Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę się nie obrażać ale Lampizator to inna liga i do czołówki światowej jeszcze daleka droga. Daczki lampowe mają swoje ograniczenia w dynamice, rozdzielczości, rozciągnięciu i kontroli iskich skłądowych co próbują nadrabiać pogrubieniem, dopaleniem czy "analogowością". Niestety do neutralności daleko i jest to wyraźnie słyszalne w równo zestrojonym zestawie. Lampi może być lekarstwem na systemu jazgoczące lub "drące ryja" ale nie ma to nic wspólnego z obiektywną jakością brzmienia. O wykonaniu i technologii nawet nie wspomnę bo ta przy np DCSie jest wręcz żałosna. Jak kiedyś pozbędziesz się chińskiej tandety i zestroisz neutralny system w przygotowanym do tego pomieszczeniu to będziesz mógł wygłaszać sądy o najlepszości tych drutoklepek. Osobiście nie chcę żeby nasi producenci byli kojarzeni z taką tandetą i wynaturzeniem elektronicznym jak Lampi. Przepraszam, że znów uraziłem.

Jesli to jeszcze nie bylo jasne z naszej wczesniejszej wymiany zdan , Twoje zdanie jest dla mnie bezwartosciowe.

Wiecej nie bede dyskutowal, ulatwisz sobie zycie, jak postapisz podobnie.

Konto w trakcie usuwania

No tak racja...ponoc nowy Pass to tego typu wzmak, ale osobiscie watpie.

Z tego co rozmawiam ze znajomymi Loganowcami z USA nie jest tak pięknie a "męcząca" niektórych sygnatura (coś ala DSD) dokucza przy dłuższym słuchaniu.

Widzisz tam jakieś przełomowe rozwiązania?

Jesli to jeszcze nie bylo jasne z naszej wczesniejszej wymiany zdan , Twoje zdanie jest dla mnie bezwartosciowe.

Wiecej nie bede dyskutowal, ulatwisz sobie zycie, jak postapisz podobnie.

Panie chiński-mądraliński nie piszę do Ciebie tylko dla pozostałych czytających mogących z Twoich wypowiedzi wyciągnąć mylne wnioski.

a "męcząca" niektórych sygnatura (coś ala DSD) dokucza przy dłuższym słuchaniu.

Czyli jednak nie jestem gluchy ja tez slysze w Passie ta sygnature hehe ;) no to juz bede mial wszystkich za wrogow na forum :D

Czyli jednak nie jestem gluchy ja tez slysze w Passie ta sygnature hehe ;) no to juz bede mial wszystkich za wrogow na forum :D

Przecież to słyszy masa osób tylko boją się gadać tak jak o chińskich przebierańcach i innych składańcach :)

Jak drogie to nie wolno krytykować. Ja nie mam problemu, żeby zgodzić się z dowolnym użytkownikiem forum (jeśli pisze prawdę) nawet takim, któremu mocno dałem popalić.

Rodzaj tranow (SiC) moze robic wiele...ale nie wszystko, petla globalna byc MUSI inaczej zawsze bedzie sygnatura i zmiekczenie.

Z tego co rozmawiam ze znajomymi Loganowcami z USA nie jest tak pięknie a "męcząca" niektórych sygnatura (coś ala DSD) dokucza przy dłuższym słuchaniu.

Panie chiński-mądraliński nie piszę do Ciebie tylko dla pozostałych czytających mogących z Twoich wypowiedzi wyciągnąć mylne wnioski.

Z Twoich wyciagna prawidlowe, tak jak z odsluchu daka Trinity.

Konto w trakcie usuwania

Bardzo prosze o merytoryczna dyskusje, kol. Neomammut za trolling tydzien wczasow w watku.;)

Mariusz ja Cie nie poznaje...na Twoim miejscu pewne uwagi Szymona wzialbym i przemyslal, no chyba ze wiesz lepiej i nie chcesz sluchac. Cos jest na rzeczy co pisze Szymon, to tylko przyjacielska rada, nie chodzi o jakas konfrontacje.

Przecież to słyszy masa osób tylko boją się gadać tak jak o chińskich przebierańcach i innych składańcach :)

Jak drogie to nie wolno krytykować. Ja nie mam problemu, żeby zgodzić się z dowolnym użytkownikiem forum (jeśli pisze prawdę) nawet takim, któremu mocno dałem popalić.

