Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio Gold GX300

matrix70

Rekomendowane odpowiedzi

Porównaj zestawy pasywne, do rozwiązania aktywnego (np. typu ADAM S4X-V bo jest zbliżone cenowo - ale nie koniecznie te, czy nawet nie koniecznie tej firmy). Nie ma ryzyka nieoptymalnego dobrania kolumn do wzmacniacza.

Witaj,

każda z wymienionych kolumn do prawidłowa opcja do Twojego wzmacniacza. Kef z PMA-2020AE zagra najrówniej, dając pełne, bardzo potężne, dynamiczne brzmienie. Będzie dobrze wyraźny środek pasma, góra natomiast szczegółowa, ale nie wybijająca się na pierwszy plan. Monitor Audio serii Gx zaoferuje znacznie więcej szczegółów (także bardzo wysokiej klasy) za sprawą swietnego głośnika wysokotonowego. Bas będzie raczej szybki, mocny, dobrze kontrolowany. Czyli nacisk położony bardziej na górne rejestry.

B&W moim zdaniem zagrają najbardziej technicznie, sucho z wyraźnie cofnietym środkiem pasma, natomiast Elac to będzie charakterystyka MA.

Jeśli szukasz potężnych konstrukcji do Twojego wzmacniacza, sugeruję jeszcze zainteresować się kolumnami Audio Physic Tempo 6 lub Classic 30 oraz koniecznie Sonus faber Venere 3.0. Bardzo dobrym rozwiązaniem, chociaż już nie tak uniwersalnym jak powyższe kolumny, są Triangle Esprit Antal Anniversary Editio.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na prezentacje, odsłuchy, powyzsze propozycje mamy fizycznie w salonie. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja idę wyżej i sprzedaję moje GX300. Wstęga i bas rewelacja. Denon pozwoli im dodatkowo rozwinąć skrzydła. Ja gram z 50W lampą i jest przyjemnie. Szczegóły na priv a tutaj opis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam wszystkich.

bardzo prosze o opinie na temat tych glosnikow

mam dylemat bo musze cos wybrac sprzet to Denon pma 2020ae

mam do wyboru KEF R900,B&W CM10,Elac FS 407

Bardzo dzieki za podpowiedzi.

W styczniowym AUDIO masz test R900 .

Poczytaj , zwłaszcza porównanie do BLADE za 100 000zł

matrix70, nie wyobrażam sobie kupić którąkolwiek z kolumn bez odsłuchu przy tej cenie.

Denon z gx300 koniecznie do posłuchania. Nie każdemu podejdzie tak bogata góra. Aczkolwiek sam bas w stronę ciepła.

Q21 proszę nie pisz totalnych bzdur o cm10. Gdzie tam jest cofnięty środek?! Rozumiem że tym nie handlujesz, ale litości. Słuchałem A100, 2020ae nie słuchałem. Ciepła tu nie będzie.

K900 b.ciekawa kolumna, napewno będzie potężnie,równo, nie do małego pomieszczenia.

Czego oczekujesz od nowych kolumn, jaka muza?

Q21 proszę nie pisz totalnych bzdur o cm10. Gdzie tam jest cofnięty środek?!

CM9 mają zapaść w środku, tak na lekko 6 dB wzgl. średniego SPL liczonego bez tej dziury. Nie zdziwiłbym się, gdyby user Q21 pisał jednak prawdę o CM10.

CM9

Słuchałem ich zanim kupiłem GX300 i CM9 zupełnie niczym mnie nie ujęły - odpadły w przedbeigach. Dla mnie grały za sucho i zasadzie do każdego zakresu w tej cenie można było się przyczepić. CM10 nie znam, ale to B&W, który ma pewną charakterystkę podawania dźwięku i którą się lubi lub nie.

R900 mogą być fajne, ale to już są bardzo duże kolumny, które pewnie potrzebują sporego pomieszczenia, aby ich nie zdusić. GX wybrałem za świetną wstęgę i b.d. bas, którego jest dużo, ale dobrej jakości (pod warunkiem, że nie będą np. stały blisko ściany tylnej).

Witaj,

każda z wymienionych kolumn do prawidłowa opcja do Twojego wzmacniacza. Kef z PMA-2020AE zagra najrówniej, dając pełne, bardzo potężne, dynamiczne brzmienie. Będzie dobrze wyraźny środek pasma, góra natomiast szczegółowa, ale nie wybijająca się na pierwszy plan. Monitor Audio serii Gx zaoferuje znacznie więcej szczegółów (także bardzo wysokiej klasy) za sprawą swietnego głośnika wysokotonowego. Bas będzie raczej szybki, mocny, dobrze kontrolowany. Czyli nacisk położony bardziej na górne rejestry.

B&W moim zdaniem zagrają najbardziej technicznie, sucho z wyraźnie cofnietym środkiem pasma, natomiast Elac to będzie charakterystyka MA.

Jeśli szukasz potężnych konstrukcji do Twojego wzmacniacza, sugeruję jeszcze zainteresować się kolumnami Audio Physic Tempo 6 lub Classic 30 oraz koniecznie Sonus faber Venere 3.0. Bardzo dobrym rozwiązaniem, chociaż już nie tak uniwersalnym jak powyższe kolumny, są Triangle Esprit Antal Anniversary Editio.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na prezentacje, odsłuchy, powyzsze propozycje mamy fizycznie w salonie. W przypadku pytań służę pomocą.

co oznacza stwierdzenie charakterystyka MA

matrix70, nie wyobrażam sobie kupić którąkolwiek z kolumn bez odsłuchu przy tej cenie.

Denon z gx300 koniecznie do posłuchania. Nie każdemu podejdzie tak bogata góra. Aczkolwiek sam bas w stronę ciepła.

Q21 proszę nie pisz totalnych bzdur o cm10. Gdzie tam jest cofnięty środek?! Rozumiem że tym nie handlujesz, ale litości. Słuchałem A100, 2020ae nie słuchałem. Ciepła tu nie będzie.

K900 b.ciekawa kolumna, napewno będzie potężnie,równo, nie do małego pomieszczenia.

Czego oczekujesz od nowych kolumn, jaka muza?

glosnikow jest cale mnostwo.

pytam bo kto pyta nie bladzi,musze sie okreslic do soboty jakie kolumny maja byc gotowe do odsluchu.

muza to jazz,rock w ogolnym tego slowa pojeciu

mysle ze KEF r900 lub Elac fs407.

troche mnie przeraza fakt ze kef jest made in china.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.