Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

A mój Asus w poniedziałek chyba pójdzie do serwisu.

Wypożyczyłem dzisiaj płytę BD z wypożyczalni i za cholerę jej nie potrafi ruszyć. Zaczyna mielić pojawia się napis Monolith i ostrzeżenie przed kopiowaniem a potem już zero dalszej obróbki sygnału.

Wypożyczyłem wczoraj BD Ocalony. Żadnych problemów z odtwarzaniem. Płyta oryginalna, tłoczona w kolorze srebrno-ciepłym. Mam aktualny FW PAL

Serwis sprawdzi na innej płytce i będzie grało - brak podstaw do reklamacji ;-(

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mam złe doświadczenia z serwisami. Jak coś się nie zepsuje na amen to ciężko im udowodnić, że coś nie działa prawidłowo.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Też szukam czegoś z podwójnym HDMi. Czy ten Asus wystęuje w wersji srebrnej?

Pojawił się też na moim horyzoncie Samsung F7500 też w miarę tani a parametrami jakby coś w stylu Panasa BDT-500 - co myślicie?

Akurat z serwisem Samsunga ma pozytywne doświadczenie (plazmę mi naprawili po gwarancji za free) więc biorę pod uwagę ten model.

Są za to genialne folie, jak już ktoś musi, bo się udusi ... :))

Poważnie?

Można się śmiać ale mam wszystkie klocki srebrne i wolałbym srebrny lub srebrno czarny - wkońcu plazma ma czarną ramkę to jakoś się wpasuje.

W marketach te odtwarzacze to jakieś badziewia stylistyczne porażki - niewymiarowe plastikowe skrzyneczki do niczego nie pasujące albo powydziwiane kształty nie wiem po kiego grzyba a masa tych odtwarzaczy taka że się przesuwają kiedy cokolwiek popchnąć w ich stronę.

Czy naprawdę trzeba wydać ponad 2 tysiące za konkretny ciężki klasycznie wyglądający odtwarzacz?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A to już w zależności czego po nim oczekujesz.

Do czego Ci będzie służył.

Jak tylko do odczytu płyt BD i zapodaniu sygnału na amplituner czy TV, to kupiłbym jakiś solidny używany klocek za 200-300zł.

Zasadniczo do tego do czego być powinien stworzony odtwarzania płyt blue-ray, żadnych internetów itp mi nie trzeba.

Kupuję tylko i wyłącznie koncertowe wydania, filmy fabularne tylko pożyczam ale rzadko bo wszystkie filmy dla mnie to jak bajki dla dzieci już mnie nudzą.

Dlatego zależy mi w zasadzie bardziej na dźwięku niż na obrazie, który jakiś tam standard dla BR powinien trzymać.

Stary dvd-sacd zostaje więc posłuży jeszcze do cd/sacd inaczej musiałbym celować np wycofanego już denona 2012ud.

Do myślenia daje mi jeszcze Philips 9600, który ma analogowe wyjścia 7.1 co w tym pułapie cenowym jest rzadkością no ale design mi nie leży (Philips dvd963sa, którego mam wygląda o niebo lepiej)

A może by tak konsolę PS? od razu by był player i konsola do rozrywki - sam jeszcze nie wiem czego chcę.

W kazdym razie z odtwarzaczy mam na uwadze tego Asusa bo tani i jako tako się prezentuje ale obawy budzi jakość i serwisno brak srebrnego w ofercie,

potem Samsunga F7500 w podobnych cenach i też ma analogowe wyjście wielokanałowe z przyzwoitym serwisem ale bez formatów SACD i dvd audio.

Potem Panas BDT-500 już powyżej 1000 PLN szybki i też wyjściem analogowym.

Potem juz coś do kompletu z amplitunerem - Denon 1713 transport ale z sacd i dvd-audio (chć nie wiem czy wielokanałowe po hdmi da się odtworzyć) cena 1299 wada tylko jedno HDMi i tylko stereo po analogu.

Za to byłby srebrny i pierwszy, który wygląda poważnie klasycznie jak klocek do wieży a ja lubię elegancję w szafce RTV.

A potem od razu drugie tyle droższy Denon 3313 za 2999 sic...

Najgorsze jest to że ten standard zdechnie w locie bo jeszcze nie wyparł dvd a już wdrażają 4K - aparaty cyfrowe kamery już są no i lada dzień pojawią się natywne odtwarzacze 4K....

Ciekawe jak będzie z filmami bo telewizja 4K na pewno się nie dorobi jeszcze HD dobrze nie opanowali o FHD nie mówiąc.

To mnie właśnie powstrzymuj eprzed droższą inwestycją i skłania do zapoznania się z ofertą najtańszych BR aczkolwiek tych 3D.

i lada dzień pojawią się natywne odtwarzacze 4K....

Chyba jednak nie ... dalej nie ma standardu zapisu materiału 4K ...

Póki co 4K tylko z internetu.

• 2 tygodnie później...

Coś się podziało z moim Asusem...

Nie ma You Tube. Wcześniej było. Inne serwisy internetowe działają.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Najgorsze jest to że ten standard zdechnie w locie bo jeszcze nie wyparł dvd a już wdrażają 4K - aparaty cyfrowe kamery już są no i lada dzień pojawią się natywne odtwarzacze 4K....

