Skocz do zawartości
IGNORED

stereo od PC do 4tys

chapakostabakos

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego to jest tragedia jak to gra. Wzmacniacz jest tragiczny

Markus postaraj się czytać ze zrozumieniem. Nikt tu nie mówi że jest to audio z prawdziwego zdarzenia. Niestety w tej cenie muza nie gra. Ja osobiście nie kupiłbym tego sprzętu . Pamiętaj jednak że mówimy tutaj o jakości dżwięku w stosunku do ceny. Zwróć uwagę na kontekst mojego postu w którym wybór rotela ra12 okreslam jako big step w stosunku do tej yamahy, a przecież ten wzmacniacz to również sprzęt budżetowy. Myślę że na pewnym poziomie nie musimy sobie tłumaczyć takich oczywistości za każdym razem. Sam niejednokrotnie spotkałem się z opiniami ludzi, którzy naprawdę znają się na audio i mając zestawy za bardzo duże pieniądze, mówią lub piszą niekiedy o wybitnym dżwięku niektórych urządzeń za 2k lub 3k. Czy te urządzenia naprawdę grają wybitnie? oczywiście że nie i nikt rozsądny nie bierze tego dosłownie ( w kategorii absolutnej), ale czy nie mogą tak grać na tle innych urządzeń z tego samego przedziału cenowego? Tak więc myślę że dobrze jest spojrzeć czasami na pewne sprawy z szerszej perspektywy, a nie tylko przez pryzmat własnej sytuacji finansowej, osobistych preferencji i doświadzczenia. Dajmy koledze chapakostabakos krok po kroku zdobywać własne doświadzczenie w stereo i nie obrzydzajmy mu jego osobistych wyborów mając w pamięci od czego my sami niejednokrotnie zaczynaliśmy naszą przygodę w audio.

Pozdrawiam

akurat z tym to ja sie nie zgadzam by dawac przyjemnosc na siłe

dla wielu to jest nieprzyjemnosc - nikt nie ma na wyrzucanie pieniedzy

dla jednych szstanie klockami to zabawa dla innych strata ciezko zarobionego grosza a nie zadna zabawa i przyjemnosc w dochodzeniu

jestem przeciwny "z gruntu kiepskim" poradom bo niech ma te frajde - niech sam napisze ze chce taka frajde bo ten stereoptyp jest falszywy w 85 % przypadków

liczac zawsze ze trafie na tego z puli 15 % szczesliwców ktorzy chca sie pobawic to co robie z tymi z drugiej puli? olewam - niech sie bawią

oni sie nie bawią, oni sie ostro wkurza kiedy kupia g...o za grube pieniadze

ja w tym paluchów nie chce maczac - to zła filozofia

dla jednych grube pieniadze to 500

jesli ma tylko tyle a kupi nedze to co ma kiedy odda nedze na wyprzedazy

ma 380 i kolko zaczyna mu palic tyłek

za chwile zostanie z niczym zamiast z dobra zabawa

odnosi sie analogicznie do wyzszych kwot ale ten gosciu z mała kasa bedzie zabity a nie dobrze ubawiony

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

zdecydowanie nie ma co stawiać obok siebie tych dwóch produktów - w sieci są już pierwsze porównania

"Panowie z Rotha spieprzyli, pisząc kolokwialnie i tak oględnie, jak tylko się da. Serię OLi RA4 omijajcie szerokim łukiem, nie warta jest Waszych pieniędzy"

http://blog.pclab.pl/violator/Roth.OLi.RA4.kontra.Melodika.BL40.czyli.historia.kolumn.takich.samych.ale.innych,314

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

akurat z tym to ja sie nie zgadzam by dawac przyjemnosc na siłe

dla wielu to jest nieprzyjemnosc - nikt nie ma na wyrzucanie pieniedzy

dla jednych szstanie klockami to zabawa dla innych strata ciezko zarobionego grosza a nie zadna zabawa i przyjemnosc w dochodzeniu

jestem przeciwny "z gruntu kiepskim" poradom bo niech ma te frajde - niech sam napisze ze chce taka frajde bo ten stereoptyp jest falszywy w 85 % przypadków

liczac zawsze ze trafie na tego z puli 15 % szczesliwców ktorzy chca sie pobawic to co robie z tymi z drugiej puli? olewam - niech sie bawią

oni sie nie bawią, oni sie ostro wkurza kiedy kupia g...o za grube pieniadze

ja w tym paluchów nie chce maczac - to zła filozofia

dla jednych grube pieniadze to 500

jesli ma tylko tyle a kupi nedze to co ma kiedy odda nedze na wyprzedazy

ma 380 i kolko zaczyna mu palic tyłek

za chwile zostanie z niczym zamiast z dobra zabawa

odnosi sie analogicznie do wyzszych kwot ale ten gosciu z mała kasa bedzie zabity a nie dobrze ubawiony

