Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo wzmacniacz+cd+kaseciak+kolumny do 3tyś

spong

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że dobrze, że jest takie oto forum gdzie można znaleźć odpowiedzi na różne pytania - już raz mi pomogliście 2 lata temu w wyborze sprzętu do komputera wybrałem bose companion 5 używane i jestem więcej niż zadowolony:)

Teraz gdy się ogarnąłem z pokojem gdzie nie ma komputera i raczej nigdy nie będzie chciałbym wybrać coś w stylu starego dobrego zestawu jak wzmacniacz, odtwarzacza cd oraz kaset i oczywiście jakieś głośniki z tym, że nie mogą być za duże bo wszystko będzie stało na meblach pokój niestety jest mizerny 5 długi i 3m szeroki a cały zestaw blisko ściany będzie stał. Zależało by mi aby w zestawie był odtwarzacz kaset (nie na gwałt) jednak jest to trochę z sentymentu do tego nośnika, mam kilkanaście kaset ale płyt znacznie więcej - głównie będę słuchał cd audio. Czytałem na forum o starych kaseciakach technicsa jak b-100 i 965 podajże ale ceny są zaporowe...Nie wiem czy to ważne ale rodzaj muzyki to głównie metal, rock z poprzedniego wieku;)

I jeszcze jedno: proszę pomóżcie mi coś wybrać zarówno starego tzn używane zestawy z lat 90 jak i coś nowszego bo sam nie wiem czy nie kupić nowszego zestawu ale tylko ze względu na wymiary - nie mam za dużo miejsca i wolałbym coś kompaktowego ale z drugiej strony mam sentyment do tych wielkich pokręteł i przełączników...(wujek miał zestaw technicsa kupiony 20 lat temu, który często słuchałem i to było coś!)

Jeśli chodzi o design to na alegro znalazłem coś takiego ale cena zaporowa zresztą jak wszystko od tego producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to zabawka dla bogatych czy dobry sprzęt?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam serdecznie!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że dobrze, że jest takie oto forum gdzie można znaleźć odpowiedzi na różne pytania - już raz mi pomogliście 2 lata temu w wyborze sprzętu do komputera wybrałem bose companion 5 używane i jestem więcej niż zadowolony:)

Teraz gdy się ogarnąłem z pokojem gdzie nie ma komputera i raczej nigdy nie będzie chciałbym wybrać coś w stylu starego dobrego zestawu jak wzmacniacz, odtwarzacza cd oraz kaset i oczywiście jakieś głośniki z tym, że nie mogą być za duże bo wszystko będzie stało na meblach pokój niestety jest mizerny 5 długi i 3m szeroki a cały zestaw blisko ściany będzie stał. Zależało by mi aby w zestawie był odtwarzacz kaset (nie na gwałt) jednak jest to trochę z sentymentu do tego nośnika, mam kilkanaście kaset ale płyt znacznie więcej - głównie będę słuchał cd audio. Czytałem na forum o starych kaseciakach technicsa jak b-100 i 965 podajże ale ceny są zaporowe...Nie wiem czy to ważne ale rodzaj muzyki to głównie metal, rock z poprzedniego wieku;)

I jeszcze jedno: proszę pomóżcie mi coś wybrać zarówno starego tzn używane zestawy z lat 90 jak i coś nowszego bo sam nie wiem czy nie kupić nowszego zestawu ale tylko ze względu na wymiary - nie mam za dużo miejsca i wolałbym coś kompaktowego ale z drugiej strony mam sentyment do tych wielkich pokręteł i przełączników...(wujek miał zestaw technicsa kupiony 20 lat temu, który często słuchałem i to było coś!)

Jeśli chodzi o design to na alegro znalazłem coś takiego ale cena zaporowa zresztą jak wszystko od tego producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to zabawka dla bogatych czy dobry sprzęt?

akurat ten alegrowicz to ma ceny z kosmosu,a ten zestaw to i 1tyś nie wart,dobry kierunek,ale szukaj nie wsród takich handlarzy.

Ukryta Zawartość

widzę, że temat umarł...

Nie umarł.

Jeśli to ma być coś małego to z kolumn proponuję żebyś posłuchał Xavian Bonbonus. Tu masz recenzję:

Ukryta Zawartość

Używałem tych kolumn przez okres 9 miesięcy, wcześniej porównywałem z wieloma innymi i w moim odczuciu powyższa recenzja nie jest przesadzona. Zdjęcia z testu nawet 20% nie oddają jakości stolarki i wybarwienia w ciemnym brązie. Jeśli słuchasz wyszukanej muzyczki; odmiany rocka, jazzu, elektroniczna itp. klimaty powinieneś być zadowolony.

Przesiadłem się na średnią półkę cenową i pozbywam ww. monitorów. Nie namawiam Cię do zakupu. Ze względu na cenę i stan (sklepowy) monitorów i standów sprzedam je tak czy owak. Jeśli będziesz zainteresowany odezwij się na priva.

Jeśli szukasz ostrego wykopu, ogromnego basu, kolumn do łojenia - to nie jest dobry wybór, ale też nie ta sama jakość.

Z elektroniki w cenie 1.5 - 1.8 kzł spokojnie dobierzesz i wzmacniacz i CD. Szukałbym z drugiej ręki np. Roteli, możesz też czekać na jakąś okazję. Niedawno np. na allegro poszedł CEC CD3300 za śmieszne pieniądze (580 zł). Zaznaczam jednak w takim wypadku musisz uzbroić się w cierpliwości.

Magnetofon kasetowy - jeśli już, to szukał bym okazji i ten zakup zostawiłbym sobie na koniec.

Ostrożnie podchodziłbym do propozycji CA, H/K itp. W takim razie wskazany jest wcześniejszy odsłuch.

Ukryta Zawartość

Ok to kolumny już mniej więcej mam będę szukał Paradigm Atom 7 monitor (do hard rocka ponoć super) lub Xavian Bonbonus ale raczej w kierunku Paradigm, poradźcie coś pod to wzmacniacz i cd z używek oczywiście starszych , proszę

Ok to kolumny już mniej więcej mam będę szukał Paradigm Atom 7 monitor (do hard rocka ponoć super) lub Xavian Bonbonus ale raczej w kierunku Paradigm, poradźcie coś pod to wzmacniacz i cd z używek oczywiście starszych , proszę

Nie kupuj nic bez odsłuchu. Hard rock to specyficzne granie. Część kolumn może się w tym gatunku w ogóle nie sprawdzić.

Dobre :D

no właśnie, odtwarzacz może tak, tylko kasety powszechengo użytku ucinają "nieco"...

polecam stx 250, do tego jakiś używany NAD czy Rotel, CD też się znajdzie -

• 4 tygodnie później...

witam! chciałbym trochę podpytać znawców - nie spuśćcie gromów na mnie, że sprzęt słaby i może z tańszych ale czy takie coś by czysto grać? sugeruje się tu bardziej marką gdyż czytałem gdzieś, że wzmacniacz tu jest slaby ale pokój mam mały więc szalał nie będę raczej, oto link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.