Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do kolumn Maestro II

zibii22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Z uwagi,że to mój pierwszy post to chciałem się przywitać.Długo już obserwuję to forum i czytam ciekawe tematy.Postanowiłem skorzystać z uprzejmości szacownych znawców tematu i poprosić o radę.Teraz do rzeczy.Posiadam amplituner kina domowego Yamaha RX-V650 i podłączone do niego jako fronty kolumny Maestro II.Do kina domowego jest wszystko w porządku,natomiast do stereo coraz gorzej.Postanowiłem rozbudować mój system o używany wzmacniacz,którego mam zamiar wpiąć pod gniazdo pre-aut amplitunera.Moje pytanie jaki wybrać wzmacniacz do moich głośników.Budżet to 500-700zł.Myślałem o jakimś Nadzie,ale sam nie wiem.Pokój to 20m kwadratowych.Lubię dynamiczny bas.Słucham rocka i tym podobne.

https://www.audiostereo.pl/topic/109859-jaki-wzmacniacz-do-kolumn-maestro-ii/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie zaśmiecać forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do Genesis,w linku który podałeś chodzi głównie o Marantza PM 7000,ale nie mieści się w moim budżecie,zresztą ten temat już czytałem,nie rozumiem czego zaśmiecam forum.Zadałem konkretne pytanie na które czytając różne wątki nie znalazłem odpowiedzi.

Do justas32 ten Rotel jak się nie mylę to nie ma wyjścia main-in,a chciałbym do niego podłączyć amplituner.Natomiast Onkyo chyba za drogie.Co myślicie o Nadach z tego co widzę to mają wejścia main-in.

Wydaje mi się,że jak podłączę z wyjścia pre-out AV do wejścia main-in wzmacniacza to wzmacniacz będzie jako końcówka w kinie domowym i głośność będzie regulowana potencjometrem amplitunera.To oczywiście jak będę oglądał filmy.Ntomiast jak będę słuchał muzyki zakładam zworkę i mam dobre stereo z odtwarzacza cd podpiętego bezpośrednio do wzmacniacza.Tak przynajmiej zrozumiałem czytając tematy na forum,no chyba że się mylę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.