Skocz do zawartości
IGNORED

na czym słuchacie AUDIO PHYSIC SCORPIO

onkyo717

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacza integry do AUDIO PHYSIC SCORPIO

Zależy mi na czystej cieplej naturalnej barwie bez walenia ostrego i sypania piachem po uszach po prost jak najbardziej neutralna barwa przyjemna dla uszu niemęcząca ...

czy ktoś posiada takie kolumny i na czym słuchacie , proszę o skrót waszych doświadczeń ... Pozdr

Witaj,

nie podałeś niestety budżetu, tak więc zaproponuję Ci kilka rozwiązań.

Świetnie Scorpio współpracuje ze wzmacniaczem ATC SIA2-150, to bardzo mocna integra ze świetnym wypełnieniem o raczej ciepłej charakterystyce. Bardzo dobrym wyborem jest także wzmacniacz Naim, już model Nait XS2 jest w stanie dobrze wysterować kolumny, dając gęste, dynamiczne brzmienie bez zbędnych wyostrzeń. Oczywiście im wyższy model Naim, tym lepiej. Zawsze możesz XS2 upgradować poprzez zakup dobrego zasilania.

W niższych przedziałach cenowych proponuję posłuchać integrę Roksan oraz hybrydę lampową Vincent SC-237 lub SV-227.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych urządzeń. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tak oczywiście zapomniałem podać cenę gdyż po cichu myślałem że sprzęt uda sie również zakupić z drugiej reki coś co juz się sprawdza z Physikami...

Nie chcę wydać więcej jak 5-7 tys ale jak to w życiu bywa gusta się zmieniają i jak nie będzie wyjścia rozważę większe sumy żeby muzyka płynęła jak z nut..:)

3 odpowiedzi od 3ch sklepow,w tym 1 dystrybutor.He,he

Nie ma znaczenia jeśli dobrze doradzą , bo liczy się dla mnie tylko żeby trafić raz a dobrze bo wieczne szukanie jest meczące

Tylko jak tu wybrać , kluczem wyboru chyba będzie powtarzająca się propozycja u wielu doradzających..:)

hej, słucham scorpio na lampie Audio Research VSi60 - daje neutralne brzmienie, jeżeli nie zamierzasz zdejmować tynku ze ścian to fajnie brzmią, nie za ciepło, dynamicznie, fajny fortepian i kontrabas, ważna akustyka pomieszczenia...

Zależy mi na czystej cieplej naturalnej barwie bez walenia ostrego i sypania piachem po uszach po prost jak najbardziej neutralna barwa przyjemna dla uszu niemęcząca ...

Krell S300i .

Polecił mi go znajomy który słucha na nim któregoś wyższego modelu AP .

Nówkę wyrwałem za 7kzł :)

Z AP rewelacyjnie sprawdza się integra ATC SIA2-150

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeżeli szukasz czegoś tańszego polecam Exposure 3010 S2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w tym przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny.

W wolnej chwili zapraszam Cię na odsłuch. W razie pytań pozostajemy do Twojej dyspozycji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisano 22.02.2014 - 07:44

Muda44,

jak sie ma krytykowany tu Krell do zachwalanego przez Ciebie chinczyka?

Dwa zupełnie inne wzmaki pod każdym względem .

Xindak wykonaniem , spasowaniem , użytymi elementami to jak prom kosmiczny do rowera :)

S300i gra jak stereotypowa klasa A ale z dynamika i mocą , świetną przestrzenią ale nie gubi detali . Bardzo muzykalny na wiele godzin słuchania .

A600P jest " jaśniejszy " a minimalnie po ciepłej stronie .

Krell potrzebuje bardzo szybkich i przejrzystych kolumn .

A600P żre 350W na biegu jałowym , S300i około 60W . Krell przy włączaniu / wyłączaniu wydaje " strzały " w kolumny ale ma kilka wejść w tym bardzo dobre XLR .

Każde wejście można dopasować - nazwa i czułość , balans .

Podsumowując . Za około 7kzł S300i to świetny piec dla tych co chcą się zrelaksować przy muzyce a Xindak dla wyczynowców gdzie liczy się rytm , potęga brzmienia i dynamika bez względu na głośność .

Ten Krell bez problemu napędzi Scorpio. I będzie pasował "barwowo". Słuchałem go u Elba na trudniejszych kolumnach. Też go polecam do AP. Ale polecam też Gryphon Tabu Century.

Co do CD to jego dobór też ma ogromne znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.