Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

robeeert - to był kiedyś bardzo dobry DAC, myślę że teraz jest dalej przynajmniej dobry. Jednak pewnych ograniczeń, związanych z częścią cyfrową, nie przeskoczysz. Technika nie stoi w miejscu. Obecnie produkowane topowe DACi grają lepiej.

Wiemy to już wiemy,ale serdeczne dzieki za przypomnienie.................a co będzie następne?

Najlepszy jest Trinity za 40000euro

Potem lampizator za 22000 euro.

Elberoth co Ty uważasz ,że ludzie tu piszący to sr**ą pieniędzmi?

Za 40000 euro to składam taki system,ze to co posiadasz u siebie tzn. msb,trinity lub lampizator i magico i wypaśny komputer jest tylko

takim sobie grankiem.

Sonic frontiers 3 mk2 jest wybitnym daczkiem a i transport z poprawionym otwieraniem przez szwajcarow jest po prostu niezawodny.

Zresztą co tu z Tobą dyskutować jak u Ciebie wiedza ułomna dotycząca lampy i analogu-a to chłopie daje muzykę.....zapamiętaj.

Wiesz o tym,ze żyletki odeszły praktycznie do lamusa,ja cały czas mam solingena i to jest golenie analogowe)

Jak można nazwać kompromitacją, stwierdzenie faktu ? Przecież wróżysz tu nam z fusów. Patrzysz na obrazek i już wiesz czy coś gra czy nie. Ciężko o drugą osobę z takim talentem (obok wspomnianego wróżbity Macieja - stąd chyba to porównanie; przy okazji - uzdrowienia anielskie też robisz ? ;).

Jak pomierzysz tego Lampizatora i zaprezentujesz nam wyniki, to będziemy mogli wrócić do dyskusji (wtedy już merytorycznej).

Co w tym lampizatorze mozna mierzyć?............a może lepiej go zważyć?

Nawet Marslo jak go kupił to zaraz mu nawalił..............tego nie zmierzysz tzn. ile ma godzin do popsucia)

Marslo nie jest w tym stanowisku dotyczacym awaryjności odosobniony ,a nawet samotny,

Elberoth

Brak Tobie wiedzy jaka posiada Stasiop,a dotyczy ona elementow zastosowanych w danym urządzeniu.

Tak nas wszystkich chciałeś nabrać opisując jak zbudowany jest daczek Trinity,może opiszesz budowę lampizatora GG Ty nasz zgrywusie)

Uwazasz ze taka rozmowa ma sens merytoryczny, jak wymyslasz mi przezwiska? ;)

Ja Cie szanuje jako organizatora Audio Show, bo duzo dobrej roboty robisz dla polskiego audio, ale taki styl rozmowy to troche kompromitacja, nie sadzisz? ;)

Stasiu też tak uważam,ze Elberoth organizacyjnie i biznesowo się spełnia,natomiast temat dotyczący indywidualnie samego audio przemilczę

Wiemy to już wiemy,ale serdeczne dzieki za przypomnienie.................a co będzie następne?

Najlepszy jest Trinity za 40000euro

Potem lampizator za 22000 euro.

Elberoth co Ty uważasz ,że ludzie tu piszący to sr**ą pieniędzmi?

Za 40000 euro to składam taki system,ze to co posiadasz u siebie tzn. msb,trinity lub lampizator i magico i wypaśny komputer jest tylko

takim sobie grankiem.

Sonic frontiers 3 mk2 jest wybitnym daczkiem a i transport z poprawionym otwieraniem przez szwajcarow jest po prostu niezawodny.

Zresztą co tu z Tobą dyskutować jak u Ciebie wiedza ułomna dotycząca lampy i analogu-a to chłopie daje muzykę.....zapamiętaj.

Wiesz o tym,ze żyletki odeszły praktycznie do lamusa,ja cały czas mam solingena i to jest golenie analogowe)

Co w tym lampizatorze mozna mierzyć?............a może lepiej go zważyć?

Nawet Marslo jak go kupił to zaraz mu nawalił..............tego nie zmierzysz tzn. ile ma godzin do popsucia)

Marslo nie jest w tym stanowisku dotyczacym awaryjności odosobniony ,a nawet samotny,

Elberoth

Brak Tobie wiedzy jaka posiada Stasiop,a dotyczy ona elementow zastosowanych w danym urządzeniu.

