Skocz do zawartości
IGNORED

90% winyli w Europie wytłoczone z cd-r ?film

Wieprz

Rekomendowane odpowiedzi

Czesi nie dali sobie przechandlowac "zabytkowej technologi" Przeczekali i wiedzieli co robią .Wcale nie taki Szwejkowy naród.

To nasi judasze rozłożyli wszystko.

Ciekawe gdzie poszedl sprzet z Polskich Nagran. Ciezkie pieniadze wart.kupiony przed samą rozpierduchą gospodarki.

Na Ukraine i do prywatnych odbiorców .

Lodonice to dawny Suprafon.

Pozdro Konrad

Niusia,jest sens- przynajmniej dla fana - w boxie np: On Every Street jest na 2 lp

Warto jeszcze dodać, że album Brothers In Arms (2LP nowe wydanie) zawiera pełne utwory Money For Nothing, oraz tytułowy (jak na CD) : )

A jak ma nie być cyfrowa jeśli mastering robiony jest w domenie cyfrowej. To jaki jest ten materiał analogowy, czy cyfrowy? Prawie wszystko konwertują do 24bity/96 kHz lub więcej i grzebią.

OK jesli zrodlem do zrobienia matrycy jest gesty material. Ale jak jest 16/44 to ja pier**lę taki winyl.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Dopóki nie ujrzę napisów w tytułowym filmiku nie ma on dla mnie żadnego znaczenia. Pepickiego nie rozumiem i nie muszę. Ba ten marantz z serii Range może być nawet śmieciowym dvd a te od marantza często odczytywały SACD

Szach mat ateiści

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ja najbardziej lubię płyty tłoczone z nagrań w całości analogowych co nie znaczy, że te, których "dotknęła" cyfra są niedobre.

Istotniejszy jest sposób realizacji materiału czyli właściwy dla danego nośnika mix i mastering.

Tłoczenia bezpośrednio z CD to moim zdaniem porażka. Da się żyć jak mastering jest robiony w formacie 24/96 nawet z nagrań cyfrowych 16/44 ale z uwzględnieniem nośnika "finalnego".

Pisze o tym m.innymi Bob Katz. Niestety obecne realizacje są robione najczęściej pod CD i MP3 i ze względu na koszty rzadko robi się mix pod winyle.

Głaska się trochę mastering i ..do sprzedaży.

Gość rochu

(Konto usunięte)

W sumie to dość humorystyczne.

Taki Satirn czy inny Mediamarkt sprzedają CD tylko, że na winylu i to jeszcze za podwójną cenę..

Szumi, trzeszczy, na dzień dobry myć to trzeba.

A ciemny lud to kupi - jak mawiał pewien poseł-dziennikarz.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Głupiś.

Agnes Obel "Aventime"- załączony CD- Na nośniku Cd gra gorzej, więc warto grać w winyla

Leonard Cohen- "Old Ideas" - załączony CD- Na nośniku Cd gra gorzej, więc warto grać w winyla

Dead Can Dance- "Anastasis"- załączony CD- Na nośniku Cd gra gorzej, więc warto grać w winyla

I tak dalej i tak dalej...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Głupiś.

Agnes Obel "Aventime"- załączony CD- Na nośniku Cd gra gorzej, więc warto grać w winyla

Leonard Cohen- "Old Ideas" - załączony CD- Na nośniku Cd gra gorzej, więc warto grać w winyla

Dead Can Dance- "Anastasis"- załączony CD- Na nośniku Cd gra gorzej, więc warto grać w winyla

I tak dalej i tak dalej...

Nie krytykuję twojego gustu, niemniej nie widzę w tych tytułach nic co by mnie choć trochę zainteresowało.

Podejrzewam, że nie jestem w tym odosobniony.

Może załatw sobie jakiś przyzwoitszy i nie-chiński odtwarzacz CD niż to co masz w "o mnie".

Kto wie, może okaże się wtedy, że CD gra lepiej?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nie jesteś już zdania, że każdy odtwarzacz CD/DVD niszczy kredensa? Czyli muszę zainwestować?

Również nie krytykuje twojego gustu, ale nie wszyscy zatrzymali się na baroku.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jestem zdania, że długa droga przed tobą.

O ile znajdziesz na tyle motywacji i sił aby ja odbyć.

Ale jeżeli to zrobisz to zmądrzejesz i będziesz się śmiał z tego co teraz tutaj wypisujesz.

A ja głupi dałem się skusić kilka dni temu i kupiłem Perfect live na CD do słuchania w samochodzie, no i kupa :( Tak naprawdę lepiej to zgrać z płyty winylowej na CD i będzie można tego słuchać!

Zastanawiam się tylko, co będzie z tym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rochu chyba pomyliłeś wątki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja głupi dałem się skusić kilka dni temu i kupiłem Perfect live na CD do słuchania w samochodzie, no i kupa :( Tak naprawdę lepiej to zgrać z płyty winylowej na CD i będzie można tego słuchać!

Zastanawiam się tylko, co będzie z tym?

Ukryta Zawartość

Reedycja winyla Oddziału Zamkniętego jest OK ale i tak musze kupić oryginał.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Połowa forum tam poblokowana.

Rozumiesz....

lepsza kwarantanna niż rozprzestrzenianie się delikatnie to ujmując szamba

Gość rochu

(Konto usunięte)

Bynajmniej.

Mnie chodziło o mierną stronę merytoryczną tego co zawarto na tych płytach.

Bynajmniej.

Mnie chodziło o mierną stronę merytoryczną tego co zawarto na tych płytach.

Jeśli tak piszesz o tej płycie to muszę powiedzieć, że:

- albo nie masz serca

- albo jestes za młody, żeby to znać

- albo jesteś za stary, żeby zrozumieć

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.