Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Może odpowiedz mi konkretnie na pytanie. Co robisz w tej branży ?

Czyli odpowiadam Tobie czy grupie osob ktora reprezentujesz? Ale pewnie skoro pisze publicznie to jestes jakims ich reprezentantem pewnie :D

Co robie w tej branzy? Czemu mam Ci nie odpowiedziec chyba wszyscy mnie na forum juz znaja, ale skoro nie wiesz odpowiem Ci - konstruuje DAC-a. Teraz czekama na Twoja odpowiedz kogo reprezentujesz? ;) A moze MY to tylko TY? ;)

Sluchalem troche tego DAC-a w Monachium, calkiem przyzwoity dzwiek, ale opadu szczeki u siebie nie zanotowalem.

Ukazalo sie w sieci bardziej rozdzielcze zdjecie DAC-a Gryphona - Kaliope, zdjecie dalej jest zbyt malo rozdzielcze aby sie glebiej wypowiadac, ale jedno mozna powiedziec z pelna swiadomoscia prawy kanal w tym DAC-u bedzie duzo bardziej suchy niz lewy, bedzie mial tez mniejsza muzykalnosc.

Budowa jest dosc oszczedna i bardziej to przypomina komputer niz DAC, wspolne zasilania dla sekcji analogowej i cyfrowej, z jednego trafa brane sa zasilania do analogowki i cyfrowki, troche to mezalians jak na klase i cene urzadzenia.

Rzeczywiście ten Gryphon to lipa przy nim Lampizator to szczyt techniki i istne dzieło sztuki użytkowej. Trzeba tylko uważać, żeby piątej klepki nie brakło podczas odsłuchu...

Wiem już gdzie i w jakich warunkach powstają te lampocacuszka. Kupujący pewnie nie chcieliby wiedzieć :)

Nie wiem co sie tak Szymon uwziales na tego Lampiego, BIG7 dobrze juz gra, a za te pieniadze bardzo dobrze, coraz wiecej ludzi pisze to samo, wiec gryzie cie ze wychodzi tylko twoja zawisc w temacie Lampiego, ze mu sie udalo. Nie mozesz napisac prawdy ze Big7 to nie jest zly DAC po co ta zawisc, jesli sprzet jest dobry, naleza mu sie pochwaly, bez wzgledu na pochodzenia rase i wyznanie, przynajmniej ja tak uwazam. Od strony konstrukcji Lampizator pod pewnymi wzgledami jest lepiej przemyslany nie ma pewnych wpadek, oczywiscie mial i ma swoje problemy, ale zeby BIG7 tak krytykowac...to tylko moze byc zawisc nic wiecej.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wiem co sie tak Szymon uwziales na tego Lampiego, BIG7 dobrze juz gra, a za te pieniadze bardzo dobrze, coraz wiecej ludzi pisze to samo, wiec gryzie cie ze wychodzi tylko twoja zawisc w temacie Lampiego, ze mu sie udalo. Nie mozesz napisac prawdy ze Big7 to nie jest zly DAC po co ta zawisc, jesli sprzet jest dobry, naleza mu sie pochwaly, bez wzgledu na pochodzenia rase i wyznanie, przynajmniej ja tak uwazam. Od strony konstrukcji Lampizator pod pewnymi wzgledami jest lepiej przemyslany nie ma pewnych wpadek, oczywiscie mial i ma swoje problemy, ale zeby BIG7 tak krytykowac...to tylko moze byc zawisc nic wiecej.

Szymek uprawia " motywującą " krytykę ;) nic więcej...

Powiadasz, że konstruujesz Daca. O tym wiem już od paru lat. Czy jest chociaż jedna osoba na forum, która słyszała Twoją konstrukcję. Jeśli nie, to na tej zasadzie każdy może mieć przy awatarze napis "branża"

Wycinam podstawki pod kable z drzewa sandałowego jak nie mam co robić, to chyba też jestem branża.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość cybant

(Konto usunięte)

Odpowiem na pytanie, ale to teraz Ty odpowiedz na moje!

To po co pytasz? trollujesz?

Staszek , ale weź ...plisss daj komuś posłuchać ...

Napomowałeś balon do granic moźliwości...

Ja chętnie kupiłbym dobrego Daca , poważnie ..bo mi gramiak gra lepiej jak CD:(

Lampizatora nie kupię , bo PCM to padaka( tak twierdzi Marslo i ja mu wierzę ;) a i wykonanie ...jak widzę sztukowanie kabli to....ja pierd......;)

Napisz chociaż jaki to będzie przedział cenowy ..

