Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząć trzeba byłoby od podania się do dymisji moderatorów, stronniczych, kierujących się własnymi uprzedzeniami i oceniających wszystkich według siebie. Do tego demonstrujących własne poglądy polityczne lub silących się na polityczną poprawność. To forum ma w głębokim poważaniu wszelkie zasady demokracji. Są lepsi i gorsi. Jak dołożyć do tego branżę nachalnie wciskającą innym ciemnotę do głowy i realizującą własne interesy finansowe jawi nam się bagno. Tak obecnie wygląda audiostereo.pl

watek słuzy do zalatwiania osobistych porachunków osob ktore maja zatargi z moderacja :)

To miał być żart?

Zatarg miałem tylko z tobą (zamierzone z małej litery). Tak jak pisałem nie nadajesz się na moderatora i basta!

Tak w ogóle to dla czego ciebie założyciel wątku jeszcze nie zablokował, przecież zasady i metody powinny działać w obie strony.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To nawet powód, by zasięgnąć porady prawnika czy sprawa nie nadaje się do zaskarżenia własciciela forum o stosowanie niedozwolonych praktyk i łamaniu prawa.

Nie ośmieszaj się z tym prawnikiem. Kiedy wchodzi się do cudzego domu stosuje się do zasad tam panujących a nie narzucasz własne. Nie ma przymusu, nie godzisz się, nie akceptujesz- to wychodzisz. Tylko z klasą.

Od razu chcę zaznaczyć że nie mam nic wspólnego z moderacją, a jedynie większe doświadczenia związane z moderacją na innych, poważniejszych forach. Żenujące jest to co się tu wypisuje, wszyscy tłuką się po mordach, wywalają prywatne sprawy i najbardziej smutne a wręcz przerażające jest to, że robią to sami moderatorzy, osoby choć teoretycznie mające szczycić się większym zaufaniem, niż zwykli użytkownicy forum.

Smutnie to się czyta.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

SławekR

od roku czy dłuzej wieszczysz koniec forum

tego końca nikt nie widzi , cos jeszcze ?

zamiast samemu rozwalać to forum wiecznym rozpaczaniem nad stanem trupa weż sie do pracy i pisz do administracji

EOT

I pragnę zwrócić Twoją uwagę, że tematykę forum podnoszę wyłącznie w wątkach do tego przeznaczonych, czyli tych dotyczących forum i mających to w tytule.

Podobnie jak w bieżącym wątku, że przypomnę jego tytuł:

"Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo"

To jeszcze zanim został on zaśmiecony i faktycznie rozmydlony wzajemnymi animozjami userów i moderatorów, które nie mają nic wspólnego z tematem i mało kogo interesują.

Cytat:

watek słuzy do zalatwiania osobistych porachunków osob ktore maja zatargi z moderacja :)

A nazywanie tego co robię "rozwalaniem forum" jest mocno nie na miejscu. Naprawdę nie zniżajmy się do takich zagrywek, bo to nikomu nie wyjdzie na dobre.

.....

Od razu chcę zaznaczyć że nie mam nic wspólnego z moderacją, a jedynie większe doświadczenia związane z moderacją na innych, poważniejszych forach. Żenujące jest to co się tu wypisuje, wszyscy tłuką się po mordach, wywalają prywatne sprawy i najbardziej smutne a wręcz przerażające jest to, że robią to sami moderatorzy, osoby choć teoretycznie mające szczycić się większym zaufaniem, niż zwykli użytkownicy forum.

Smutnie to się czyta.

Otóż to, zgoda w 100%. Dokładnie o tym samym pisałem wcześniej, że źle się dzieje i jest to mocno smutne i żenujące, jak się to czyta. I że czas najwyższy na zmiany. Ale zaraz się dowiesz, że ponieważ śmiałeś ten fakt podnieść, rozwalasz forum i jesteś pozbawiony rozsądku.

Nie ośmieszaj się z tym prawnikiem. Kiedy wchodzi się do cudzego domu stosuje się do zasad tam panujących a nie narzucasz własne. Nie ma przymusu, nie godzisz się, nie akceptujesz- to wychodzisz. Tylko z klasą.

