,FZ 35769,

Electric Light Orchestra,Out of the Blue,1977,Jet Records,UAR 100,

Electric Light Orchestra,Out of the Blue,1977,Jet Records,UAR 100,

Electric Light Orchestra,Time,1981,Jet Records,JETLP 236,

Electric Light Orchestra,Secret Messages,1983,Jet Records,QZ 38490,

Electric Light Orchestra,Balance of Power,1986,Epic,EPC 26467,

Electric Light Orchestra,ELO's Greatest Hits,1979,Jet Records,FZ 36310,

Electric Light Orchestra,Live : A Livin' Thing Comes To Life,2013,Let Them Eat Vinyl,LETV096LP,

Electric Light Orchestra and Olivia Newton-John,Xanadu - Original Motion Picture Soundtrack,1980,JET Records,JET LX 526,

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong,Ella & Louis Classic Album Collection: Ella & Louis/Ella & Louis Again,2011,Vinyl Passion,VP 80500,

Ella Fitzgerald; Count Basie,On the Sunny Side of the Street,1963,Verve Records,2317 048,

Ella Fitzgerald; Nelson Riddle And His Orchestra,Ella Swings Gently with Nelson,1962,Verve Records,VLP 9028 (V-4055),Mono

Enoch Light & Terry Snyder & The All-Stars,Persuasive Percussion 1, 2 & 3,2013,BCD,VP 80137,

Enoch Light & The Light Brigade,Big Band Hits of the 30's vol.2,1974,Project 3,PR 5089 SD,

Enoch Light And His Orchestra,Enoch Light And His Orchestra At Carnegie Hall,1978,Command,SPC-3609,

Enoch Light And His Orchestra,Great Themes From Hit Films,1962,Command,RS 33-835,Mono

Enoch Light And His Orchestra,Stereo 35 MM,1961,Command,RS 826 SD,

Enoch Light And His Orchestra,1963: The Year's Most Popular Themes,1963,Command,RS 854 SD,

Enoch Light And His Orchestra,Rome 35/mm - Roman Pops Promenade,1972,Command,RS 863 SD,

Enoch Light And His Orchestra,Enoch Light And His Orchestra At Carnegie Hall Play Irving Berlin,1962,Command,RS 840 SD,

Enoch Light And His Orchestra,The Greatest Advance in Sound Volume 8,1961,Command,COM-8,Stereo

Enoch Light And His Orchestra feat. Joie de Vivre,The Paris I Love,,Grand Award,G.A. 33-338,Mono

Enoch Light And The Light Brigade,Sounds of the Big Bands Vol. 2,1971,Studio 2 Stereo,TWO 367,

Enoch Light And The Light Brigade,Sounds of the Big Bands,1970,Studio 2 Stereo,TWO 351,

Enoch Light And The Light Brigade,Big Band Hits of the 30's & 40's,1971,Project 3 Records,PR-5056 SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Big Band Fever,1982,Seagull Records,LG 8205,

Enoch Light And The Light Brigade,The Torchy Thirties,1974,ABC Records,WGAS-68012,

Enoch Light And The Light Brigade,Spanish Strings,1966,Project 3 Total Sound,PR5000SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Dimension •3•,1964,Command,RS 867SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Provocative Stereo Sounds Of Our Time,1973,Command,RSSD 981-2,

Enoch Light And The Light Brigade,Big Band Hits of the 30s/40s/50s,,Project 3,PR2 6005/6006 SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Great Hits From the Great Gatsby Era,1974,Project 3 Total Sound,PR 5086 SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Big Band Hits of the 30's & 40's,1971,Project 3 Records,PR-5056 SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Big Band Hits of the 30's & 40's,1979,Project 3 Records,PR-5056,

Enoch Light And The Light Brigade,Volume 2: Big Band Hits of the 30's & 40's,1975,Project 3,PR2 6013/14SD,

Enoch Light And The Light Brigade,The Best of Enoch Light,1978,Projest 3,PR2-6029/6030SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Pertinent Percussion Cha Cha's,1960,Command,RS 814 SD,

Enoch Light And The Light Brigade,Glenn Miller Original Sound,1975,Project 3,PJLP-80341,

Enoch Light Orchestra,Big Band Bossa Nova,1962,Command,RS 844 SD,

Enoch Light Orchestra,The Many Moods of Enoch Light,,Longines Symphonette Society,SYS 5011,

Enoch Light Orchestra And The Fontanna Orchestra,Sentimental...,,Palace,M-703,

Enoch Light and the Charleston City All Stars,Original Roaring 20's,,Grand Award,GA MONO 1,Mono

Eric Clapton,Unplugged,1992,Warner Music Korea,WL-149,

Eruption,Eruption,1977,Hansa International,25 721 OT,

Falco,3,1985,A&M Records,SP-5105,

Falco,Coming Home (Jeanny Part 2, Ein Jahr Danach),1986,TELDEC,6.20670 AE,Maxi Single 45rpm; Stereo

Falco,Rock Me Amadeus,1985,GiG Records,6.20416,Maxi Single 45rpm; Stereo

Falco,Rock Me Amadeus (Salieri-Version),1985,GiG Records,GIG 666 061,Maxi Single 45rpm; Stereo

Fats Domino,Blueberry Hill,1980,Music For Pleasure,1A 022-58093,

Flash & The Pan,Midnight Man (Extended Remix Version),1985,Epic,EPCA 12-4847,Maxi Single 45rpm; Stereo

Foreigner,4,1981,Atlantic,SD 16999,

Francis Bay,Sentimental Swingers,1960,Omega Records,OSL 25,

Francis Bay,A Study In Brown,,Sutton,SU-206,Mono

Francis Bay & The Big Dance Band,Viva,,Columbia Special Products,BN 561,

Francis Bay Orchestra,Remember When (Les Brown's And Charlie Barnett's Greatest Hits),,FM Veri Sonics,VS-102,