Podoba mi sie ta postawa! Ale czasami dajesz za bardzo ognia, mozna to samo wyrazic nie atakujac tak bardzo rozmowce.

Szymon ja Ciebie lubię dlatego grzecznie poproszę: czy możesz wkleić ew. foty kolegów "loganowców" z odsłuchów u siebie swoich kolumn w zestawieniu z Pass-em XS ?

Chętnie się dokształcę w temacie sygnatury cokolwiek to miałoby oznaczać ;)

Czyli jednak nie jestem gluchy ja tez slysze w Passie ta sygnature hehe ;)

Gdzie słyszałeś tą "sygnaturę" ? Podaj może również namiary lub foty gdzie słuchałeś seri XS.

Z góry dziękuję.

P.S.

Może przy okazji podacie jakiś sprzęt bez własnej sygnatury brzmienia ?

Chętnie pożyczę takowy do odsłuchu bo to musi być niesamowite przeżycie ;)

Gdzie słyszałeś tą "sygnaturę" ? Podaj może również namiary lub foty gdzie słuchałeś seri XS.

Z góry dziękuję.

Rok temu w Monachium ;) I przyznam ze to jest troche podobna sygnatura brzmieniowa, jak slusznie zauwazyl Szymon podobna do DSD, ja to podobnie odebralem, wszystkie Passy maja to samo jak dla mnie.

A tak wogole ciesze sie ze kolega do nas wrocil, WITAM! :)

Ok moze sie myle Ty znasz lepiej ten sprzet...tylko skad ciagle to wrazenie, Szymon to samo pisze, co zmowilismy sie? ;)

Wracamy do tematu DAC-ow bardzo prosze.

Równie dobrze można napisać o wrażeniach z pobytu na Marsie.

W końcu wystarczy ubrać strój płetwonurka i obejrzeć kanał Discovery w TV ;)

Jarek dlaczego sie sklonowales?

Poprzednie konto zlikwidowałem.

Zmieniłem miejsce zamieszkania , sprzęt .... to i nowy nick się przydał ;)

A tak na poważnie to czytałem forum w miarę regularnie i krew mnie zalała jak przeczytałem nagonkę na kolejnego polskiego producenta ( Amare ) i nie mogłem się oprzeć aby upuścić złości na forumowych trolli i zawistników.

I tak już zostało ;)

Myślałem, że o lampiego chodzi :)

Lampizatora miałem i uważam ,że częściowa krytyka dot. wykonania jest słuszna i może nawet być konstruktywna dla producenta.

Oczywiście krytyka a nie trolling albo zwykłe chamstwo.

Jeżeli chodzi o Amare to uważam ,że to produkt kompletny zarówno brzmieniowo jak i wizualnie i absolutnie nie ma się czego wstydzić w porównaniu do innych wielokrotnie droższych produktów zachodnich np. takiego Aurendera czy Linna.

Powinniśmy być dumni ,że nasz rodak wykonał coś tak dobrego ale ... przecież mieszkamy w Polsce.

Ale to jest moje prywatne zdanie.

Załączam parę fotek miłóśników Loganów i ich "Pasków". Osobiście słuchałem kilku starszych końcówek z seii Aleph i X... i we wszystkich była słyszalna, mniej lub więcej pewna maniera, któą pozwoliłem sobie porównać do ugładzenia znanego z materiału DSD. Najnowszej serii nie miałem okazji słuchać ale mam nadzieję, że Jarek skusi się na porównanie z 833 i niezależna osoba będzie to mogła porównać.

Póki co wracamy do tematu daczków i proszę o wyjaśnienie kto wpadł na pomysł stosowania kondensatorów mundorfa silver oil razem z PCM1704 i lampami 6n30p? Przecież to rzeźnia jest.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-874-0-72213700-1434563091_thumb.jpg

post-874-0-35502500-1434563096_thumb.jpg

post-874-0-26021400-1434563100_thumb.jpg

post-874-0-92575600-1434563103_thumb.jpg

post-874-0-66645600-1434563107_thumb.jpg

post-874-0-80052000-1434563110_thumb.jpg

post-874-0-78817800-1434563649_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szymon dzięki za zdjęcia.

