Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel 2x RCA do wzmacniacza słuchawkowego

meganutria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję kupić kabel 2x RCA(amp+dac) ale nie wiem właściwie czym się kierować.Jestem w posiadaniu MF X-can v3 + DAC audinst hud-min + Sennheiser hd650. Budżet to 200 zł, ale jak trzeba to damy więcej. Czy Profigold SKY PROA4210 to na początek dobra opcja, zważywszy że na necie jest teraz w promocji. Macie jakieś sugestie? Co możecie doradzić początkującemu audiofilowi? :)

Pozdrawiam

Witam,

Potrzebuję kupić kabel 2x RCA(amp+dac) ale nie wiem właściwie czym się kierować.Jestem w posiadaniu MF X-can v3 + DAC audinst hud-min + Sennheiser hd650. Budżet to 200 zł, ale jak trzeba to damy więcej. Czy Profigold SKY PROA4210 to na początek dobra opcja, zważywszy że na necie jest teraz w promocji. Macie jakieś sugestie? Co możecie doradzić początkującemu audiofilowi? :)

Pozdrawiam

Ogranicz budżet na kabel tak do 10% ceny DAC ... inna sprawa, że kabel ma być po prostu dobrze zrobiony ... a kupno kabla za 200zł do DAC np. za 400 zł to baznadziejne, bardzo nieoptymalne dysponowanie pieniędzmi.

Profigold SKY PROA4210 to bardzo zły łańcuch. Zdecydowanie nie warty swojej ceny... Polecił bym Ci zdecydowanie QED Performance Graphite. Cena nie zabija, trochę Ci jeszcze zostanie :) Sam używam tego przewodu do łączenia DAC ze wzmacniaczem. Przewód do mojego systemu wprowadził nutkę ostrości, i co najważniejsze - nic nie przytłumił, bardzo szczegółowy. Jak na razie nie znalazłem nic lepszego w rozsądnej cenie, choć trochę już tego przeszło. Jego wielką zaletą jest kierunkowość podłączenia, która mówi nam o rozdzieleniu ekranu przewodu od masy sygnału - zakłócenia elektromagnetyczne nie są sprowadzane tym samym przewodem masy co sygnał.

Do tego zestawu kable np. Proel lub inne z sklepu muzycznego

np. takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Ten kto przecenia znaczenie kabli sygnałowych to albo jest na początku drogi przez audio, albo wali głową w ścianę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Posiadam HUD-MX1 spiętego ze wzmacniaczem Denona za pomocą QED Performance Audio (100-120zł) ;)

Myślę że to dobre połączenie - kabelek wystarczający w przystępnej cenie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.