Francis Bay Orchestra,Big Band Sound! Big Hits of Harry James Ted Heath & Artie Shaw,1966,SAGA,ERO 8013,

Francis Bay Orchestra,Hits Of Basie And Ellington,1966,SAGA,ERO 8012,Mono

Francis Bay Orchestra,Remember When (Count Basie's and Duke Ellington's Greatest Hits),,FM Veri Sonics,VS 104,

Francis Bay Orchestra,Big Band Sound! Big Hits of Harry James Ted Heath & Artie Shaw,1971,Boulevard,4011,

Francis Bay Orchestra,James Session,,Omega Records,OSL-22,

Francis Bay; The Bay Big Band,Swing Low Great Clarinet,1958,Omega Disk,OSL-21,

Francis Bay; The Bay Big Band,Swingin' High,1958,Omega Disk,OSL-26,

Francis Bay; The Bay Big Band,Swingin' Sweet Trumpet,1958,Omega Disk,OSL 22,

Francis Bay; The Bay Big Band,The Brussels World's Fair Salutes The Tommy Dorsey Orchestra,1958,Omega Disk,OSL 16,

Francis Bay; The Bay Big Band,The Brussels World's Fair Salutes The Tommy Dorsey Orchestra,,Mecca,OSL-16,

Franek Kimono,Franek Kimono,1984,Arston,ALP-001,

Frank Sinatra,Sinatra At the Sands,2010,Mobile Fidelity Sound Lab,MFSL 2-332,Stereo

Frank Sinatra,Sinatra At the Sands,1966,Reprise Records,2FS 1019,Stereo

Frank Sinatra,The Frank Sinatra Duets,1986,Deja Vu,DVLP 2051,Stereo

Frank Sinatra,The Best of Frank Sinatra,,Electrola,1 C 048-80 064,

Frank Sinatra,This Is Sinatra!,1979,Capitol Records,M-11883,Mono

Frank Sinatra,Sinatra's Swingin' Session!!!,2012,WaxTime Records,771741,

Gene Krupa,The Second Big Band Sound Of Gene Krupa,1970,Verve Records,2317 113,

George Gershwin; Leonard Bernstein; The New York Philharmonic Orchestra; Columbia Symphony Orchestra,Rhapsody in Blue / An American in Paris,1987,Polskie Nagrania Muza,SX 2211,

George Gershwin; The John Fox Radio Orchestra,George Gershwin,1975,Polskie Nagrania Muza,SX 1303,

George Michael,Faith,1987,Epic,EPC 460000 1,

George Shearing,The Shearing Touch,1960,Capitol Records,ST 1472,

George Williams,Rhythm Was His Business,1972,RCA Victor,NL-45979,

George Williams,Put on Your Dancing Shoes,1960,United Artists Records,UAS 6076,

George Williams,Swing Classics in Stereo,1959,United Artists Records,UAS 6027,

Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,Masters of Swing Vol. 1,,Capitol Records,1C 054-81 710,

Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,1934-1941,,MCA Coral,0052.044,

Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,1939-1940,1977,Decca,6.23553 AG,

Glenn Miller & His Orchestra,The Glenn Miller Collection,,RCA,PDA 012,

Glenn Miller & His Orchestra,The Unforgettable Glenn Miller,1977,RCA,TVL1,

Glenn Miller & His Orchestra,A String of Pearls,1985,Book-of-th-Month Records,41-7552,

Glenn Miller & His Orchestra,The Complete Glenn Miller 1941-1942 Volume Viii,1980,RCA,AXM2-5571,Mono

Glenn Miller And His Orchestra,Play the Original Music of the Film "The Glenn Miller Story",1971,RCA International,INTS 1157,

Glenn Miller And His Orchestra,A Legendary Performer,1974,RCA,DPM2065,

Glenn Miller And His Orchestra; Ray Eberle; Tex Beneke; The Modernaires; Paula Kelly,Music Made Famous By Glenn Miller: Silver Jubilee Album,1962,Warner Bros. Records,W 1468,

Glenn Miller And His Orchestra; Ray Eberle; Tex Beneke; The Modernaires; Paula Kelly,Live Concert,1961,Warner Bros. Records,WS 1428,

Glenn Miller Band,The Original Reunion of the Glenn Miller Band - Recorded Live in Concert,1986,GNP Crescendo,GNPS 76,

Glenn Miller Orchestra,The Stereophonic Sound of Glenn Miller Vol.1,,Bright Orange,X BO 703,

Glenn Miller Orchestra,The Stereophonic Sound of Glenn Miller Vol.2,,Bright Orange,X BO 713,

Glenn Miller Orchestra Members,A Tribute To Glenn Miller,1958,Motorola,CST 115,Stereo

Glenn Miller Orchestra conducted by Buddy DeFranco,The Best of the Glenn Miller Orchestra Volume 1,1976,Kory Records,KK 3002,

Glenn Miller Orchestra conducted by Buddy DeFranco,The Best of the Glenn Miller Orchestra Volume 3,1976,Kory Records,KK 3004,

Glenn Miller Orchestra directed by Buddy DeFranco,Glenn Miller Revival,1972,EMI Electrola,1C 148-93 995/996/997 Y,

Glenn Miller Orchestra directed by Buddy DeFranco,Glenn Miller Revival,1972,EMI Electrola,1C 148-93 995/996/997 Y,

Glenn Miller Orchestra directed by Buddy DeFranco,Recorded Live, Royal Festival Hall, London, England,,Paramount Records,PAS 5034,

Glenn Miller Orchestra, The,The Direct Disc Sound of the Glenn Miller Orchestra,1977,The Great American Gramophone Company,GADD-1020,

Glenn Miller Orchestra, The,The Direct Disc Sound of the Glenn Miller Orchestra,1977,The Great American Gramophone Company,GADD-1020,

