Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a na tym da rade zainstalować daphile?

Nie, z uwagi choćby na inną architekturę procesora (ARM) a daphile pracuje na PC.

Ukryta Zawartość

Witam. Ja mam pytanie odnośnie spotify. Być może temat był już poruszany, ale nie mogę doszukać się jednoznacznej odpowiedzi. Czy na daphile można uruchomić spotify w wersji darmowej (z reklamami) czy tylko premium?

W takim wypadku konieczne jest posiadanie konta Premium :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Nie, z uwagi choćby na inną architekturę procesora (ARM) a daphile pracuje na PC.

Dzieki.

W sumie zalezy mi aby kupic minikomp z wyjsciem spdif. Terminali takich nie znalazlem.

Coś chyba jednak nie za bardzo mi się udała ta instalacja, zmieniłem płytę główną odpiąłem dysk wpiąłem pendrajwa i chciałem od nowa i niby poszło po czym pod panelem www widzę jakby zostało stare a część zakładek w ogóle mi nie otwiera się. Powalczę jeszcze jak mi się nie uda to chyba spróbuję z XBMCbuntu

Ukryta Zawartość

a na tym da rade zainstalować daphile?

Nie.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Dla odważnych i ciekawych.

Pre-release version has a new backup tool feature. If you want to try it downloads are available here:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Działa, widzi, mam jeszcze tylko jeden problem podpiąłem wewnętrznie dysk 2,5 cala 2T i nie widzi go

a w zakładce settings-storages widzi dysk ? jak widzi to trzeba zaznaczyć dysk żeby można było zaczytać pliki z dysku

Zainstalowałem testowego Daphile z nowości zauważyłem dodatkową zakładkę Backup

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

A nie wiem, gra całkiem fajnie ale czy lepiej ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ja przymierzam się do testu, póki co spokojnie wystarcza mi Jriver. Ktoś miał możliwość porównania z Jriver?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

no właśnie nie widzi, tak samo jak nie działa karta PPAstudio

No to słabiutko, sam składam sobie taką kartę i nie planuję jej nie używać... Właśnie postawiłem na pendraku 2GB, instalacja przez unetbootin, nie zbootowało mi się no chyba że trwa to dłużej niż 3 minuty... Już wiem, miałem pena pod ntfs kurcze...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Ktoś miał możliwość porównania z Jriver?

Gra tak samo. Bitperfect to bitprefect. Tu chodzi bardziej o filozofię działania.

Daphile jest o niebo szybszy. I dzięki temu zadawala się słabszym komputerem.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dzieki za szybka odpowiedz. W taki razie, na chwile obecna dam sobie spokoj, w przyszlosci pewnie wroce do tematu. Jriver I tak steruje za pomoca smartphone'a.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:

Daphile - widzi mi m2techa z portu USB na płycie głównej, nie widzi karty USB w pci-e i nie widzi extendera adnaco S1A

XBMCbuntu gotham - widzi m2techa, widzi kartę USB wpiętą w port pci-e na płycie głónej, nie widzi extendera adnaco S1A

tymczasem wracam do windy, rezygnacja z extendera dla mnie nie ma sensu, tak bardzo jest lepiej :) jak uda mi się opanować problem sterowania zarządzaniem energią w portach PCI po dlinuxem i zobaczy adnaco to wracam do XBMC bo jest bardzo ładny :)

Strasznie dziwne, że nie widzi karty USB.

U mnie chodzi bez problemów od wersji 14.08 bodajże.

A pisałeś do autora Daphile odnośnie adnaco ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witam. Od kilku tygodni z entuzjazmem używam Daphile. Rewelacja z jednym "ale". Co jakiś czas (tydzień) zaczynają się problemy z uruchomieniem daphile. Staje przy wyświetlaniu komunikatu waiting for media library (albo jakoś tak podobnie) i albo ruszy dalej, albo nie. Z czasem prawdopodobieństwo sukcesu mocno maleje. Zwykle kilka dni po pierwszym opóźnieniu już całkiem umiera. Muszę wtedy zresetować wszystkie ustawienia do defaultowych ustawień firmware, poustawiać wszystko od nowa i znów wszystko działa pięknie..... przez tydzień. Trochę mi się już nudzi konfigurować wszystko. Czy znacie jakiś sposób na zapisanie ustawień konfiguracyjnych? Chodzi o te z zakładki advanced

BeLesiu ...

Sprawa jest banalna. Od wersji 14.10 jest nowy LMS ... który się zawiesza ...

Niestety autor Daphile jest głuchy na to. Uważa, że wszystko jest OK.

Wersja 14.09 działa bez najmniejszych problemów.

Napiszcie proszę do autora, że macie problemy z LMS. Im więcej listów dostanie to może coś z tym zrobi.

Jak ktoś chce to tutaj jest wersja 14.09:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dzięki Piopio - jest to jakiś trop.

A wiesz może od kiedy jest dostępna ta nowsza wersja? Zastanawiam się, czy możliwe jest, że miałem na początku tę starszą wersję i później zupdatowałem do nowszej.

Bo coś mi się jakoś kojarzy, że pierwsze życie mojego Daphile było jakby nieco dłuższe..

Przypuszczałem taką zależność - choć mnie raczej wydawało się, że druga liczba wskazuje na kolejny update w danym roku - jako, że w historii widziałem wiele zmian następujących w krótszych odstępach czasu.

Jakbyś tak jeszcze miał plik dla 32 bit..., bo ja na staruszku celeronie tego daphile męczę

A - ok - już znalazłem -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wszystkie. Zastanawiam się czy może mieć na to wpływ wyłączenie karty dźwiękowej z poziomu biosu.

Jaki masz komputer.?

Intel NUC i3 w obudowie Akasa

I powtarzam,że mój M2tech hiface evo jest przez daphile widoczny i to gra.

M2TECH Vaughan to inny klocek i może nie działa poprawnie z daphile

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Update,

Po zmianach w pliku GRUB ubuntu zaczął widzieć adnaco, wciąż jednak nie widzi karty USB i podłączonego do niej m2techa, mimo że widzi kartę w natywnym porcie pci i m2techa oraz m2techa w USB płyty głónej.

Walczymy dalej

Daphile już mi widzi m2techa ... ale ja nie chcę słuchać już bez adnaco

przeszukując internety znalazłem JEDNĄ jedyną podpowiedź:

f your PC has two Profusion-CMUs connected, you should get

two lines as shown above (PCI buses at 04 and 26). Otherwise, check

the cable connection and power supply to the PCI card.

If your Profusion-CMU is connected via PCI-extender, Linux (and BIOS)

may not find it automatically. In this case, try boot with the

kernel parameters like

pci=assign-busses pci=lastbus=N

to force Linux kernel scan up to N-th bus (for Dell T5500 + Adnaco,

use N=28). You can edit the kernel parameter by pressing SHIFT key at

boot time and entering GRUB.

Once you find a nice kernel parameter, write it in /etc/default/grub

as

GRUB_CMDLINE_LINUX="pci=assign-busses,lastbus=28,ioapicreroute,check_enable_amd_mmconf"

and run update-grub as root.

$ sudo update-grub

This will make the OS boot with this parameter by default.

tak zrobiłem, teraz po komendzie lspci widzi chipsety adnaco ale nie widzi nic dalej, może powinienem rozszerzyć parametr N powyżej wartości 28 ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.