Skocz do zawartości
IGNORED

Made in Poland...zestaw stereo ok. 35 tys. PLN

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Nie da się zebrać. Chcesz wydać tyle kasy na sprzęt, a nawet Ci się nie chce napisać więcej danych; jaka muzyka, jaki pokój, jakie preferencje brzmieniowe itp.

Jasnowidze tu są czy co?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Nie chodzi o jasnowidzenie, ani o konkretne warunki, tylko kto co lubi, co preferuje. Założenie to made in Poland.

Może tylko w preferencjach klasyka rocka; np. Budgie. Ale i Garbarek i Możdżer i Tori Amos.

kolumny tonsil perfekt - widziałem na allegro za 400

powinny sie miescic ;)

sory za sarkazm ale jak widze kolumny na elementach cenowych po "50 zł" to smac mi sie chce ile kto gotów zaplacic za zabudowanie tych elementów - bo jakies pismo cos napisało i ktos o nieznanej reputacji ponoc slyszał a nawet gdyby słyszal to ja nie dam za stx tyle i juz

zamow z loudspeakera zestaw do samodzielnego skladania

wszystkie przetworniki z najlepszych serii wybierz pasma i podział zamow zwrotnice u fachowca ktorych kilku porzadnie robi , wytłyumienia z mat owczych na kilogramy ....

zamknij obudowe - zadnych refleksów - woofer 26 za tysiaczka

i masz amstaf +++ za "pol ceny" ;)

zło9zysz w polsce to beda made in poland;)

przepraszam zaczarowanych amstafem

prosze mi pokazac elementy skladowe i przeliczyc ile koszuje zbudowanie tej "highendowej" kolumny

za 8 000 to zbuduje sobie kolumny ktore odstawia to na kilometry w brzmieniu i estetyce + materiałach wykonczniowych

ps

prosze sie udac do firmy sonus oliva - moze cos w cenie zbuduja dla Pana

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Nie koniecznie nowy.

CD, wzmacniacz, kolumny, kable.

Da się zebrać?

Wasze propozycje...

Jako CD wrzucam Lektora V. Zostaje ok. 25 tys.

Kolumny Amstaf, czy inne sugestie?

35 tys to już sporo pieniędzy,a i tak nie złożysz takiego-bo nie ma alternatywnych kabli na 100%,kolumny na przetwornikach nie polskich-zgoda.

Jak kogoś stać na 35-to przełknie i 40-45...........tu już można by o czymś takim pomyśleć rozsądnie.

Lektor był na alle za 10000,do tego wzmacniacz gm70 pana Waldka,monosy plus pre,kolumny diy na scan speak,jakieś dobrane kable-wiem jakie

i grasz tak że wszyscy Ci zazdroszczą.Oczywiście kable produkcji USA.

Istnieje także inna alternatywa nieco tańsza...........lecz rownież pieknie(nie tylko w mojej ocenie)grająca.

Chcesz to mieć w domu?.....bez konieczności jakiegokolwiek dobierania i błądzenia -to zapraszam na pw.

Wszystko made in poland-produkty w umiarkowanej cenie będące własnościa moich znajomych konstruktorów-grające bardzo dobrze bądż nawet

wybitnie.W salonie audio za taką kwotę zapomnij o takim brzmieniu.Dodam tylko,ze mój repertuar to głownie klasyka rocka i pochodne.

Zapraszam.

kolumny tonsil perfekt - widziałem na allegro za 400

powinny sie miescic ;)

sory za sarkazm ale jak widze kolumny na elementach cenowych po "50 zł" to smac mi sie chce ile kto gotów zaplacic za zabudowanie tych elementów - bo jakies pismo cos napisało i ktos o nieznanej reputacji ponoc slyszał a nawet gdyby słyszal to ja nie dam za stx tyle i juz

wszystkie przetworniki z najlepszych serii wybierz pasma i podział zamow zwrotnice u fachowca ktorych kilku porzadnie robi , wytłyumienia z mat owczych na kilogramy ....

