Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Już było o tym, jak rozwiercić.

Teraz zapytam, jak pocienkować?

Pytam, bo wczoraj kupiłem Michała Starepole, QE2.

Mam inne wydanie, lecz to wziąłem z chęcią ze względu na okładkę. Zupełnie inna, z dziurką w miejscu okna statku.

Ale - lekko lata. Błąd fabryczny.

Płyta w stanie doskonałym, niespecjalnie mi na niej zależy...

Ale - to, że otwór niecentryczny, to wstyd.

A płyta z epoki. Wydanie kanadyjskie.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Jak tu nie lubić jarmarków?

Pewien jegomość (handlarz, Francuz) u którego zaopatruję się w winylowe dobro, zostawia mi polskie płyty.

Dziś:

1. "Pierwsza", Ewy Demarczyk.

2. "Rok", Maryli Rodowicz. Wiem, że ostatnio hmmm..., ale mam sentyment do tej płyty. Z Abbą Waterloo - dostałem pod choinkę wraz z Mister Hitem. Po "Tymoteuszu Rymcimci" i takich tam - dwie moje 'dorosłe' płyty☺️.

3.Kabaret Starszych Panów. "Cykl 3".

Pojęcia nie miałem, że COŚ TAK WSPANIAŁEGO się ukazało na winylu!

To jeszcze nic...

Na rewersie okładki stoi, piórem napisane:

"Pani Magdzie.

Z wyrazami sympatii, niezupełnie bezinteresownej -

Jeremi Przybora

Luty 1968".

Dzięki siłom wyższym, wcale mi nie znana "pani Magda" - chyba ani razu tej perły nie położyła na talerzu.

Z dwoma pierwszymi winylkami - tak samo.

Jak z tłoczni.

Musiałem się pochwalić!!!

Ale tu chyba też tylko delikatne rozwiercanie wchodzi w grę....

Władysława Bonitę uratowałeś?

Stanisława!!! :-))

Nie. Kupiłem se nowego. Za ćwierć euro

Bonitę zawsze zwałem Władysławem; nawet Twadonna się ku temu skłania

Ale...każdemu według potrzeb ;-)

E.Demarczyk podobnie - udało mi się znaleźć kilka lat temu na straganie w stanie nieodtwarzanym; wśród niemieckiego jodłowania

po "Tymoteuszu Rymcimci" i takich tam - dwie moje 'dorosłe' płyty☺️.

Łza się w oku kręci...A "Kota w butach" też miałeś?

Bo ja znałem na pamięć...

nie że pod publikę, ale mnie dziś wpadła taka 12tka z kompletnie mi nieznanej polskiej tłoczni Arston

nówka jak z tłoczni, 1 euro, ze sklepu ze starociami. okładka pochlapana, ale na szczęście wkładka/plakat w super stanie.

nie jest to jakaś perła ale miło się słucha, a dla dziewczyny to dźwięk dzieciństwa :)

Urszula 3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... kompletnie mi nie znanej polskiej tłoczni Arston..."

Dech zapiera...

• 1 miesiąc później...

Nie mam pojęcia w jaki inny (niż link do FB) sposób mogę ten film udostępnić (cholera wie czy nie naruszę regulaminu) , ale uważam,że warto posłuchać p. Wojtka Padjasa (RMF Classic), będą trzy części, publikowane co tydzień na facebook-u

Jako,że dołożyłem swoją 'cegiełkę' do powstania tego filmu ze spotkania na AVS 2017

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Nie naruszysz!

Choć nie mam fejsbuka.

Mam natomiast takie coś, co dziś za grosz nabyłem, choć nie wiedziałem, że istnieje,

Stinga:

The Soul Cages ( Limited Edition Tour Pack).

+łoking futsteps, lazarus, tu macz info.

Przepiękne wydanie.

Z posterem na pół ściany!

Szok.

• 1 miesiąc później...

Mam problem.

Albo mi coś na łoczach siadło, albo numeracja się pozmieniała, albo kataklizm jakiś...

Szukam bezskutecznie na alle igły do AT110. Gdzieś miałem nówkę/zapasik jeszcze od Wamata, ale rzecz jasna tak schowałem, żeby koty nie wyjadły, aż sam teraz nie umiem odszukać. "Wyłożyłem, aby nie zapomnieć i - zapomniałem!"