Glenn Miller Orchestra, The,In the Digital Mood,1983,GRP,GRP 91 002,

Glenn Miller Orchestra, The,The Great Glenn Miller - Original Soundtracks from "Sun Valley Serenade" (1941) and "Orchestra Wives" (1942),,WRC,ST 984/5,

Glenn Miller and The Army Air Force Training Command Orchestra,On V-Disc,1978,DAN Records,VC-5025,Mono

Harold Faltermeyer,Axel F (The m & m Mix),1984,MCA Records,258 989-0,Maxi Single 45rpm; Stereo

Harry James,Classics,1975,CBS,CBS 88145,

Harry James,Harry James Live,1981,Sounds Good Music,SG 8002,

Harry James,Harry James in Hi-Fi,,Capitol Records,W 654,Mono

Harry James,The Golden Trumpet of Harry James,1968,Phase 4 Stereo,SP 44109,

Harry James,Harry James' Greatest Hits,1967,Columbia,CS 9430,

Harry James,Trumpet Toast,1983,MCA Records,MCL 1774,

Harry James,The Uncollected Harry James And His Orchestra 1943-1946 Vol.2,1978,Hindsight Records,HSR-123,

Harry James,Harry James Live at the Riverboat,1966,Dot Records,DLP 3728,Mono

Harry James,La Tromba E L'Orchestra Di Harry James,,RCA,NL 33335,

Harry James,The Uncollected Harry James And His Orchestra 1943-1946,1977,Decca,6.23551 AG,Mono

Harry James,Twenty-fifth Anniversary Album,1964,MGM,E4214,Mono

Harry James,The New James,,Capitol Records,5C 038-85360,Mono

Harry James,Harry james at the Hollywood Palladium Live,,Philips,B 07691 R,Mono

Harry James,Harry James Today,1960,MGM Records,E3848,Mono

Harry James,The Solid Gold Trumpet of Harry James,1962,MGM Records,PM-8,Mono

Harry James And His Big Band,The King James Version,1976,Sheffield Lab,LAB-3 SL21/SL22,

Harry James And His Big Band,Comin' From a Good Place,1977,Sheffield Lab,LAB-6 (SL23/SL24),

Harry James And His Orchestra,The Hits of Harry James,1962,Starline,SRS 5049,

Harry James And His Orchestra,The Second Big Band Sound of Harry James & His Orchestra,,Verve Records,2317 083,

Harry James And His Orchestra,The Beat of the Big Bands,1976,Embassy,EMB 31048,

Harry James And His Orchestra,1946-1966,1986,Sarabandas,LPJT 68,

Harry James And His Orchestra,The Music Of Your Life,1983,Al Ham,PM 16933,

Harry James And His Orchestra,1943-1946 Vol. 2,1978,London Records,HM-A 5052,Mono

Harry James jun.,Harry James' Greatest Hits,1981,Aladin,ALA 85 284,

Henry Mancini,Uniquely Mancini,1963,RCA Victor,LSP-2692,

Henry Mancini,Encore! More of the Concert Sound of Henry Mancini,1968,RCA Victor,SF-7929,

Henry Mancini,Pure Gold,,RCA,AYL1-3667,

Henry Mancini,40 Greatest,,Arcade Records,ADE P 24,

Howard Jones,Human's Lib,1984,WEA,WX 1,

INXS,Kick,1987,Mercury,832 721-1,

Imagination,Just An Illusion,1982,Ariola,600 609,Maxi Single 45rpm; Stereo

Inc. Lipps; Tranx-X,Funkytown / Living on Video,1979/1983,ZYX Records,ZYX 5486,Maxi Single 45rpm; Stereo

International Pop All Stars,Twelve Star Percussion,1962,London Records,SP 44011,

Irena Santor,Piosenki Stare Jak Świat (Old Hits),1966,Polskie Nagrania Muza,XL 0311,

Jackie Wilson,Reet Petite,1987,All Round Trading,AR 31095,

Jackie Wilson,Reet Petite,1987,BR Music,BR-1245095,Maxi Single 45rpm; Stereo

James Last,Last the Whole Night Through,1970,Polydor,SM 184/189,

James Last,10 Years Non Stop - Jubilee Album,1975,Polydor,2660 111,

James Last,The Best From 150 Gold,1980,Polydor,2681 211,

James Last,James Last Live,1974,Polydor,2630 070,

James Last,In the Mood for Trumpets,1975,Polydor,2371 548,

James Last,Hansimania - 13 New Hits Tracks,1981,Polydor,POLTV 14,

James Last,Russland (Zwischen Tag Und Nacht),1972,Polydor,2371 293,

James Last,Swing Mit,1986,Polydor,827 936-1,

James Last,Die Schönsten Melodien Der Welt,1983,Polydor,32 129-9,

James Last,The Gentleman of Music / Das Beste Aus Meinen Goldenen,1983,Polydor,PODV 7,

James Last Band,Seduction,1980,Polydor,2372 023,

James Last His Orchestra and Chorus,Golden Memories,1973,Polydor,2371 472,

James Last; Astrud Gilberto,Plus,1986,Polydor,831 123-1,

Jean-Michel Jarre,Equinoxe,1978,Polydor,POLD 5007,

Jean-Michel Jarre,Les Chants Magnetiques,1981,Disques Dreyfus,FDM18108,

Jean-Michel Jarre,Oxygene,1977,Polydor,2310 555,

Jean-Michel Jarre,The Concerts in China,1982,Polydor,811-551-1 Y-2,

Jimmie Lunceford,Jimmie Lunceford And His Orchestra - Live Sessions 1944-1945,,Jazz Anthology,30 JA 5200,

Jimmie Lunceford,Harlem Shout Vol.2 (1935-1936),,Decca,DL 79238,

Jimmie Lunceford,I Grandi Del Jazz - Jimmie Lunceford di Gian Mario Maletto,1979,Fabbri Editori,GDJ 04,

