Skocz do zawartości
IGNORED

TOTO Live in POLAND ! BD

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie będzie moja muza !

Sprzedaż od 29 04 2014.

TOTO AND EAGLE ROCK ENTERTAINMENT ANNOUNCE APRIL 29 RELEASE OF 35TH ANNIVERSARY TOUR - LIVE IN POLAND

Muzycy:

Steve Lukather: gitary, wokal

Joseph Williams: wokal

David Paich: klawisze, wokal

Steve Porcaro: klawisze, wokal

Simon Phillips: perkusja

Nathan East: bas (!)

https://www.audiostereo.pl/topic/110378-toto-live-in-poland-bd/

Nareszcie będzie moja muza !

Sprzedaż od 29 04 2014.

TOTO AND EAGLE ROCK ENTERTAINMENT ANNOUNCE APRIL 29 RELEASE OF 35TH ANNIVERSARY TOUR - LIVE IN POLAND

Muzycy:

Steve Lukather: gitary, wokal

Joseph Williams: wokal

David Paich: klawisze, wokal

Steve Porcaro: klawisze, wokal

Simon Phillips: perkusja

Nathan East: bas (!)

Takie informacje lubię :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Przez ostatni rok nie kupiłem ani jednego koncertu !!!

KOSZMAR z podażą w moim typie muzy;

Łza się w oku kręci kiedy wspominam zakup i radość słuchania POLICE, EAGLES, TOTO, FOSTER, Wonder, Jeff Back, EW&F/CHICAGO ...

Szkoda tylko, że na koncercie było tak dużo pustych miejsc. Tu na forum też nikt nie napisał o tym wydarzeniu, a TOTO wbrew lekkiej nazwie to naprawdę bardzo zaawansowany muzycznie zespół potrafiący nawet zagrać jazzowo. Najlepszą rekomendacją zespołu jest współpraca w ostatnich latach z Greg Phillinganes.

A tu wprawdzie nie kompozycja grupy i nie przykład z ich odchyłek jazzowych, ale coś co warto posłuchać do końca. Odtworzone głośno na dorym sprzęcie powoduje ciarki pod skórą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Solo w "While My Guitar ... " Lukathera jest kultowe.

Podobnie jak wersja - pierwowzór Erica Claptona.

TOTO od zawsze fascynowało logiką kompozytorską, aranżerską ale także wirtuozerią, łączeniem rock, pop jazz-u.

Pewnie macie oba już wydane BD.

PS.

Poszedł news, że jedyny nadający regularnie kanał EURO1080 MPEG2 wyemituje koncert TOTO w HD !

Miałem też kartę tuner SAT w PC i udało się koncert nawet nagrać. Kosztowała grosze.

Specjalnie pojechałem do West Berlin by kupić pierwszy mój tuner HD SAT TV MPEG2 - QUALI TV.

Chyba w roku 2006.

Karta dostępowa kanału HD1 (belgijski nadawca EURO1080) przyszła pocztą. Koszt 200 euro.

Zdążyłem w ostatnim dniu i obejrzałem (wtedy jeszcze FTA) w całości amsterdamski koncert TOTO w HD 1080i w domu.

Tak rodziło się HD w Europie.

Ukryta Zawartość

test tego tunera:

Ukryta Zawartość

Pewnie macie oba już wydane BD.

TOTO nie było dla mnie kiedyś jakąś fascynacją muzyczną. Oczywiście lubiłem ich muzykę, ale dopiero po koncertowych płytach z Amsterdamu i Paryża wydanych na BD wciągnęli mnie, a żona została ich gorącą fanką. Nigdy nie sądziłem, że mogą tak doskonale brzmieć na koncercie. Może te wydania płytowe są po prostu wybitne (szczególnie w wersji BD) ?

P.S. Chyba piszemy w złym dziale, ale czasem taki mały "offtop" urozmaica dyskusję.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam

Najszybciej wspomniany koncert wychodzi w Japonii ...bo już jutro czyli 9 kwietnia. Zamawiając dostawę przez FedEx można mieć płytkę już w piątek. To informacja dla niecierpliwych.

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Mariusz

Ukryta Zawartość

Łza mi się w oku zakręciła.

Onegdaj, w czasach pionierskich HD (w tym HD DVD) zaimportowałem z od nich Lee Ritenour "OVERTIME".

To było chyba 6 lat lat przed wersją EU na BD.

Koszt to jakieś 300% ceny obecnej na BD.

