Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 2.0 do 400zł

Damian Kasperski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Postanowilem zaopatrzyc sie w zestaw glosnikowy 2.0 ze wzgledu na to,ze obecnie posiadam tylko sluchawki akg.

Myslalem o Microlab solo5c, albo o jakichs Modecomach z tej polki cenowej, ew. Edifier. Pod uwage biore tylko nowe.

Muzyka jakiej slucham to glownie rap, ale glownie w dobrej jakosci CD lub zripowane do FLAC.

Karta dzwiekowa to Focusrite Saffire 6 USB, wymiary pokoju to jakies 25m2

Czekam na jakies ciekawe propozycje i z gory dzieki.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/109823-zestaw-20-do-400z%C5%82/

Może spróbuj zapoznać się z głośnikami Creative.

Poniżej masz link do przykładowego modelu w sklepie internetowym.

Przydatnym mogą być opinie użytkowników posiadających ten sprzęt, również zawarte na stronie z produktem. Oczywiście najlepiej samemu zweryfikować właściwości kolumn pod własne potrzeby , upodobania.

Ja kupiłem model niżej mojej nie najmłodszej już rodzicielce do komputera i przyznam ,że nie zgłasza krytycznych uwag. Czasem coś ogląda , czasem czegoś słucha. Nie wiem, może sprawdź po prostu sam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może spróbuj zapoznać się z głośnikami Creative.

Poniżej masz link do przykładowego modelu w sklepie internetowym.

Przydatnym mogą być opinie użytkowników posiadających ten sprzęt, również zawarte na stronie z produktem. Oczywiście najlepiej samemu zweryfikować właściwości kolumn pod własne potrzeby , upodobania.

Ja kupiłem model niżej mojej nie najmłodszej już rodzicielce do komputera i przyznam ,że nie zgłasza krytycznych uwag. Czasem coś ogląda , czasem czegoś słucha. Nie wiem, może sprawdź po prostu sam.

Ukryta Zawartość

Ok dziieki. ale czytalem w internecie i zauwazylem ze te microlaby z serii solo maja bdobre opinie. Ok postanowilem ze w przypadku gdy naprawde sie bedzie oplacac to naciagne ten budzet do 500zl.

Znalazlem tez w internecie Alesis Elevate 5 ale to monitory - jak sprawowalyby sie w codziennym uzytku? W porownaniu do np solo6c?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Damian, jak rozumiem myślisz o zestawie Solo6C, a nie Solo5C? Solo6C to bardzo fajne głośniki i jak najbardziej sprawdzą się w repertuarze, którego słuchasz.

climax99 czy Twoja nie najmłodsza już rodzicielka słucha RAPu? ;-) :-)

Damian, jak rozumiem myślisz o zestawie Solo6C, a nie Solo5C? Solo6C to bardzo fajne głośniki i jak najbardziej sprawdzą się w repertuarze, którego słuchasz.

climax99 czy Twoja nie najmłodsza już rodzicielka słucha RAPu? ;-) :-)

Poczatkowo myslalem o 5,ale dodajac kilkadziesiat zl wpadl mi do glowy pomysl o solo6c.

A co powiecie o tych Alesisach? Szczerze to bardziej podobaja mi sie wizualnie, no ale dzwiek przede wszystkim :)

Nie znam tych głośników ale tak na szybko, Solo6C w porównaniu z Elevate 5 przede wszystkim:

1) Są większymi głośnikami. Wymiary Elevate 5: 221x184x269 (mm), wymiary Solo6C: 210x270x361 (mm)

2) Mają więcej mocy. Elevate 5: 80W (2x40), Solo6C: 100W (2x50)

3) Mają większy przetwornik. Elevate 5: 5", Solo6C: 6,5"

Jak grają i czy lepiej czy gorzej od Solo6C? Nie wiem, bo nigdy ich nie słyszałam :-)

Hmm akurat na mocy mi nie zalezy bo nie zamierzam sluchac specjalnie glosno, do tej pory mialem 10watowe creative wiec wszystko ponad jest dla mnie rewelacją ;)

Ogolnie jesli chodzi o te monitory to czy nie jest tak, ze one maja wieksze wymagania akustyczne? Zakladam sobie, ze glosniki beda stac na biurku niestety niedaleko sciany.

nie wiem czy ma jakiś wpływ, ja tam nie zauważyłem niczego nie typowego.

Ja jestem z nich zadowolony. Wcześniej miałem solo7c, dźwięk oczywiście były duzo lepszy, potężniejszy ale ta wielkość była niewygodna. dlatego zamieniłem. Gdybym kupował to chyba jeszcze raz bym je wybrał.

Wcześniej miałem solo7c, dźwięk oczywiście były duzo lepszy, potężniejszy

Tzn. precyzja, przestrzeń itd. jest dużo lepsza w Solo 7 ? ... czy tylko chodziło Ci o niższe zejście i więcej basu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.