Tak nas wszystkich chciałeś nabrać opisując jak zbudowany jest daczek Trinity,może opiszesz budowę lampizatora GG Ty nasz zgrywusie)

Stasiu też tak uważam,ze Elberoth organizacyjnie i biznesowo się spełnia,natomiast temat dotyczący indywidualnie samego audio przemilczę

Tradycyjnie ty zgadujesz ja wiem ,bylem u Adama i u niego gra muzyka !! Nie musi się tak jak niektórzy napinać i zapraszać pół polski dla swojego ego i poklepania po plecach

Jak pomierzysz tego Lampizatora i zaprezentujesz nam wyniki, to będziemy mogli wrócić do dyskusji (wtedy już merytorycznej).

Oj Elb, sprawa jest prosta, mozna miec intuicje pomiarowa i obliczeniowa i latwo z duzym % prawdopodobienstwa przewidziec ze 10-12 cm przewodow nieekranowanych powoduje opoznienia w nanosekundach. Wystarczy policzyc indukcyjnosc takiego golego przewodu rezystancje wejscia wyjscia i pojemnosc aby znac przyblizone wartosci opoznien i jak to sie miesza pomiedzy kablami. Niski jitter w pikosekundach to na prawde krotkie sciezki...ale to trzeba byc praktykiem aby to wiedziec po prostu.

Lampi ma jitter w nanosekundach, wiem to po prostu. ;)

Ale to nie jest wcale zle dla dzwieku, nie martw sie ;)

A z tym wrozbita to slabo sie wytlumaczyles, ale sa okolicznosci lagodzace dzisiaj ksiezyc jest najblizej ziemi, wiec i grawitacja potezna no i jeszcze to zacmienie ksiezyca...to rowniez dziala na wode w naszych organizmach ;)

Oj Elb, sprawa jest prosta, mozna miec intuicje pomiarowa i obliczeniowa i latwo z duzym % prawdopodobienstwa przewidziec ze 10-12 cm przewodow nieekranowanych powoduje opoznienia w nanosekundach. Wystarczy policzyc indukcyjnosc takiego golego przewodu rezystancje wejscia wyjscia i pojemnosc aby znac przyblizone wartosci opoznien i jak to sie miesza pomiedzy kablami. Niski jitter w pikosekundach to na prawde krotkie sciezki...ale to trzeba byc praktykiem aby to wiedziec po prostu.

Lampi ma jitter w nanosekundach, wiem to po prostu. ;)

Ale to nie jest wcale zle dla dzwieku, nie martw sie ;)

A z tym wrozbita to slabo sie wytlumaczyles, ale sa okolicznosci lagodzace dzisiaj ksiezyc jest najblizej ziemi, wiec i grawitacja potezna no i jeszcze to zacmienie ksiezyca...to rowniez dziala na wode w naszych organizmach ;)

Tradycyjnie ty zgadujesz ja wiem ,bylem u Adama i u niego gra muzyka !! Nie musi się tak jak niektórzy napinać i zapraszać pół polski dla swojego ego i poklepania po plecach

Chcesz prowadzić dyskusje otwartą to najpierw kup sobie elementarz i go przeczytaj,potem słownik ortograficzny i naucz się pisać i mówić po polsku.

U Adama gra muzyka?...............z samplerów?...............U którego Adama?............Słodowego?

Czy to ma znaczenie,że u niego gra muzyka?..........ale jak ona gra?.........umiesz się określić,czy brak Ci słów?

Elberoth dość interesujaco umie dobrać kable,a szczególnie do lampy-Utopia możesz przyblizyć nam ciekawą historię dotycząca zdarzenia?

A nie wspominałem czy juz wspominałem o tym,że Elberoth to niesamowity zgrywus jest-stąd taki pokraczny wprost dobór kabli zaproponował

i to w dodatku swoich kabli.......Utopia opowiedz nam bardzo Cie prosimy.

Do mnie tez mogę Cię zaprosić,tylko weż kijek do podstawienia pod szczękę-wiesz dlaczego?

Bo u mnie tak gra ,że szczęka by Ci opadła z wrażenia.)..............nawet mogę mieć clipping)

Masz Stasiu rację w pełni,bo i księżyc dziś w pełni,a niektórzy dziś taka wodę w wątku lali,że ho,ho,ho!

