Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki + DAC USB ze wzmakiem + przenośny wzmak do 2600 zł

Laik2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zacznę od tego, że jestem totalnym laikiem ale latam po internecie od kilku dni szukam, czytam, przeglądam, lecz od tego wszystkiego dostaje już spazmy ;/ praktycznie nie mam żadnych możliwości odsłuchowych ;< dlatego będę bardzo wdzięczy za waszą pomoc i opinie.

sprawą pierwszą są słuchawki tutaj nie wiem czemu ale faworyzuje beyerdynamic wytypowałem kilka modeli na podstawie recenzji i opinii na różnych forach, portalach:

Beyerdynamic Custom One Pro

Beyer Dynamic DT770 Pro 250 Ohm

Beyer Dynamic DT 250

Audio-Technica ATH-M50

Sennheiser HD 558

Beyerdynamic 990 Pro

co do DACa to każdy poleca co innego więc sam już nie wiem ale wytypowałem kilka przetworników:

Asus Xonar Essence STU

Denon DA-300

Audio-Gd NFB-5.2/NFB-5.32

Przenośny wzmacniaczu w celu używania słuchawek z telefonu/tabletu w czasie podróży tutaj:

Fiio E17

Fiio E11

Fiio E06

Co do wymogów chcę aby DAC współpracował z słuchawkami ale też dawał sobie rade z przyszłym stereo, słuchawki będą używanie w 50% do grania w 40% do muzyki i w 10% do filmów co do rodzajów muzyki to na prawdę wszystko od klasycznej przez rocka, metal, hip-hop, jazz, reggae aż do dubstepu. Lubię ciepłe, łagodne brzmienie, lubię też czuć bas, mimo wszystko NAJBARDZIEJ ZALEŻY MI NA WYGODZIE UŻYTKOWANIA aby po kilku godzinnym użytkowaniu słuchawek nie czuć, że się je miało z tego co wyczytałem otwarte słuchawki sprawdzą się lepiej pod tym względem, jednak jestem zwolennikiem zamkniętych dlatego te preferowałbym bardziej.

Pierwszą moją myślą było Audio-Gd NFB-5.2/NFB-5.32 lub Denon DA-300 + Beyerdynamic 770 Pro 250 Ohm co do przenośnego wzmacniacza chciałem Fiio E11 ale wyczytałem, że wraz z 770 mogę otrzymać zamulone i nieczytelne brzmienie.

Wiem, że pewnie z wielu was zaproponuje inne modele/ opcje (matrix itd) ale to wprowadzi jeszcze większy mętlik w mojej głowie, dlatego prosiłbym o jasne, czytelne odpowiedzi czemu tak a nie inaczej.

Jeszcze mam pytanie co do podłączenia posiadając DACa ze wzmacniaczem słuchawkowymi przenośny wzmacniacz lepiej słuchawki podłączyć do DACa czy do przenośnego wzmacniacza a wzmacniacz do DACa ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Witaj,

zacznę od przetworników - moim zdaniem mógłbyś spokojnie pozostać przy jednym, dobrym, mobilnym przetworniku, w tym przypadku zdecydowanie proponuję iFi Audio iDAC. W przyszłości możesz upgradować urządzenie poprzez zakup decykowanego zasilania iUSB Power.

W kwestii słuchawek proponowałbym model Beyerdynamic DT 990 w wersji 250 omowej (wersja domowa a nie Pro) lub Audio-Technica ATH-AD900X. Audio Technica zagra trochę delikatniej, bardziej swobodnie, lekko, szczegółowo, ale nie ostro. Beyerdynamic w takiej konfiguracji natomiast będzie bardziej gęsty, ciepły.

Jeśli natomiast bierzesz pod uwagę przetwornik stacjonarny, najlepszym wyborem moim zdaniem będzie Asus, którego moźna także połączyć z nausznikami Ultrasone np. Pro 750 SL.

Jeślu masz taką możliwość, serdecznie zapraszam naodsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, ostatnio stalem przed podobnym wyborem niestety narazie dotarl tylko DAC Audio-gd i moge go serdecznie polecic, niestety nie jestem tez zadnym audiofilem wiec moja opinia moze nie byc tak przydatna.

Pozdrawiam.

Witam,

dziękuję za odpowiedzi, co do mobilności DACa wolałbym jednak stacjonarnego a co do ASUSA mam pewne wątpliwości zbiera bardzo dobre opinie ale czy ten przetwornik jest tak dobry np porównując go z takim Denonem ?

jako dac to z tych co podałeś to tylko i wyłącznie audio gd ! - nic innego go w tej cenie nie pobije ani jakośćią wykonania ani uniwersalnośćią/jakośćią brzmienia, (sam mam - co prawda inny model) i szczerze polecam, miałem kiedyś audio gd nfb 3.33 (to to samo co nfb 5.32 tylko że bez wzm słuchawkowego i też jest bardzo okej !

co do słuchawek to nie wiem ... ? ja mam bayerdynamic dt150 i ogólnie polecam tę firmę! (kupiłem okazyjnie za 380zł- używane 3 miesięczne)

?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.