Jimmie Lunceford,Jimmie's Legacy (1934-1937),1980,MCA Records,MCA 510 066,

Jimmie Lunceford,For Dancers Only,2000,Past Perfect,904358-980,Mono

Jimmie Lunceford & His Orchestra,The Golden Swing Years,,Polydor,623272,

Jimmie Lunceford And His Orchestra,Harlem Express 1934-1936,,Coral,CP21,Mono

Jimmie Lunceford and His Orchestra,Jimmie Lunceford & His Orchestra - Live 1939 At The "Earle Theatre", Philadelphia,,Jazzline,JL 20 817,Mono

Jimmie Lunceford and His Orchestra,Jimmie Lunceford and His Orchestra 1941-43,,First Time Records,FTR-1506,

Jive Bunny And The Mastermixers,Jive Bunny - The Album,1989,Telstar,STAR 2390,

Jive Bunny And The Mastermixers,Swing the Mood,1989,BCM Records,12301,Maxi Single 45rpm; Stereo

Jo Stafford,Memories,,Music For Pleasure,MFP 50316,

Joe Loss,The Very Best of the Joe Loss Big Band,1976,Studio 2 Stereo,TWOX 1050,

Joe Loss,Joe Loss Plays the Big Band Greats,1970,Music For Pleasure,MFP 5237,

Joe Loss,Swing Is The Thing,1970,Music For Pleasure,MFP 50300,

Joe Loss,Joe Loss in the Glenn Miller Mood,1974,Music For Pleasure,2M046-05537,

Joe Loss & His Orchestra,Joe Loss Plays Glenn Miller,1969,Music For Pleasure,MFP 5002,

Joe Loss & His Orchestra,Dancing Down Memory Lane,,Music For Pleasure,MFP 1181,Mono

Joe Loss & His Orchestra,World Championship Ballroom Dances,1989,Music For Pleasure,DL 1146,

Joe Loss & His Orchestra,World Ballroom Championship Dances,1977,EMI Records,NTS 115,

Joe Loss & His Orchestra,Joe Loss Plays for Dancing,,Emidisc,C 048-50 733,

Joe Loss & His Orchestra,Remember Me?,1986,World Records,SH506,Mono

Joe Loss Orchestra and Black& White Minstrel,The Black & White Minstrels - 30 Golden Greats,1977,Music For Pleasure,MFP 41 5720 1,

Joe Loss Orchestra with Black& White Minstrel,The Black & White Minstrels - 30 Golden Greats,1977,Studio 2 Stereo,EMTV 7,

Kenny Baker,The Spectacular Trumpet of,1969,Phase 4 Stereo,SP 44114,

Kenny Baker,Kenny Baker Presents the Half Dozen,1989,Dormouse,DM 19,Mono

Kenny Baker,Kenny Baker Presents Date With The Dozen,1987,Dormouse,DM 9,Mono

Knightsbridge Dance Orchestra,Dreaming - 16 Hits of Moody Music for Dancing And Dreaming,1971,Boulevard,4017,

Knightsbridge Dance Orchestra,Silver Saxophones,1971,Boulevard,4034,

Knightsbridge Strings, The,Big Beat,,Riverside Records,RM 7533,

Knightsbridge Strings, The,The Strings Sing Again,,Riverside Records,RLP 97527,

Knightsbridge Strings, The,The Strings Sway,,Top Rank,BUY/017,

Knightsbridge Strings, The,Cinema,1966,Monument,MAS 1302,

Knightsbridge Strings, The,Marching Strings,1968,Monument,MAS13007,

Knightsbridge Strings, The,3/4 Time,,Monument,MAS 13001,

Knightsbridge Strings, The,Latin Cameos,,Top Rank,RS 615,

Knightsbridge Strings, The,More Swinging Strings,,Top Rank International,RS 625,

Kombi,Kombi,1979,Pronit,SX 1857,

Kombi,Królowie Życia,1981,Wifon,LP 029,

Kurt Edelhagen,Big Bands of Europe Vol. I,1976,Elite Special,SJLP-6317,

Kurt Edelhagen,Die Grossen Tanzorchester 1930-1950,,Polydor,2664 254,

Kurt Edelhagen,Big-Band Fascination '72,1972,Polydor,2371 244,

Kurt Edelhagen and his Orchestra,Big Band Accent On Percussion,1964,MGM,SE 4083,

Kurt Edelhagen and his Orchestra,International,1966,Karussell,2415 060,

Kurt Edelhagen and his Orchestra,A Toast To The Bands,1960,Decca,DL 78934,

Kurt Edelhagen and his Orchestra,A Toast To the Bands,1961,Brunswick,2911 103,

Kurt Edelhagen and his Orchestra,Big Band Jazz from Germany,,Golden Era Records,LP-2702,Mono

Kurt Edelhagen and his Orchestra,Swinging,,Brunswick,2921 101,

Kurt Edelhagen and his Orchestra,Concert Jazz,,Golden Era Records,LP-15017,

Kurt Edelhagen und Sein Orchester,BigBand Hits,1959,Polydor,2459 254,

Kurt Edelhagen und Sein Orchester,Charleston ist der Clou,1975,Polydor,2371 545,

Kurt Edelhagen und Sein Orchester,Swing Time,1966,Polydor,2459 253,

Kurt Edelhagen und Sein Orchester,Big-Band-Rhythmen,,Polydor,2891 263 ,

Kurt Edelhagen und Sein Orchester,Swinging Goodies,1972,Luxor Gold,GOL 41008 ST,

Kurt Edelhagen und seine Olympiaband,Welthits Zum Tanzen,,Intercord,INT 161.018,

Kurt Edelhagen; Wolfgang Sauer,Kurt Edelhagen - Wolfgang Sauer,1981,AMIGA,8 50 035,Mono

Kylie Minogue,The Locomotion,1988,TELDEC,6.20925 AE,Maxi Single 45rpm; Stereo

Lawrence Welk,Champagne Dance Party,2004,Reader's Digest,RD 40243,

Lawrence Welk; Johnny Hodges,Lawrence Welk & Johnny Hodges,1966,Dot Records,DLP 25682,

