Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner do Taga Harmony TAV-606 v.3 5.0

Lukasz_52619

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poczytałem toche forum i wiele osob poleca Taga Harmony TAV-606 v.3 5.0. Mam pytanie jaki amplituner do tego zestawu kolumn ?

budżet jaki moge przeznaczyć to 700zł

pokój 16mkw

z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Witaj,

zwiększ trochę budżet i pomyśl o amplitunerze Harman Kardon AVR70, zresztą jak będziesz kupował w zestawie elektronika i kolumny, to cena ostateczna także będzie niższa.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja znalazłem takie Onkyo ''prawie 608'' ( 650zł z wysyłką ). Do zestawu Taga 606 nic bardziej ''wykwintnego'' nie trzeba :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja znalazłem takie Onkyo ''prawie 608'' ( 650zł z wysyłką ). Do zestawu Taga 606 nic bardziej ''wykwintnego'' nie trzeba :-)

Ukryta Zawartość

czyli te kolumny to nic specialnego ? są jakieś lepsze w podobnej lub troche wyższej cenie?

Zerknij do tematu : Jakieś opinie na temat Yamaha RX-V36?Czy zostać przy Denonie jakoś tak leci

przezczytałem temat i nadal nie wiem czy lepiej yamahe czy onkyo ?

Ukryta Zawartość

Oba ample będą dawały radę więc weź ten , który Ci się wizualnie bardziej podoba .

Kolumny Taga Harmony 606 są niezłe jednak jak niezłe zależy od naszych preferencji , a w tej cenie są nawet dobre "powiedziałbym" a jeśli chodzi o wykwintność jakiegos klocka do którego miałyby być podłączone to chodzi o , że nie muszą mieć nie wiadomo jakiej mocy i nie wiadomo w jakiej cenie podłączonego wzmaka/ampli żeby zagrały , choc muszę "powiedzieć" . że ktoś kiedyś napisał , że zażyczył sobie podłączenie ich pod wzmak i panom w salonie szczęka poleciała bo nie wiedzieli , że one tak potrafią zagrać więc jednak jakaś tam minimalna wykwintność musi być zachowana . Z głośnością jednak bym nie przesadzał .

Oba ample będą dawały radę więc weź ten , który Ci się wizualnie bardziej podoba .

Kolumny Taga Harmony 606 są niezłe jednak jak niezłe zależy od naszych preferencji , a w tej cenie są nawet dobre "powiedziałbym" a jeśli chodzi o wykwintność jakiegos klocka do którego miałyby być podłączone to chodzi o , że nie muszą mieć nie wiadomo jakiej mocy i nie wiadomo w jakiej cenie podłączonego wzmaka/ampli żeby zagrały , choc muszę "powiedzieć" . że ktoś kiedyś napisał , że zażyczył sobie podłączenie ich pod wzmak i panom w salonie szczęka poleciała bo nie wiedzieli , że one tak potrafią zagrać więc jednak jakaś tam minimalna wykwintność musi być zachowana . Z głośnością jednak bym nie przesadzał .

a w stereo jak się sprawdzają ? ponieważ czasami też słuchałbym do muzyki

i jaki amplituner będzie najlepszym kompromisem pomiędzy stereo a kinem ?

ogólnie ten post napisałem w imieniu kolegi który chciał kupić plastikowy zestaw kina domowego samsunga lub sony za około 1800zł, a ja uważam że to bez sensu, ponieważ mam obecnie takie "kino" i więcej czegoś takiego nie kupie!

jak te kolumny taga mają się w stosunku do JBL e80?

Jak już kupujesz zestaw 5.0 to kup wersję SE czyli Special Edition. Podobno grają dużo lepiej. Tak z ciekawości przy okazji zapytam czy ktoś może wie czy sprzedają same fronty w wersji se ?

To jak się sprawdzają i jak się mają do JBL E 80 trzeba samemu ocenić bo każdy ma swoje jakieś tam oczekiwania , (słyszałem , że JBL-e nie umieją grać cicho ), ogólnie "powiem" , że zależy od zapodanej muzy i jej charakteru , tzn jakiego przedziału jest tam bas , ja słucham ogólnie dużo elektroniki , chilloutu , soundtracków , medytacyjnej , dance ,techno więc w tych pierwszych czterech nie dają rady jeśli chodzi o bas , wspomagam subem , natomiast w techno i dance jest ok , jest tu trochę inny bas , taki krótszy , sprężysty ,rytmiczny więc tu jest ok , wysokie są dobre , nie syczą , a to już zależy od jakości zapodanego utworu , u mnie przeważnie oryginały , flack-i i Wav-y 16-to i 24-to bitowe więc dobra jakość czasami zapodam coś skompresowanego jednak do min 320 kbps , średnicy mogłoby być nieco więcej ,

żeby był kompromis miedzy kino-stereo musiałbyś wydać kilka tysi i to dużo kilka , inna kwestia to taka czy wogóle usłyszysz jakąś różnicę , czy wychwycisz to , że dany ampli gra gorzej w stereo niż w kinie , musiałbyś mieć kilka modeli i porównywać wtedy się to wyłapie jednak nie w takim przedziale cenowym gdzie moim zdaniem grają kolumny a nie amplituner i to od ich brzmienia zależy brzmienie całego zestawu ,

proponuję wspomóc je subem Koda SW 1000 i na taki metraż w zupełności wystarczy .

A o SE słyszałem , mają nieco większe magnesy w głośnikach i basowe chyba mają zmienione membrany warto by było posłuchać w parze ze wzmakiem .

miałem jbl e80 podłączone do onkyo i coś w tym jest że dużo ładniej grają głośno. Nie jestem audiofilem i nie wymagam jakiś cudów. Muzyki słucham podobnej do Twojej. A co myślisz o subie TAGA ?

Ja mogę sobie myśleć różne rzeczy ale to od Ciebie zależy i jakie masz co do suba oczekiwania , ogólnie , np SW10 to sub odpowiedniej wagi i jak to ludzie "powiadają" co za tym idzie odpowiedniej budowy a co do brzmienia musisz sam posłuchać czy Ci wystarczy . Nie wypowiem się o każdym subie Taga bo nie słuchałem wszystkich po za tym mi może któryś tam podejść a Tobie nie .

a co myślicie o kolumnach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co myślicie o takim zestawie?

Ukryta Zawartość

Mam pytanie czy fronty muszą być tej samej firmy i z tej samej serii co center i tyły?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co myślicie o Tych kolumnach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poszukałem troche na allegro i znalazłem taki zestaw:

Ukryta Zawartość

co o nim myślicie???

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.