Jak do 30 , to ja się piszę ;))

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Przedzial cenowy 40k Euro ;) wiec pewnie dasz rade, co? ;)

A możesz chociaż zdradzić na jakiej kości będzie konwersja C/A no i jak już to stopień wyjściowy lampa, tranzystor , scalak czy mieszane.Zasilacz w osobnej obudowie ?

Czyli metoda na jelenia... Ale rozumiana w sensie takim, że po upolowaniu grubego zwierza jest żarcia na dłuższy czas.

A poważnie, jeżeli jest ktoś kto tyle zapłaci to może być i 80k Euro. Sprzeda się 2 na rok i jest OK.

System gra dobrze, albo nie....

Po prostu nie lubię jak się z ludzi robi kretynów. Skoro masz tak wnikliwe oko to opisz ten geniusz w daczkach Fikusa bo ja ich nie dostrzegam.

Gryphon to według Ciebie paździerz więc Twoja opinia jest niezwykle cenna. Czy Ty kiedyś dorośniesz czy nadal lansujesz się na największe pośmiewisko forumowe?

A możesz chociaż zdradzić na jakiej kości będzie konwersja C/A no i jak już to stopień wyjściowy lampa, tranzystor , scalak czy mieszane.Zasilacz w osobnej obudowie ?

Na alfa centauri socket 999999

Masz rację zadam to pytanie moderacji. Kto ma prawo do używania napisu branża. Na forum zaglądają nowi użytkownicy. Dla nowego użytkownika który nic nie ma wspólnego z branżą ten napis może być odbierany jako pewnego rodzaju zwiększony pakiet zaufania. Dany "branżysta" może np. oferować swoje usługi nie mając wiedzy fachowej na dany temat lub wciskać swojego Daca za 40K.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Z ta branza to rzeczywiscie jest jakies kuriozum, czlowiek niczego nie zrobil, niczego nie sprzedal, nikt jego produktow nie slyszal, ale jest branza, dlaczego, moze ktos z moderacji odpowie?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Z ta branza to rzeczywiscie jest jakies kuriozum, czlowiek niczego nie zrobil, niczego nie sprzedal, nikt jego produktow nie slyszal, ale jest branza, dlaczego, moze ktos z moderacji odpowie?

O wypraszam, ja słyszałem na... Youtube :)

take forum karwasz twarz - Stasiek jak to w branży trzymie sztame z moderatorkami i tyle. - klepie sobie chłopak dla zabicia czasu, uszatki z nim dyskutują, jest impreza, daca ni ma... :-))

2 x Sabre ES9018 z mozliwoscia dostawki 4 x Sabre lub 6 x Sabre, stopien wyjsciowy wzmacniacze operacyjne, zasilacze w osobnej obudowie.

Czyli metoda na jelenia... Ale rozumiana w sensie takim, że po upolowaniu grubego zwierza jest żarcia na dłuższy czas.

A poważnie, jeżeli jest ktoś kto tyle zapłaci to może być i 80k Euro. Sprzeda się 2 na rok i jest OK.

Metoda na wysoka jakosc i niska relatywnie cene. :)

Po prostu nie lubię jak się z ludzi robi kretynów. Skoro masz tak wnikliwe oko to opisz ten geniusz w daczkach Fikusa bo ja ich nie dostrzegam.

Big7 - dobrze zasilony, dobrze filtrowany...

2 x Sabre ES9018 z mozliwoscia dostawki 4 x Sabre lub 6 x Sabre, stopien wyjsciowy wzmacniacze operacyjne, zasilacze w osobnej obudowie.

Metoda na wysoka jakosc i niska relatywnie cene. :)

Big7 - dobrze zasilony, dobrze filtrowany...

Buahahahaha

Gryphon to według Ciebie paździerz więc Twoja opinia jest niezwykle cenna.

Czemu pazdierz? ;) To nie jest zly DAC ale ma bledy ktore w tej klasie byc nie powinny. Moim zdaniem za te pieniadze to powinien byc bardziej zaawansowany projekt. Sluchales Kaliope, masz jakies wnioski?

Szymon prosze cie merytorycznie i pelnym zdaniem, jesli mozesz.