Les Brown And His Band Of Renown,How Brown Sounds Now?,1976,MPS Records,G22840,

Lionel Hampton,Hampton Hits,,World Record Club,TP 152,

Lionel Hampton,Lionel Hampton, Vol.2 1944-1945,1974,MCA Coral,COPS 6666,

Lionel Hampton And His Orchestra,Hamp's Big Band,1959,Audio Fidelity,AFSD 9008,

Lionel Hampton and his Orchestra,Leapin' with Lionel,1983,Affinity,AFS 1000,

Lombard,Śmierć Dyskotece!,1983,Polskie Nagrania Muza,SX 2109,

Lombard,Live,1983,Savitor,SVT 002,

Londonbeat,I've Been Thinking About You,1990,Anxious Records,ZT 43878,Maxi Single 45rpm; Stereo

Louis Armstrong,Memorial,1971,CBS,S 66247,

Louis Armstrong,Satchmo Plays King Oliver,1960,Audio Fidelity,FBY 155 004,

Madonna,The Immaculate Collection,1990,Sire WB,7599-26440-1,

Manhattan Transfer, The,The Best of the Manhattan Transfer,1984,Supraphon,1113 3507 ZD,Stereo

Maria Koterbska,Życie Zdarza Się Raz,1990,Polskie Nagrania Muza,SX 2850,

Mariah Carey,Mariah Carey,1990,CBS,CBS 466815 1,

Mariah Carey,Music Box,1993,SONY Music,CPL-1373,

Mariah Carey,Emotions,1991,Columbia,C 47980,

Martinelli,Cenerentola (Cinderella),1985,Chic,6.20454,Maxi Single 45rpm; Stereo

Max Greger,This Is Max Greger,,Polydor,643 318,

Max Greger,Max Greger Plays the Best of Glenn Miller in Super-Stereo,,Polydor,825 992-1,

Max Greger,Big Band Happening,1971,Polydor,2371 130,

Max Greger,In The Miller Mood,,Polydor,2459 054,

Max Greger Und Sein Orchester,Dixieland À La Carte,1970,Polydor,2371 038,

Michael Bolton,Soul Provider,1989,CBS,CBS 465343 1,

Michael Bolton,Time, Love & Tenderness,1991,Columbia,467812 1,

Michael Bublé,Crazy Love,2009,143 Records,9362-49719-4,

Michael Bublé,To Be Loved,2013,Reprise Records,9362-49435-8,

Midnight String Quartet,The Best of the Midnight String Quartet,1972,Viva,2VV 2571,

Mieczysław Fogg,Wspomnienia Dawnych Dni (Remembering Old Days),1965,Polskie Nagrania Muza,XL 0272,Mono

Mieczysław Fogg,Śpiewa Piosenki Swojej Młodości (Sings Favorite Hits of His Youth),1960,Polskie Nagrania Muza,XL 0187,Mono

Miko Mission,How Old Are You (Special Remix),1984,ZYX Records,ZYX 5145 R,Maxi Single 45rpm; Stereo

Modern Talking,You're My Heart, You're My Soul,1984,Hansa,601 496,Maxi Single 45rpm; Stereo

Modern Talking,You Can Win If You Want (Special Dance Version),1985,Hansa,601 670,Maxi Single 45rpm; Stereo

Modern Talking,Cheri, Cheri Lady (Special Dance Version),1985,Hansa,601 950-213,Maxi Single 45rpm; Stereo

Modern Talking,Brother Louie (Special Long Version),1986,Hansa,602 157,Maxi Single 45rpm; Stereo

Modernaires, The,Like Swung,1962,Wing Records,SRW 16231,

Modernaires, The,The Modernaires Sing the Great Glenn Miller Instrumentals,,United Artists Records,WWS 8510,

Modernaires, The,We Remember Tommy Dorsey Too!,,United Artists Records,WWR 3524,

Modernaires, The,Sing the Great Glenn Miller Instrumentals,1984,Liberty,LN-10215,

Modernaires, The,Juke Box Saturday Night,,Columbia Harmony,HL 7023,Mono

Nat King Cole,The Best of Nat King Cole,1968,Capitol Records,ST 21139,

Nat King Cole,The Touch of Your Lips,1962,Capitol Records,SW-1574,

Nat King Cole,The Very Thought of You,1958,Capitol Records,SW 1084,

Nat King Cole,Just One of Those Things,2010,Analogue Production,APP 903-45,45 rpm; Stereo

Nat King Cole,Love Is the Thing,2010,Analogue Production,APP 824-45,45 rpm; Stereo

Nat King Cole,Love Is the Thing,,Toshiba EMI Japan,T 824,Mono

Nat King Cole,Just One of Those Things,2004,S&P Records / EMI,S&P-508,

Nat King Cole,Love Is the Thing,1957,Capitol Records,SLCT 6129,Stereo

Natalie Cole,Still Unforgettable,2008,DMI Records,R1 512320,

Natalie Cole,The Natalie Cole Collection,1982,Capitol Records,SN-16310,

Natalie Cole,Natalie... Live!,1978,Capitol Records,SKBL-11709,

Natalie Cole,Unforgettable with Love,1991,Elektra,E161049,

Neil Sedaka,Oh Carol,1974,RCA Camden,CDS 1147,

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,Something Old, New, Borrowed, And Blue,1958,RCA Victor,LSM-1678,

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,Something Old, New, Borrowed, And Blue,1958,RCA Victor,540.502 (SF-5002),

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,The New Glenn Miller Orchestra in Hi Fi,1958,RCA,SF 5028,

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,Dance Anyone?,1960,RCA Victor,LPM-2193,Mono

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,The Miller Sound,1959,RCA Victor,LPM-1852,Mono

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,The Glenn Miller Story in Stereo,1985,RCA Victor,LSP 9898,

