Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER A-70-K czy NAD C 356 DAC (C356 DAC)-ktory?

themetwister

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czesc

Pomozcie prosze...otoz, mam quantum 677 ktore zasila kenwood ka7020-dosyc jzu stary wzmacniacz, wszystko w pokoju ok 18m2, pliki flac glownie (jazz, rock, m elektroniczna, powazna) z laptopa i zaczalem myslec o nowym wzmacniaczu. Trafilem na recenzje pionner A70k i powiem ze juz chcialem go zamawiac (niestety nie mam mozliwosci odsluchu) z racji DAC ktory jest wbudowany.

Po drodze gdzies tam zaczalem szukac na sieci (i tym forum takze) jakiejs alternatywy na zasadzie ze moze warto poszukac 'glebiej' no i wiadomo pospiech jest zlym doradzca - i tak zaczalem sie zastanawiac nad NAD C 356 DAC (C356 DAC), cena nieco wyzsza no i to klasa AB w koncu!

Ktory z nich bedzie lepiej grac z guantum 677? zalezy mi na dobrym basie i gorze glownie, macie jakies sugestie/rady?

pozdr

Jarek

Jarku,

to dwa dobre, mocne wzmacniacze. NAD będzie grał potężniej, z większym dociążeniem, wypełnieniem. Pioneer zagra bardziej analitycznie, przekaże trochę więcej szczegółów, bas będzie mocny ale krótszy, szybki, nie tak głęboki jak w NAD. Lepsze wypełnienie dźwięku otrzymasz w NAD.

Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, jeśli nie masz takiej możliwości, jest zawsze opcja wysłania z możliwością zwrotu i wymiany urządzenia. W przypadku pytań oraz oferty cenowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Moim zdaniem w tym zestawieniu lepiej sprawdzi się NAD C356.

Jest lepszym wzmacniaczem od A-70(pomimo niezłego przetwornika który ten posiada) praktycznie pod każdym względem.

Tym bardziej jeśli chodzi o klasykę czy jazz, gdzie 356 da gęste,soczyste,bogate brzmienie.

Dźwięk w tym połączeniu powinien być dynamiczny, z mocnym-nisko schodzącym basem.

Zaoferuje Ci bardziej zrównoważone pasmo niżeli Pioneer.

Jeśli chodzi o wysokie tony powinny zachować odpowiednią rozdzielczość,szczegółowość jednakże bez żadnej

metaliczności czy wyostrzennia.

Oczywiście przed zakupem proponowałbym Ci odsłuch,gdyż każdy ma inne preferencje:)

Również obstawiałbym Nada.

Osobiście jestem dość sceptycznie nastawiony do wzmacniaczy stereo pracujących w klasie D.

A przynajmniej jeśli chodzi o taką półkę cenową.

.

super, bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi, tez sie sklanialem ku NAD -ale, wolalem zapytac mimo wszystko bo jak wspomnialem nie mam mozliwosci odsluchu probnego.

pozdrawiam

Jarek

Jarku,

to dwa dobre, mocne wzmacniacze. NAD będzie grał potężniej, z większym dociążeniem, wypełnieniem. Pioneer zagra bardziej analitycznie, przekaże trochę więcej szczegółów, bas będzie mocny ale krótszy, szybki, nie tak głęboki jak w NAD. Lepsze wypełnienie dźwięku otrzymasz w NAD.

Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, jeśli nie masz takiej możliwości, jest zawsze opcja wysłania z możliwością zwrotu i wymiany urządzenia. W przypadku pytań oraz oferty cenowej służę pomocą.

nie chce byc posadzony o ignorancje wiec musze odpowiedziec bezposrednio, dziekuje za oferte odsluchu/wysylki urzadzenia, ale to podejrzewam w moim przypadku nie wchodzi w gre poniewaz mieszkam w IRL. Tutaj niestety nie ma mozliwosci pozyczenia sprzetu i odsluchu na 'swoim zestawie' wiec kupowanie musi byc oparte na dobrym research. Bedziemy w kontakcie i z pewnoscia poprosze o oferte cenowa - jesli oczywiscie mozecie wyslac sprzet kurierem do IRL.

pozdrawiam

Jarek

• 1 rok później...

Właśnie kupiłem A-70 więc zapodaję link do testu gdzie te wzmacniacze są porównane:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja użyłem automatycnej translacji Google na angileski.

pozdr Filozof71

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Link dla mnie bardzo przydatny. Jestem w trakcie poszukiwań wzmacniacza do podłączenia do pc. Rozpatruję kandydatury pioneer A-70,cambridge audio cxa 80, maratz pm7005 i yamaha a-s801.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Rozpatruję kandydatury pioneer A-70,cambridge audio cxa 80, maratz pm7005 i yamaha a-s801.

Z czym to ma współpracować? Jaka muzyka? Jaka wielkość pomieszczenia?

Pozdrawiam

Pokój 4x4,5 m, lub piramida o podstawie 6 x 6m, Kolumny to dynaudio podłogowe, Muzyka od rocka symfonicznego, gotyckiego przez symfonikę po muzykę organową i epicką(Zimmer). Pokój adaptowany akustycznie dyfuzorami walcowymi; death end za plecami z kilimem 2X3 m na ścianie,podłoga z trzema warstwami wykładzin i panelami pływającymi(łączonymi na klej). Tylko z dwoma meblami: szafką na sprzęt i szezlongiem.

Chcę wyrzucić DAC-i , mieć wszystko do stereo w jednym klocku

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.