Skocz do zawartości
IGNORED

stereo wzmacniacz + kolumny do 4500zł

KYJO 27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zainwestować do 4500zł--5000zł wzmaczniacz + kolumny wolnostojace - nagłośnienie na 25 m2. co moglibyście mi doradzić???

Głównie słucham pop rocka sporadycznie klasyki

Co myślicie o zestawie NAD c326bee bądz NAD c356 z kolumnami taga harmony f 100 badz f120

Ciekaw jestem waszych opinii jak również czekam na wasze propozycje.

Dokładnie tak jak koledzy wyżej piszą. Pomyśl nad używkami, bo będziesz tak jak ja teraz, w czarnej d*pie ;) Początkowo wydaje się, że używki to jakieś wyeksploatowane zniszczone rzeczy, a właśnie całkiem sporo jest sprzętu całkiem nowego w świetnym stanie i o klasę lepszego niż nowy. Gdzieś ktoś na forum napisał " ...jak złapiesz bakcyla to za rok będziesz sprzedawał ten nowy zestaw za marne grosze.." czy jakoś tak. Zastanów się:)

Dokładnie tak jak koledzy wyżej piszą. Pomyśl nad używkami, bo będziesz tak jak ja teraz, w czarnej d*pie ;) Początkowo wydaje się, że używki to jakieś wyeksploatowane zniszczone rzeczy, a właśnie całkiem sporo jest sprzętu całkiem nowego w świetnym stanie i o klasę lepszego niż nowy. Gdzieś ktoś na forum napisał " ...jak złapiesz bakcyla to za rok będziesz sprzedawał ten nowy zestaw za marne grosze.." czy jakoś tak. Zastanów się:)

Rozważyć mogę jedynie kupno używanego wzmacniacza - z kolumnami już bym nie chciał ryzykować nie mam zbyt dobrych wspomnień co do zakupu używanych rzeczy może to po prostu mój pech nie wiem ;] ale dzięki za rade.

Macie jeszcze jakieś propozycje oprócz wymienionego już zestawu?

Z góry thx za wypowiedzi .

Rozważyć mogę jedynie kupno używanego wzmacniacza - z kolumnami już bym nie chciał ryzykować

Właśnie że kupno używanego wzmacniacza to ryzyko. Kupno używanych kolumn to ryzyko znacznie mniejsze a i korzyść zdecydowanie większa.

Kolumny oczywiście musisz sam obejrzeć i odsłuchać - jeśli nie będziesz miał zastrzeżeń przy kupnie to bardzo prawdopodobne że już nic złego się z nimi nie stanie a wartość kolumn po ich drastycznym spadku wartości na skutek wyniesienia nowych kolumn ze sklepu już praktycznie nie maleje i cena używanych kolumn pozostaje niemal niezmienna.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Jeśli szukasz dynamicznego, przestrzennego brzmienia zwróć uwagę na Definitive Technology BP6

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-bp-6-bp6-kolumny-podlogowe-2szt

Masz tu bipolarna konstrukcję, która gra super żywiołowo, koncertowo i ma bardzo skromne wymagania co do wzmacniacza, Advance Acoustic Xi60 z powodzeniem zrobi super mocny, dynamiczny dźwięk w Twoim pomieszczeniu

http://sklep.rms.pl/advance-acoustic-x-i60-xi60-zintegrowany-wzmacniacz-stereo

Tutaj recenzja BP6

http://stereoikolorowo.blogspot.com/2013/05/kolumny-definitive-technology-bp6.html

3. Kolumny zapewniają dźwięk spektakularny, żywiołowy i dynamiczny, ale nieprzesadzony, bo proporcjonalny. Bez tendencji do nadmiaru, czy taniej przesady. Jest dobrze skrojony – wiarygodny. Pięknie masywny i rozległy, a nawet horyzontalny. Przekaz jest przyjemny w odbiorze, niemęczący.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Kyjo niestety arcam-a jak wystawiłem na tablica.pl to z miesiąc i nic , a jak poszło na allegro to juz sie klient znalazł , sprzedałem go za 2250.

Dzieki Soulek za info....trudno:( - Rychu za dwa tygodnie jestem umowiony na odsłuch twojej propozycji "dam znac" . Gdybyscie mieli jakies jeszcze propozycje jestem otwarty na sugestie sprzet zamierzam zakupic najpozniej do konca kwietnia. thx i pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.