Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbudowa STEREO do KINA

kivlov

Rekomendowane odpowiedzi

ale po przeanalizowaniu większości tematów postanowiłem wymianę TV z obecnych 42" na 55", ale obawiam się, że mecze z NC+ zaczną być uciążliwe do oglądania. Tam jest tylko w HD,a odległość to ok 2,5-3,5m

Nie rozumiem co masz na myśli , jednak powiem Ci że odległość z której oglądasz TV 55 cali , a tym bardziej HD nie jest w cale za bliska .

Właśnie o to się boję, że może być za blisko, ale dużo osób uważa, że nie i dlatego zamierzam kupić 55". gdyby była jakaś super okazja to 60", ale to już nie wiem jakby to wyglądało.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Znaczna część forumowiczów kupując już dosyć duży TV na " wyrost " twierdzi po jakimś czasie , że mógłby być większy , w moim przypadku jest tak samo .

Siedząc przy biurku z kompem mogę oglądać HD i jest fajnie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ile masz cali i jaka odległość?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nie podjąłem jeszcze decyzji w sprawie dźwięku, ale po przeanalizowaniu większości tematów postanowiłem wymianę TV z obecnych 42" na 55", ale obawiam się, że mecze z NC+ zaczną być uciążliwe do oglądania. Tam jest tylko HD,a odległość to ok 2,5-3,5m

Mam 50' przy tej odległości. Moja droga w przekątnych tv to 37' --> 46' --> 50'... Zapomnij o 55' szczerze mówię ;)

Zaciśnij zęby i kup minimum 60', najlepiej 65'. Mecze będą wyglądały super a filmy z pasami normalnie, bez potrzeby wytężania wzroku. Najlepsza opcja to Panasonic 65ST60 jeśli jeszcze dostaniesz (za ok 7,5 tys).

• 1 rok później...

Chce odświeżyć trochę temat...

Mam juz TV55" i teraz zastanawiam się czy najlepsza opcja jest puszczanie filmów z playera na laptopie po HDMI na TV czy lepiej jakiś streamer? Pytanie brzmi czy warto generowac koszta itp...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.