Ciekawe jak będzie z filmami bo telewizja 4K na pewno się nie dorobi jeszcze HD dobrze nie opanowali o FHD nie mówiąc.

DVD to dla mnie ostateczność i nie z Asusa (lub innego zbliżonego BD) a z PC bo skalowanie lepsze.

4K może wejść bardzo szybko, wiele urządzeń posiada wsparcie a już można kupić filmy "Mastered in 4K". Oczywiście to nadal 1080p ale sam mastering odbywa się w UHD... a skoro tak się dzieje to znaczy że chłopaki mają sprzęt / możliwości więc nie ma takiego hamulca jaki był w przypadku HD gdzie producenci i studia po prostu nie chcieli wydawać kasy na sprzęt.

Już w grudniu 2015 będę płyty z BD 4K ! I odtwarzacze ! WOW !

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bo na razie nie ma o czym

Odtwarzacz wysłany do redcoona. Redcoon wysłał do serwisu.

W czwartek dopominałem się o jakieś info co się dzieje, obiecali że mi wyślą jakąś informację z serwisu. Oczywiście nic nie wysłali, więc ponownie o to monitowałem.

Wreszcie jest mail! Wreszcie wiem!

Zacytuję:

,,Obecnie sprzęt znajduje się w statusie : naprawa.''

A już się bałem że będzie miał status ,, pranie'' np.

Coś się podziało z moim Asusem...

Nie ma You Tube. Wcześniej było. Inne serwisy internetowe działają.

Wyłączyłem, włączyłem wyjąłem i włożyłem kabel lan, ustawienia fabryczne przywróciłem,...

I YoU Tube działa.....

PS. A jak rozpoznać filmy na YT z dobrą jakością dźwięku? Jest to gdzieś w opisie? Chodzi, żeby nie było jakiegoś marnego mp3.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

witam, od wczoraj jestem posiadaczem ww asusa, mam mały problem: jak odtwarzam z dysku zewnętrznego (WD 1Tb 3,5cala z zasilaczem) ripy z BD obraz nie jest płynny inne formaty idą bez problemu płyty BR też.Czy to wina odtwarzacza czy ten dysk ma za mały transfer?

witam, od wczoraj jestem posiadaczem ww asusa, mam mały problem: jak odtwarzam z dysku zewnętrznego (WD 1Tb 3,5cala z zasilaczem) ripy z BD obraz nie jest płynny inne formaty idą bez problemu płyty BR też.Czy to wina odtwarzacza czy ten dysk ma za mały transfer?

U mnie z dysku zewnętrznego bez zasilania wszystko dobrze odtwarza natomiast dysku 3,5'' z zasilaniem własnym w ogóle nie widzi.

W sprawie kłopotów z YT odpisali mi że jest przygotowywana poprawka.

ustawione mam na PAL;1080p 24 na auto reszta bajerów też na auto, tv Sony KDL 40 EX 650 więc na NTSC nawet nie próbuje plik to koncert Scorpions Unplugged z 2013 niby rip z BD dzwięk jest OK (dts HDMA) niby wszystko OK jak pokazują scenę jak kamera pokazuje publikę oraz dalsze plany to nie jest płynnie.

Zauważyłem jeszcze jedno niedociągnięcie.

Podczas odtwarzania muzyki wyświetlane są dane na ekranie; wykonawca, tytuł, czas... i okładka płyty ale tylko w przypadku pliku mp3. Przy gry z flac nie ma wyświetlanych okładek.

i

Sprawdź w menu jaki masz system TV.

Pal czy NTSC.

Zmień i sprawdź czy jest zmiana.

Dotyczy odtwarzania plików z ex HDD.

problem rozwiązany: sprzęt + ustawienia OK wina była pliku,zripowałem płytę programem Any... do ISO wszystko śmiga aż miło...

Pliki 50i/50p odtwarzamy PAL.

Pliki 30/60 po przełączeniu na system NTSC.

Mało jest plików 50i/50p więc mam na stałe NTSC.

Przy 24p problemu nie ma.

Ilość klatek sprawdzasz programem mediainfo.

Z ciekawości zapytam o fps Scorpions.

Amazon de :

Darsteller:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Format: PAL, Blu-ray

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

C.D. zabawy z naprawą mojego Asusa.

Tak jak pisałem, już prawie dwa tygodnie temu miałem info, że odtwarzacz jest w serwisie i jest naprawiany. Ma status naprawa. Dzisiaj dostałem maila, że własnie jest poddawany ekspertyzie i po niej być może będzie naprawiany. Czyli dwa tygodnie temu mnie okłamali, że niby już go naprawiają.

Mało tego sprzęt dostali 28-go sierpnia i podobno mieli 21 dni na naprawę. Dzisiaj konsultant stwierdził, że w wyjątkowych przypadkach może to być 66 !

Dlaczego nie czytacie tego, co się do Was pisze ?

Żadna gwarancja, tylko RE-KLA-MA-CJA na bazie Ustawy Konsumenckiej !

Od momentu zgłoszenia mają 14 dni kalendarzowych (!) a jak nic z tego, to Ty dyktujesz warunki

(wymiana na nowy lub zwrot kasy ). Warto znać swoje prawa ... ale, mądry polak po szkodzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.