New Glenn Miller Orchestra directed by Ray McKinley, The,Echoes of Glenn Miller,1962,RCA Victor,LPM-2519,Mono

New Order,Blue Monday,1983,Factory,FAC 73,Maxi Single 45rpm; Stereo

Oddział Zamknięty,Oddział Zamknięty,2013,Polskie Nagrania Muza,SX 2171,

P. Lion,Happy Children,1983,Carrere,817 505-1,Maxi Single 45rpm; Stereo

Paktofonika,Archiwum Kinematografii,2002,Gigant Records,GRV 001,

Paul Anka,The Paul Anka Collection,1974,RCA International,27 489-4,

Paul Young,The Secret of Association,1985,Columbia,FC 39957,

Percy Faith & His Orchestra,Bon Voyage! Continental Souvenirs,,Columbia Special Products,CSY 8214,

Percy Faith & His Orchestra; Eileen Farrell,This Fling Called Love,,Columbia Special Products,CSRP 8539,

Percy Faith Strings, The,The Beatles Album,1970,CBS,S 64152,

Perfect,Live,1982,Savitor,SV 001,

Perfect,Live April 1.1987 Vol.3,1987,Pronit,PLP 0077/3,

Perfect,Live April 1.1987 Vol.2,1987,Pronit,PLP 0077/2,

Phil Collins,Face Value,1981,Atlantic,SD 16029,

Philharmonisches Staatsorchester Hamburg,Symphony for Glenn: a Tribute To Glenn Miller,1958,Somerset,P-5400,Mono

Philharmonisches Staatsorchester Hamburg,Symphony for Tommy,,Stereo-Fidelity,SF-5700,

Philharmonisches Staatsorchester Hamburg,Symphony for Glenn: a Tribute To Glenn Miller,,Somerset,SP-5400,

Philharmonisches Staatsorchester Hamburg; Karl Reiner; The Hamburg Philharmonic,Percussion Classics,,Directional Sound,DS-5004,

Pink Martini,Hey Eugene!,2007,Heinz Records,HNZ003,

Piotr Szczepanik,Największe Przeboje,1987,Polskie Nagrania Muza,SX 2449,

Platters, the,The Platters' Golden Hits,,Mercury,135 951 MCY,

The Pointer Sisters,Jump: the Best of the Pointer Sisters,1989,RCA,PL 90319,

Radio Big Band, The; BBC Big Band,Playing the Best of British,1972,BBC Records,REC 131S,

Ray Anthony,Direction '71 - My Sweet Lord,1971,Ranwood Records, Inc,R8078,

Ray Charles,24 Greatest Hits,2013,Vinyl Passion,VP 80702,

Ray Conniff,Ray Conniff Live Concert In Stereo Europa - Tournee '69,1969,CBS,S 66219,

Ray Conniff & His Orchestra & Singers,Happiness Is Music,1973,CBS,SPR78,

Ray Conniff And The Singers,Somewhere My Love,1966,Columbia,CS-9319,

Ray Conniff And The Singers,Bridge Over Troubled Water,1970,Columbia,CS 1022,

Ray Eberle,Spotlight On Ray Eberle And A Tribute To Glenn Miller,,Sutton,TST 530,Stereo

Richard Clayderman,Melodien Der Liebe (Les Musiques De L'amour),1980,Telefunken,27 191-6,

Robbie Nevil,C'est La Vie,1986,Manhattan Records,1A K 060 20 1550 6,Maxi Single 45rpm; Stereo

Robbie Williams,Swing When You're Winning,2001,Chrysalis,7243 536825 1 3,Stereo

Robbie Williams,Swings Both Ways,2013,Island Records,3765303,Stereo

Rosie Vela,Zazu,1986,A&M Records,LP395016-1,

Roy Orbison,Roy Orbison Collection,2012,Vinyl Passion,VP 80018,

Sade,Diamond Life,1985,Portrait,FR 39581,

Sade,Promise,1985,Portrait,FR 40263,

Sade,The Best of Sade,2010,Music On Vinyl,MOVLP130,

Sam Cooke,The Man And His Music,1986,RCA,PL 87127(2),

Sam Cooke,The Best of Sam Cooke,2011,Analogue Productions,AAPP-2625-45,45 rpm; Stereo

Scotch,Delirio Mind (New Version),1984,ZYX Records,5188,Maxi Single 45rpm; Stereo

Scotch,Disco Band,1984,ZYX Records,5132,Maxi Single 45rpm; Stereo

Shadows, The,Another String of Hot Hits,1983,Music For Pleasure,MFP 41 5630 1,

Shadows, The,The Shadows' Greatest Hits,1974,Columbia,SCX 1522,

Shakin' Stevens,Give Me Your Heart Tonight,1982,Epic,EPC 10035,

Silver Convention,Best of Silver Convention,1978,Midsong International Records,MTF-002,

Silver Convention,Get Up And Boogie / Fly, Robin, Fly,1979,Midsong International Records,MD 511,Maxi Single 33rpm; Stereo

Singers & The Song with The Geoff Love Singers,Adios,1979,Pronit,SX 1801,

Spandau Ballet,The Singles Collection,1985,Chrysalis,SBTV 1,

Stan Kenton And His Orchestra,Stan Kenton's Greatest Hits,,Capitol Records,CAPS 1002,Mono

Stars On 45,Stars on 45 Longplay Album (Volume Ii),1981,CNR,0060.441,

Supertramp,Paris,1980,A&M Records,AMLM 66702,

Syd Lawrence,Singin' 'N' Swingin',1975,Philips,9299 284,

Syd Lawrence,Syd Lawrence Plays More Miller Magic,1976,Philips,9109 214 BC,

Syd Lawrence And His Orchestra,Plays...The Music of Glenn Miller in Super Stereo,1971,Philips,6641 017,

