Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze filmy i bajki 3D..............

Yodas

Rekomendowane odpowiedzi

IMAX to trochę inna bajka

Otóż to. Była kiedyś w innym wątku rozmowa na ten temat, gdzie napisałem również jak ja to osobiście postrzegam. Oglądając koncert w IMAX-ie obok mnie "siedzą inni widzowie" z trójwymiarowego obrazu i są oni naturalnej wielkości. Również scena i muzycy wyglądają tak, jak w prawdziwej sali koncertowej. Mam bardzo dobre przybliżenie realnego świata.

Oglądając ten sam koncert na domowym telewizorze 3D (niechby największych rozmiarów) mam de facto szopkę, kukiełkowy teatrzyk, gdzie tycie laleczki grają na scenie i takież laleczki siedzą na widowni. Owszem, jest to wszystko trójwymiarowe, ale z realizmem ma bardzo niewiele wspólnego.

prawdopodobne wydaje się jednak, że wraz z nowo pojawiającymi się telewizorami, 3D zostanie jeszcze przez dłuższy czas.

Chyba zostanie jako kolejny gadget w telewizorach. Bowiem oglądać nie bardzo jest co, udział BD 3D w światowym rynku BD jest znikomy, kolejne stacje telewizyjne wycofują się z emisji 3D.

wiem Bobcat, że świadomie kupiłeś to 42" i świadomie bez 3D

Potwierdzam. Nie wiem tylko po co te zaczepki :)

Za dużo stresu, Panowie. Jeden woli blondynki, drugi brunetki.

Ja osobiście lubię oglądać filmy w 3D, dlatego też jestem na etapie kupna projektora z tą właśnie funkcją. Każdy z mojej rodziny, jak i znajomi, również lubią taką odskocznię w postaci filmów 3D, jest to inny rodzaj doświadczenia niż standardowe filmy.

Nie ma sensu się sprzeczać. Myślę, że 3D jako takie nie umrze.

Natomiast lekarze przestrzegają, że 3D

- żywność genetycznie modyfikowana też jest niezdrowa, jak mawiają ignoranci...

Ja osobiście lubię oglądać filmy w 3D

- ja też - tylko szkoda, że tvp nadaje 3d o 4 rano :(

excelvinyl winylmania blog szukaj

...Excel i Szejk , a może zaproponujecie co wam z 3D przypadło do gustu, jaki film lub kreskówka...

..........ten temat napisałem właśnie w tym celu a nie do pojedynków czy 3D jest "ok" czy "be"............... ;)))))))))))

Bobcat, Ty na serio próbujesz wmówić wszystkim dookoła swoje racje. Nie rozpętuj na siłę wojny.

Autor założył temat w zupełnie innym celu. Pierwsze słyszę oglądać 3D z kanałów telewizyjnych. Nie oto tu chodzi.

Yodas, co do listy filmów, to długa by ona była. Z ostatnich animowanych to Krudowie całkiem przyjemnie się oglądało.

Tak samo jak w 2D

Tyle że w 2D wiem, że to nie rzeczywistość a jej obraz i świadomie się na to godzę. Natomiast 3D próbuje mi na siłę i w dodatku bardzo nieudolnie tę rzeczywistość kreować.

Bobcat, Ty na serio próbujesz wmówić wszystkim dookoła swoje racje. Nie rozpętuj na siłę wojny.

Od razu wojny. Każdy ma swoje racje i ich broni. Po to między innymi są Fora dyskusyjne, jak niniejsze. Dyskusja polega na ścieraniu się różnych, nieraz bardzo odległych poglądów. Nie na wzajemnym potakiwaniu sobie.

Od razu wojny. Każdy ma swoje racje i ich broni. Po to między innymi są Fora dyskusyjne, jak niniejsze. Dyskusja polega na ścieraniu się różnych, nieraz bardzo odległych poglądów. Nie na wzajemnym potakiwaniu sobie

No i tutaj tylko potwierdzasz, że umyślnie co chwile wtrącasz swoje zaczepne 5 groszy. Nie musisz pisać banałów o tym, czym są fora dyskusyjne, wszyscy to wiedzą.