Mowisz powaznie ze Lampi nawalil?

Tak nas wszystkich chciałeś nabrać opisując jak zbudowany jest daczek Trinity

Daczek Trinity to kawal solidnej konstrukcji i na dobrych elementach, oczywiscie pomijajac te tanie przetworniczki imulsowe co w tej klasie sprzetow to zenada - jak dla mnie.

Miałem 3 przetworniki Lampizatora i z żadnym nie miałem problemów. Lampiego DSD ma teraz mój znajomy i dalej działa bezproblemowo (to już rok). Jakoś dziwnym trafem nie dotarły do mnie informacje o awaryjności tych urządzeń (a przynajmniej większej niż innych urządzeń lampowych, bo wiadomo, jeżeli komuś wywali lampę, to taka audiofilska karma).

Daczek Trinity to kawal solidnej konstrukcji i na dobrych elementach, oczywiscie pomijajac te tanie przetworniczki imulsowe co w tej klasie sprzetow to zenada - jak dla mnie.

Dietmar z Trinity, który w przeciwieństwie do Ciebie może się pochwalić licznymi osiągnięciami na polu projektowania, ma inne zdanie. Nie słyszałem jednak aby o doświadczeniu różnych mądrali z internetu (lub innych projektantów) mówił 'żenujący'. A mógłby. Cóż, różnica klasy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W watku o Lmpizatorze DSD pokazal sie takowy wpis autorstwa uzytkownika Marslo:

W watku o najlepszych dakach autorstwa Stasiap, w ktorym zbanowal mnie bez powodu, SA napisal o lampizatorze" Nawet Marslo jak go kupił to zaraz mu nawalił".

Chcialem tylko wyjasnic ze nie jest to tak jak pisze uzytkownik Marslo. To ja zostalem bez powodu zbanowany przez kolege Marslo w watku o Lampizatorze DSD, gdzie podjalem sie merytorycznej krytyki urzadzen Lampizatora, we wpisach moich nie bylo nic niezgodnego z regulaminem a tylko nieodpowiadalo to wlasnym moim zdaniem blednym wyobrazeniam uzytkownika Marslo ( co wielokrotnie logicznie wykazywalem i toczyla sie merytoryczna dyskusja). W zwiazku z tym zostalem przez uzytkownika Marslo, zbanowany bez merytorycznych powodow, powody byly czysto osobiste. Wpisy moje jak i kolegi Marslo byly przegladane przez moderatora gdzie potwierdzono mi w prywatnym mailu ze ban zostal nalozony bez zrozumialych powodow. Skoro uzytkownik Marslo zastosowal taka moim zdaniem mieuczciwa metode na walke z krytykiem urzadzenia ktora uzytkuje, bylem zmuszony do takiej samej symetrycznej odpowiedzi w moim watku nakladajac rowniez ban na uzytkownika Marslo. Uwazam ze w tej sytuacji rachunek zostal uczciwie wyrownany. Oczywiscie wyciagam reke do zgody i proponuje zdjecia banow w obu watkach.

Pozdrawiam.

Dietmar z Trinity, który w przeciwieństwie do Ciebie może się pochwalić licznymi osiągnięciami na polu projektowania, ma inne zdanie. Nie słyszałem jednak aby o doświadczeniu różnych mądrali z internetu (lub innych projektantów) mówił 'żenujący'. A mógłby. Cóż, różnica klasy.

Kazdy ma prawo to swego zdania, ja uwazam ze stosowanie przetwornic tym bardziej w cenie 30$ sztuka to zenada w urzadzeniu za 40kEU. Wiele osob ktore projektuja audio nie uzywa przetwornic i omija je szerokim lukiem bo wiadomo ze zasilanie a audio ma kluczowe zawsze znaczenie, nie jestem wiec w takim mniemaniu odosobniony.

Tym bardziej ze podawalem jakie sa poziomy zaklocen takich przetwornic i jak ciezko odfiltrowac te wysokie zaklocenia nawet w najbardziej doskonalych liniowych wielokrotnych liniowych stabilizatorach ktore wlasnie sa stosowane w Trinity. Moim zdaniem to blad konstrukcyjny a wlasciwie celowe dzialanie aby znacznie obnizyc koszty urzadzenia. Co w tej klasie urzadzenia jak dla mnie jest zenujace.

