Skocz do zawartości
IGNORED

poszukiwanie wzmacniacza

nikanik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pytanie dla znawców może śmieszne, ale jaki wzmacniacz polecacie do satelit jbl control one extreme i subwoofera pasywnego jbl bass10. Wszystko 4 ohm. Mam onkyo tx 903 ale nie jestem z niego zadowolony. Coś z przedziału cenowego do 500 zł. pokoik nieduży około 16 m.

https://www.audiostereo.pl/topic/108840-poszukiwanie-wzmacniacza/

Witam. Pytanie dla znawców może śmieszne, ale jaki wzmacniacz polecacie do satelit jbl control one extreme i subwoofera pasywnego jbl bass10. Wszystko 4 ohm. Mam onkyo tx 903 ale nie jestem z niego zadowolony. Coś z przedziału cenowego do 500 zł. pokoik nieduży około 16 m.

Pytanie o tyle śmieszne że nie napisałeś do czego to ma służyć - czy do stereo czy do kina domowego.

A to zasadnicze pytanie - czy to ma być wzmacniacz z procesorem DTS i będziesz sub podłączał przez wejście LFE in w sekcji "LINE LEVEL IN" czy tylko używał sub jako dodatek do systemu stereo lub ewentualnie w systemie Dolby Digital.

Tylko stereo, Sub JAMO BASS 10 jak pisałem pasywny. sygnał na satelity z wyjsć w subwooferze.

No to praktycznie do wyboru, do koloru ...

np. egozycznie: Philips FA-950:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

aukcja może zakończyć się na niewielkiej kwocie, 500zł bym za niego nie dał, ale ze 200 albo 250 ...

Jest brzydki (kwestia gustu) ale ma wszystko co potrzeba a nawet więcej (wbudowany DAC)

Przepisem na sukces będzie w tym wypadku mocny, wydajny prądowo wzmacniacz, który dodatkowo dobrze radzi sobie przy niskiej impedancji.

Mogą być jakieś stare Harman Kardon np. PM 665, PM660 ewentualnie PM655 - mocne piece, stare i dlatego tanie. Po porządnym wyczyszczeniu przełączników graja lepiej niż dużo droższe, nowe plastikowe atrapy wzmacniaczy. Niestety nowsze, dobre wzmacniacze, odpowiednio mocne nadające się do napędzenia takiego suba będą drogie.

Sub pasywny nie jest wdzięcznym klocem do napędzenia. Nie wiadomo czy nie lepiej byłoby zmienić kolumny - te satelitki to i tak kpina a sub bez dobrego napędu nie zagra jak powinien.

Można ewentualnie poszukać jakiegoś mocnego kina domowego, starsze, flagowe modele bez HDMI często teraz idą za niewielkie pieniądze i do 500zł można kupić np. Denona AVC-3800 - przy trybie stereo faktycznie odda 2x200W przy 4 ohm a masz pilota, wejścia cyfrowe itd. Nie wykorzystasz jego pełnej mocy, ale na tyle ile potrzeba to mocy będzie miał.

Możliwości jest wiele.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.