Skocz do zawartości
IGNORED

DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym do NAD 326

stilben

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję przetwornika DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym do wzmacniacza stereo NAD BEE 326. Pod NAD-a podpięty jest Cd oraz odtwarzacz Blu-ray T567. Budżet to powiedzmy ok 1500 zł...w porywach 2000 zł. Słuchawek jeszcze brak. Budżet na słuchawki to max 1000 zł.

Proszę o sugestie.

Pozdrawiam,

może warto poczekać chwilę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podaj więcej szczegółów - przede wszystkim jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jakie słuchawki bierzesz pod uwagę (konstrukcja, modele, marki).

Kolejna sprawa - czy poza odtwarzaczem jako żródło, będziesz podłączał także komputer po złączu USB ?

czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Muzyki słucham różnorodnej, jednakże w głównej mierze są to: Depeche Mode, Pink Floyd, Marillion, Sting, R.E.M., Kings of Leon, Eric Clapton, Nick Cave....ale także Sarah Brightman, ATB, Celine Dion, ...w zasadzie wszystko poza metalem i muzyką klasyczną.

Lubię szeroką scenę, nie wiem jak to ująć.. brzmienie separatywne, dynamikę... nie lubię jak wszystko się "zlewa", wyeksponowanych wysokich tonów.

Co do słuchawek to myślałem raczej o zamkniętych...

Firma...nie ma to dla mnie znaczenia...ważna jakość produktu.

Pz,

Dziękuję za wszystkie szczegóły. Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zwróciłbym uwagę na przetwornik Asus Xonar Essence One lub bardzo dobry Audiolab Q-DAC. Do jednego z powyzszych urządzeń proponuję słuchawki Audio-Technica ATH-A700X lub jeśli budżet pozwoli, wyższy model ATH-A900X.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, mamy na stanie fizycznie ogromny asortyment przetworników oraz słuchawek. W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chyba nie ma lepszego DACa ze wzmacniaczem słuchawkowym niż Asus Xonar Essence One w takiej cenie,używany można kupić za 1300zł .

Co do słuchawek polecam Beyer Dynamic DT 990 PRO ,jest przestrzeń nic się nie zlewa jest mocny bas,mocny bas przyda się bo wzmacniacze wbudowane do przetworników brzmią trochę cieńko .

Kurcze. Druga opinia pozytywna o tym przetworniku. Szczerze powiedziawszy mam mieszane uczucia co do komputerowej firmy Asus...aczkolwiek, wiem że może to być mylne.

A jaki jest ten Audiolab Q-DAC?

A zna ktoś może ten Nad D1050? Ktoś mi go polecał...ale opinii nie znalazłem.

Powiem tak, bezpośrednio konkurują ze sobą przetworniki Audiolab Q-DAC, NAD D1050 oraz Asus Xonar Essence One. Moim zdaniem najlepszy wzmacniacz słuchawkowy ma Asus, natomiast najlepszy przetwornik Audiolab, chociaż NAD oferuje trochę inne, bardziej gęste brzmienie. Wybór jest trudny, jest to kwestia gustu i preferencji brzmieniowych.

Jeśli masz taką możliwość zapraszam do nas, mamy wszystkie urządzenia dostępne w salonie, można posłuchać, porównać na różnych modelach słuchawek.

No właśnie nie bardzo mam możliwość odsłuchu. Czyli jak rozumiem "poziom jakości" wymienionych produktów jest bardzo zbliżony? Bardzo ciekawy jestem tego NADa..ale niewiele o nim można znaleźć.

A ze słuchaweczek które warte są jeszcze uwagi??

stilben masz PW, Asus to dobry wybór, proponowane słuchawki również (detaliczność wysokiej próby), nie mniej one nie są zamknięte, teoretycznie są otwarte, ale przy umiarkowanej głośności nie są zbyt uciążliwe dla środowiska ;). Jest też jakiś model zamknięty na takich samych przetwornikach, 770 bodajże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.