Kompletnie bez sensu.Idąc twoim tokiem rozumowania lepiej nie zaczynać przygody ze stereo dopóki się nie ma wypchanego portfela. a jeżeli nigdy to się nie stanie to lepiej żeby wcale nie słuchali. Mam wrażenie że niektórzy nie potrafią czerpać radości ze słuchania muzyki. Oni słuchają sprzętu. Naturalną koleją rzeczy jest żeby od czegoś zacząć. Kolega nie chce

mow co chcesz - ja zwyczajnie tej opowiesci o złym i nietrafionym doborze nie lubie

tlumaczy sie nia wiele bledów mowiac niech sam sie bawi i ma osobista satysfakcje

wielu nie przychodzi pytac by sie bawic - przychodzi zwyczajne po rade by kupic jak najlepiej ,jak najlepiej zainwestowac pieniadz i suchac dobrze a nie sie bawic

ta zabawa jest z reguły droga

ale rozumiem i takie podejscie - choc ogolnie go nie lubie bo jest zwyczajnie czesto nietrafione rownie mocno jak sprzet

złe jest dla mnie złe

i czty sprzet czy podejscie - nie ma znaczenia

mowie zle ? - prosze by ktos zasugeropwal lepiej

osobiscie byłbym wdzieczny za lepsze na starcie niz za slowo zacznij od czegos i miej satysfakcje

satysfakcje bede miał jak kupie wspaniały zestaw za nie najwieksze pieniadze pod konkretne oczekiwania - i nie bede sie musial niczym bawic - to sprawiło by mi najwieksza satysfakcje

mam załozmy tysiac czy dwa i nie zaczynam zadnej przygody - jedyna przygoda bedzie jak kupie glupoty i moj tysiac zacznie sie kurczyc z powodu odsprzedazy

nie wiem czy to takie niezrozumiale ze luidzie (w wiekszosci) nie przychodza po przygode ale po gotowe jak najlepsze i jak najtansze rozwiazania

nic nie zmiarzaja dobierac dlalej , zmieniac, wystawiac , kupowac ,. odsluchiwac z innym -zamierza kupic właczyc i miec pełnie radochy za swoja inwestycje

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

mow co chcesz - ja zwyczajnie tej opowiesci o złym i nietrafionym doborze nie lubie

tlumaczy sie nia wiele bledów mowiac niech sam sie bawi i ma osobista satysfakcje

wielu nie przychodzi pytac by sie bawic - przychodzi zwyczajne po rade by kupic jak najlepiej ,jak najlepiej zainwestowac pieniadz i suchac dobrze a nie sie bawic

ale rozumiem i takie podejscie - choc ogolnie go nie lubie bo jest zwyczajnie czesto nietrafione rownie mocno jak sprzet

złe jest dla mnie złe

osobiscie byłbym wdzieczny za lepsze na starcie niz za slowo zacznij od czegos i miej satysfakcje

satysfakcje bede miał jak kupie wspaniały zestaw za nie najwieksze pieniadze pod konkretne oczekiwania - i nie bede sie musial niczym bawic - to sprawiło by mi najwieksza satysfakcje

Kompletnie bez sensu.Idąc twoim tokiem rozumowania lepiej nie zaczynać przygody ze stereo dopóki się nie ma wypchanego portfela. a jeżeli nigdy to się nie stanie to lepiej żeby wcale nie słuchali. Mam wrażenie że niektórzy nie potrafią czerpać radości ze słuchania muzyki. Oni słuchają sprzętu. Naturalną koleją rzeczy jest żeby od czegoś zacząć. Kolega zrezygnował z kina domowego, a to już sukces. To on sam określił pułap cenowy w którym się poruszamy. Pamiętaj też o tym że każdy sam musi nabrać doświadczenia, zdobyć punkt odniesienia. Dla Ciebie jakiś dżwięk będzie dobry, a dla kogoś innego wydanie danej kasy będzie głupotą bo on tego po prostu nie słyszy lub jeszcze nie słyszy albo kompletnie nie przywiązuje do tego takiej wagi ja Ty czy Ja. Myślę też nie ma co dramatyzować w kwestii udzielanych tutaj porad, bo one służą tylko zwóceniu uwagi na jakieś produkty, ale co wielokrotnie jest tu na forum powtarzane przed podjęciem decyzji sprzęt trzeba osobiście odsłuchać.