Niestety na nich widać stare modele Pass-a , nie z serii XS i nie wiadomo czy w klasie A czy B

Ale z drugiej strony skoro ludzie łączą Logany nawet ze starszymi urządzeniami Pass-a świadczyć to może tylko o tym ,że oba urządzenia pasują do siebie właśnie tym co podnieśliście ze Stanisławem kilka postów wyżej tzn. sygnaturą brzmienia.

Jestem przekonany ,że sygnatura serii XS również pasuje do Loganów skoro starsze i co tu dużo mówić prostrze konstrukcje pasują.

Jak dla mnie seria XS jest to najlepszy sprzęt jaki dane mi było usłyszeć bez względu na to czy jest to lampa czy tranzystor.

Rozmach , dynamika , barwa , rozdzielczość , sybilanty czy zejście na dole pasma są znakomite.

Ale to jest moja prywatna opinia .

Chętnie wezmę Amplifona 833 na próbę i skonfrontuję z serią XS Pass-a.

Ale na razie nie ma pre do tych monobloków więc czekam grzecznie aż będzie i wtedy z miłą chęcią posłucham i subiektywnie ocenię.

Może przesiądę się na 833 choć szczerze w to wątpię ;)

pozdr.

P.S.

Jeżeli chodzi o dac-i to chodzi mi po głowie ten Berkeley ale rozmawiałem z ludźmi w USA i dowiedziałem się , że aby posłuchać tego urządzenia to trzeba je .... kupić w ciemno :)

Szkoda bo opinie o nim są b. obiecujące.

Dość długo miałem wersję X-01 D2, jest to odtwarzacz SACD 2 lub wielokanałowy. Bardzo ciekawą opcją jest implementacja 2 różnych kości przetworników dla PCM 1704 oraz dla DSD/PCM bodajże AD1955. Osobiście bardziej podobało mi się granie przez 1704 ale nie był to jeszcze topowy poziom. Oceniam go na 40-50kzł. Sporo poprawił lepszy zegar taktujący DCSa, wygładził i uszlachetnił górę. Transport pokazuje pełną klasę a siedzi tam bardzo porządny VMK 1-1 stosowany min w transporcie P03. Urządzenie o klasę lepsze od X-05, który może być poziomem bazowym. Najlepiej wykorzystać X01-D2 jako transport, w tej roli nie zawodzi i gra z przepiękną gradacją planów, świetnym i ostrym rysunkiem w przestrzeni oraz neutralną średnicą. Bas to nie jest poziom starych KPSów Krella ale nie tak wiele mu brakuje. W stosunku do CEC, Metronome czy Audiomeca dużo bardziej zwarty i szybszy. Polecam ze względu na niską cenę na rynku wtórnym spowodowaną śmiercią SACD i wielokanałowymi wyjściami (zbędnymi) nie kojarzonymi z purystycznym hi-endem. Przez to ten model pozycjonowany jest dość nisko jako używany ale warty uwagi. Najlepiej umieścić go w torze lampowym i broń Bóg z wzmacniaczami tej samej firmy :)

..dzięki z info.....właśnie o coś takiego mi chodzi ,,gra z przepiękną gradacją planów, świetnym i ostrym rysunkiem w przestrzeni oraz

neutralną średnicą,, jeżeli jeszcze ma zwarty i szybki bas to więcej nie trzeba ..co prawda dopiero pod koniec roku planuję wymianę

CD ale nie zaszkodzi juz popytać. Na razie wytypowałem dwie firmy....pierwszy to właśnie Esoteric i drugi DCS Puccini

jakby co to za jakiś czas zapukam z kolejnym pytaniem:)

Póki co wracamy do tematu daczków i proszę o wyjaśnienie kto wpadł na pomysł stosowania kondensatorów mundorfa silver oil razem z PCM1704 i lampami 6n30p? Przecież to rzeźnia jest.

Wiem kto zastosował: AYON natomiast wyjaśnienie to już nie ja ... ale przy okazji to czy w nowych wzmacniaczach PASS zrezygnował z kondensatorów elektrolitycznych na wejściach ?

