Skocz do zawartości
IGNORED

Jak dla mnie bezczelny handlarz, co sądzicie

Retroaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kupiłem kiedyś ex-demo w poważnym salonie. Sprawdziłem wszystko, jak mi się wydawało. Wystawili mi gwarancję na nieaktualnych drukach firmowych dystrybutora, z którym już nie współpracowali. Poważny dystrybutor nie widział w tym żadnego problemu. Okazało się również, że w przedwzmacniaczu niesprawny był wzmacniacz słuchawkowy.

Osobiście, jeśli już, to wolałbym sprzęt serwisowany przez jakiś punkt napraw (najlepiej z autoryzacją), czy też elektronika z wykształcenia i z praktyką, niż sprzęt, na którym, bez pojęcia o elektronice, elektrotechnice, audiofil testował swoje uszy,

Właśnie o tym mówię, serwis przynajmniej da gwarancję na naprawę, a tak co masz uścisk dłoni? Jakiś gość coś skubał nie wiadomo co i czy zostało dobrze zrobione, ba nie wiadomo nic, bo tu taki jeden z drugim będzie się z tym krył, że sam dłubał:) A kto naprawia prywatnie i czy zna się na tym tego nie wiesz, bo niby skąd? Równie dobrze można trafić na partacza.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Niestety nikt tego nie rozumie. W mojej obecnej koncowce mocy pekla sciezka na plytce. Nawet nie wiem jak. Stala sobie jak zawsze, pewnego dnia włączam - kur... zero reakcji. Poszukalem pseudo elektronika, ktory moglby tam chciaz zajrzec. Cale szczescie udalo sie. Na plytce wielkosci paczki fajek zrobila sie niewidoczna przerwa.

Właśnie obraziłeś człowieka, który Ci naprawił sprzęt - tego z kolei ja nie rozumiem.

No moze troche przesadzilem. On lubuje sie w lcd itp i nie myslalem ze wogole podejmie naprawe takiego sprzetu. W sumie nie wierzylem w niego.

?👈

Tak troszkę się przyglądałem dyskusji, sam handluję na allegro, więc nie raz miałem z tym związane problemy. W większości jestem kupującym, może nie są to spore kwoty, ale jednak człowiek robi interesy na odległość.

Wracając do tematu, kolega Retroaudio moim skromny zdaniem ma nieco racji, dla mnie sprzedający na "ebay" i na "allego" to po prostu jedna i ta sam osoba. Resztę można sobie samemu dopisać.

Oczywiście nie uczciwe są tego typu praktyki, ktoś już napisał, że "co zarobił to jego", pewnie sprzedający przyleciał na święta do domu, złapał tam "okazję" (moim zdaniem wiedział co jest grane ze sprzętem) no i zarobił na "głupim" narodzie ? :)

Sprytny przeważnie postawi na swoim. Takich sytuacji jest mnóstwo, o których się nie pisze, bo nawet o tym się nie wie.

Osobiście od kogoś takiego nie kupił bym nawet sznurówki, bo pewnie po naprawie.......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.