Żadnej zł nie żałuję. Do takich wykonań się wraca bez przerwy.

Kupiłem także wersje BD.

Na HD DVD jest dtsMA oraz Dolby Thrue HD.

Jedyna taka opcja w mojej płytotece.

Jak oni to zmieścili na 15BG nośniku ?

Są wybitne. Najwyższa półka w kategorii poziom sztuki muzycznej.

Byłem na ich koncercie w Warszawie (Sala Kongresowa).

Niestety skopany przez akustyków.

A to ten koncert bedzie w tym wydaniu bluray? Czy gdzies jeszsce grali w Polsce? Bo nie jestem w temacie..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

I sam sobie dalem odpowiedz :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam ...

Płytki BD powinny być do nabycia w każdym większym sklepie. Kolega sprawdzał to w sieci Empik, więc i w MM być muszą.

Moje pierwsze wrażenia z tego koncertu w wydaniu BluRay są zaskakująco miłe. Doskonały dźwięk w DTS-HD jak również ze ścieżki 2.0. Przy pierwszym oglądaniu przeszkadzała mi trochę realizacja wizji. Wiadomo, że to realizacja koncertu i nie ma szans na powtórki, ale momentami brakowało już ciekawych ujęć kamery. Realizatorzy posiłkowali się kiepskiej jakości kamerkami przy muzykach.

Tak jak wspominał już ktoś z kolegów - widownia nie dopisała. Producenci wizji zmuszeni więc byli do umiejętnego ukrywania sali tuż za sektorem realizatorów dzwięku i obrazu. Zauważą to jednak tylko osoby, które na koncercie były. Przy kolejnych odtworzeniach ten fakt już nie przeszkadza ...i z każdym następnym koncert ogląda się przyjemniej. Wspaniały dźwięk ...wspaniałe wykonanie ..... polecam.

W imieniu fanów TOTO wrażam pozytywną zazdrość z tytułu posiadania przez Ciebie tytułu.

Mnie kiedyś przez pomyłkę sprzedano w MM POLICE na dwa dni przed premierą.

Jest więc pewność, że od jutra będziemy kupować NEW TOTO BD.

Witam ...

Płytki BD powinny być do nabycia w każdym większym sklepie. Kolega sprawdzał to w sieci Empik, więc i w MM być muszą.

Moje pierwsze wrażenia z tego koncertu w wydaniu BluRay są zaskakująco miłe. Doskonały dźwięk w DTS-HD jak również ze ścieżki 2.0. Przy pierwszym oglądaniu przeszkadzała mi trochę realizacja wizji. Wiadomo, że to realizacja koncertu i nie ma szans na powtórki, ale momentami brakowało już ciekawych ujęć kamery. Realizatorzy posiłkowali się kiepskiej jakości kamerkami przy muzykach.

Tak jak wspominał już ktoś z kolegów - widownia nie dopisała. Producenci wizji zmuszeni więc byli do umiejętnego ukrywania sali tuż za sektorem realizatorów dzwięku i obrazu. Zauważą to jednak tylko osoby, które na koncercie były. Przy kolejnych odtworzeniach ten fakt już nie przeszkadza ...i z każdym następnym koncert ogląda się przyjemniej. Wspaniały dźwięk ...wspaniałe wykonanie ..... polecam.

Dzieki za recenzje, ciesze sie ze dzwiek jest dobry i obraz ( brak zbytniego ziarna bo w innym wypadku bys o tym napisal...), tylko wlasnie martwi mnie ta mala ilosc ludzi ( wiec ciezko bylo z dobra realizacja zeby to wlasnie ukryc) ale nie bylem na tym koncercie wiec nie wiem jak bylo na zywo... ale naprawde nie potrafie zrozumuiec jak mozna bylo wiedzac ze sie bedzie nagrywalo plyte i robic koncert w Łodzi ( nie ublizajac temu miastu nic a nic ) A moze ktos sie bal ze np w duzym miescie typu Warszawa, Wrocek, Krakow nie bedzie tyle ludzi zeby takie przedsięwzięcie zrobic... ale chyba jest troszke fanow tego zespolu :-), a z wieksza iloscia widowni koncert zupelnie inaczej wyglada. Przykladem jest chocby ostanio koncert Pink ktory lecial w HBO.. piekna sprawa..

Łatwo to wytłumaczyć;

Głównym celem eventu miała być z pewnością rejestracja AV.

W tej sytuacji głównym atutem jest cena wynajmu sali.

A to z powodu konieczności kilku dniowej fazy przygotowywania strony technicznej.