Kazdy ma prawo to swego zdania, ja uwazam ze stosowanie przetwornic tym bardziej w cenie 30$ sztuka to zenada w urzadzeniu za 40kEU. Wiele osob ktore projektuja audio nie uzywa przetwornic i omija je szerokim lukiem bo wiadomo ze zasilanie a audio ma kluczowe zawsze znaczenie, nie jestem wiec w takim mniemaniu odosobniony.

Te dwie przetwornice kosztują 100 euro (50 euro szt). Za tę kwotę z powodzeniem możesz kupić dwa trafa i dwa mostki, a także zrobić pierwszy etap stabilizacji napięcia (Trinity całościowo ma znacznie bardziej rozbudowane zasilanie, z 3 kolejnymi etapami liniowej stabilizacji, więc pisze tylko i wyłącznie o częściach potrzebnych do zastąpienia przetwornicy trafem). Pisanie w takim przypadku o zastosowaniu przetwornic ze względu na CENĘ jest nieporozumieniem, bo już na oko widać że koszt jest zbliżony

Zasilacze impulsowe stosuje bardzo wielu producentów - od Linna, przez EMM a na Chordzie kończąc, i nie przeszkadza im to u uzyskaniu bardzo dobrego brzmienia. Jak zawsze jednak, każdą technologia trzeba się umieć posługiwać. Ty zapewne nie potrafisz - no ale to już nie mój problem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Te dwie przetwornice kosztują 100 euro (50 euro szt). Za tę kwotę z powodzeniem możesz kupić dwa trafa i dwa mostki, a także zrobić pierwszy etap stabilizacji napięcia (Trinity całościowo ma znacznie bardziej rozbudowane zasilanie, z 3 kolejnymi etapami liniowej stabilizacji, więc pisze tylko i wyłącznie o częściach potrzebnych do zastąpienia przetwornicy trafem). Pisanie w takim przypadku o zastosowaniu przetwornic ze względu na CENĘ jest nieporozumieniem, bo już na oko widać że koszt jest zbliżony

Nie liczysz tego ze Trinity z uwagi na uzyte czesci a jest tam sporo scalakow w ECL-u pobiera znaczne ilosci pradu, trafa konwencjonalne zajmuja znacznie wiecej miejsca do tego dochodzi jakas bateria sporych kondensatorow mostek stabilizator a nawet dwa, bo prady sa potrzebne spore, do tego radiatory tez duze bo beda straty, to wszystko potrzebowaloby wiecej znacznie miejsca. Konieczna bylaby druga obudowa, rowniez ladnie wykonana i robiona w CNC kable polaczeniowe z DAC-em i juz mamy rozwiazana zagadke gdzie sa oszczednosci w stosowaniu przetworniczek...;) Obudowa i mechanika kosztuje najbardziej. Wiadomo tez ze przetwornice z punktu widzenia teorii nie maja zadnych zalet oprocz duzego pradu jakiego moga dostarczyc w stosunku do swoich wymiarow, problem jest wiec w oszczednosciach finansowych a nie ze przetwornice sa lepsze bo nie sa nigdy lepsze, skoro generuja duze ilosci wysokoczetotliwosciowego szumu, ktory rozchodzi sie po kablach jak i jako pole elektromagnetyczne. Dodatkowo ja znalazlem cene na te przetwornice 30$ i bylo to dla jednostkowych ilosci az strach powiedziec jaka jest tego cena przy wiekszych ilosciach.

Zasilacze impulsowe stosuje bardzo wielu producentów - od Linna, przez EMM a na Chordzie kończąc, i nie przeszkadza im to u uzyskaniu bardzo dobrego brzmienia.

No i widzisz tu sie roznimy wlasnie, wszystkie wymienione przez Ciebie DAC-i ktore stosuja przetwornice jak dla mnie graja mocno wysuszonym dzwiekiem i malo muzykalnym.

Jak zawsze jednak, każdą technologia trzeba się umieć posługiwać. Ty zapewne nie potrafisz - no ale to już nie mój problem.

