Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do stereo do 2,5 tys

chory10

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo prosze o pomoc w wyraniu kolumn podlogowych

pokoj 18m2

wzmak yamaha ax496

slucham praktycznie wszystkiego,odpada metal

zalezy mi zeby bylo sporo basu,sluchalem dali lektor 7 wszystko pieknie tylko troszke malo basu

kwota do 2,5 tys.

https://www.audiostereo.pl/topic/109733-jakie-kolumny-do-stereo-do-25-tys/

Sporo basu, ale jakiego? jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Można mieć łupaninę i wibrację ale nie słyszeć melodii basu, można na odwrót. W domku mam taki genialny zestawik który potrafi powibrować i dokładnie melodię basu zapodać ale dla wielu basu jest za mało, w aucie z kolei wrzuciłem suba grającego linowo od 20hz z kilowatem rms mocy i tam sprawę basu rozwiązuję siłowo, z reszty głosników bas usunięty żeby nie mieszał i ładnie to sam postroiłem i tez jestem zadowolony, mam bardzo dobre audio w aucie mało kto ma takie,... ale stricto jakością do tego co w domu to przepaść.

Tu trzeba się zdecydować co ma być ilość czy jakość.

Dla Ciebie widzę rozwiązanie takie: iśc w jakoś i dobrać dwa głosniki 2 drożne lub 2+1 nie za duże maks 16cm głosniki, i dorzucić subwoofer do tego.

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację Twojego systemu oraz preferencje, posłuchałbym na pewno klumny Kef C7, Melodika BL40 oraz trochę droższe Indiana Line Tesi 560. Każda z tych kolumn oferuje dobry bas, jednak każda gra w zupełnie inny sposób, który sposób prezentacji będzie najbardziej Tobie odpowiadał, wyjdzie na odsłuchu.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych modeli.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No to Melodika BL40, a jak i tutaj za mało basu to trzeba wzmacniacz wymienić na NADa

http://sklep.rms.pl/melodika-bl40-kolumny-podlogowe-stereo-2szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

No to Melodika BL40, a jak i tutaj za mało basu to trzeba wzmacniacz wymienić na NADa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

koles mi podlaczyl pod jakis amp yamahy modelu nie pamietam,mysle ze pod wzmakiem bylo by calkiem inaczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.