Mam w łapkach w NM stanie Queen - Innuendo (polskie wydanie MJM z 1991 r.). Czy miało ono insert? Mam tez wydanie niemieckie z insertem, ale stan raczej "średni":))) Zaskoczony jestem jakością tłoczenia polskiego - co najmniej bardzo dobre.

Dzięki, Krzysiu.

Czyli jednak coś z oczami...:-/

Okazuje się, że ten "niezydentyfikowany rylec", to całkiem niezgorszy Ortofon. Jednak - oczy.

Mam w łapkach w NM stanie Queen - Innuendo (polskie wydanie MJM z 1991 r.). Czy miało ono insert? Mam tez wydanie niemieckie z insertem, ale stan raczej "średni":))) Zaskoczony jestem jakością tłoczenia polskiego - co najmniej bardzo dobre.

Polskie wydanie Milesowego Tutu - również ślcznie brzmi.

A insert?

Od lat ta czarna ręka jest na mojej ścianie!

Okazuje się, że ten "niezydentyfikowany rylec", to całkiem niezgorszy Ortofon. Jednak - oczy.

Polskie wydanie Milesowego Tutu - również ślcznie brzmi.

A insert?

Od lat ta czarna ręka jest na mojej ścianie!

Ta płyta Milesa, jest tak świetnie zrealizowana, że trudno byłoby ją skopać jakimś kiepskim tłoczeniem. Ja mam jakies południowoamerykańskie i też brzmi rewelacyjnie. Z polskich chyba Joy Division tez nieźle chodziło (mam dwa wydania, drugie z UK, ale NM z Polski).

• 2 tygodnie później...

A i ja sobie życie osłodziłem.....

A i ja sobie życie osłodziłem.....

Ukryta Zawartość

post-43178-0-66567500-1516824475_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr Seb

Przepraszam. Pomyłka. Dokonałem skrótu myślowego i - tak wyszło.

W czasie, gdy mowa była o Tutu, u mnie na talerzu wierciła się Kind Of Blue! I to jej mam te różne wydania.

Obiecuję - opiszę, jakie to są.

Na razie moja obecność na Forum jest nikła, bom zatyrany od świtu do późnej nocy.

Poczekasz???

Przepraszam. Pomyłka. Dokonałem skrótu myślowego i - tak wyszło.

W czasie, gdy mowa była o Tutu, u mnie na talerzu wierciła się Kind Of Blue! I to jej mam te różne wydania.

Obiecuję - opiszę, jakie to są.

Na razie moja obecność na Forum jest nikła, bom zatyrany od świtu do późnej nocy.

Poczekasz???

A Maćka proszę o wybaczenie tak mojego obcesowego odejścia od rozmowy.

Wtedy dowiedziałem się o śmierci Dolores O'Riordan...

Jacek.

Miłe, rozumiem, dzięki, spokojnie czekam:) Dolores żal, oj żal... Co do Kind of... to właśnie dogrywam z gościem temat japońskiego wydania z 1972 r. Posiadanie tylu wydań Kind of... nie dziwi, ale szacunek budzi! Podobnie jak Coltranea A love supreme. Milesa łykam w całości, choć wolę ten okres od Sorcerer. Chociaż? Chyba zależy od nastroju. Z Coltranem też tak - bardziej mi "leży" okres improwizowany swobodnie. Też lubię mieć po kilka (u mnie głównie z King Crimson taka choroba), ale skoro ktoś chce mi w rozsądnej cenie sprzedać pierwsze, amerykańskie wydanie Starless z insertem w stanie NM, to jak nie wziąć?:) Ostatnio, na szczęście jakoś panuję nad tym, jeśli już mam zapłacić "jakieś pieniądze" za płytę, to tylko w stanach NM (M także chętnie:). NM to dla mnie absolutna cisza, zero pyknięć. Nieraz płyta z wyglądu jest NM (ocena wzrokowa), a po położeniu na talerz niestety... Wedy boli!:) Ale na szczęście najczęściej mam możliwość odsłuchania płyty najpierw u siebie (na portalach to rzadko już bywam, choć przed laty nakupowałem tam sporo płyt w stanach NM - teraz to nie wiem jak jest, ale najczęściej ocena wzrokowa...). Pozdrawiam i chwili oddechu życzę. Maciek

dogrywam z gościem temat japońskiego wydania z 1972

jaki numer kat .... SOPL - 155 ? bez białego paska na górze okładki ?

audiokarma.org

• Pokaż nowe odpowiedzi