...

To nie jest cudzy dom, tylko forum publiczne.

Tak jak sprzedawca we włąsnym sklepie nie ma prawa ubliżać klientom ani zmuszać, aby np. zanim cos kupią zatańczyli kazaczoka.

To nie jest forum policyjne ani dla policjantów :)

Ale zaraz się dowiesz, że ponieważ śmiałeś ten fakt podnieść, rozwalasz forum i jesteś pozbawiony rozsądku.

Nic strasznego a tym bardziej obrażającego nie napisałem, po prostu liczę na opamiętanie. Można się kłócić, ale trzeba robić to z klasą i przede wszystkim wiedzeć co się pisze. Można bez problemu wymoderować forum, ale z umysłów naszych tego nie da się już wyczyścić.

...To nie jest forum policyjne ani dla policjantów :)

To jest teren prywatny udostępniony każdemu, mylisz więc pojęcia. A na forum policyjnym taka sytuacja nie miałaby nigdy miejsca.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Tak jak sprzedawca we włąsnym sklepie nie ma prawa ubliżać klientom ani zmuszać, aby np. zanim cos kupią zatańczyli kazaczoka.

To nie jest forum policyjne ani dla policjantów :)

jar1 za daleko trochę pojechałeś z tym prawnikiem. Nie popadajmy w przesadę. To takie samo strzelanie z armaty do muchy, ja te kary administracyjne które są tutaj stosowane. Albo nic, albo ban celowy w temacie, zakładce, czy też na całym forum.

A prawda jest taka, że chodzi o to żeby zachować rozsądek i umiar. A nie miotać się ze skrajności w skrajność. A tutaj mamy dokładnie skrajności, albo zaniechanie albo od razu "walić po łbie" banem, wątek na bocznicę, posty w niebyt.

Proponowanie równie ekstremalnych rozwiązań, w miejsce już istniejących, odniesie skutek odwrotny od zamierzonego. Bo stanie się argumentacją do tego, żeby nic nie robić i żeby zostało po staremu. A nie tędy droga, naprawdę :)

...

To jest teren prywatny udostępniony każdemu, mylisz więc pojęcia. A na forum policyjnym taka sytuacja nie miałaby nigdy miejsca.

Oczywiście, policja ma wykonywać zadania a nie dyskutować o prawie:)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nic strasznego a tym bardziej obrażającego nie napisałem, po prostu liczę na opamiętanie. Można się kłócić, ale trzeba robić to z klasą i przede wszystkim wiedzeć co się pisze. Można bez problemu wymoderować forum, ale z umysłów naszych tego nie da się już wyczyścić.

Ależ też nigdzie nie wspomniałem, że napisałeś coś strasznego. Zwracałem tylko Twoją uwagę, jaka tutaj dość często jest stosowana praktyka dyskusji. Zamiast racjonalnie rozmawiać, to w miejsce dyskusji pojawiają się personalne wycieczki i ośmieszanie. Tak tutaj jest przyjęte. I trudno się dziwić, skoro moderatorzy, którzy powinni świecić przykładem, jak to słusznie zauważyłeś wcześniej, sami sobie pozwalają na tego typu zagrywki. A później zdziwienie że "ludzie rozpieprzają wątki i ciągle czegoś chcą od moderatorów i ciągle mają pretensje". A skąd mają brać przykład? Robią to co wszyscy, no bo przecież to jest tutaj ogólnie akceptowalne, skoro nawet moderatorzy sobie pozwalają, to znaczy że taka tu jest norma.

