Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha rx-v 375

Prezes_a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.mam nastepujace pytanie,przeszukalem wszystkie fora ale niestety nie znalalem odpowiedzi.Posiadam wzmacniacz yamaha rx-v375.Ps3 oraz dekoder nki mam podlaczone przez kable hdmi do amplitunera i amp. kablem hdmi do tv Lg smart wejscie ARC,Wylanczajac telewizor wylacza mi sie amp.(ok),ale automatycznie wlancza mi sie na wejscie AV1,musze samemu za kazdym razem przelanczac na hdmi zeby miec glos.

Pytanie brzmi: Jak ustawić amplituner aby automatycznie uruchamiał się z dźwiękiem z tunera satelitarnego podłączonego do Yamahy do wejścia HDMI2. Reasumując, czy jest możliwość żeby amplituner wybierał źródło dźwięku ze sprzętu który jest włączony?. Obecnie działa to tak, że gdy włącze TV, uruchamia się tuner sat i amplituner yamaha ze źródłem dźwięku AV1 i myszę za pomocą pilota na ampli zmienić żródło dzwięku na HDMI2. Można to zmienić?

Z Gory dziekuje za odpowiedz.

https://www.audiostereo.pl/topic/109143-yamaha-rx-v-375/

Reasumując, czy jest możliwość żeby amplituner wybierał źródło dźwięku ze sprzętu który jest włączony?.

Nie. możesz mieć włączone przecież kilka źrodeł.

myszę za pomocą pilota na ampli zmienić żródło dzwięku na HDMI2. Można to zmienić?

Powinna byc opcja aby amplituner włączał sie na ostatnie wybrane źródło. To rozwiązało by Twoj problem.

https://www.audiostereo.pl/topic/109143-yamaha-rx-v-375/#findComment-3065392

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.