zło9zysz w polsce to beda made in poland;)

prosze mi pokazac elementy skladowe i przeliczyc ile koszuje zbudowanie tej "highendowej" kolumny

za 8 000 to zbuduje sobie kolumny ktore odstawia to na kilometry w brzmieniu i estetyce + materiałach wykonczniowych

ps

prosze sie udac do firmy sonus oliva - moze cos w cenie zbuduja dla Pana

temat założony przez autora dla mnie bynajmniej wydał się dość interesujący, rozwijałby się zapewne w ciekawym kierunku, na naszym rynku funkcjonuje sporo firm produkujących sprzęt audio. Popieram takie spojrzenie na rynek. Sam posiadam kolumny rodzimej produkcji - wymienione powyżej Amstaffy tylko w wersji Mini. I nijak nie mogę się dopatrzeć STX-ów w konstrukcji. Zbudowane są na głośnikach Dayton i Seas.

Erazm2 gdybyś był zainteresowany to mogę wydobyć szczegóły i na przywołanym przez Ciebie loudspeaker możemy skalkulować sumaryczny koszt przetworników. Ale kolumna to nie tylko głośniki...

Wybacz sarkazm ale: masz doskonały pomysł na biznes, produkuj zatem za połowę ceny kolumny kilka plusów powyżej poziomu Amstaffa a zarobisz zapewne kupę kasy, jak już będziesz gotowy sam zakupię od Ciebie parę za 4 tys. Poszukując kolumn jak totalny amator audio bez reputacji słuchałem Amsatffów 6 godzin po czym bez wątpliwości spakowałem do auta i od kilku miesięcy raduję się płynącym z nich dźwiękiem.

Gdybym mógł posłuchać gdzieś w okolicach miejsca zamieszkania Baltlaba, być może zadomowiłby się u mnie razem z Amstaffami Mini.

Forma wsparcia firmy Sonus Oliva przedstawiona przez Ciebie jest delikatnie mówiąc zniechęcająca i krzywdząca dla tej zacnej manufaktury.

Pozdrawiam

@storczyk84 - z mojej strony absolutne TAK dla Amstaff-ów

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

seasy to masz na gorze tylko i to te za 150 ;)

w kolumnie za 5 tysiecy to troche bieda - nie uwazasz?

nie bede produkował

mam inna robote - przywioze takie drapaki ktore zmiataja amstafy - mnie to mało obchodzi za maja załozmy 25 lat, kosztuja 1/3 i po co mam robic kolumny ? - biedak ich nie kupi

mniejszy biedak tez sciagnie drapaki bo beda lepsze a tansze

bogaty - ten to bardzo dzwny typ - kupi gówno byle markowe i ze sklepu

bardzo bogaty ma swoj rynek - w ktory nikt nie wejdzie wyrywajac sie kozie spod ogona

jak kto chce to sam sobie zrobi - w tym caly sekret zeby było tanio

zreszta nikt nie wygra z korporacja

ludzie robia kolumny i jakos malo kogo kusi by zalozyc firme choc maja lepsze niz ze sklepu

nie kusi bo znaja realia - marketing ich zabijea jak nie on to inne "urzedy" - szkoda sie zabierac

ps

jesli byłbys tak miły to moze sprawdz i powiedz prawde co tam siedzi i zrob fotki zwrotnicy i przegród - bo poza pochwałami to ja sie nasluchałem tylko "o biedzie" w srodku

i tak naprawde to nie wiem

nie mowie ze nie moze grac - moze - tonsil tez gra i to dobrze

ale za 10 000 dobrze to mało

zwyczajnie nie daje wiecej za cokolwiek niz włozno ktos włozył w urzadzenie 1000 to ja nie dam 5x wiecej - nie bo nie i juz :)

moge dac troche za robote odpowiednio ale tu przeginają

smierdzi mi cwaniakami na 1000 km ;) a cwaniaków nie lubie :p

czym jest to obłogowane? fornir dobrze sie trzyma ? lakierowane czy olejowane wykonczenie jaki ma poziom? bo ja czuje tu gruba scieme

aluminiowe membrany w niskosredniotonowym to dla mnie tajk srednio blizej do zle niz do srednio

magnezowe byłoby miło - nawet "papier" lepszy

""- cewki powietrzne spiekane oraz taśmowe Jantzen

- rezystory drutowe Mills w droższych seriach w torze głośnika wysokotonowego

- rezystory dużej mocy Caddock oraz Arcol umieszczone na radiatorach zapewniających stabilizację termiczną stosowane tam, gdzie jest to racjonalne, co pozwala używać naszych kolumn z dużą głośnością przez dowolnie długi czas z pomijalną kompresją i zniekształceniami wynikającymi z nagrzania elementów zwrotnicy.