I masz też rację że nie chodzi o moderowanie czegoś z umysłów ludzi i zamordystyczne moderowanie samego forum, bo to jest równie złe i vezskuteczne. Chodzi tylko o to żeby w tych umysłach zaszczepić pewne zachowania i swiadomość, żeby użytkownicy tych umysłów wiedzieli co w danym miejscu uznaje się za społecznie akceptowalne, a co jest piętnowane. Wtedy moderatorzy nie będą mieć nic do roboty, bo ludzie sami będą wiedzieć na co sobie mogą pozwolić, a jeśli już przekroczą granice, to z pełną świadomością możliwych konsekwencji. A teraz przekraczają te granice, w równie pełną świadomością, ale braku konsekwencji. I dlatego tak masowo je przekraczają, bo "hulaj dusza, piekła nie ma".

Na początek trzeba więc zadziałać w kierunku takim, żeby szedł dobry przykład od samej góry. Bo jak "góra" będzie świecić przykładem, to będzie mieć autorytet. Wtedy też bezcelowe staną się dyskusje, "za co i dlaczego". A które obecnie są na porządku dziennym, wręcz stanowią istotę, patrz choćby bieżący wątek. No bo skoro "góra" też taka złota nie jest, to można to wykorzystać.

Oczywiście, policja ma wykonywać zadania a nie dyskutować o prawie:)

Dlaczego ma nie dyskutować? Konstruktywna dyskusja podnosi ogólną wiedzę, pozwala połączyć z nia praktykę. A to jest bezcenne. No ale to nie jest na temat.

To miał być żart?

Zatarg miałem tylko z tobą (zamierzone z małej litery). Tak jak pisałem nie nadajesz się na moderatora i basta!

Tak w ogóle to dla czego ciebie założyciel wątku jeszcze nie zablokował, przecież zasady i metody powinny działać w obie strony.

Jeśli faktycznie miałeś kilka kont, do czego się przyznałeś, to nie masz żadnego moralnego prawa do oceniania tu innych, w szczególnosci moderatorów, którzy są od tego, by na takie praktyki nie pozwolić.

Nie wstyd Ci, chłopie? Oszukiwać ludzi? I jeszcze ublizać, jak się te oszustwa wskazuje?

Wtedy moderatorzy nie będą mieć nic do roboty, bo ludzie sami będą wiedzieć na co sobie mogą pozwolić, a jeśli już przekroczą granice, to z pełną świadomością możliwych konsekwencji. A teraz przekraczają te granice, w równie pełną świadomością, ale braku konsekwencji. I dlatego tak masowo je przekraczają, bo "hulaj dusza, piekła nie ma".

Racja, i wtedy mogliby skupić się na konkretach, przede wszystkim uporządkowaniu mnóstwa niepotrzebnych nowych tematów, tych o niczym lub powtarzających te istniejące. Tutaj zastosowałbym twardą moderację, dla każdego użytkownika, w tym tych z najdłuższym stażem. Wówczas dużo łatwiej można by opanować ten bajzel i skupić się na merytoryce. Inaczej coraz częściej zagląda się na bocznicę ( jak ja), gdzie pisze się o pierdołach.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jeśli faktycznie miałeś kilka kont, do czego się przyznałeś, to nie masz żadnego moralnego prawa do oceniania tu innych, w szczególnosci moderatorów, którzy są od tego, by na takie praktyki nie pozwolić.

Nie wstyd Ci, chłopie? Oszukiwać ludzi? I jeszcze ublizać, jak się te oszustwa wskazuje?

Otóż to!ale bez walki się nie obyło

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Racja, i wtedy mogliby skupić się na konkretach, przede wszystkim uporządkowaniu mnóstwa niepotrzebnych nowych tematów, tych o niczym lub powtarzających te istniejące. Tutaj zastosowałbym twardą moderację, dla każdego użytkownika, w tym tych z najdłuższym stażem. Wówczas dużo łatwiej można by opanować ten bajzel i skupić się na merytoryce. Inaczej coraz częściej zagląda się na bocznicę ( jak ja), gdzie pisze się o pierdołach.

Zgadzam się, wszakże z zastrzeżeniem. Nie używaj określenia "twardą moderację" bo taki eksperyment tutaj był, gdzie moderacja była totalnie zewnętrzna, wynajęta firma i kompletnie nie znająca zakresów merytoryki poruszanej. I z twardej zrobiła się bezlitosna i kompletnie wyzuta z kierowania się zdrowym rozsądkiem.

