Skocz do zawartości
IGNORED

Audio show u ZYDELKA!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm... jest to ciekawe zagadnienie od strony prawnej, gdyż spór zaistniał w necie, gdzie strony nie znają sie osobiście, tylko występują pod nikami (ja sam często krzyknę do tv "s..syna bym zaje....ł)

i sytuacja może się różnić od tej, gdy przychodzi sąsiad do sąsiada z siekierą i krzyczy że zaj...e.

Prawnicy - wypowiedzcie się.

PS zadziwia szybkość , z jaką wybucha nienawiść między dyskutantami w necie - w sytuacji face to face to nie występuje

Składanie gróźb poparte ogłoszeniem o poszukiwaniu danych osobowych czyni uzasadnioną obawę co do jej spełnienia. Niezależnie od sposobu składania groźby.

Zachowanie Jacka Okułowicza vel. Zydelek ma znamiona przestępstwa (groźby karalnej oraz podżegania do przestępstwa co najmniej w zakresie namawiania do ujawniania danych osobowych pozyskanych w innych okolicznościach).

Jacku Okułowiczu – proszę o podanie danych adresowych. Będziemy mogli się spotkać w obecności prokuratora.

Prawnicy już tu są.

>Qubrick

Wudaje mi sie ze jestes zbyt nerwowy w swoich wypowiedziach... czeste twoje wyzwiska wobec forumowiczow moge poddenerwowac .... bynajmniej inni tez troche pszesadzaja.... mnie tez cos poniesie.... zdazrza sie ... ale sad???Potencjalny anons jest bezwartosciowym dowodem w sprawie.... brak tu jakich kolwiek oznak!?Pisanie a nagabywanie to dwie rozne sprawy....

Raczej do sadu mozna podac kogos kto pisze Jacek Okulowicz vel Zydelek i tutaj Qubricku ty masz cieplo.....

Bo wymieniasz po nazwisku kogos kto tego moze niechce!????

Ja podaje swoje pelne namiary w o mnie bo sie nazwiska swojego niewstydze!

• Redaktorzy

Zydelek wyszedł ze szczytną inicjatywą, stara sie, ma warunki i "chce dobrze" ale jak to w polskim piekiełku musi się ktoś znaleźć, któremu czyjeś szczęście jest solą w oku. Powoli zaczynam mieć dość tego naszego pięknego kraju :-(((

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Mylisz się Darkul. Ale sorry to nie Twoja sprawa.

Pan Jacek Okułowicz zamieścił ogłoszenie że mnie poszukuje. Tam również podał namiar na siebie z tel. i e-mailem. Wczesniej skadał groźby uszkodzenia ciała.

Jest mała różnica miedzy opluwaniem się anonimowych osób na forum. A namawianiem innych do ujawnienia cudzych danych i grożeniem uszkodzeniem ciała. Odpowiednie wpisy już zabezpieczyłem.

Jacku Okułowiczu prosze o podanie danych adresowych, jezeli rzeczywiście chcesz się ze mna spotkać zrobimy to w prokuraturze.

A faktycznie, jest takie ogłoszenie:

Dobrze zapłacę za namiary na Qubrica

Wynagrodze tego kto da mi wiarygodne namiary na tego gostka.

Jak powyżej wiadomośc na meila. Płace od ręki za pewne namiary.

cena: do negociacji

--------------------------------------------------------------------------------

Kontakt:

Zydelek [email protected]

0.602.346988

województwo podlaskie

Grożby składał w wątku 10829 a moich danych poszukuje przez ogłoszenie na forum w którym podał swoje dane publicznie (z adresu e-mail)

Jeżeli na tym polegają jego inicjatywy to będzie mógł je dokończyć przed prokuratorem.

pozdr.

PS - piddog - czy Tobie równiez trzeba wyrażnie napisać kim jesteś?

Pitdog - wolna wola - możesz robić to samo, nikt nie broni. Ale bądź tak miły i daj Panu Okułowiczowi szansę spotkania się ze mną w prokuraturze. Wtedy juz inni będą oceniać co jest bzdetem a co nie - Ciebie przy tym nie będzie więc się tym nie kłopocz.

pozdr.

>Qubrick

Za grozby karalne mozna uznac tylko takie w ktorych juz byly wczesniejsze przeslanki czynne ku temu.Dokonane z dowodami popartymi zeznaniami poczytalnych i niezaangazowanych swiadkow!

Inaczej dupcia!

Stryjek - obawa oznacza duze prawdopodobieństwo realizacji (czyli posiadanie środków), a nie - jak to radosnie nazwałeś "pękaniem" (czyżby prawnik?). osobiście nie pękam dopuki prawo daje mozliwść uzycia wszelkich srodków w obronie koniecznej (a daje i je mam).

