Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zależy jak ustawisz Advanced setting /file types.

Ja mam konwertowane do pcm.

post-52100-0-33668200-1450346216_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam problem w nowej wersji z AudioPlayer-em a dokładniej z jego listą w Home .

Nie mam jej :( . Czy ma ktoś podobny problem ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Używam spotify na daphile i mam taki problem: mam playliste w spotify na której jest 297 utworów razem z plikami, które mam na dysku na kompie ale w daphile spotify pokazuje mi tylko 233 utwory z tej playlisty. Nie widzi mi tych plików, które mam na kompie ale mam je na pendrive który jest wpięty w terminal. Czy jest możliwość żeby spotify w daphile mi pociągnął te utwory aby miał pełną liste tak jak na kompie?

Daphile działa, jak rozumiem, jako system z mpd - w przypadku mpd, aby mieć listę na każdym urządzeniu, mpd musi mieć zapis mówiący o tym, że ma tworzyć playlisty, które widzą inne odtwarzacze. U mnie mpd działający na smartfonie synchronizuję listę z desktopem, a desktop ze smartfonem i mam w sumie na każdym urządzeniu to, co wybrałem, dodałem. Sprawdź opcje playera.

Nie mpd tak nie działa. Playlista jest jedna, tam gdzie jest serwer mpd. Na smartfonie itd. masz klienta, który POKAZUJE jaka jest playlista na serwerze. Playlista nie jest w założeniu na kliencie ale na serwerze mpd, czyli na tym co wysyła muzykę do karty dźwiękowej.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Daphile + BruteFIR: Czy ktoś mógłby wytłumaczyć jak zrobić pliki filtrów? Posiadam mikrofon UMIK-1, Room EQ Wizard ale brakuje mi jakiejkolwiek praktyki w korzystaniu. Dziekuję.

Masz zakładkę akustyka tam wszystko jest krok po kroku i koledzy pomogą :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Nie mpd tak nie działa. Playlista jest jedna, tam gdzie jest serwer mpd. Na smartfonie itd. masz klienta, który POKAZUJE jaka jest playlista na serwerze. Playlista nie jest w założeniu na kliencie ale na serwerze mpd, czyli na tym co wysyła muzykę do karty dźwiękowej.

Z tym nie mogę się zgodzić. Robiąc listę smartfonem (klient) nie miałem listy na mpd (server). Dopiero opcja synchronizacji dał mi listę na serwerze i kliencie. To dość łatwo sprawdzić - odpalasz serwer, następnie robisz bibliotekę np. telefonem, a póxniej na serwerze odpalasz klienta - w moim przypadku listy nie było.

Czyli miałeś klienta, który nie pracował w oparciu o czysty protokół mpd, tylko właśnie coś sobie przechowywał. W założeniu mpd jest rozwiązaniem server-side. To o czym mówisz to właściwość klienta. Np. w takim tekstowym ncmpcpp zapisanie playlisty oznacza zapisanie jej na serwerze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Mam trudny problem, może ktoś będzie widział czy mogę na jednym pendrive (lub na dwóch, wszystko jedno) zainstalować i daphile i ubuntu?

Zależy mi na "płynnym" przechodzeniu z systemu na system.

Takie przełączanie jest możliwe bez udziału klawiatury i grzebania za każdym razem w BIOS?

Daphile miałby być do muzyki (priorytet) a co jakiś czas film z KODI na ubuntu. Takie mam marzenie;)

Lepiej do wav czy pcm?

Ma to znaczenie?

WAV to format windowsowski, opakowanie dla PCM. PCM to coś jak RAW w fotografii (audacity nawet tak jest podpisany - PCM RAW).

WAV jest też pewnie 32 bit float a PCM 64-bit float.

Mam trudny problem, może ktoś będzie widział czy mogę na jednym pendrive (lub na dwóch, wszystko jedno) zainstalować i daphile i ubuntu?

Zależy mi na "płynnym" przechodzeniu z systemu na system.

Takie przełączanie jest możliwe bez udziału klawiatury i grzebania za każdym razem w BIOS?

Daphile miałby być do muzyki (priorytet) a co jakiś czas film z KODI na ubuntu. Takie mam marzenie;)

WAV to format windowsowski, opakowanie dla PCM. PCM to coś jak RAW w fotografii (audacity nawet tak jest podpisany - PCM RAW).

WAV jest też pewnie 32 bit float a PCM 64-bit float.

to juz bylo na forum. nie sprawdzalem osobiscie, ale imho mozesz, tylko musisz zrobic tak, najpierw daphile, pozniej na to instalujesz inna dystrybucje np. unbuntu. podczas instalacji wybierasz, zeby 2gi system zainstalowal sie kolo 1szego i tyle.

ale do przelaczenia bedzie niestety wymagana klawiatura. mozesz wprawdzie ustawic, ktory system bedzie sie ladowal automatycznie, wyboru 2go niestety bedziesz chyba musial dokonac recznie.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Panowie, może pomożecie, dac Hegel hd20 gram na nim zarówno z daphile jak i na jriver, po podłączeniu konwertera gustard U12 do hegla gra z jriver bez problemu, niestety po daphile nie gra, zero dźwięku,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to juz bylo na forum. nie sprawdzalem osobiscie, ale imho mozesz, tylko musisz zrobic tak, najpierw daphile, pozniej na to instalujesz inna dystrybucje np. unbuntu. podczas instalacji wybierasz, zeby 2gi system zainstalowal sie kolo 1szego i tyle.

ale do przelaczenia bedzie niestety wymagana klawiatura. mozesz wprawdzie ustawic, ktory system bedzie sie ladowal automatycznie, wyboru 2go niestety bedziesz chyba musial dokonac recznie.

Przełączanie będzie następowało przy włączeniu komputera czy można przełączać "w locie" z jednego systemu na drugi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.