Ale wiem, że Tobie chodziło o twardą w rozumieniu konsekwentą, a przede wszystkim sprawiedliwie stosowaną wobec wszystkich, bez równych i równiejszych.Więc zamiast "twardą" lepiej napisać "dotyczącą wszystkich". Wtedy nie będzie nieporozumień. Bo inaczej zaraz Ci napiszą, że "twarda" to już tutaj była i nic z tego nie wyszło. A nie o to nam chodzi przecież.

A trudno się nie zgodzić z tym, że nierówność traktowaniu różnych grup użytkowników, wedle różnych kluczy i układów, to jedna z bardziej demoralizujących rzeczy i co gorsza, obniżających autorytet moderacji. A moderacja bez realnego autorytetu, to nie moderacja, a przypadkowi ludzie z zabawkami moderatorskimi stosowanymi losowo i wybiórczo.

EDIT

Na początek co należałoby zrobić, żeby podnieść autorytet moderacji. To zająć się tym nieszczęsnym działem "nowości". Już piszę dlaczego.

Każdy moderator, który chce się cieszyć autorytetem, nie może przejść do porządku dziennego nad tym co się tam wyprawia.

Dział ma zasadę "Zakładka nie służy do informowania o promocjach sprzedażowych, ani swojej ofercie handlowej"

Większość wątków tam łamie tę zasadę. Więc moderator powinien natychmiast jest usunąć jako niezgodne z regulaminem. Tyle "bezlitosny" moderator .

Zdroworozsądkowy najpierw by zapytał administracji, czy to aby nie za jej przyzwoleniem ten proceder się odbywa. W zależności od odpowiedzi:

Jeśli bez zgody administracji - wątki niezgodne z regulaminem do wymoderowania, co do jednego.

Jeśli za zgodą administracji - moderator powinien poprosić o zmianę zasady działu, bo obecna kłuje w oczy, podważa autorytet i skuteczność moderacji.

Jeśli byłby zmieniony na taki, który dopuszcza tego typu wątki, to ok. Jeśli nie, moderator zdrowo myślący i świadomy swojej roli, powinien z niej zrezygnować natychmiast, bo dalsza jego działalność nie ma sensu. Brak jej podstaw, jeśli chce swoją robotę wykonywać z jakimkolwiek sensem, a nie tylko bawić się zabawkami moderatorskimi.

Takie są różnice między moderacją "zdroworozsądkową", a "bezlitosną" i "papierową".

Obecnie Audiostereo jest na etapie moderacji "papierowej". "Bezlitosna" już była kiedyś tam.

Została już nam tylko jedna opcja :-)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A ja bym zaprosił do dyskusji kogoś z Administracji. Jeśli ktoś wie do kogo w tej sprawie "uderzyć", to proponuję to uczynić. Bo my tu gadugadu, a tak naprawdę najistotniejsze w tym wszystkim jest stanowisko Administracji, czy w ogóle jest zainteresowana tym co się dzieje na forum. Bo bez tego to nasze rozważania są psu na budę....

Frantz, zawsze staram się pisać nicki z takiej litery, z jakiej się rzeczywiście zaczynają. Jeśli gdzieś coś przeoczyłem, to przepraszam, nie byłe to świadome. Zresztą jak widzisz, Twój nick rozpoczynam z dużej, a np. starego a. z małej, bo taka jest oryginalna pisownia.

Napisano przez palton w 31.05.2010 - 23:15 w Bocznica

Panie Krzysztofie, porad dałem już wiele i za moim poleceniem stoją już w kilku domach sprzęty. Jednocześnie ja zadaje pytania bo nie pozjadałem wszystkich rozumów. Zgadzam się z tym, że nowi na forum chcą się czegoś nowego dowiedzieć, dziwne dla mnie jest że chcą pouczać zamiast czytać i się uczyć.

Pozdrawiam wszystkich ROZSĄDNYCH nowych.

