Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

ASUS ciągnie aż furczy ... zero zwiech na AVATARze 3D, czy Titanicu, a większego bitrate chyba nie znajdziesz.

Zapytam kolegę czy mu czegoś nie ciągnie, albo rwie. Gdyby tak było, to już by to był temat nr.1 .... a nie jest.

To jak to jest w rzeczywistości u jednych zwiesza się a u innych czyta?

rozumiem że się pyta odtwarzacz jak ma odpalić zawartość?

Czy z dyskami dużymi nie ma żadnych problemów i czy jest możliwość wyświetlania okładek filmowych?

Bo jak czyta bez problemu iso menu to zakup jest opłacalny jak na teraz 500zł

Na ceneo i skąpcu w opiniach użytkownika wyczytałem że nie widzi dysków 3TB trzeba rozdzielić je na mniejsze partycje i że z dysków nie czyta polskich znaków i plików txt czy to może ktoś potwierdzić

a używam do kopiowania DVDFab Platinium 9.1.7.6 on jest płatny

Dzięki za wskazówkę.Poszukam coś dla siebie

Też Clone używałem ale chyba do blu-ray to za mało.

Na razie jednam mam mnóstwo filmów do edycji wyciąć (np reklamę) wkleić itp. które nagrałem z tv-sat a które chcę sobie oglądać z dysku USB.

Tu problemu nie mam eksportuję do MPEG i odtwarzam komputerem, dekoderem lub teraz też i odtwarzaczem.

Podobnie mam z filmami nagranymi cyfrówką (fullHD 1080p/50fps) zawsze jest coś do wycięcia jakieś przejście i dźwięk do położenia.

Mój dekoder generuje pliki TS póki co tylko AVS Editor mi to łyka nie wiem może jest jakiś inny ale nie znalazłem.

Muszę sprawdzić czy łyknie materiał z blu-ray.

Kiedy natomiast robię z tego softu eksport zmontowanego materiału jako płyta BR- to tez mi zapisuje fafnaście plików.

Nie mam nagrywarki płyt BR a nawet odtwarzacza nie miałem do niedawna więc odpuściłem i eksportowałem do MPEG.

Może więc spróbuj z tych kopii zrobić po prostu pliki MPEG? Wtedy każdy odtwarzacz je łyknie.

w opiniach użytkownika wyczytałem że nie widzi dysków 3TB trzeba rozdzielić je na mniejsze partycje

Oj tam, mój Panas w instrukcji ma napisane że obsługuje dyski do 2 TB a największy jaki mam to 1,5TB bo taki znów maksymalnie obsługuje dekoder satelitarny więc mi to lotto.

Może znó w Biedronce będą za 200 PLN to się kupi drugi.

To jak to jest w rzeczywistości u jednych zwiesza się a u innych czyta?

Rozrzut jakościowy poszczególnych serii produkcyjnych?

To samo było z fergusonem Ariva - pól forum pisało jak to się pi..li mimo to kupiłem i używam do dziś bezawaryjnie od 5 lat!

Tani sprzęt musi być krytykowany.

Witam, urzytkowników BDS-700 mam zamiar kupić ten odtwarzacz, ale mam kilka pytań:

1. czy w dalszym ciągu jest wolny od cinavia

2. czy ma wbudowaną przeglondarkę www

3. czy odtwarza pliki (mp3, avi, mp4 itd.) z folderów ciągiem jeden po drugim(po zakończeniu uworu przechodzi automatycznie na kolejny) i czy można tworzyć play listy

4. czy odtwarza pliki mp4, mkv, m4 nagrane na płyty dvd

Z góry dziękuję za pomoc!

Sorka, mój błąd.

Tylko do YouTube, Picasa, radia i jakiś Flicker.

Do netu nie podłączam z obawy o jakąś automatyczną, niechcianą aktualizację.

Sprawdzałem tylko YT i działa do dziś. Z wyborem HD/SD.

• 4 tygodnie później...

Jako odtwarzacz plików multimedialnych jest genialny, no może poza czytaniem dźwięku w Dolby True HD/96kHz 7.1 - downmixuje go do 5.1 AC3. Ale dziś zaskoczył mnie swoim wbudowanym napędem, który to stwierdził, że nie odtworzy mi oryginalnej płyty DVD Gwiezdne Wojny Zemsta Sihtów, twierdząc że jest z innego regionu niż region 2. Płyta oczywiście kupiona w PL i region 2. Wbudowany napęd BD w ten odtwarzacz to jest jakaś masakra.

Także odkryłem, problemy z DVD. No DISC - pisał.

Ale przez rok nie wkładałem DVD.

Za trzecim razem ruszył i było OK !

Region DVD można zmieniać.

Procedura w wątku opisana.

Myślę jednak, że to epizod.

Region DVD można zmieniać

0123456789 w setupie! Działa ! Dzięki i pozdrawiam. Kurcze tak sobie myślę, że mógłby ASUS rozwinąć trochę ten player dokładając kodek o którym wcześniej wspomniałem i poprawić ten napęd żeby tak nie warczał jak czyta płyty.

Nie ma szans na rozwój - to ostatni model z takimi możliwościami, zbudowany przed wejściem w

życie odpowiednich regulacji. Teraz nie mieliby szans na licencje ... Złapałeś ostatni pociąg. :)

ASUS nadal przyznaje się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nadal strona suport działa.

Może jest tak, że polski oddział się nie przyznaje.

Ukryta Zawartość

FW nowego nie będzie ze wskazanych wyżej powodów.

CINAVIA. Musieli by to zaimplementować.

Martwię się trochę na zapas:

Czy wymiana napędu będzie jakimś problemem ?

Czy tam siedzi jakiś typowy drive ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet jeśli drive jest sprzętowo typowy, to firmware już może nie być typowe (patrz modele Prime Dune).

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nawet jeśli drive jest sprzętowo typowy, to firmware już może nie być typowe (patrz modele Prime Dune).

Masz rację, DUNE zagrało bezczelnie, ale ... jeśli nie skopcisz elektroniki napędu, to tak mechanizm

jak i sam laser jest elementem wymiennym i można długo utrzymywać takiego stwora przy życiu. :)

Nie ma co oczekiwać cudów, tam nie siedzi napęd za grube $$$ , tylko jakiś drugi sort od SANYO, ale

można myśleć nad jego zmianą/wymianą - jeśli tylko elektrycznie udałoby się coś innego dopasować ...

• 4 tygodnie później...

Jak Ci się skończy gwarka zorganizuj sobie CFW, według mnie BDT do asusa nie ma startu. Miałem oba.. i oba poszły w świat :)

CFW=custom firmware?

Masz na mysli firmware do Asusa czy do Panasa 500? Gdzie sie taki soft kupuje i czy jest mozliwosc powrotu do oryginalnego firmware, gdyby np wystapila koniecznosc serwisu?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Panasa, tutaj chyba znajdziesz wszystkie niezbędne informacje

Ukryta Zawartość

ja kupowałem na ebay'u, całość wyszła mnie 200 zł.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Asus jest ale juz nie po 500pln, sprytni sprzedawcy wyczuli koniunkturę. Kto sie zgapil ten musi placic 800pln,a to juz jest kwota jak by to powiedziec...nieadekwatna do tego co ten playerek oferuje.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Gość Gosc

(Konto usunięte)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.