- kondensatory polipropylenowe

- poza najtańszymi konstrukcjami stosujemy kondensatory Hovland Musicap w torze głośnika wysokotonowego""

niesamowita technika jak na tak drogi sprzet i to laskawie tylko w najdrozszych modelach

kosztuje "kilka" złotych ta niesamowitosc

""proces projektowania zwrotnic i obudów wspomagany nowoczesnym oprogramowaniem komputerowym."' bardzo nowatorskie i solidne :p

wspomne ze kolumny to trumny tam nie ma nic poza usztywnieniem=

skrzynia bez niczego

glosniki po kilka złoty to i fornir 0,5 mm dali jak nie plastik zamiast forniru nie marzac o obłogu

nie chce krytykowac a jednak dziwnie mi to smierdzi

robiac w manufakturze kolumny pisze sie jasno czego uzyto wtedy rozumiem

tu rozumiem tylko ze smierdzi ;)

ale chcetnie posłucham

wiadomosci z pierwszej reki i przepraszam jesli Cie uraziłem absolutnie nie o to chodzio wyrazam obawy poprostu

bo takie opisy to mnie masakrują w kolumnie za 5k

dziwi ze Ciebie nie

""Głośnik wysokotonowy. Stosowany przez nas Seas tym rożni się od innych, nawet ekstremalnie drogich przetworników, że w przeciwieństwie do nich idealnie przetwarza pasmo 1500-7000 Hz, którego jakość determinuje brzmienie kolumn. Można się spierać czy przetwarzać częstotliwości powyżej 20000 Hz, ale jeżeli ceną za to przetwarzanie jest ułomność przetwornika w na pewno słyszalnym paśmie to według nas słuszny jest jeden wybór - metalowy Seas""

jesli maja tak prozaiczne problemy to trzeba było zastosowac poprostu lepszy = drozszy a nie "pitolic" - bez problemu znajde im taki ktory nie ma tych "problemow" - juz samo to przeraza coz za miod dla uszu tam siedzi

niech sie zajma co robic powyzej 7 i czemu tylko do tylu jest ponoc idealnie a nie zmieniaja temat na 20

czemu tylko do tylu jest ponoc idealnie? to ma byc jakas rewelacja?

zastosowano najzwyklejszy glosnik opowiadajac historie przy okazji - po co ona komu?

czemu miałbym wyrzadzac szkode firmie sonus?

nie bardzo rozumiem czymze ich skrzywdziłem

nie mam najmniejszego pojecia czy sie porozumieja wiec chybva oczywistye ze napisze byc moze cos dla Pana zbuduja - a byc moze nie

przeciez nie napisze prosze tam isc i koniecznie u nich cos zamówic - nie moja to sprawa

ja polecam zbudowac "samemu" - made in poland i made in "ja sam" plus kilku pomocników typu stolarz ( nie jestesmy w kolumnach labiryntowych zeby na tym etapie dziwowac) i uznany elektronik od zwrotnic z allegro plus trzy rozne zestawy zwrotnic pod konkretne glosniki po 100zł do prób

kosztowo nie ma znaczenia ile zamowimy i tak duzo pieniedzy zostanie ;)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Kolego erazm2 bez obrazy ale bredzisz bez sensu i piszesz straszne głupoty.

Zwrotnice z Allegro? Chyba nigdy w życiu nie widziałeś jak stroi się kolumny i ile pracy, wiedzy, doświadczenia i prób wymaga zbudowanie takiej kolumny. Więc weź przestań pisać farmazony bo wprowadzasz ludzi w błąd.

a moze...

Ty wprowadzasz bo nawet Cie nie bardzo obchodzi co firma sama pisze o sobie i co robi za to wolisz wierzyc w to w co poprostu wierzysz bo widzisz cene

to w co wierzysz to robi firma sonus , firma haropia robi to samo co "super" fachowiec z allegro

w tym własnie problem widzisz cene i uuuuu a cokolwiek za brednie by napisano uuuuu pozostaje i zadnego realizmu

Napisano dziś, 10:54

a moze...