Oczywiscie ze potrafie, tylko nie oplaca sie skorka za wyprawke, skoro mialbym stosowac specjalna filtracje wielopoziomowa a i tak musialbym to jeszcze mocno ekranowac, nie ma to po prostu sensu ekonomicznego i jakosciowego aby dorownac do rozwiazan liniowych.

Jedna z firm ktora robi DAC-i aby pozbyc sie zaklocen z przetwornicy i faktycznie w tym urzadzeniu tej przetwornicy jak dla mnie nie slychac, stosuje duzy dlawik o wartosciach wielu Henrow, dlawik ten jest wielkosci duzego transformatora toroidalnego. Jaki jest wiec sens stosowania przetwornicy skoro nie ma oszczednosci na miejscu a zaklocenia i tak beda wieksze niz w liniowych zasilaczach. Sens jest tylko jeden, duzy dostepny prad aby moc zmiescic to w malej obudowie. Moim zdaniem to nie jest bezkompromisowe podejscie do audio tylko zwykla ekonomiczna oszczednosc.

Nic nie robisz, tylko siedzisz i krytykujesz z za klawiatury wszystkie największe firmy hi-end. WSZYSTKO wiesz lepiej, wszystko byś zrobił lepiej. Na około same niemoty i 'partacze'. Tylko jakoś swojego mitycznego DACa nie jesteś w stanie skończyć.

Ten wiersz poznajesz ?

"Zdolna jestem niesłychanie,

Najpiękniejsze mam ubranie,

Moja buzia tryska zdrowiem,

Jak coś powiem, to już powiem,

Jak odpowiem, to roztropnie,

W szkole mam najlepsze stopnie,

Śpiewam lepiej niż w operze,

Świetnie jeżdżę na rowerze,

Znakomicie muchy łapię,

Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,

Jestem mądra, jestem zgrabna,

Wiotka, słodka i powabna,

A w dodatku, daję słowo,

Mam rodzinę wyjątkową:

Tato mój do pieca sięga,

Moja mama - taka tęga

Moja siostra - taka mała,

A ja jestem - samochwała!"

Nic nie robisz, tylko siedzisz i krytykujesz z za klawiatury wszystkie największe firmy hi-end. WSZYSTKO wiesz lepiej, wszystko byś zrobił lepiej. Na około same niemoty i 'partacze'

Owszem sporo krytykuje ale i wieloma rzeczami sie zachwycam jak jest czym. Oddzielam tym samym konstrukcyjne zboze od plew, sluchajac opinni innych i dyskutujac w temacie. Wszystkiego nie wiem, to nie prawda jest, ale jesli cos wiem to potrafie bronic w merytoryczny sposob swojego stanowiska. Jesli ktos poda logiczne kontr argumenty potrafie przyznawac racje. Ty ich nie podales wiec musisz swa merytoryke znizac do stosowania przezwisk i cytowania dzieciecych wierszykow. Jak tam chcesz, ale ludzie czytaja.. :(

Wyszla recenzja Metronome C8+ DAC-a w brytyjskim HiFI news

Z pomiarow wynika ze jak DAC chodzi z udzialem lamp znieksztakcenia sa na -50dB, jitter tez spory okolo 500ps. Gdzie jest korelacja parametry / jakosc dzwieku, no gdzie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-84939700-1443733898_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No właśnie Jasiu, gdzie ?

Swoją drogą to jest interesujące: The AK4490-based digital heart is common to both, of course, and all modes share the same 96kHz re-sampling (even with 192kHz and DSD inputs).

Wynika z tego, że w każdym trybie sygnał przechodzi przez converter asynchroniczny częstotliwości próbkowania, który przetaktowuje sygnał (także ten DSD) każdorazowo do formatu 96kHz. Czyli niezależnie czy na wejściu pojawi się 44.1, 192kHz czy DSD - przetwornik zawsze otrzymuje sygnał 96kHz.

Wydaje się to o tyle dziwne, że sama kość AK4490 akceptuje sygnały do 768kHz PCM i 11.2MHz DSD (czyli DSD 256). Gdyby to napisał ktokolwiek, to bym uznał za pomyłkę, ale Paul Miller to jeden z największych speców w tej dziedzinie.

No właśnie Jasiu, gdzie ?