Robert

Ps. Między innymi w takich wątkach jak ten chodzi o szacunek dla forumowiczów, a więc piszemy Ty dużą literą .....

Pamiętaj Fransua, chodzi o szacunek do forumowiczów:)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ale o co chodzi?

Pytam w kontekście tytułu bieżącego wątku, to znaczy: "Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo"

Staram się jak mogę, ale jakoś trudno to wykoncypować.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Ale o co chodzi?

Pytam w kontekście tytułu bieżącego wątku, to znaczy: "Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo"

Staram się jak mogę, ale jakoś trudno to wykoncypować.

chodzi o to że pan Moderator pisał nazwy userów z małej litery

potem tłumacząc to orginalną pisownią :)

Gość

(Konto usunięte)

chodzi o to że pan Moderator pisał nazwy userów z małej litery

potem tłumacząc to orginalną pisownią :)

W tym momencie akurat nie rozumiem, o co czepiacie się paltona (celowo z małej litery)?

Również mam zasadę, że nicki piszę w niezmienionej formie i to jest chyba najbardziej poprawna pisownia, jaka może być! Nick jest nazwą obraną przez konkretnego użytkownika i to on dyktuje, co w tym nicku ma być pisane z wielkiej, a co z małej litery - to jest analogiczne do np. nazw firm.

Widzisz kolego czytanie ze zrozumieniem to podstawa, trochę tu jesteś tak że powinieneś pewnych forumowiczów pod różnymi nickami jednak znać!

Podobno :) po pierwsze nie ma opcji scalenia kont (pierdu pierdu). Po wtóre miałem 1,5 roku zablokowane konto bo się wstawiłem za innego forumowicza taki obecny Franz tylko wcześniejszy (tamten nawet nie miał konkurencyjnej strony ale nie tolerował zakłamanych praktyk znanych na tym forum jak nie wiesz kto to przynajmniej zgadnij).Ponieważ jak ktoś jest w biegu trudno mu się zatrzymać i np. nie ma możliwości pisania na PW do innych przyjaciół zmuszony zostałem do założenia konta do kontynuowania nieskończonych spraw. (I tu w dupie miałem regulamin tak jak w dupie miała mój problem korespondencji administracja forum). Kolejna sprawa po 1,5 rocznej banicji przestaliśmy poza forum drzeć koty i w ramach nadchodzących świat przywrócono mi pierwszy nick (zgadnij kto?). Ponieważ drugi nick fakt nieco okrzepł a nie chciałem go dalej nadużywać pierwszy niejako był ten człowieka pasjonata audio dla odróżnienia kto pisze (podobno hobbystyczny twórca paru ciekawych kabli audio to już branża) piszę pod obecnym nickiem mimo że jak dla mnie to dalej hobby jednak z czegoś musi być finansowane perpetuum mobile jak zapewne wiesz nie istnieje; trudno ileś tam komponentów kupić i po próbach kupić kolejne na próby nie mając źródeł finansowania.

Jedni otrzymują na badania dotacje z UE a inni maluczcy od innych takich samych pasjonatów. Jak na razie jestem w plecy w tym tak "lukratywnym" hobby, mam mało czasu i go mocno zaniedbuję. Już nieraz wiedziałem że żeby osiągnąć efekty trzeba się koncentrować na jednym; doba jest za krótka.

Nie skupiam się na Cirze bo szkoda czasu, opinie o nim wyżej wyraziłem jasno!

Co do wstydu to pod włos to jeża!

Otóż to!ale bez walki się nie obyło

Za dużo mówisz jeszcze ci tak zostanie.

Cir, tym razem naprawdę beż żadnych podtekstów i prywatnych docinków. Jest takie kolejne mądre powiedzenie, "kto stoi w miejscu, ten się cofa". uważam, że bardzo trafne w tym przypadku.

Może faktycznie warto rozważyć jakieś zdroworozsądkowe zmiany. Nie mówię zaraz rewolucyjne. Ale takie dostosowujące forum do obecnych realiów. Na przykład te bany czasowe w miejsce tych mocno restrykcyjnych celowych.

