Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Balanced Audio Technology (BAT)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki uprzejmości kolegi zagościł na chwilę u mnie BAT VK-75SE.
780e9832e7a1e2a653fba4df18ff213c.jpg
7eb723ecef339881c52b49e4bbb80f2a.jpg
b1872c3939c3db284e957f49a3dd4384.jpg
833ed081ce00de5c5256befddc47b812.jpg
Powiem wam że cudenko. Może wynika to z braku doświadczenia w dłuższych odsłuchach na lampie ale w połączeniu z Vk-51se zagrało pieknie. Musi się chwilę rozgrzać i wszystko staje sie barwne, delikatne ale jednocześnie rozdzielcze .
Mocne te diabelki bo to 75wat więc wysteruja paczki i bas niski jest, choć na pewno ciut wolniejszy od tranzystora.
Ogrzewanie na zimę w cenie odsłuchu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...

Super. Gratuluję nabycia to model vk300x SE. Dlaczego słuchasz w mono?

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

20 godzin temu, kiza napisał:

Panowie nabyłem w idealnym stanie BAT VK-300x ES. Na razie słucham, i słucham.

w1.webp

w2.webp

w3.webp

Gratulacje mam taki sam tylko już po recup, i zlampmi NOS DR, gra to mega dobrze 

20 godzin temu, mario_64 napisał:

Dlaczego słuchasz w mono?

To zdjęcie było robione przed ustawieniami, teraz jest stereo.-))

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gratulacje mam taki sam tylko już po recup, i zlampmi NOS DR, gra to mega dobrze 

Ja jakiś czas temu, po twoich doświadczeniach mając PRE Vk-51se Też zainwestowałem w lampy DR tylko ty masz u siebie 2 a ja 8 ruina finansowa ale gra i to no długie godziny .
W zeszłym roku też re-capping zrobiłem. I już nic nie dotykam tylko słucham.

Z jakimi u ciebie kolumnami ?

Wysłane z Wrocławia

52 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja jakiś czas temu, po twoich doświadczeniach mając PRE Vk-51se Też zainwestowałem w lampy DR tylko ty masz u siebie 2 a ja 8 emoji22.png ruina finansowa ale gra i to no długie godziny .
W zeszłym roku też re-capping zrobiłem. I już nic nie dotykam tylko słucham.

Z jakimi u ciebie kolumnami ?

Wysłane z Wrocławia

Dwie w pre więc powinny pograć bardzo długo 

Mam Dynaudio Confidence C1 

Dwie w pre więc powinny pograć bardzo długo 
Mam Dynaudio Confidence C1 

Wymagające prądowo monitory ale ponoć jak dostają prąd to się odwdzięczają pięknym graniem. Zakładam że BAT Integra radzi sobie z nimi bez wysiłku.
@kiza ma indentyczny i wiem że to klasa granie jest.

Ja pomimo już 5-6 lat z BAT nie myślę o absolutnie żadnych zmianach. Ciekawe jakby twoje C1 zagrały z moim pre i końcówka vk-655se ? Daleko masz do Wroclawia ?
Choć muszę powiedzieć że koniecznie trzeba pracować u każde z nas nad akustyka jeśli nic nie było robione. Dopiero adaptacja - jeśli można ją zrobić - wydobywa że naszych klocków granie. Ja mam to przed sobą .

Wysłane z Wrocławia

@kiza Mariusz cieszę się że grono BAT rośnie w siłę . I mam nadzieję że moje porady nie zawiodły cię w pole z twoim BAT choć , jak mówiłem, chyba nad kolumnami trzeba popracować aby BAT rozwinął skrzydła .

Wysłane z Wrocławia

31 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja pomimo już 5-6 lat z BAT nie myślę o absolutnie żadnych zmianach. Ciekawe jakby twoje C1 zagrały z moim pre i końcówka vk-655se ? Daleko masz do Wroclawia ? emoji1.png
Choć muszę powiedzieć że koniecznie trzeba pracować u każde z nas nad akustyka jeśli nic nie było robione. Dopiero adaptacja - jeśli można ją zrobić - wydobywa że naszych klocków granie. Ja mam to przed sobą .

Też nie ma zamiaru zmieniać BAT ani C1.

Na pewno by zagrały lepiej z twoim set BAT, daleko mam z pod Krakowa 

Też nie ma zamiaru zmieniać BAT ani C1.
Na pewno by zagrały lepiej z twoim set BAT, daleko mam z pod Krakowa 

Szkoda ale BAT to bardzo dobre granie a z twoimi DAC to już petarda powinno być.
Jak mnie rzuci pod Kraków to się odezwę może mnie wpuścisz za próg

Wysłane z Wrocławia

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Szkoda ale BAT to bardzo dobre granie a z twoimi DAC to już petarda powinno być.
Jak mnie rzuci pod Kraków to się odezwę może mnie wpuścisz za próg

Wysłane z Wrocławia

Oczywiście zapraszam, porównalibyśmy Parasound z DAC TDA, ewentualnie transporty plikowe. 

Oczywiście zapraszam, porównalibyśmy Parasound z DAC TDA, ewentualnie transporty plikowe. 

Parasound wezmę pod pachę ale BAT końcówka 55kg a pre Kolo 20kg więc już nie dam rady

Wysłane z Wrocławia

W dniu 13.01.2025 o 11:54, Marcin Wielgus napisał:

Dzieki uprzejmości kolegi zagościł na chwilę u mnie BAT VK-75SE.
780e9832e7a1e2a653fba4df18ff213c.jpg
7eb723ecef339881c52b49e4bbb80f2a.jpg
b1872c3939c3db284e957f49a3dd4384.jpg
833ed081ce00de5c5256befddc47b812.jpg
Powiem wam że cudenko. Może wynika to z braku doświadczenia w dłuższych odsłuchach na lampie ale w połączeniu z Vk-51se zagrało pieknie. Musi się chwilę rozgrzać i wszystko staje sie barwne, delikatne ale jednocześnie rozdzielcze .
Mocne te diabelki bo to 75wat więc wysteruja paczki i bas niski jest, choć na pewno ciut wolniejszy od tranzystora.
Ogrzewanie na zimę w cenie odsłuchu emoji1.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do Twoich monitorów te lampy nie lepsze od tranzystora?

Do Twoich monitorów te lampy nie lepsze od tranzystora?

Mówisz o JBL L300 moich hmm jakoś nie.
Z tranem grajo fajnie z lampą inaczej

Mam też Tannoy Arden I miem Berkeley. To kolumny zbery lampy ale jak dla mnie z tranem lepiej lepsza kontrola. Lampa ma niski damping faktor.

Wysłane z Wrocławia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.