nikt nie dramatyzuje

poprostu odcinam sie od tekstu - niech kupi i zacznie przygode, bedzie zle to poprawi

odcinam sie od niego tak samo jak od tych kolumienek za 5k

tekst bardzo popularny i tak samo przezemnie nie lubiany jak te kolumienki

złe jest dla mnie złe

Musiałem napisać jeszcze raz bo coś się zwaliło i nie dało rady edytować. Wracając do tematu. Masz dużo racji w tym co piszesz, ale pamiętaj że każdy jest inny i nie uszczęśliwisz ludzi na siłe. Osobiście również jestem zwolennikiem kupowania raz a dobrze. To wyniosłem z domu. Lepiej jest poczekać, dozbierać więcej kasy i kupić coś co naprawdę cieszy. Jednak tu wymagana jest cierpliwośc i lepsze perspektywy na przyszłość. Nie zapominajmy jednak też, że każdy ma inny próg zadowolenia i wymagania od życia. Ostatnio koleżanka zabiła mnie tekstem że kawa to kawa, a szynka to szynka i nie ma sensu przepłacać.

Panowie, po co te nerwy :) Magnaty to dobre kolumny w swojej cenie. Ceny nowej serii 100x troche odstraszaja, ale wykonanaie jest pierwsza klasa. Dzwiekiem tez moga sie pochwalic. Napewno moga luzno konkurowac z pseudo audiofilskimi markami w swoim przedziale cenowym, a nawet wyzej.

Co do pieca z DAC. Jak kolega wyzej napisal Denona PMA-1520 dawno sprzedalem dla znajomego. Przesiadl sie wlasnie z podobnego amplitunera jak autor watku i pieje do dzis z zachwytu. Wedlug mnie chyba najlepszy Denon. Zapomnieliscie jeszcze o Marantz PM-75. Tez ma DAC na pokladzie, ale moim zdaniem ogolnie to nieco gorszy piec. A DAC niestety jeszcze gorszy niz ten w PMA-1520.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

jakie nerwy ? :) toz nikt sie nie kloci :p

jak uwazasz ze dobre za 5 to polecam kup sobie na mikolaja - masz szanse za 3 jak widzisz ;)

nie bede polemizował dalej z powodu swiat ;)

inna sprawa ze mozna kupic jeszcze drozsze i jeszcze bardziej ...ówniane

nie da sie ukryc ze nie jest to najgorszy zakup jaki mozna zrobic - mozna gorszy:)

pozdrawiam serdecznie wszystkich

a kto ma takie magnaty niech sie cieszy i ja tez sie ciesze z nim bo ja nawet tak cennych nie mam .. (wartosciowosc nie rowna sie cena)

jakie nerwy ? :) toz nikt sie nie kloci :p

jak uwazasz ze dobre za 5 to polecam kup sobie na mikolaja - masz szanse za 3 jak widzisz ;)

Ja mam podlogowe Quantum 905. Seria przed 100x. Zaplacilem cos 2500zl, czyli polowe ceny nowych. Moim zdaniem to bardzo udany zakup w tej kwocie.

?👈

jak je widzisz wzgledem ushera - na znacznie lepszych komponentach?

jak je widzisz wzgledem ta criterion?

i to do czego do rammstaina?

nie wiem o co tu chodzi ale ktos chyba upadł na cos skoro chce dac 5 k za pudelka mini - napewno dział marketingiu upadł .... zszedł na ...

miałem sie nie kłocic ale jednak nie wytrzymuje cisnienia na polecanie tego czegos za wielkie (dla niektórych) pieniadze

dobra ide bo psuje swieta i sobie i ludziom

pozdrawiam serdecznie

Pokaz mi wieksze podlogowe Ushery za 2500zl. Moze i sa kolumny lepiej grajce za takie kwoty, ale trzeba brac tez pod uwage wielkosc konstrukcji i wiek. Moze i mozna kupic za 2500 ushery, ale napewno beda one mialy juz swoje lata na karku itp. Trzeba brac wszystko pod uwage. Cena nie bierze sie z nikad. To, czy sa tam lepsze przetworniki, czy gorsze to nie mi to oceniac. Nie porownywalem, nie sluchalem i nie znam sie na tym.