Czasy są takie, że trolle tam się zlatują, gdzie widzą żerowisko. Inni już to dostrzegli, czas może na Audiostereo. Na pewno ani Tobie, ani mnie, ani nikomu innemu z normalnych użytkowników nie zależy na tym, że forum stało się śmietnikiem internetu.

Forum jest dla ludzi i to oni powinni forum tworzyć. A nie powinno być pod dyktando kilku krzykaczy rozpieprzających każdą dyskusję, bo znaleźli dla siebie niszę w zasadach i skwapliwie z niej korzystają.

oczywiście jestem na tak - forum jest dla ludzi , reguł niestety nieunikniemy bo forum jest prywatne

reguly powstaja w trakcie negocjacji ale i poszanowania netykiety

reguły ktore tu rzadza powstawały kilka lat , wlasciwe taki stan rzeczy zastałem .Jedyna rzecza która pojawiła sie za mojego pobytu w mideracji to uzgodnienie że zbanowanie konta wymaga zgody 3 moderatorów /wczesniej jeden/

nikt nie twierdzi że sa doskonałe zwlaszcza ze jak widac trolle nadal moga robić śmietnik sadząc ze sa ponad resztą czy to z praw wynikających z zasiedzenia jak sami twierdzą co przypomina mi fale w wojsku czy omijając blokady

droga jest jednak jedna przez administracje forum - kolejny raz napisze forum jest prywatna własnością

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Widzisz kolego czytanie ze zrozumieniem to podstawa, trochę tu jesteś tak że powinieneś pewnych forumowiczów pod różnymi nickami jednak znać!

Podobno :) po pierwsze nie ma opcji scalenia kont (pierdu pierdu). Po wtóre miałem 1,5 roku zablokowane konto bo się wstawiłem za innego forumowicza taki obecny Franz tylko wcześniejszy (tamten nawet nie miał konkurencyjnej strony ale nie tolerował zakłamanych praktyk znanych na tym forum jak nie wiesz kto to przynajmniej zgadnij).Ponieważ jak ktoś jest w biegu trudno mu się zatrzymać i np. nie ma możliwości pisania na PW do innych przyjaciół zmuszony zostałem do założenia konta do kontynuowania nieskończonych spraw. (I tu w dupie miałem regulamin tak jak w dupie miała mój problem korespondencji administracja forum). Kolejna sprawa po 1,5 rocznej banicji przestaliśmy poza forum drzeć koty i w ramach nadchodzących świat przywrócono mi pierwszy nick (zgadnij kto?). Ponieważ drugi nick fakt nieco okrzepł a nie chciałem go dalej nadużywać pierwszy niejako był ten człowieka pasjonata audio dla odróżnienia kto pisze (podobno hobbystyczny twórca paru ciekawych kabli audio to już branża) piszę pod obecnym nickiem mimo że jak dla mnie to dalej hobby jednak z czegoś musi być finansowane perpetuum mobile jak zapewne wiesz nie istnieje; trudno ileś tam komponentów kupić i po próbach kupić kolejne na próby nie mając źródeł finansowania.

Jedni otrzymują na badania dotacje z UE a inni maluczcy od innych takich samych pasjonatów. Jak na razie jestem w plecy w tym tak "lukratywnym" hobby, mam mało czasu i go mocno zaniedbuję. Już nieraz wiedziałem że żeby osiągnąć efekty trzeba się koncentrować na jednym; doba jest za krótka.

Nie skupiam się na Cirze bo szkoda czasu, opinie o nim wyżej wyraziłem jasno!

Co do wstydu to pod włos to jeża!

...

No własnie po co mi zamknąłeś dwa konta z których nie pisałem ale pozwalały mi się bronić jak jakiś zdolny inaczej mnie zablokował?

Jak półtora roku mnie na forum (przypominam mój właściwy nick to Rafaell) nie było to nawet Elberoth zdjął mi blokadę bo poszedł po rozum do głowy że jakaś opozycja w sposobie myślenia musi być bo inaczej nie ma postępu!