Ja wiem, a Ty? ;)

Swoją drogą to jest interesujące: The AK4490-based digital heart is common to both, of course, and all modes share the same 96kHz re-sampling (nawet with 192kHz and DSD inputs).

Wynika z tego, że w każdym trybie sygnał przechodzi przez converter asynchroniczny częstotliwości próbkowania, który przetaktowuje sygnał (także ten DSD) każdorazowo do formatu 96kHz. Czyli niezależnie czy na wejściu pojawi się 44.1, 192kHz czy DSD - przetwornik zawsze otrzymuje sygnał 96kHz.

Wydaje się to o tyle dziwne, że sama kość AK4490 akceptuje sygnały do 768kHz PCM i 11.2MHz DSD (czyli DSD 256). Gdyby to napisał ktokolwiek, to bym uznał za pomyłkę, ale Paul Miller to jeden z największych speców w tej dziedzinie.

Sluszna uwaga! Czyli mozna chyba powiedziec ze C8+ to w kazdym wypadku tylko PCM DAC.

No niestety cos tu nie gra i chyba Paull Miller popelnil blad, powod jest prosty, w chwili wypuszczenia na rynek C8+ nie bylo zadnego scalaka ktory dokonywalby obrobki DSD do PCM, dopiero kilka misiecy temu wszedl do sprzedazy seryjnej AK4137 ktory dokonuje takiej konwersji. Metronome nie moglo raczej miec tego scalaka wczesniej bo w tym czasie nie byly dostepne nawet sample do stworzenia prototypu a co dopiero mowic o seryjnej produkcji w oparciu o ten scalak.

Juz nie dlugo wyjdzie recenzja z 6moonsach C8+ tam prawdopodobnie beda dokladne zdjecia, zobaczymy jakie tam scalaki siedza i wszystko stanie sie jasne.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auralic Vega w HiFi news dostal 87% punktow jakosciowych za dzwiek, C8+ - 86% punktow, MBL1511 - 86% punktow, Vivaldi zas stack 90% punktow, TAD D1000 - 85%

Wyglada tez na to ze Auralic Vega jesli chodzi o pomiarowa rozdzielczosc wzgledem roznych poziomow podawanych sygnalow wejsciowych od 0dB do -120dB generuje mniej znieksztalcen w calym zakresie sygnalow anizeli bardzo drogi Vivaldi Stack. To samo dotyczy roznych wejsc, Auralic na kazdym wejsciu jest troche lepszy od Vivaldiego. Wyglada na to ze to Auralic jest mistrzem precyzji przy bardzo malych poziomach i duzych sygnalow, troche dla mnie to zaskoczenie, analizujac kiedys pomiary Auralica jak i Vivaldiego ze Stereophila.

Wyglada na to ze jedna kostka Sabre ma wieksza rozdzielczosc pomiarowa anizeli zaawansowany Ring DAC Vivaldiego!

Dzwiekowo jednak Auralic moim zdaniem nie ma szans w zadnej kategorii sonicznej ani do Vivaldiego ani do Metronoma C8+

Ukryta Zawartość

post-31719-0-58691800-1443773999_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co więcej jak 96kHz dopiero powoli wchodzi do torów nagraniowych w studiach. Oprócz tego dalsze parcie na kHz nie przekłada się na poprawę wyczuwalną przez 98% populacji :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wyszla recenzja Metronome C8+ DAC-a w brytyjskim HiFI news

W jednym się z tymi recenzentami zgodzę ,że to jeden z nielicznych cyfrowych dac-ów grających dźwiękiem zbliżonym do "analogowego".

I tym się wyróżnia na tle konkurencji.

Taką prezentację dźwięku docenia się po posłuchaniu przez dłuższy czas tego i innych wyczynowych dac-ów.

Po prostu muzyka nie męczy i można słuchać jej godzinami bez zaciskania zębów ;)

Punktacja , o której napisałeś to rzecz względna.

Jak dla mnie bez najmniejszej wartości merytorycznej.

W jednym się z tymi recenzentami zgodzę ,że to jeden z nielicznych cyfrowych dac-ów grających dźwiękiem zbliżonym do "analogowego".

I tym się wyróżnia na tle konkurencji.