Criterion to calkowicie inna liga wiekowa wiec co tu porownywac? To tak jak ze wzmacniaczami czy tez samochodami. Moje Magnaty za 20 lat beda warte 500zl i tez wtedy moge powiedziec - co wy tam kupujecie za szajs za 3 tysiace jak tu mozna miec magnaciki za 500zl i graja lepiej.

?👈

obcenie na allegro "nowe" za 2499 v603

ps

i co z tego ze wiekowe

myliszze wiekowe titan aurum beda za 5 lat nic nie warte?

cos mi tu nie gra - bo nikt tak nie mysli

masz 5000postów i znasz sie na rzeczy - a opowiadasz histiorie o dziwacznej utracie wartosci

masz trakie cos na sprzedaz? ;) hurtem ze nabijamy wartosc dziwadłom a obnizamy tradycji

kolumny to nie samochody

obcenie na allegro "nowe" za 2499 v603

Widze jedynie za 3tys uzywane.

i co z tego ze wiekowe

myliszze wiekowe titan aurum beda za 5 lat nic nie warte?

cos mi tu nie gra - bo nikt tak nie mysli

masz 5000postów i znasz sie na rzeczy - a opowiadasz histiorie o dziwacznej utracie wartosci

masz trakie cos na sprzedaz? ;) hurtem ze nabijamy wartosc dziwadłom a obnizamy tradycji

Nie no. Przeciez wartosc rosnie z wiekiem, a nie maleje. Szczegolnie po takich postach. Ogolnie sprzet juz 2-3latach od zakupu traci z 40% wartosci.

Mozemy takie mielic bez konca. Zrozum to ze na cene danego urzadzenia skalda sie wiele rzeczy. Wiek przedewszystkim, wielkosc kolumny, stan. Tobie wiek moze nie miec znaczenia,a le ktos inny nie kupi 20letnich drapakow i woli np 3 letnie czy tez nowe i nie przetlumaczysz mu ze te 20letnie graja lepiej, bo to bedzie dla niego i tak drapak.

?👈

nie rosnie z wiekiem a rosnie z uzyciem komponentów

jak za 10 lat zbuduja badfziwe to revelator bedzie miał wartosc z powdu swojej "dobroci " a nie z powodu wieku

nie badz sarkastyczny

stry sprzet nie jest warty bo jest stary ale jest warty bo jest na wysmuienitej jakosci komponentach - ktorych dzis prozno szukac nie dysponujac majatkiem

nie rosnie z wiekiem a rosnie z uzyciem komponentów

Czyli wartosc starego sprzetu rosnie, bo dzis robi sie coraz gorsze? :)

Poczytaj na rozluznienie, bo sie spiloes :)

Ukryta Zawartość

Jakies 3lata temu byly takie do kupienia za 1700zł roczne. Znajdzi mi uszery za taka kase, ktore naglosnią nawet 40 metrow bez problemu.

Ukryta Zawartość

?👈

nic nie bede czytał o 908

a mowimy o 1003

wez je obejrzyj - co w ogole porownujesz

dla mnie to moga byc ze" złota" kolumny mini na mini z 6 calowym glosnikiem sa dla mnie NIC nie warte - w tym przedziale cenowym

propagandy o 1003 nie czytam = w ogole o nich nie czytam i ani mi sie sni czytac

w tej cenie jak mowilem kupuje calkowicie co innego

ide jesc makowca to mi popusci zwieracz:)

Dlatego pisalem o wielkosci. Ja mam male podlogowe Quantum 905 (foto w "o mnie"). 2-drozne, zbudowane w di-appolito na takich samych wooferach jak te 908. Fakt ze ceny nowych są dosc wysokie, ale tak jest z 90% nowych kolumn. Przynajmniej polowa ceny to reklama itd. Ale po 2-3latach mozna kupic za pol ceny i mamy jeszcze dość świeże kolumny. I jak tak zrobilem - w sumie to calkiem przypadkowo. Zeby nie bylo okazji to penwie mial bym dawno cos innego.Kupilem nowe za 2300zl z wgnieciona kopułką. Drugi glosnik kupilem okazyjnie za 250zł.

Inna rzecz to taka ze mam juz pogniecione dwa :) Hehe. A nowych raczej nie oplaca sie kupywac (540zł/sztuka).

Wesolych Swiąt.