Ty wprowadzasz bo nawet Cie nie bardzo obchodzi co firma sama pisze o sobie i co robi za to wolisz wierzyc w to w co poprostu wierzysz bo widzisz cene

to w co wierzysz to robi firma sonus , firma haropia robi to samo co "super" fachowiec z allegro

w tym własnie problem widzisz cene i uuuuu a cokolwiek za brednie by napisano uuuuu pozostaje i zadnego realizmu

Bzdury facet piszesz i to takie że aż głupio się to czyta. Ty masz JAKIEKOLWIEK pojęcie o robieniu kolumn ?

ZERO !

Nie uważam się za jakiegoś fachowca ale pierwsze kolumny złożyłem jakoś w 1989r i od tamtego czasu złożyłem i przerobiłem ich masę . Siedzę w tym cały czas i wiem coś w tym temacie .

Nie jestem jakimś tam fanem Harpii a miałem kilka Amstaffów i jedne zbudowałem po swojemu od podstaw . Zdjęć Ci nie będę wklejał ale nawet w oryginałach siedzą tam lepsze elementy niż w większości kolumn na rynku nawet za dużo większą kasę . I nie widzę lepszych dużych kolumn poniżej dychy . Załóż firmę , opłac wszytko i jeszcze zarób na tym na życie i zobaczysz ile wyjdzie .

Ty myślisz że dasz facetowi takie założenia a on Ci w dwa dni wystruga super projekt ? :)))))))))))))))))))))))

I jeszcze za darmo ?

:)))))

Najpierw robi się projekt teoretyczny , buduje kolumny , słucha , pomiary i wprowadza korekty . Takie coś kosztuje czas i pieniądze a teoretyczne wyliczenia można sobie w buty wsadzić .

No to pooglądaj sobie rozebrane zdjęcia kolumn po powiedzmy 60 000zł gdzie Audio Physic daje Clarity Cap po kilkanaście zł a Dali jeszcze tensze SCRy . Przykłady można mnożyć ...

Wybacz sarkazm ale: masz doskonały pomysł na biznes, produkuj zatem za połowę ceny kolumny kilka plusów powyżej poziomu Amstaffa a zarobisz zapewne kupę kasy, jak już będziesz gotowy sam zakupię od Ciebie parę za 4 tys

Nie złoży - nie ma pojęcia o czym pisze :)

Napisano dziś, 01:23

seasy to masz na gorze tylko i to te za 150 ;)

w kolumnie za 5 tysiecy to troche bieda - nie uwazasz?

Ten Seas jest jednym z ciekawszych tweeterów na rynku i jest LEPSZY od super Sacan Speaka D3004 6600 za X rzazy tyle .

Zresztą nie ma sensu dalej pisać ....

marzyciele:)

firma pisze ze projektowane sa komputerowo przy udziale programu do tworzenia zwrotnic a oni o pomiarach i odsluchiwaniu i strojeniu na ucho

oj ludzie wam to cegła spadła na zelazne głowy :)

pokaz mi te najlepsze seasy - pokaz mi je bo chcetnie kupie takie najlepsze za 100 ;)

super scan nie jest najlepszym glosnikiem do wysokich - scan to swietne glosniki do niskich i srednich

scanów sie nie daje na wysokie - nie mowie ze nie mozna ale sa tu o wiele lepsze wybory

dobra kupcie sobie amstafy i ku radosci

ps

rzeczywiscie nie ma sernsu dalej pisac bo wy nawet producentowi nie wierzycie macie swoje magiczne pomysły na to jak on to robi

Nie chodzi o DIY, tylko o "klocki" dostępne na rynku.

Zatem zostajemy przy Lektorze, i Amstaffach. Jak się okazuje grają u ludzi i zbierają dobre opinie.

Szukamy wzmacniacza, który "ciepło" zagra z tym zestawem.

Baltlab, Amplifikator? Może coś innego ktoś poleci???

co do speaka zeby kto przypadkiem nie szukał do 3 droznych kolumn

iluminator nie jest scisle glosnikiem wysokotonowym - jest fenomenalnym glosnikiem do zbudowania swietnej dwudroznej kolumny na niskim basie

jak kto chce go do kolumny typu amstafa to ... dwie cegly mu spadły

jest drogi z powodu nie swojej "dobroci" jako wysokotonowy a z calkiem innych powodów

porownywanie go do dobrych wyskotonowych sugerujac sie stosunkowo wysoka cena jest .... :p

skoro zbieraja dobre opinie u "tych" ludzi to niech "ci " ludzie doradza z czym u nich.