Syd Lawrence And His Orchestra,Plays...The Music of Glenn Miller in Super Stereo,1971,Philips,6641 017,

Syd Lawrence And His Orchestra,Syd Lawrence with the Glenn Miller Sound,1969,Fontana,SFL 13178,

Syd Lawrence And His Orchestra,More Miller And Other Big Band Magic,1970,Philips,6642 001,

Syd Lawrence And His Orchestra,Swing's Greatest Hits 76,1975,Philips,9109 209,

Syd Lawrence And His Orchestra,Sincerely Syd Lawrence - a Tribute To the Big Band Era,1972,Philips,6308 126,

Syd Lawrence And His Orchestra,Something Old, Something New,1971,Philips,6308 090,

Syd Lawrence And His Orchestra,The Syd Lawrence Collection,1978,Contour,PDA 022,

Syd Lawrence And His Orchestra,The Syd Lawrence Collection,1978,Contour,PDA 022,

Syd Lawrence And His Orchestra,The Syd Lawrence Orchestra,1982,Cambra,CR 076,

Syd Lawrence And His Orchestra,The Syd Lawrence Orchestra,,Contour,CN 2027,

Syd Lawrence And His Orchestra,Sincerely Syd Lawrence - a Tribute To the Big Band Era,1972,Philips,6308 126,

Syd Lawrence And His Orchestra,Glenn Miller Hits,,Philips,61 590,

Syd Lawrence Orchestra, The,In the Mood,1972,Contour,CN 2015,

Syd Lawrence Orchestra, The,This Is A Lovely Way To Spend An Evening,1974,Philips,6308 204,

Syd Lawrence Orchestra, The,On The Sunny Side Of The Street,1975,Philips,6625 009,

Syd Lawrence Orchestra, The,Swing Classics,1982,Philips,6381 072,

Ted Heath,The Years of Fame,,Decca,DPA 3077/8,

Ted Heath And His Music,Fever!,1965,Phase 4 Stereo,PFS 4082,

Ted Heath And His Music,Fever!,1965,Decca,LK 4773,Mono

Ted Heath And His Music,Swing Is King,1967,Decca,PFS 4135,

Ted Heath And His Music,Swing Is King Vol 2,1969,Decca,SLK 16853-P,

Ted Heath And His Music,Ted Heath Recalls the Fabulous Dorseys,1969,Eclipse,ECS 2004,

Ted Heath And His Music,The World of Big Band Blues,1972,Decca,SPA 244,

Ted Heath And His Music,The Big Band World of Ted Heath,1970,Decca,SPA 54,

Ted Heath And His Music,The Golden Age of Ted Heath - 28 Fabulous Tracks,1985,Nelson Records,SIV 102,

Ted Heath And His Music,All Time Top Twelve,1973,Decca,SLK 4054,

Ted Heath And His Orchestra,A Salute To Glenn Miller,1972,Phase 4 Stereo,SP 44186,

Ted Heath And His Orchestra,A Salute To Glenn Miller,1972,Decca,PFS 4259,

Ted Heath And His Orchestra,Ted Heath Salutes the Duke,1975,Phase 4 Stereo,SP 44220,

Ted Heath And His Orchestra,Those Were the Days,1971,London Records,SP 44164,

Ted Heath Band,Salutes Tommy Dorsey,1975,Decca,PFS 4346,

Ted Heath Band,Big Band Themes Remembered,1973,Phase 4 Stereo,PFS 4303,

Teddy Wilson,Stomping At the Savoy,1971,Black Lion Records,BLP 30114,

Tex Beneke Orchestra; Bob Eberly; Helen O'Connell; The Modernaires,Peter Marshall hosts One More Time, The Hits of Glenn Miller & Jimmy Dorsey with the Original Stars,1981,Pine Crest,LPSE1001,

Tex Beneke; Ray Eberle; The Modernaires with Paula Kelly,New Top Hits In The Glenn Miller Style,1964,Capitol Records,ST 2093,

Tina Turner,Break Every Rule,1986,Capitol Records,PJ-12530,

Tina Turner,Private Dancer,1984,Capitol Records,ST-512330,

Tina Turner,Foreign Affair,1989,Capitol Records,C1-91873,

Tina Turner,Tina Live in Europe,1988,Capitol Records,C1 590126,

Tommy Dorsey,The Incomparable Big Band Sound of Tommy Dorsey And His Orchestra,1974,Stereo Gold Award,MER 603,

Tommy Dorsey,Remember Tommy,1973,Springboard International,SPX-6012,

Tommy Dorsey,Golden Hour Presents Tommy Dorsey "I'm Getting Sentimental Over You",,Golden Hour,GH 870,

Tommy Dorsey And His Orchestra,The Best of Tommy Dorsey,1980,RCA International,INTS 5017,

