Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w doborze kolumn

Dariusz_52319

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prosze o rade bo sam mieszkam na tzw zadupiu i w poblizu nie ma sklepów gdzie moglbym odsluchac kolumny a chcialbym zakupic jakies poniewaz stalem sie posiadaczem wzmacniacza Marantz SM-80 i SC-80 a cd Sony CDP-228ESD. w tej chwili graja kolumny Magnat quantum 655 ale chcialbym zmienic je na inne. Podpowiadano mi abym pomyslal o JBL es-80 ale tutaj na forum przeczytalem ze nie specjalnie graja. Wiec zwracam sie do osb z wiekszym doswiadczeniem o pomoc jakie by polecili do tego zestawu w cenie do 2000zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/109938-pomoc-w-doborze-kolumn/

Tak jak koledzy piszą wymiana 655 na JBL to krok w tył. Jeśli chcesz przejść na klasę wyżej to rozejrzyj się za Heco Music Style 500,800 lub 900. Kwota ponad 2tyś ale przeskoczysz o kilka klas do przodu a nie będziesz się cofał w brzmieniu wybierając JBL.

Dariusz_52319 zdecydowanie powinieneś się zainteresować kolumnami rodzimej marki, konkretnie mam na myśli Melodika BL40. Zdaję sobie sprawę, że nieco przewyższają budżet, ale jak się sam z nimi zapoznasz to stwierdzisz, że warto. Bardzo szkoda, że nie masz możliwości odsłuchu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Tak jak koledzy piszą wymiana 655 na JBL to krok w tył. Jeśli chcesz przejść na klasę wyżej to rozejrzyj się za Heco Music Style 500,800 lub 900. Kwota ponad 2tyś ale przeskoczysz o kilka klas do przodu a nie będziesz się cofał w brzmieniu wybierając JBL.

Watpie by to bylo jakies kilka klas do przodu. Watpie wogole by to byl jakis krok w przod, a nie w bok.

?👈

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Słuchałem ich, grają super, to spore, niezbyt piękne monitory, ale warto się im przyjrzeć. Uszami :) Oczywiście to chińszczyzna, acz chyba kupić u Niemca będzie taniej.

http://www.audio-top.pl/oferta/da-dream-12v2

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretny model kolumn, napisz proszę, co podoba Ci się w aktualnym brzmieniu systemu z kolumnami Magnat a co chciałbyś zmienić, poprawić. Tylko w taki sposób możemy zaproponować Ci konkretne rozwiązanie.

Czy to będzie Melodika, czy Kef C7, Q Acoustics QA2050i - każda gra trochę inaczej, jednak nie są to kolumny zdecydowanie lepsze od posiadanych Magnatów, grają po prostu inaczej, mogę lepiej wpasować się w system.

Czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

slucham ogolnie roznorodnej muzyki potrafie puscic queen jak zaraz np eneja gdzie instrumetarium jest szerokie czasem cos spokojniejszego bardziej lirycznego. muzyki lubie sluchac glosnie aby wczuc sie jakbym byl na koncercie:D

Watpie by to bylo jakies kilka klas do przodu. Watpie wogole by to byl jakis krok w przod, a nie w bok.

Miałeś może okazję porównywać te Magnaty do tych Heco? Ja miałem i wiem co piszę.

Za te kwoty nie spodziewal bym sie zadnych przelomow brzmieniowych tym bardziej jak porownujemy masowych producentow. Poprostu bardziej podeszly ci Heco. Wiec wpisy typu "kilka klas" moga wprowadzic w powazny blad kupujacego, tak jak z kablami.

?👈

Poprostu bardziej podeszly ci Heco

Nie bardziej podeszły mi Heco tylko oferują całkowicie inne walory akustyczne. Budują nie porównywalnie lepszą scenę, są bardzo zrównoważone w każdym paśmie, nic nie pcha się na przedni plan, mają o wiele lepszą separację oraz o wiele niższy i bardziej kontrolowany bas. Są bardziej muzykalne, a oderwanie muzyki od kolumn, w tym przedziale cenowym jest naprawdę wybitne. Jest to całkiem inna klasa kolumn jak Quantum 655 czy 675.

Biorąc pod uwagę zastosowane głośniki, to te kolorowe Heco będą dużym krokiem w tył w stosunku do najtańszych Magnatów Quantum i Vector.

Ale teraz taka moda na połyskliwy badziew z g. w środku (tanio wyprodukować, zareklamować - drogo sprzedać), wystarczy przeanalizować "popularność" takich chińskich wynalazków jak Roth Oli czy Melodyjka...

A może te Heco w świdnickich magazynach zalegają...

Jeżeli Heco i Magnat - to tylko z gwarancją polskiego dystrybutora : firmy Elo-EXim - szkoda nerwów na poserwisowe potłuki z Niemiec.

Heco będą dużym krokiem w tył w stosunku do najtańszych Magnatów Quantum i Vector.

Gratuluję osłuchania. Jeśli uważasz, że te Magnaty grają lepiej to myślę, że powinieneś zakończyć przygodę na tym forum. Ja właśnie to robię bo nie widzę sensu dyskutowania z takimi znawcami jak Ty i podobni. A gwarancją to sobie możesz zad podetrzeć bo i tak jest nic nie warta. W 90% zawsze jest wina klienta i tyle na ten temat.

A dlaczego z cytatu usunąłeś zwrot:

Biorąc pod uwagę zastosowane głośniki?

A gwarancją to sobie możesz zad podetrzeć bo i tak jest nic nie warta. W 90% zawsze jest wina klienta i tyle na ten temat.

A to tylko świadczy o tym jak traktujecie swoich klientów...

Kolego RADUL to, że nie jesteś osłuchany to już wiemy! A dla Twojej informacji to salon audio w Świdnicy sprzedaje sprzęt Magnata i Heco z gwarancją dystrybutora ELCO-EXIM. Tak to się pisze Panie RADUL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.