Jest amstaf jest lektor wiec maja i reszte skoro gra u nich dobrze

bardziej bym wierzył "tym" ludziom niz dobieranie - nikt nie zna tu raczej aluminiowego no name amstafa made in tajwan

jak dla mnie to to nie ma prawa grac ciepło

Nie koniecznie nowy.

CD, wzmacniacz, kolumny, kable.

Da się zebrać?

Wasze propozycje...

Jako CD wrzucam Lektora V. Zostaje ok. 25 tys.

Kolumny Amstaf, czy inne sugestie?

Kolumny z wzmacniaczem: APS Trinity.

Zatem zostajemy przy Lektorze, i Amstaffach. Jak się okazuje grają u ludzi i zbierają dobre opinie.

Możesz napisać z czego wynika ten lokalny patriotyzm?

Dysponując taką kwotą skupianie się na Amstaffach, Baltlabie, Amplifikatorze jest dla mnie co najmniej dziwne. Jeśli zadasz sobie trochę trudu i potrafisz być cierpliwy można trafić z drugiej ręki sprzęt w stanie fabrycznym, który zagra o niebo lepiej. Propozycji jest wiele; z samych kolumn posłuchałbym na pewno niektórych modeli Sonus Faber, Tannoy, Harbeth oraz na pewno Spendor, z elektroniki choćby Accuphase, MF itd.

Nie twierdzę, że wszystko kupił bym z drugiej ręki, ale część na pewno tak. Na te droższe zabawki chętnych za wielu nie ma. Na pewno też bym się nie spieszył. Produkty każdej z wymienionych przeze firm to specyficzna szkoła grania. Skupianie się na firmach, które wymieniłeś przypomina mi oglądanie oceanu przez dziurkę od klucza.

Może audiomatus? Mają jeszcze lampowe pre.

bardziej bym wierzył "tym" ludziom niz dobieranie - nikt nie zna tu raczej aluminiowego no name amstafa made in tajwan

jak dla mnie to to nie ma prawa grac ciepło

Ależ jak najbardziej metalowa kopułka może grać ciepło i delikatnie, kwestia wyłącznie aplikacji.

aluminiowe sa membrany niskich i to jest problem

uwazam to za dziwadło

aluminiowe wysokie calkiem sobie cenie

swietne rozpraszanie a juz szczegolnie z rozpraszaczem

dobrze zrobione nie beda złe - nie mowie o no name dizwadłach bo moga zasypywac

firma opisuje niskie tony na membranach zrobionych w alu ? co to jest - nawet nie wiem

takie cos przypomina mi glosnik bardzio efektowy - nie efektywny

efektowy dokladnie tak - do robnienia efektu nie wiem tylko jakiego;)

cos jak samochodowe jebutniki ;) "przednich" firm

aps trinity "wyglada" o wiele przyzwoiciej

Bzdury facet piszesz i to takie że aż głupio się to czyta. Ty masz JAKIEKOLWIEK pojęcie o robieniu kolumn ?

ZERO !

Nie jestem jakimś tam fanem Harpii a miałem kilka Amstaffów i jedne zbudowałem po swojemu od podstaw .

Ten Seas jest jednym z ciekawszych tweeterów na rynku i jest LEPSZY od super Sacan Speaka D3004 6600 za X rzazy tyle .

Zresztą nie ma sensu dalej pisać ....

Sam przeczysz sobie-bo miałes kilka par kolumn o tej ciekawej i intrygującej kynologicznej nazwie...jedną nawet jak Adam SŁODOWY zrobiłeś...

......więc na pewno te kolumny sie Tobie podobały............ale to mało istotne dla mnie.......to tak nawiasem mówiąc.

Natomiast bardzo mnie zaciekawiła ta LEPSZOŚĆ metalowego seasa od przetwornika X(dziesięć) razy droższego..chyba byłeś na pasterce,

a potem w stajence i zacząłeś wierzyć w cuda.................Stajenka -tam w cuda uwierzę,natomiast w audio...........niestety nie.