W kłapaniu dziobem też trzeba mieć umiar. Raz już na tym forum ktoś zamknał gęby przy próbie "zorganizowania" podobnego zamiaru na niejakiego "Szymona". Pamiętasz?

Dajcie szansę Zydelkowi.

pozdr.

Qubric, o Szymonie juz dyskutowalismy...

Po pierwsze ten wątek na forum dal "audiofil"

Po drugie dobrze wiesz że, każdego kto daje tutaj wątek, ogłoszenie, można bez problemu namierzyć. Nikt normalny nie usilowałby ci grozić w taki sposób wiedząć że jego personalia mogą być momentalnie odkryte i możliwości powstania uzasadnionej obawy tutaj ni ma.

Zastanawiam się czy sam nie dałeś tego ogłoszenia...

A jak chcesz podać kogoś do sądu, to udaj się na jakąś budowę, poproś jakiegoś robotnika żeby ci przygrzmocił, zrób obdukcję i jazda. Faceta z motywem - Jacka Okulowicza już masz.

>Qubrick! Ano bo wiidzisz Qubricku!

sadze ze inaczej bys wczesniej odpisywal na rozne tematy i polemika byla by milsza gdybys byl w moim przekonaniu w pelni uczciwy ...mam tutaj namysli w opisie wlasnym O mnie!Zero namiarow na maila itp...

A ksywa-nick Qubrick a Jacek Okulowicz vel Zydelek to roznica..

Znam Zydelka prywatnie i facet niesciemnia ... dorobil sie wlasna praca i daje zarobic innym.. a na jakich warunkach to jego prywatna sprawa.

Zydelek jest cierpliwy i skuteczny.... ja bym sie zastanowil....

Pytanie moje było nieco przewrotne. Gdybyś uniósł się ambicją i napisał, że osobnika takiego jak Zydelek "nie pękasz", to niestety, ale prokurator sprawę musiałby umorzyć, gdybyś przedłożył mu wydruk z niniejszej dysputy. Widzę jednak, że pałasz chęcią wywarcia pomsty na Zydelku i nie poszedłeś na to. Jednak, nie wnikając w samą naturę sporu Twojego i Zydelka, przeczytanie wszystkich Waszych wpisów niewątpliwie doprowadzi prokuratora do wniosku, że czyny Wasze nie są karygodne czego konsekwencją będzie umorzenie postępowania z powodu znikomej szkodliwości społecznej ;)

mciej - dlatego napisałem że czekam na czynne przesłanki groźby karalnej (namawianie już jest). Na razie sa efekty - pieniacz nie ściga mnie po innych wątkach - szczerze się zawiodłem bo miałem nadzieję na zgromadzenie większej ilości wpisów, co przyda się gdy przejdzie do czynów.

Bez urazy ale ja nikogo nie uczę tu elektroniki. I miłoby by było, gdyby mnie nikt nie uczył tu prawa.

pozdr.

:DDDDDD funkcjonariusz KP miałby niezły mętlik w głowie przyjmując takie zawiadomienie, oni lubią proste tematy: ktoś komuś rower zajumał, dał w morde itp. a tutaj internet, ochrona danych osobowych.... bądź tu mądry

>Qubric

to nie od razu prokuratura, najpierw się zgłasza na KP, oni albo odmówią wszczecia post., albo przekażą do prokuratury, która z kolei na 90% zleci przeprowadzenie czynności dowodowych KP - zebranie dowodów, przesłuchania stron, świadków itp.

Darkul - ja również jestem skuteczny.

I nie lubię kmiotów którzy chwalą się jacy są silni i jakie maja znajomości i przez nie wszystko mogą - a taki obraz Zydelka wypływa z jego wpisów. Tym niemniej To nie ja atakuję go na innych wątkach - poza tym jednym durnym o pracy w niedzielę.

Facet ma piramidalny kompleks niższości i jest msciwy jak Stalin.

pozdr.

Booo Qubrick zdziebelko przegiol palke... i potraktowal Zydelka jak pseudo kulaka..... no i Z sie wk.....

Zreszta w dzicinny sposob Zydelek nastraszyl Qubrika... a ten zamiast olac temat i .... to sie stroszy...

Chodziło o wiedzę pralniczą? :))

Qubric jak masz odrobine rozsądku to dobrze wiesz że g... z tego będzie; naprawdę nie wiem po co to całe zamieszanie; niejedno juz takie bylo i efekty widać w archiwum.

.......a na 10% przeprowadzi je sama, ale już to widzę :D. Po zgromadzeniu materiału prokurator albo umorzy całe postępowanie, albo skieruje sprawę do sądu i wtedy dopiero zacznie sie właściwa zabawa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.