Skocz do zawartości
IGNORED

znieksztalcenia dzwieku w systemie

marcin77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

jestem dosc swiezy w temacie pc audio.mam pewien problem i nie wiem,z czego wynika.slucham plikow flac 44.1 dac to matrix quattro,podpiety przewodem usb wireworld ultraviolet do laptopa na win7.program mediamonkey wersja 4.wtczka wyjsciowa skonfigurowana jest na mediamonkey wasapi output,wlaczona jest opcja exclisive mode,czestotliwosc ustawiona na 44100 Hz,2 kanaly,24 bits.

problem jest sporadyczny ale denerwujacy.czasem po wlaczeniu muzyki, podczas odsluchu wystepuja znieksztalcenia dzwieku.jest on spowolniony,calkowicie zmieniony,znieksztalcony.czesto wystarczy kliknac na inny utwor i znieksztalcenia znikaja.wracajac do tego utworu rowniez juz ich nie ma.jest to tym bardziej dziwne,ze czesto podczas odsluchow wogole nie wystepuja.moim zdaniem nie jest to kwestia dac-a,bo mialem pozyczonego nuforce-a u daca i rowniez sporadycznie zaklucenia wystepowaly.rowniez uwazam,ze nie jest to wina kabla usb,gdyz podpinalem inny i bylo tak samo.moze zle skonfigurowalem program.prosze o pomoc.pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/108459-znieksztalcenia-dzwieku-w-systemie/

program mediamonkey wersja 4.wtczka wyjsciowa skonfigurowana jest na mediamonkey wasapi output,wlaczona jest opcja exclisive mode,czestotliwosc ustawiona na 44100 Hz,2 kanaly,24 bits.

Sprawdzałeś czy to samo jest w Foobar 2000?

Problem wygląda że jest po stronie komputera/laptopa. Najłatwiej go zauważyć przy uruchamianiu przeglądarki internetowej.

Wygląda jak albo: laptop jest kiepski, lub kolizje, lub źle stawione priorytety, lub szpieg.

W rozwiązaniu niestety nie pomogę, miałem podobny problem jak byłem u rodziny (laptop Packard Bell), lecz czasu zabrakło żeby usunąć problem.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Problem wygląda że jest po stronie komputera/laptopa. Najłatwiej go zauważyć przy uruchamianiu przeglądarki internetowej.

Wygląda jak albo: laptop jest kiepski, lub kolizje, lub źle stawione priorytety, lub szpieg.

W rozwiązaniu niestety nie pomogę, miałem podobny problem jak byłem u rodziny (laptop Packard Bell), lecz czasu zabrakło żeby usunąć problem.

wydaje mi sie,ze masz racje,bo kojaze,ze problemy sa,gdy rownoczesnie otwieram strony w przegladarce,ale musialbym to sprawdzic jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.