Masz absolutnie rację nie ma sensu dalej pisać..........bo jak Ciebie się czyta robi się smieszno a potem straszno))

Wesolych Świąt życzę i pozdrawiam.

Może coś innego ktoś poleci???

Pierwszy był Gagarin,a z kynologii to Łajka........Amstaff za cholerę nie poleci-budowa nieakceptowalna ........za duży wydech!!------tzn. kupa huku

Lektor i amstaff to już 30000...........a reszta za 5000?............to nieprawidłowy wybór.........takie moje zdanie.

Klocki powinny być zestawione z tej samej klasy jakościowej,a tu masz spory mezalians.

zakup zestawu za 35 tys opierając sie na opiniach na forum to chyba tylko prowokacja. mam juz jakies doswiadczenie ale w zyciu nie wydałbym 35 tys opierając sie na sugestiach z forum. jezeli autor nagle wpadł na pomysł że zainwestuje 35 tys w sprzet nie majac wczesniej doswiadczenia to sugeruje pojechac na audio show o posluchac kilkunastu zestawów. po drugie czy autor ma wiedze na temat poprawnej akustyki pomieszczenia ? mozesz pan wpakowac tysiące w sprzet ale jak masz akustyke do dupy to wyrzuciłes pan pieniądze w błoto ! ale cóz w koncu to twoje pieniądze

Sam przeczysz sobie-bo miałes kilka par kolumn o tej ciekawej i intrygującej kynologicznej nazwie

Zanim zaczniesz komuś cokolwiek zarzucać sprawdź to. Jedne miałem pożyczone jedynie do odsłuchu . Drugie swoje , przerobiłem zwrotkę jak to opisałem w klubie a że zagrało postanowiłem zrobić swoje i zrobiłem. Kolejne dostałem od Kolegii który chciał też zmodyfikowaną zwrotnicę. Na tym kontakt z firmą się skończył .

Aha! te moje grają z wysokimi modelami Classe i dla Kolegii były lepsze niż jakiś topowy model B&W .

Nadal nie widzę lepszych dużych kolumn poniżej dychy mogących konkurować z Amstaffami . Chwalę to co uważam za dobre i tyle .

Tyle w tym temacie .

Natomiast bardzo mnie zaciekawiła ta LEPSZOŚĆ metalowego seasa od przetwornika X(dziesięć) razy droższego..chyba byłeś na pasterce

Stary jesteś to i wzrok nie ten .

Napisałem dokładnie :

Nigdzie nie było " dziesięć " a X razy . A ten Scan kosztuje chyba 600zł czyli 4 x droższy .

temat trochę zboczył z głównego wątku i trochę czuje się za to współodpowiedzialny, ale:

- jak się komuś zarzuca stx-y po 50 złotych to trzeba to sprawdzić, okazało się że są tam dwa Seasy po 150 co daje 300, dalej średnitonowe Dayton RS150-8 po 230 w zaokrągleniu to + 460. Niskotonowe 180 dla Amstaffa mini RS180S-8 po 258 za sztukę. Daje to w sumie jakieś 1790 złotych za przetworniki. Do tego dochodzą zwrotnice, okablowanie, gniazda, obudowa i inne drobiazgi...Realnie koszty materiałowe to jakieś 4 tyś może mniej, jak sądzę, pozostaje 3 tys, za koszty "inne". Czy to dużo ? Nie wiem, patrzę na to przez pryzmat użytkownika. W moim poście chciałem zwrócić uwagę na pewną niezręczność użytkownika erazm2. Najpierw "jedziesz" po Amstaffach a na koniec proponujesz Sonus Oliva bez kontrargumentacji. Trochę to nieuczciwe. W ogóle słuchałeś kiedykolwiek produktów Harpii? Jeśli tak to podziel się odczuciami w porównaniu do SO - bo tych na pewno słuchałeś...

PS - fotki zwrotnic z Amstafów oraz schematy udostępnione zostały przez Harpia Acoustics w klubowym wątku, oceń je zatem i podziel się z nami opinią

W ogóle to nie rozumiem trochę tego ataku na coś co jest "made in Poland" - to naprawdę nie oznacza, że jest gorsze i autorowi wątku życzę wytrwałości w kompletowaniu zestawu, biorąc pod uwagę sugestie IGNAC-a, jak ma się taką kasę do wydania to słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać.