?👈

Witam chce sie dołączyc do dyskusji mam kolumny melodika bl 40 i zamierzam kupić wzmacniacz Marantz tylko nie wiem który wybrac PM6004, PM5004,może PM6005 ,albo coś takiego Marantz M-CR510 Poradzcie. pozdrawiam.

to jakie uzywki polecacie mile widziany link z allegro bo podajcie modele ktorych wg nie ma...... moj budzet to max 5tys tyle liczylem na

monitor Audio MR6/Melodika BL40 i Yamaha R-N500

rafal735r podaj mi swoje typy moze byc uzywka

nie wiem jak porownywac ta yamaha ale kuzyn mi poleca starego unitra radmor do pc bo i tak wiecej bajerow nie potrzebuje tylko dobry wzmacniacz a zamiast DAC kupic dobra k. dzwiekowa np ASUS Xonar Essence ST ktory ma wbudowany dosc dobry dac a CD bede odtwarzac przez komputerowy CD-ROM

Do 1000pln jest mnostwo fajnych piecow . To ze akurat teraz nie ma ich na allegro nic nie znaczy. Mozna kupic m.in Marantz PM7000, Denon PMA-1055R, PMA-1500R i kilka innych, ale jeszcze starszych. Ja podalem przyklady fajnych piecow, lecz nie tak bardzo starych.

Co do zrodla to raczej w tym budzecie polecal bym jednak DACa i jakis transport.

Co do kolumn to raczej wolalbym wybierac samemu, czyli jakis odsluch. Bo tak to wrozenie z fusow.

?👈

Witam chce sie dołączyc do dyskusji mam kolumny melodika bl 40 i zamierzam kupić wzmacniacz Marantz tylko nie wiem który wybrac PM6004, PM5004,może PM6005 ,albo coś takiego Marantz M-CR510 Poradzcie. pozdrawiam.

Ważne pytanie, czy skupiłeś się na modelach tej marki, bo któryś z nich odsłuchiwałeś? Osobiście miałem zamiar kupić PM6004 po pochlebnych opiniach w prasie brytyjskiej. Miał to być budżetowy sprzęt do pokoju syna, który nie przykłada aż takiej wagi do jakości dżwięku jak ja. Mimo to nie odważyłem się kupić w ciemno przez internet. Pojechałem na odsłuchy, chociaż do sklepu był kawał drogi. Wzmak dostał 5 gwiazdek WhatHifi w swojej klasie cenowej oczywiście, ale w porównaniu z 20 letnim kenwoodem mojego syna i to wcale z nie bardzo wysokiej półki nie wyrózniał się zdecydowanie na plus. Dżwięk był troszkę przyjemniejszy, mniej ostry, ale z bardzo słabym basem i taki jakby zlany w jedną plamę. Przynajmniej dla mnie ta szkoła dżwięku mało atrakcyjna. Kupiłem coś zupełnie innego za grubo ponad 2 razy większą kaskę, trochę zły że przez ostatnie lata tak mały postęp dokonał się w tej materii.

chodzi o to ze postep jest gigantyczny

tyle ze marketing jest w gigantomani do 10 potegi w stosunku do postepu

kiedys cena to były koszta produkcji realne plus jakis zysk nawet i spory

80% i 20%na sztuce

dzis jest odwrotnie koszta 20% zysk 80% z tego polowa reklama

specjalnie buduje sie badziew w dosc drogich cenach aby to co leopsze mogło w stosunku do bnadziwia wykazac olbrzymia przewage i zbudowac rynek ekstrawagancki - na cztyms co powinno byc o minimum polowe tansze

wzmacniacze za 30 000 powinny kosztowac 20 i 10 ale nie musza skoro mozna rynkiem zakombinowac

rynek wpadł w sidla oszustów z działów marketingu ktorzy tworza produkty i klasy

inzynierowie juz nie pracuja to tylko wyrobnicy

ich role przejeli kreatywni pajace

tak "słaby" marantz musi byc tak drogi by ten lepszy mogł byc gigantycznie drogi

ps

kiedy kupowałes tego kena to były calkowice inne czasy

diametralnie inne - nie troche inne

postep- gdyby postep był dostepny to nikt nie kupowałby sprzetu 30 letniego lepszego od nowego

postep został zarezerwowany dla bogatych

gdyby swiat był normalny to za 2000zł kupilbys cos duzo lepszego od starocia - niestety nie jest normalny

przy tak niskich kosztach produkcji i automatyce obecnej ? - kiedys wytworzenie czegokolwiek bylo 3x drozsze