Juz pisalem wielokrotnie z ta BRANZA to sie nie prosilem dostalem przymusowo, ale nie przeszkadza mi to moge byc cokolwiek nawet VIP albo n.p. Przedszkolak

Buahahahaha

Powiem ci tylko tyle nie trzeba robic wcale Ring DAC-a na piechote aby uzyskac jakosc, wystarczy wlasciwie dowolny scalak jako konwerter, przykladem moze byc n.p. Audio Note 5! ;) Moze to cie troche ochlodzi ;) Wlasciwie nim bardziej rozdzielczy scalak tym trudniej uzyskac muzyke, ale trudne scalaki maja rozdzielczosc, muzykalnosc tez mozna duza z tego wycisnac, duzo wieksza niz w Stacku DCS

Wychów i ubój świń to tylko dodatkowe zajęcie, coś w rodzaju hobby.

Najbardziej nie podoba mi sie ten uboj, Lukasz pomimo tego uboju i wychowywania prosiaczkow calkiem calkie sie na tym zna ( chodzi mi o audio oczywiscie, bo z prosiakami to nie wiem jak jest ;) ), ma tylko pewne problemy z komunikacja jak i wlasnym dowartosciowaniem. ;)

Powiem ci tylko tyle nie trzeba robic wcale Ring DAC-a na piechote aby uzyskac jakosc, wystarczy wlasciwie dowolny scalak jako konwerter, przykladem moze byc n.p. Audio Note 5! ;) Moze to cie troche ochlodzi ;)

Najbardziej nie podoba mi sie ten uboj, Lukasz pomimo tego uboju i wychowywania prosiaczkow calkiem calkie sie na tym zna ( chodzi mi o audio oczywiscie, bo z prosiakami to nie wiem jak jest ;) ), ma tylko pewne problemy z komunikacja jak i wlasnym dowartosciowaniem. ;)

Nie pomyliłeś się ? Nie o Lukasza chodzi... :-)
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Ale to jest powszechnie znana kość ze znanymi przywarami a multiplikacja znana z klocków Accuphase (pomimo innych kości) może nic nie zmienić poza dynamiką na papierze i potęgą przy odsłuchu...

Nie myślisz że to banalne zbytnio.

Lampizator zabudował na wyjściu lampy prądowe może to jest dobry kierunek wiedząc która robi trójwymiar instrumentów i nie będzie ich spłaszczać oraz robić płaskich kolorowanek dla dzieci jak scalaki nawet np. muse.

Ale moja opinia może odbić się zawsze od Twojego gustu.

Sam nie wiem.

Ale to jest powszechnie znana kość ze znanymi przywarami a multiplikacja znana z klocków Accuphase (pomimo innych kości) może nic nie zmienić poza dynamiką na papierze i potęgą przy odsłuchu...

Nie myślisz że to banalne zbytnio.

Tez tak sadzilem, ale z tego scalaka mozna wycisnac niesamowicie duzo, na innym dowolnym scalaczku wlasciwie tez mozna prawie to samo, tylko ze Sabre ma gigantyczne poklady gdzie mozna pojsc daleko z wiernoscia i naturalna muzykalnoscia, nie zaluje, chociaz dwa lata spedzal mi sen z powiek, trudny bardzo scalak.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

nie trzeba robic wcale Ring DAC

Ale Te firmy gotują zupę resztą elementów aby było jak najbardziej prawdziwie na instrumentach akustycznych + wokal.

A Ty zmierzasz do ekstremalnej rozdzielczości.

Słabe i pospolite bitrate może być przeszkodą nie do przeskoczenia nawet przez stopień wyjściowy.

Nie sądzisz ?

Zabuduj jakąś nowość w stylu :

cytat :

"...Sposób działania przetwornika NAD M51 jest zupełnie wyjątkowy. Zamiast typowego, gotowego układu konwertera, NAD stosuje procesor DSP o 35-bitowej architekturze i 108-megahercowym zegarze taktującym. Układ przechwytuje wszystkie dostarczone z zewnątrz sygnały PCM i przerabia je na format PWM (modulacja szerokości impulsu), znany z wielu wzmacniaczy impulsowych, a także, w odniesieniu do tej konkretnej aplikacji, z formatu DSD - czyli płyt Super Audio CD.

NAD zamienia sygnał PCM na PWM z częstotliwością próbkowania 844 kHz. 35-bitowa rozdzielczość ułatwia pracę wbudowanej regulacji głośności (działającej w domenie cyfrowej) i gwarantuje, że nawet przy wyciszeniu -66 dB zostaną zachowane wszystkie informacje 32-bitowych sygnałów..."

http://audio.com.pl/testy/nad-m51:25

Do tego 2A3/ 300B na wyjściu i być może zaskoczysz pełne Coloseum.

A tak to zajmujesz się kupę czasu znanymi i nie uniwersalnymi pierdołami .IMHO

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.