Wyżej już wspominałem, że każdy ma swoje upodobania. Twoje poznaliśmy aż za bardzo, bo w co drugim poście negujesz ideę 3D. Nie musisz się powtarzać. Temat powinien wrócić na właściwe tory, tj. opis filmów z ocenami skali 3D.

Tyle że w 2D wiem, że to nie rzeczywistość a jej obraz i świadomie się na to godzę. Natomiast 3D próbuje mi na siłę i w dodatku bardzo nieudolnie tę rzeczywistość kreować.

... widzisz ja 3d, nie traktuję jako kreatora rzeczywistości, ale jako obraz dający dużo większe poczucie realizmu niż 2D....

..W 3D jest nieporównywalna dużo większa głębia obrazu, czasem coś wyleci z mojego tv ( to sprawia największą uciechę mojemu 10 letniemu synkowi )...

... nie staram się sobie wmawiać, że jestem w środku, to jest raczej efekt jakbym patrzył przez okno ( tylko proszę się nie śmiać z mojego porównania , tv=okno ;) )....

Yodas, co do listy filmów, to długa by ona była. Z ostatnich animowanych to Krudowie całkiem przyjemnie się oglądało

Animowane zazwyczaj są ciekawe w 3D.. zwłaszcza te które nie mają panoramy na dole i górze.. wtedy obraz jest dużo większy i co za tym idzie bardziej realny....

Uprzejmie proszę o powrót do meritum, gdyż zainteresowan jestem bardzo kolejnymi wydawnictwami w 3D i opiniami na ich temat.

Osobiście nie mogę się jeszcze podzielić swoimi doświadczeniami, gdyż miałem dotej pory z BD obejrzałem tylko i wyłącznie powszechnie znanego "Avatara" (wersja limitowana), "Jak ukraść księżyc" oraz dokument "Nasz wszechświat".

Pozdrawiam

ja 3d, nie traktuję jako kreatora rzeczywistości, ale jako obraz dający dużo większe poczucie realizmu niż 2D

BD popularno-naukowy. Temat: układ planetarny Słońca. Saturn lata mi tuż przed głową. Mars trochę dalej, ale również wylazł z telewizora. W pewnym momencie przez Marsa przeleciała ćma i zaraz potem z powierzchnią planety zderzył się kot który próbował na ćmę polować.

Faktycznie: realizm jak stąd do tamtąd :)

BD popularno-naukowy. Temat: układ planetarny Słońca. Saturn lata mi tuż przed głową. Mars trochę dalej, ale również wylazł z telewizora. W pewnym momencie przez Marsa przeleciała ćma i zaraz potem z powierzchnią planety zderzył się kot który próbował na ćmę polować.

Faktycznie: realizm jak stąd do tamtąd :)

..kurcze Bobcat załóż moskitiery jak ćmy atakują Twój pokój ;))))))

.. i nie napisałem realizm ( w kontekście, że jest jak w rzeczywistości ), tylko dużo większy realizm niż w 2D.. a to różnica.....

kurcze Bobcat załóż moskitiery jak ćmy atakują Twój pokój ;))))))

Ja mam założyć moskitiery? Przecież nie mam 3D. To był seans u znajomych.

Wszelako mamy oto dowód istnienia życia na Marsie: są tam ćmy i koty. Może coś (ktoś) jeszcze, ale podczas tamtej obserwacji nie stwierdzono :)

Wracając do tematu obejrzałem wczoraj u siebie nowego Wolverina.

Z jakością efektu 3D szału nie ma ale w sumie warty obejrzenia dla odstresowania się.