chodzi o to ze postep jest gigantyczny

tyle ze marketing jest w gigantomani do 10 potegi w stosunku do postepu

kiedys cena to były koszta produkcji realne plus jakis zysk nawet i spory

80% i 20%na sztuce

dzis jest odwrotnie koszta 20% zysk 80% z tego polowa reklama

specjalnie buduje sie badziew w dosc drogich cenach aby to co leopsze mogło w stosunku do bnadziwia wykazac olbrzymia przewage i zbudowac rynek ekstrawagancki - na cztyms co powinno byc o minimum polowe tansze

wzmacniacze za 30 000 powinny kosztowac 20 i 10 ale nie musza skoro mozna rynkiem zakombinowac

rynek wpadł w sidla oszustów z działów marketingu ktorzy tworza produkty i klasy

inzynierowie juz nie pracuja to tylko wyrobnicy

ich role przejeli kreatywni pajace

tak "słaby" marantz musi byc tak drogi by ten lepszy mogł byc gigantycznie drogi

ps

kiedy kupowałes tego kena to były calkowice inne czasy

diametralnie inne - nie troche inne

postep- gdyby postep był dostepny to nikt nie kupowałby sprzetu 30 letniego lepszego od nowego

postep został zarezerwowany dla bogatych

gdyby swiat był normalny to za 2000zł kupilbys cos duzo lepszego od starocia - niestety nie jest normalny

przy tak niskich kosztach produkcji i automatyce obecnej ? - kiedys wytworzenie czegokolwiek bylo 3x drozsze

Niestety, ale to prawda.Pamiętam że w tamtych latach firmy takie jak Akai czy kenwood robiły dobry nieawaryjny sprzęt, którego koszt produkcji był stosunkowo wysoki a marża naprawdę niewielka. Mówiło się wtedy o tym że na tz popularnym magnetofonie wycenionym na 200 dolarów takie Akai zarabiało od 5 do 10 dolarów na sztuce. Zysk wynikał wtedy bardziej z masowej wielomilionowej sprzedaży. Odwrotnie niż teraz. Sprzęt kupowało się wtedy w Polsce w Pewexie lub baltonie za dolary. Nie bez powodu mówię tu o Akai. Była to firma, która to wyróżniała się zdecydowanie na tle Sony czy Technicsa stosunkiem jakości dżwięku do ceny. Technics też nie był zły, był bardzej rozleklamowany, wprowadzał też więcej nowinek technicznych, ale dla mnie Akai było lepsze. Kolega kupił Akai a ja Technicsa o którym pisano nawet w prasie, bo był to pierwszy magnetofon z tych przeznaczonych dla użytku domowego, który miał dynamikę cd playera. Faktycznie dżwięk był praktycznie pozbawiony szumu tasmy i niezwykle żywy, ale Akai było mimo wszystko lepsze. Były to wspaniałe czasy w których sprzęt stereo produkowany oczywiście w Japonii prawie nigdy się nie psuł. Z tego co się orientuję mój Technics ok 30 letni ciągle działa. Kenwoody trochę młodsze składane we Francji w latach 90 sprzedane niedawno znajomemu, tu gdzie mieszkam w Irlandii mają się całkiem dobrze. Może miałem farta, ale miałem dużo japońskiego sprzętu z tamtego okresu również innych marek i nic nigdy się nie zwaliło. Niestety nie ma teraz takiego komfortu psychicznego że nic się nie zepsuje nawet jeśli sprzęt kosztuje masę pieniędzy.

znajomy chce mi dac za free wzmacniacz yamaha a 520 co o nim sadzicie? da rade z kolumnami w/w? a w przyszlosci zainwestowal bym w cos lepszego duza roznica bedzie miedzy ta yamaha R-N500??

po za cena:)

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie wkoncu kupilem moj wymarzony sprzet:) dostalem od znajomego wzmacniacz yamacha a-520 i na odsluchu rozbijał wzmacniacze za 2.5tys NAD, yamaha R-N500 to lesny skrzat w porownaniu do a-520 itp. pod niego kupilem monitor audio silver 2 najlepiej wypadly na odsluchu wiem sa to kolomny podstawkowe ale po podpieciu focali(nie pamietam modelu) podlogowych ktore kosztowaly tyle samo niecale 3tys monitory ich zmiazdzyly teraz potrzebuje tylko dobreo daca czyli karty muzycznej co polecanie Creative X-Fi Titanium HD czy ASUS XONAR Essence STX?

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.