Tommy Dorsey; Jimmy Dorsey; Eddie Lang,1928-29,,E.M.I Records,PMC 7133,Mono

Valerie Dore,Get Closer,1984,ZYX Records,5187,Maxi Single 45rpm; Stereo

Valerie Dore,The Night,1984,ZYX Records,5153,Maxi Single 45rpm; Stereo

Various,The Golden Sounds of the Big Bands Volume One,1972,Contour,CN 2010,

Various,The Great Band Era (1936-1945),1975,Reader's Digest,RD 25-K,

Various,Nice 'N' Easy Volume 3,1974,Philips,6641 219,

Various,Nice 'N' Easy,1972,Philips,6641 053,

Various,Nice 'N' Easy Volume 2,1972,Philips,6641 076,

Various,Przeboje 40-lecia 5,1984,Polskie Nagrania Muza,SX 2205,

Various,Przeboje 40-lecia 3,1984,Polskie Nagrania Muza,SX 2203,

Various,Przeboje 40-lecia 4,1984,Polskie Nagrania Muza,SX 2204,

Various,Przeboje 40-lecia 2,1984,Polskie Nagrania Muza,SX 2202,

Various,Przeboje 40-lecia 1,1984,Polskie Nagrania Muza,SX 2201,

Various,Beverly Hills Cop,1984,MCA Records,MCA-5553,

Various,Dirty Dancing (Original Soundtrack),1987,RCA,BL 86408,

Various,Top Gun - Original Motion Picture Soundtrack,1986,CBS,70296,

Various,Easy Does It,,Contour,2870 445,

Various,In the Mood Greatest Hits of the Big Band Era,,RCA,DPLI-0952,

Various,The Best of Tonpress,1983,Tonpress,SX-T 34,

Various,Die SWF Big Band Story,1986,Südwestfunk,SWF 107/108,Mono

Various,Dance Bands on the Air Vol.2,1972,BBC Records,REC 140M,

Various,Golden Memories (2. Folge),1983,Elite Special,PLPE 30 040,

Various,S' Wonderful,1973,BBC Records,RBT104,

Various,America's All-Time Favorite Songs,1965,Polydor,184 001,

Various,Let's Dance with Benny Goodman, Harry James, Les Brown, Count Basie, Charlie Barnet, Gene Krupa,1980,Columbia,PC 36580,

Various,La Cumparasita zatańczmy jeszcze raz,,Pronit,SX 2170,

Various,Mitternachts-Cocktail,,Elite Special,LPE 56,

Various,Eis Am Stiel - 5. Teil Die Grosse Liebe,1984,Ariola,302 346-420,

Various,Sentimental Journey - The Golden Age of Swing & Sweet,1981,Telefunken,6.28523,

Various,Golden Young Beat Double Deluxe,1969,Command / Project 3,GW 45-6,Stereo

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1940-1941,1970,Time Life Records,STL 345,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1930-1936,1971,Time Life Records,STA 340,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1942-1944,1971,Time Life Records,STA 347,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1936-1937,,Time Life Records,STA 341,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1937-1938,,Time Life Records,STL 342,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1938-1939,,Time Life Records,STA 343,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1939-1940,1971,Time Life Records,STA 344,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1944-1945,1971,Time Life Records,STL 348,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era 1941-1942,1970,Time Life Records,STL 346,

Various; Billy May & His Orchestra; Glen Gray & The Casa Loma Orchestra,The Swing Era Into The '50s,1971,Time Life Records,STA 350,

Various; The Paul Winners of 1940,The Golden Age of Dance Bands,1958,Somerset,P-9500,

Village People,Megamix,1989,BCM Records,12299,Maxi Single 45rpm; Stereo

Wały Jagiellońskie,Etykieta Zastępcza,1981,Polskie Nagrania,SX 2379,

Werner Baumgart's Big Band Baden-Baden,Glenn Miller 2000,,BASF,A-3486,

Werner Baumgart's Big Band Baden-Baden,Glenn Miller 2000,1973,MPS Records,0088.027-2,

Werner Müller,Focus on Werner Muller,1976,Decca,FOS 17/18,

Werner Müller,Im Original Glenn Miller Sound,1972,Phase 4 Stereo,SLK 16 871-P,

Werner Müller & His Orchestra,Evergreen Memories,1971,Contour,2870105,

Werner Müller Big Band,A Salute To The Kings Of Swing,1973,Phase 4 Stereo,SLK 16 892-P,

Werner Müller Und Sein Orchester,Wild Strings,1969,Decca Eclipse,ECS 2010,

Werner Müller Und Sein Orchester,Tangos For Lovers,1978,Decca,6.23521 AO,

Whitney Houston,Whitney Houston,1985,Arista,AL 8-8212,

Whitney Houston,Whitney Houston,1985,Arista,206978-620,

Whitney Houston,Whitney,1987,Arista,AL-8405,

Wil Salden,Glenn Miller Revival Orchestra,1986,Sunny Timeless Records,JC 11004,

Wind & Fire Earth,Boogie Wonderland / September,2000,Vinyl Junkie,VJAY2,Maxi Single 45rpm; Stereo

Woody Herman,The Hits of Woody Herman,1975,EMI Starline,SRS 5055,

Woody Herman,First Herd at Carnegie Hall,1958,Verve Records,VSP-1,Mono

Woody Herman Orchestra Members,A Tribute To Woody Herman ,1959,Motorola,CST 133,Stereo

ZZ Top,Eliminator,1983,Warner Bros. Records,92-3774-1,

Piękna kolekcja.

Zauważalne są jeszcze pewne braki w klasyce.

No jak to ... przecież jest AC/DC sztuk dwie. I Miecio Fogg też dwie. O Modern Talking to już w ogóle nie wspominam.

Pozdro

Że też chciało Tobie się to spisywać. Szacun.

pozdr.

Nie chciało mi się ale zacząłem się gubić i groziło ponowne zamawianie i kupowanie płyt, które już posiadam. teraz jesli pozycje są zdublowane to świadomy wybór.

Na szczęście większość z tych pozycji "weszło do bazy samo" po wpisaniu wykonawcy i tytułu oraz wyborze numeru katalogowego.

Ale tak ze dwieście musiałem wprowadzić ręcznie łącznie ze zrobieniem zdjęć okładek i wpisaniem z palca albo skopiowaniem z netu tytułów utworów. Tak ze trzy miechy mi to zajęło, koszmar ale było warto. Mam katalog na Macu, na iPadzie i w komórce, w każdej chwili pod ręką.

BTW jestem w trakcie robienia katalogu filmów blu-ray, HD-DVD i DVD ... to będzie dopiero wyzwanie.

To mnie zmobilizowało i do tego ułożyłem w skrzyniach swoje płyty w kolejności alfabetycznej takiej jak w katalogu, z wyjątkiem maxi singli, które trzymam gdzie indziej. Tak więc czas dostępu do płyty skrócił się znacznie.

To ten soft:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zdecydowanie polecam.

clzmusic-overview.png

400666312_screen5.jpg

screen568x568.jpeg

Pozdro

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.