Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebne nowe słuchawki na miejsce Sennheiserów HD555

Musicmaniac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie napisałem moje Senhheisery HD555 po prostu się rozleciały ( pękł pałąk ) No i teraz szukam nowych. Bardzo mi się podobało to, że moje HD555 miały taką fajną cechę maskowania błędów nagrań + muzykalność. Można było je słuchać godzinami bez zmęczenia i tego właśnie szukam, bardzo neutralnych, muzykalnych nauszników, przyjemnych przy długich odsłuchach.

Obecnie mój główny system audio do słuchani muzyczki składa się z Audio Physiców Tempo VI + wzmacniacz Jolida 1501 BRC (który będzie niedługo zamieniony na jakąś lampę, prawdopodobnie Jolida 502 CRC ) + CD Marantz SA 17-S1 + okablowanie Audioquest'a. Ten zestaw jest bardzo dobry (dla mnie) no ale nie do każdego rodzaju muzyki się nadaje. Ja słucham głownie smooth jazzu + trochę R&B okazjonalnie troszkę muzyk klasycznej. Pracuję w domu i dużo słuchałem muzyki na kolumnach ale problem polega na tym, że przez mój ostatni nabytek który musi mieć drzemki kilka razy na dzień (dzidzia) muszę przez większość dnia słuchać na słuchawkach.

No i teraz wymagania tak jak już napisałem chciałbym aby słuchawki były przede wszystkim muzykalne, bez zbędnego uwypuklania żadnego z pasm, mogą być zamknięte lub otwarte ( chociaż preferuję otwarte ze względu na lepszą przestrzeń, no ale mają kiepską izolację akustyczną i słabszy bas od zamkniętych ) i najważniejsze jest to, że od pewnego czasu buduję sobie jeden system audio do odsłuchów i jak mam jakąś "zbędną" kaskę to staram się coś tam pozmieniać to nie chcę za bardzo bawić się we wzmacniacze słuchawkowe i dac'i bo wiem jak to się skończy, że jak zacznę budować drugi system to będę z czasem w obydwóch systemach coś zmieniał no a na to mnie raczej nie stać. Słuchawki będą podpięte pod sam komputer, z kartą dźwiękowa Asus Xonar, która ma jakiś tam wzmacniacz słuchawkowy wbudowany , szału nie ma ale lepszy od zwykłych kart dźwiękowych. Potrzebuję nauszników które są łatwe do napędzania, koszty nie są ważne, mogę kupić słuchawki za 500 zł a równie dobrze jak się okaże coś wartego kupna to może być za 1500 zł byleby "dziurka z komputera" dała radę je napędzić. Tak jak wcześniej napisałem do (audiofilskich) odsłuchów mam kolumny a słuchaweczki będą użytkowane głownie do słuchania muzyczki z YouTube + Flac + od czasu do czasu jakieś gierki.

Troszkę już poczytałem na temat słuchawek i wstępnie myślę o AKG K550, cena przystępna i podobno dobre są, mają impedancję 32 Omy więc spokojnie komputer je napędzi.

Z góry dziękuję za inne propozycje lub ewentualne uwag na temat tych AKG K550 i oczywiście pozdrawiam Wszystkich Audiofilów / Melomanów

Witaj,

AKG K550 będą dobrym rozwiązaniem, namawiam na posłuchanie. W Twojej sytuacji wziąłbm jednak jeszcze jeden z modeli słuchawek Grado np. Grado SR-325is.

Zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

K550, to trochę inne granie niż HD550. Jakościowo są dużo lepiej wykonane niż te 550. Mam te Sennheisery i też się rozleciały. Najlepiej byłoby wypróbować te AKG,są dobre,ale tak jak napisałem to inna firma i inne granie,są neutralne i bardziej precyzyjne,pokażą więcej szczegółw. Z takich łatwych można jeszcze rozważyć ( posłuchać ),Sennheiser Momentum,Beyerdynamic Custom One (tu jest możliwość wpływania na bass).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Po długich namysłach i przeczytaniu różnych testów z czasopism i opinii użytkowników z forum kupiłem AKG K550 (bez odsłuchu, jak się nie spodobają to pójdą na allegro). Jak kurier przyjedzie i je podłączę to dam znać czy jestem zadowolony , mam jedynie nadzieję, że nie będą męczące przy długich odsłuchach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.