-Wolverine GO 7 EW 6,5

Nie chcę się po raz kolejny kłócić ale kolega Bobcat (mój dobry znajomy, również w realu) chciałby ażeby 3D było takie jak przeżywali to bohaterowie z filmu Avatar.

... nie staram się sobie wmawiać, że jestem w środku, to jest raczej efekt jakbym patrzył przez okno ( tylko proszę się nie śmiać z mojego porównania , tv=okno ;) )....

Tu nie ma nic do śmiechu bo tak w rzeczywistości jest. (pisałem o tym w tym temacie wcześniej)

Nie chcę się po raz kolejny kłócić ale kolega Bobcat (mój dobry znajomy, również w realu) chciałby ażeby 3D było takie jak przeżywali to bohaterowie z filmu Avatar.

..Nic nie stoi na przeszkodzie.. przed seansem 3D należy nabić odpowiednim towarem fajkę wodną i ją użyć....;)))).

...niestety konserwatywne metody w postaci alkoholu nie mają tutaj zastosowania ze względu na znikome efekty ( no może absynt) :))))

.. w tej technologii głównie THC ma odpowiednie zastosowanie.....;)))))

polecam gorąco "SMERFY 2" 3d ( GO-9....EWE-9 )... naprawde dobrze zrealizowana kreskówka...

......ostatnio "Madagaskar 3" 3d tak mnie zachwycił......:))))))))))................... POLECAM

Mam u siebie nowe tytuły

-Dredd 3D (słabiutki) GO 5 EW 5

-Trzej muszkieterowie 3D GO 6 EW 6,5

-Thor mroczny świat 3D GO 7.5 EW 8 (ogólnie bardzo dobra jakość,robi wrażenie-sam efekt 3D bardzo podobny do Avengers)

Witam

jak dla mnie Thor Mroczny Świat chociaż jestem wielkim fanem serii to totalna porażka jeśli chodzi o 3 d , nie ma porównania do jakości Avengers , zero porządnego kontrastu i słebe efekty podpobnie jak Iran Man3 którego tez spaskudzili, ostatnio z oglądanych duże wrazenie zrobiła na mnie Grawitacja , efekt głębi i nawet lekki pop od czasu do czasu , sam fim taki sobie ale jeśli chodzi o 3 d to referencyjny wśród ostatnich wydań

pozdr

jak dla mnie Thor Mroczny Świat chociaż jestem wielkim fanem serii to totalna porażka jeśli chodzi o 3 d , nie ma porównania do jakości Avengers , zero porządnego kontrastu

Mi właśnie Thor pod tym względem bardzo się spodobał. Szczególnie wrażenie robi Aether czyli głęboka krwista czerwień i atramentowa czerń, bynajmniej na plaźmie:D i po kalibracji.

Avengers poza scenami walki na końcu i samym początkiem(tutaj na plus dla Avengers) moim zdaniem obraz miał ciut gorszy.

Suma sumarum dla mnie wypadają podobnie.

• 1 rok później...

Panowie..... ostatni wpis 1,5 roku temu w tym temacie ( umierajacym jak ta technologia)... ;)

...a ja troszkę odświeżę i tchnę nadzieję :)....

Obejrzałem ostatnio u siebie wiele filmów 3D i Avatar był najlepszy, ale niestety i stety do dzisiaj.... "Transformers...Wiek Zagłady" to jest po prostu rekord świata...nie zdawałem sobie sprawy że tak niesamowicie może być dopieszczony film 3D... rozłożył mnie na łopatki... Głębia obrazu niesamowita i to podczas całego seansu...ogladając czułem jak bym był w środku... Musicie to obejrzeć... Dla mnie technicznie najlepiej zrealizowane 3D i do tego przeskoki proporcji obrazu co tak lubie w produkcjach Nolana, tylko rzadziej i na dłużej wskakuje dany rozmiar... Polecam.... oczywiście tytuł ten to żadna nowość ale dopiero teraz się za niego wziąłem...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.