Jeżeli operator sali ma wypełniony kalendarz ( np. Sala Kongresowa) to nie wpuszczą ekipy technicznej na dwa dni przed nagraniem.

Widocznie Łódź dała taką opcję za free.

Oczywiście należało organizować to w Warszawie.

Inna sprawa, że nie ilość a jakość publiki tworzy dla wykonawcy synergię.

Podpowiem taki bardzo bolący kapelę text:

" skończcie z tą próbą, zacznijcie grać ! "

Trudno jest się po tym podnieść ...

Podpowiem taki bardzo bolący kapelę text:

" skończcie z tą próbą, zacznijcie grać ! "

Trudno jest się po tym podnieść ...

Mam koncert grupy Foreigner "Rockin' at the Ryman" (BD). Publika sztywna jak "pal Azji T" ;-) a zespół emituje taką energią, że aż się nie można oderwać przed końcem płyty. Aż człowiekowi szkoda że trafili z nagraniem (bardzo dobrym) na taką publikę.

Łatwo to wytłumaczyć;

Głównym celem eventu miała być z pewnością rejestracja AV.

W tej sytuacji głównym atutem jest cena wynajmu sali.

A to z powodu konieczności kilku dniowej fazy przygotowywania strony technicznej.

Jeżeli operator sali ma wypełniony kalendarz ( np. Sala Kongresowa) to nie wpuszczą ekipy technicznej na dwa dni przed nagraniem.

Widocznie Łódź dała taką opcję za free.

Oczywiście należało organizować to w Warszawie.

Tu na forum w dziale muzycznym nie było nawet wzmianki o tym koncercie. Łódź od Warszawy niedaleko. Zresztą nawet jak była tworzona lista najlepszych gitarzystów na świecie to Steve Lukather-a zabrakło na niej a moim zdaniem powinien się znaleźć.

Wiadomo ze jakosc publiki jest bardzo wazna , ale inaczej tez wyglada koncert jak ma odpowiednia ilosc widowni i chyba kazdy sie z tym zgodzi...

Ja mysle ze to jednak kasa wchodizla w gre, tylko tak czy siak dziwi mnie, ze raz ze wlasnie bylo malo slychac o tym koncercie , a dwa Łodz tez nie jest miasteczkiem , a skoro widac bylo ze jednak publicznosc nie dopisala to jednak moze jak to mowia marketing zawiodl :-)

Czy wiedzieliście gdzieś w Warszawie na półce sklepowej ?

W emikach brak.

Widziałem datę premiery w jednej z naszych firm internetowych. To było po 01.05.... (chyba 6.05.2014), tak że wygląda na to że jest małe spóźnienie, ale może u innych będzie wcześniej. Paniki chyba nie ma bo repertuar znany jest z wcześniejszych rejestracji w Holandii i Francji.

Ale się już nastawiłem na długi weekend z TOTO.

Proponuję Amsterdam na ten weekend a Łódź na następny :-).

Z przykrością potwierdzam, że króluje u nas dezinformacja. Kolega pognał do Empiku w poniedziałek rano i na półce zastał tylko DVD. Nikt nie wiedział dlaczego nie ma koncertu w formacie BD. Nie czekając już na Empik zamówił płytkę na Allegro za 85 zł z przesyłką. Doszła wczoraj.

Z przykrością potwierdzam, że króluje u nas dezinformacja. Kolega pognał do Empiku w poniedziałek rano i na półce zastał tylko DVD. Nikt nie wiedział dlaczego nie ma koncertu w formacie BD. Nie czekając już na Empik zamówił płytkę na Allegro za 85 zł z przesyłką. Doszła wczoraj.

Napisz Kolegi wraznia te muzyczne jak i wizualne, im wiecej recenzji tym lepiej dla tych co beda chcieli kupic..

Przeprowadzona prywatne śledztwo wskazuje, że hurtowa dostawa do RP została opóźniona o ok. tydzień.

Właśnie merlin.pl potwierdził mi wysył w dniu dzisiejszym.

Jutro słucham.

W sobotę recka.

Zapraszam.

Przeprowadzona prywatne śledztwo wskazuje, że hurtowa dostawa do RP została opóźniona o ok. tydzień.

Właśnie merlin.pl potwierdził mi wysył w dniu dzisiejszym.

Jutro słucham.

W sobotę recka.

Zapraszam.

Ok tylko dokładnie wszystko napisz :-) dźwięk , obraz i sam koncert jak Ci się podobał....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.