..dzięki z info.....właśnie o coś takiego mi chodzi ,,gra z przepiękną gradacją planów, świetnym i ostrym rysunkiem w przestrzeni oraz

neutralną średnicą,, jeżeli jeszcze ma zwarty i szybki bas to więcej nie trzeba ..co prawda dopiero pod koniec roku planuję wymianę

CD ale nie zaszkodzi juz popytać. Na razie wytypowałem dwie firmy....pierwszy to właśnie Esoteric i drugi DCS Puccini

jakby co to za jakiś czas zapukam z kolejnym pytaniem:)

Proponuje zestaw audiomeca mephisto II + DCS Debussy. W tej cenie AS. Jeżeli chcesz bardzo neutralnie i szybko ale z gorszym odciążeniem to transport Esoteric P70 lub nowszy P05, P03.

Tak sobie czytam, i,.... mimo wielu urządzeń na rynku, PCM 1704 jest najbardziej uniwersalno-audifilski,.. nie ma nic innego tak uniwersalnego na rynku, z audiofilskim wybrzmieniem.

Szymon? wszędzie Magnepany,..nie chcesz dostarczyć więcej wrażeń z muzyki?, już nie chodzi o moje preferencje, ale o wrażenia ekspresję, detal.

Tak sobie czytam, i,.... mimo wielu urządzeń na rynku, PCM 1704 jest najbardziej uniwersalno-audifilski,.. nie ma nic innego tak uniwersalnego na rynku, z audiofilskim wybrzmieniem.

Szymon? wszędzie Magnepany,..nie chcesz dostarczyć więcej wrażeń z muzyki?, już nie chodzi o moje preferencje, ale o wrażenia ekspresję, detal.

Sama kosc przetwornika w bardzo malym stopniu determinuje dzwiek calego urzadzenia. O jakie magnepany Ci chodzi?

już nie wiem, ale to były z serii 20, wielkie duże folie, zresztą chyba z użyta, nie była mechanicznie zniszczona, brakowało mi powietrza, accuhorn już lepiej grał, kolega wg. tej samej technologi naciągnął folię na deskę do prasowania, wystarczy wyregulować palnik,..pomiar był lepszy od opisywanego modelu 20 chyba siedem, wysokie ponad 22kHz, już nie pamiętam, ale Logany miałem, sory ale to nie mój dźwięk, już wolę zwyczajnego Morela, lub Vifę, nie zmienię swoich preferencji co do tubowych, i nie zgodzę się, iż Diana Krall drze ryja przez tuby, i ma wielką paszcze, tak jak ktoś napisał w innym wątku, po prosty siedzi ze mną i śpiewa mi w twarz.

Tak, zagłąb sie wykonanie kolumn na bazie streczu, przecież jesteś spec od akustyki, powinieneś wiedzieć jaki rezonans wytwarza folia...ja nie przeczę ,że Magnepany graja źle, na pierwszy rzut ucha jest przyjemnie, łagodnie, ale później czegoś brakuje, nie uważasz?

jaka elektronike i okablowanie uzywasz?

elektrnika jest moja i dopracowana, lampy i słabe ampy, przy takich głośnikach to mi nic więcej nie potrzeba,..;0)a co do przewodów to przerobiłem wszystkie polskie począwszy od Albedo do srebrnej Bydgoszczy, (,,) jestem wymagający i jeśli coś nie tak to zgonię na kable, więc robię swoje na bazie solid core, jeśli chcesz mam do sprzedania Audiqeta wildWood, gram na siltech

Ten watek jest o najlepszych dakach, ale jak tylko pojawia sie kolega , ktory zna sie na wszystkim - a najlepiej na dzwieku zestawow, ktorych nie slyszal - nastepuje koniec dyskusji i polajanki przy uzyciu niewybrednego i celowo obrazliwego slownictwa.

Zamiast merytorycznej wymiany zdan na temat mamy nieustanna krytyke innych uzytkownikow i ich sprzetow bez ogladania sie na temat watku. Wlasciwe sa tylko te, ktore ma ten kolega.

Moderacja to toleruje z powodow , ktorych nie rozumiem.

Wielu wartosciowych uzytkownikow opuscilo audiostereo , bo te praktyki sa tolerowane , prowadzac do frustracji i obnizania poziomu forum.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.