Pozdrawiam

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

nie przeczytałes chyba calosci zarzutów

te 50 zł to symbolika w jakims sensie- napisałem tyle bo taka maja wartosc czytajac głosniki za 50 zł czytam - głosniki "nic" warte

wyliczyłem ile na oko moze kosztowac ta kolumna 1000 zł i to napisałem seasa tez wyceniłem na oko na 150

nic sie nie pomyliłem

zarzutów jest o wiele wiecej niz zawyzona cena - przeczytaj dokladnie

dziekuje za sprawdzenie ze to daytona i jaka - przynajmniej wiem cos konkrwetnego

pozdrawiam rowniez

jesli nie zrozumiałes dlaczego polecam udac sie do sonus to przeczytaj zarzuty dokladnie - sonus nie pisze takich bajek dla naiwnych jak harpia - ich historie we wzniosłym tonie czytane bez wzniosłego tonu a z trzezwym spjrzeniem - zbijaja, to stek "bajek dla dzieci"

samo czytanie takich opowiesci powoduje wzrost cisnienia]

ps

to ze sa dane dwa takie same to jak dla mnie nie podnosi w zaden sposób wartosci - dwa takie same nic nie zmieniaja daja glosniej na tym pasmie- widzac to aluminium i dziury to akurat jestenm zdania ze lepiej by było jakby był tam jeden - bo efekt jebutniecia nawet na jednym aluminiaku z wielkim refleksem jest zabójczy

wiec niech bedzie nawet liczac wszystko ze sa warte 1499 sztuka zamiast jak zalozyłem 1000 = ogolnie nic to nie zmienia

nie bede sie bił o złotowke w te czy tamte

W ogóle to nie rozumiem trochę tego ataku na coś co jest "made in Poland" - to naprawdę nie oznacza, że jest gorsze i autorowi wątku życzę wytrwałości w kompletowaniu zestawu, biorąc pod uwagę sugestie IGNAC-a, jak ma się taką kasę do wydania to słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać.

Pozdrawiam

Bardzo ciekawy wpis-polskie może byc też świetne,a co napiszę tego zazwyczaj słuchałem

-cd Amplifon na cd2pro-świetna rzecz-teraz nie do zdobycia-za 7-8 tys do kupienia jak sie pokaże .

-wzmacniacz może być np.integra Pana Waldka na diabłach-gra świetnie,waży ok.40 kilo-anodowe 15 wat mocy,pilot-wartość około 7 tys

-kolumny na ss revelator 89 db-cena 10-11 tysięcy

Tak,tak drodzy moi.....wychodzi gdzieś 25 tysięcy,a gra wybitnie.......należy tylko dokonywać właściwych i przemyślanych wyborów.....i jest zestaw

na którym można posłuchać dosłownie wszystkiego,oraz po prostu na niego bez jakiej kolwiek awersji popatrzeć.

Kable to już oddzielna sprawa-bo poza Albedo to polskie kable są zlepkiem chińszczyzny-taka prawda.

muda 44

jesli z mej strony odebrałes że coś nie tak napisalem-to zwyczajnie Cie przepraszam.

chce po prostu pokazać autorowi watku,ze można być sensownym za 35 tys jesli chodzi o system-każdy niech oceni sam.

gdyby ktoś chciał system za 350000 pln....też potrafie coś sensownego napisac i polecic to co w/g mojej oceny gra wybitnie.

te 50 zł to symbolika w jakims sensie- napisałem tyle bo taka maja wartosc czytajac głosniki za 50 zł czytam - głosniki "nic" warte

na jakiej podstawie wyceniłeś te głośniki na nic nie warte 50 złotych?