Jak dla mnie to Ty Cir jesteś tu szkodnikiem no ale to opinia czysto subiektywna :)

To chyba Ty napisałeś, prawda? Więc tym natchnionym uczciwością i szacunkiem dla innych użytkowników forum tekstem możesz swoją d... podtrzeć.

To chyba Ty napisałeś, prawda? Więc tym natchnionym uczciwością i szacunkiem dla innych użytkowników forum tekstem możesz swoją d... podtrzeć.

Zachowujesz się jak twardogłowy z pewnego ugrupowania a tu w takim hobby to trochę serca współczucia trzeba mieć; sam się z forum nie wyganiałem i dalej mogłem mieć tylko jeden nick kochany pacanku :)

Zachowujesz się jak twardogłowy z pewnego ugrupowania a tu w takim hobby to trochę serca współczucia trzeba mieć; sam się z forum nie wyganiałem i dalej mogłem mieć tylko jeden nick kochany pacanku :)

Żenada. Jak widać, cir miał w Twoim przypadku zupełną rację.

Żenada. Jak widać, cir miał w Twoim przypadku zupełną rację.

Skończyłeś?

Wracając do tematu wątku ludzie głosują nogami i widać że większości (co w demokracji jest jakąś wytyczną) ludzie nie lubią żeby byle moderator wtrącał się w każdą dyskusję, usuwał to co mu pasuje. Każde działanie moderatora powinno być jawne a uzasadnienie działania oczywiste!

Jednocześnie widać że nie lubimy autorytatywnych wątków typu kto twierdzi ze Harbethy nie graja tak wspaniale jak fama lub reklama niesie ten jest be i nie ma prawa wyrazić na ten temat opinii.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie to jest forum o tematyce AUDIO.

A tutaj proszę wątek o "dupie marynie" ma wzięcie jak żaden inny.

Nasmarkaliście w niespełna 2 dni 11 stron o niczym.

Nic z tego i tak nie wyniknie pozytywnego dla forum a na pewno nie dla was samych więc po co się silić?

Właściciele tego forum mają Was (mnie) w "głębokim poważaniu".

Liczą się tylko wpływy z reklam i dodatni bilans na koniec roku obrachunkowego.

Dlatego NIC się nie zmieni tak jak nie zmieni się nic w tym kraju.

Ale pomarzyć można, w końcu święta za pasem...

Pomimo tego "Spokojnych Audiofilskich Świąt" ;)

Panowie to jest forum o tematyce AUDIO.

A tutaj proszę wątek o "dupie marynie" ma wzięcie jak żaden inny.

Nasmarkaliście w niespełna 2 dni 11 stron o niczym.

Nic z tego i tak nie wyniknie pozytywnego dla forum a na pewno nie dla was samych więc po co się silić?

Właściciele tego forum mają Was (mnie) w "głębokim poważaniu".

Liczą się tylko wpływy z reklam i dodatni bilans na koniec roku obrachunkowego.

Dlatego NIC się nie zmieni tak jak nie zmieni się nic w tym kraju.

Ale pomarzyć można, w końcu święta za pasem...

Pomimo tego "Spokojnych Audiofilskich Świąt" ;)

Jarek z pozycji siły takie zdania zupełnie inaczej brzmią ale większość brzmi jak w pojedynku dużego i małego "zejdź ze mnie bo cię zgniotę" :)

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Bardzo interesujący wątek - pozwolę sobie lekko się wtrącić ;-)

Oczywiście błąd logiczny, co ma do MODERACJI - pisanie recenzji???

Czy Kolega byłby łaskaw wykazać ów błąd logiczny?

Ja go nie znajduję. Moderator, podobnie zresztą jak każdy użytkownik, jest Człowiekiem - jako całość - i fakt bycia Recenzentem dyskwalifikuje taką osobę z funkcji Moderatora - ponieważ Recenzent to jest Branża - czyli osoba potencjalnie nieobiektywna z samej funkcji wykonywanego zawodu.

To ja uciekam już dziś ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.