To jest bardzo wazna rzecz w DAC-ach, moim zdaniem najwazniejsza nawet, zreszta za to ludzie placa duze pieniadze i tego szukaja. Dla mnie tez ta punktacja jest dziwna, ale moze nalezaloby poczytac w jaki sposob w HiFi news dokonuja wlasnie punktacji.

Jesli chodzi o Vivaldiego to z punktacja moge sie zgodzic to jest lepsze od wszystkiego innego co jest na rynku, ale ja dalbym duzo wiecej punktow jakosciowych w stosunku do konkurencji, ale byc moze pod uwage biora rowniez tutaj cene? Ktos wie w jaki sposob oceniaja w HiFi news?

Jak teraz nad tym się zastanawiam, to wydaje mi się, że Paul Miller jednak coś chyba w tym opisie pokręcił. Na jakiego grzyba robić konwersję do PCM, skoro chip AKM odtwarza DSD natywnie ?

Druga rzecz, to czy z płytki Amanero nie ma oddzielnych wyprowadzeń dla sygnału DSD i PCM ? Jeżeli są, to można chyba sygnał PCM puścić przez ASRC, a DSD prosto do kości przetwornika, z ominięciem ASRC.

I trzecia rzecz - po co upsamplowac do 96kHz, jak można do 176 lub 192kHz ?

Może zdjęcia na 6moons coś wyjaśnią.

Stasiop - możesz w tej sprawie napisać do Paula Millera. Może odpowie, jak zobaczy KTO do niego pisze :)

Bo AKM wypuscilo bardzo dobre resamplery do 96kHz duzo lepsze moim zdaniem niz te z wyzszymi samplingami ;)

Stasiop - możesz w tej sprawie napisać do Paula Millera. Może odpowie, jak zobaczy KTO do niego pisze :)

Moze Ty napisz, z pewnoscia zna takiego VIP-a jak TY, ja jestem tylko Stasiop i nie znam sie na niczym tak dobrze jak TY, a na audio juz najmniej :D

Jak teraz nad tym się zastanawiam, to wydaje mi się, że Paul Miller jednak coś chyba w tym opisie pokręcił. Na jakiego grzyba robić konwersję do PCM, skoro chip AKM odtwarza DSD natywnie ?

Druga rzecz, to czy z płytki Amanero nie ma oddzielnych wyprowadzeń dla sygnału DSD i PCM ? Jeżeli są, to można chyba sygnał PCM puścić przez ASRC, a DSD prosto do kości przetwornika, z ominięciem ASRC.

Może zdjęcia na 6moons coś wyjaśnią.

Moim zdaniem chyba chcieli isc troszkę na łatwiznę i nie dodać selektora i2s. U nas sygnal dsd idzie z usb bezpośrednio na filtr i do analogu ,pcm idzie przez selektor do upsampleta a puźniej na dwie kostki akma po sztuce na kanał. Sygnal spdif aes/ebo przechodzi przez wolfsona .

Bo nie wiedzę u nich uc do sterowania dacem

fdf472c031595592751f4866ce140b7a.jpg

Panowie za kilka dni będę wymieniał lampy i bezpieczniki w moim C8+.

Jak chcecie to pstryknę fotkę bebechów tego dac-a dla spokojności duszy ;)

Chętnie zobaczę ,wiem co nimi kierowało nie chcieli zbytnio kombinować my nasz pcb cyfry robiliśmy kolo roku bo ciągle coś tam wychodziło :)

ba59b2fec0a2b86b8456506e3200e0f9.jpg

Panowie za kilka dni będę wymieniał lampy i bezpieczniki w moim C8+.

Jak chcecie to pstryknę fotkę bebechów tego dac-a dla spokojności duszy ;)

Jarku ja Cie ozloce, ale nie fotke tylko fotki, dzielisz urzadzenie na szesc czesci i robisz zblizenia po kolei, tak aby mozna bylo poczytac co tam jest dokladnie.

Zasilacz tez bedziesz rozkrecal? Jesli tak, to tez szesc klatek z zasilacza poprosze.

U nas sygnal dsd idzie z usb bezpośrednio na filtr i do analogu

Czyli podchwycony pomysl Lampizatora. ;)

Ale tylko dac czy moduł zasilania też chcecie?

I DAC i zasilacz, w kazdym po szesc fotek po kolei, tak aby byly duze zblizenia? Jaki masz aparat Zorke5 Czy Cmena? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.