wyliczyłem ile na oko moze kosztowac ta kolumna 1000 zł i to napisałem seasa tez wyceniłem na oko na 150

nic sie nie pomyliłem

tak ale kolumna to nie tylko głośniki, musimy jeszcze potwierdzić ile kosztuje zrobienie obudowy + pozostałe elementy

dziekuje za sprawdzenie ze to daytona i jaka - przynajmniej wiem cos konkrwetnego

proszę bardzo

proszę jeszcze o opinię na temat Amstaff-ów, lub potwierdzenie że ich nie słuchałeś i oceniasz na podstawie zastosowanych nic nie wartych komponentów

pozdrawiam

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

oczywiscie ze ich nie słuchaklem i nie zamierzam słuchac - raczej jasno to wynika z caklosci ze nie mialem z nimi zadnej stycznosci - jesli bys przeczytal co napisalem

te kolumny nie sa kolumnami dobrymi z powodów konstrukcyjnych sa kolumnami wysoce efektowymi - nawet nie zmierzam ich słuchac

te kolumny nie sa absolutnie "dla mnie" ani zblizone ku audiofilskim oczekiwaniom i nie musze ich sluchac by to stwierdzic

cd Amplifon na cd2pro-świetna rzecz-teraz nie do zdobycia-za 7-8 tys do kupienia jak sie pokaże .

-wzmacniacz może być np.integra Pana Waldka na diabłach-gra świetnie,waży ok.40 kilo-anodowe 15 wat mocy,pilot-wartość około 7 tys

-kolumny na ss revelator 89 db-cena 10-11 tysięcy

Tak,tak drodzy moi.....wychodzi gdzieś 25 tysięcy,a gra wybitnie.......należy tylko dokonywać właściwych i przemyślanych wyborów.....i jest zestaw

na którym można posłuchać dosłownie wszystkiego,oraz po prostu na niego bez jakiej kolwiek awersji popatrzeć.

Kable to już oddzielna sprawa-bo poza Albedo to polskie kable są zlepkiem chińszczyzny-taka prawda.

o można konkretnie i merytorycznie w oparciu o własne doświadczenie a nie "miejskie" legendy i "doświadczenia" internetowych hejterów

PS Albedo planuję przetestować w moim zestawie

oczywiscie ze ich nie słuchaklem i nie zamierzam słuchac - raczej jasno to wynika z caklosci ze nie mialem z nimi zadnej stycznosci - jesli bys przeczytal co napisalem

te kolumny nie sa kolumnami dobrymi z powodów konstrukcyjnych sa kolumnami wysoce efektowymi - nawet nie zmierzam ich słuchac

te kolumny nie sa absolutnie "dla mnie" ani zblizone ku audiofilskim oczekiwaniom i nie musze ich sluchac by to stwierdzic

Po co zatem oceniasz i wartościujesz coś czego nie znasz? Dla mnie to w dalszym ciągu niejasne...

Pozdrawiam

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

po to ze nie jestem zdania by kupowac za grube pieniadze czegos co nie gra nalezycie

efektownosc i sztuczna nadmuchana dynamika - nie sa tym co chce promowac wsrod szukajacych kolumn

naleze do szkoly uwazajacej te "zalety" za warte wytepienia z rynku ;)

nalezymy do przeciwstawnych obozów:)

Ty kupiłes lubisz OK - szczerze sie ciesze ze Tobie sie podoba

ktos chce kupic do wysoce jakosciowego zestawu - ja bede wolal nie rob tego

chodzi o pewne ideały i idealizm - raczej bardzo jasne ze o nic wiecej

pozdrawiam

Jeśli jakieś kolumny w produkcji kosztują około 4000zł, to ich cena detaliczna powinna wynosić około 16000zł.

Jak ktoś tego nie rozumie, to powinien zalogować się najpierw na forum o zagadnieniach ekonomicznych.

jesli ktos nie rozumie ze pseudo ekonomia jest ostrą chorobą wspolczesnego swiata to powinien isc do psychiatry

zamierzam te chorobe wypleniac i zasiewac calkowicie inne ziarno w umysłach nowych pokolen

a was pseudo ekonomistów i marketingowców wytłuc w pien

moze wreszcie kiedys wyginiecie- moja modlitwa codzienna;)

ps

nawet jesli nie wyginie wasza choroba to niech kazdy wie ze kupujac za 10 000 kupuje graty warte 1 000

niech was nienawidza za to co robicie i waszej (swojej) roboty :)

niech was wsciekly tlum wytnie na szafocie :)

dla mnie jestescie obrzydliwoscią i oblechem :p

swiat zmierza w czarną ...upe a "wy" mu klaszczecie i popychacie dalej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.