Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zgłoś się do Achmetowa na doradcę, w porównaniu z tobą jest pewnie ciemny jak tabaka w rogu ;-).

Jestem Europejczykiem.

W każdym razie przemysl zostanie zlikwidowany po wejściu do Unii Europejskiej a niemcy i inni bogaci zwieksza produkcje ..... wiec w sumie bezrobocie i bieda wzrosnie to sie zgadza wiadomo czesc zyska a wiekszosc straci

Takze jaro ja wiem ze dla ciebie unia to wybawienie bo nie ma dyktatora ale ja jestem inz wiec prosta matematyka wykazuje 10000 zakladow mniej = mniej pracy nawet jeśli dojda hipermarkety banki i wiecej sklepow ktore zatrudniac beda na smieciowkach i nie placic podatkow i tak nawet 20% strat nie wyrownaja prosta matematyka

Trzeba zwrócić uwagę ze wplywy do budzetu tez sie zmniejsza z tego powodu a wiec zeby funkcjonowalo panstwo na superoszczednnej metodzie będzie musiało brac kredyty coraz większe a do tego ograniczenia na kredyty i wszystko unia zaserwuje (o tym jest cicho ale takie sa realia) takze poza zwiekszona ikoscia towarow i uslug (europejskie firmy powieksza działalnośc) niestety nie będzie tam wzrostu potegi panstwa w przynaleznosci do tego tworu jest to niemozliwe będzie to tylko konsument europejskich dubr ale koszt jest duzy bieda bezrobocie niskie zarobki i brak mozliwosci stworzenia silnego panstwa ale dyktatu nje będzie bo dyktat moze byc tylko jeden (niemiecki) w ue

chwilowy brak działalności w audio.

Straszna bieda w tej Unii. Głód i prześladowania. Nie to, co w tej chwili na Ukrainie nie mówiąc już o Rosji, krainie mlekiem i miodem płynącej.

Jestem Europejczykiem.

Straszna bieda w tej Unii. Głód i prześladowania. Nie to, co w tej chwili na Ukrainie nie mówiąc już o Rosji, krainie mlekiem i miodem płynącej.

Rozumiem że można "zachłysnąć się" UnijnoHamerykańskim Kapitalizmem.

Ale czy wyjdzie to na zdrowie................14356185095167655597.jpeg

Ogląd rzeczywistości jak widać może być delikatnie zaburzony.......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

no wiesz jak się działa metoda "zwijacza" to oczywiście ze będzie coraz fajniej dla tego który jest zwijaczem lub ma cos z nim wspólnego a wiec:

jest sobie zwijacz zwija jakies pudełeczka w ktoryms momecie zauwaza ze jest rozwinięty na tyle ze juz zbyt dużego wzrostu nie będzie zwijacz postanawia polaczyc się z sąsiednim państwem zlikwidować zwijalnie w sąsiednim państwie i staje się cud może wybudować kolejna zwijalnie i niemal powdoic zysk dzieje się to przez określony czas i znow dochodzi do punktu poprzedniego (bogatszy o 100%) powtarza manewr w kolenym państwie i znow staje się bogatszy... w zamian daje 1% swojego zysku jako zachete do przyjęcia paczek zwijanych przez niego oraz do zamkniecia zwijalni z kolejnym dolaczonym państwie. jako ze jest coraz większy zwijania w każdym następnym państwie jest coraz slabsza i mniej konkurencyjna...

no i wlasciciel zwijalni ma dobrobyt... ale problem jest taki ze kosztem pozostałych zwijalni (my jesteśmy ta pozostala zwijalnia)

cala unia

także nie dziwil bym się jakby niemiec tak mowil wręcz bym go poparl ale my? potega wymaga tworzenia nie konsumowania!!!

Piszecie jak do dzieci. Napiszcie coś z sensem i bez propagandy to chętnie poczytam.

Jestem Europejczykiem.

brak argumentow... w sumie nie dziwie się w końcu prościej chyba się nie dalo przedstawić faktow, nie obrazaj się ze pisałem az tak prosto żeby dziecko zrozumialo, niektórzy nawet tego nie chcą pojac (w sumie dzięki slepej wierze roznych psycholi w swoja racje mielismy Stalina i inna patologie)

Jeżeli kogoś obrażasz to sam siebie.

Drobne pytanie - do kogo masz pretensje - do kapitalistów którzy próbuja zarobić pieniądze czy do polityków którzy przekupieni dają im dupy?

Ja ma pretensje do polityków i do ludzi którzy ich wybierają i nie patrza im na ręce. Czy to rzeczywiście wyraz naiwności? Jakoś nie wydaje mi się.

Jestem Europejczykiem.

Sprawa polityki jest równie powazna korupcja zlodziejstwo i wszystko przejdzie....

Ogladalem ostatnio jacka rajana Shadow recruit i widze ze hamerykanie zaczynaja krecic filmy o terroryzmie w wykonaniu rosji.... takze rosja zaczyna byc brana pod uwage tzn jako cel do zmiany ustroju albo likwidacji. ... takze Ukraina to tylko kolejny krok w tym celu

Oczywiście Ameryka nudzi się i z tych nudów wymyśla takie historie. A dla zamydlenia oczy opowiada się historie o "resecie" stosunków i rezygnuje z tarczy antyrakietowej.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Miał być wielki krach polityki Putina. Już wczoraj w polskojęzycznych mediach odtrąbiono, że do rosyjsko-chińskiego gazowego nie dojdzie. Jednak "niespodziewanie" doszło: http://biznes.pl/magazyny/energetyka/gazownictwo/gazprom-i-cnpc-podpisaly-kontrakt-na-dostawy-gazu-,5638217,magazyn-detal.html

Czy dzisiaj komentarze w polskojęzycznych mediach będą tak radośnie wiarygodne, jak wczoraj? Widać już, kto na tym zyskał w Europie, a kto stracił. Przede wszystkim zyskali jak zwykle, pragmatyczni i powściągliwi, Niemcy. O tracących, a właściwie straceńcach, nie wspomnę... Znowu odnieśli moralne zwycięstwo.

Edytowane przez dziadekwłodek

no Niemcy maja glowe do biznesu musze przyznać szukają rozwiazan byle zarobić nawet lizac dupe największemu wrogowi byle zarobić, z naszymi rzadzacymi jest w sumie inny problem wychowani byli w komunizmie wiec dla nich to cos nieprawdopodobnego ze tak dużo jest a jako ze nic nie było to teraz maja dwa cele nachapać się i dostać się do Europy (dlatego tak cisna na stanowiska europejskie) także jakies tam zarzadzanie polska i szukanie rozwiazan dla korzystnych dla nas biznesow to nie dla nich, chociaż pewnie jakies pojedyncze osoby myslace i chcące dzialac prawidłowo się znajduja przy korycie ale stawiam ze sa tak zawladniete osobistościami chcącymi się nachapać i uciec do Europy ze sa zablokowani w działaniach...

Najwięcej zyskali Chińczycy którzy najwyraźniej postawili Putina pod ścianą.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Chińczykom nie opłaca się stawianie "Putina pod ścianą" - wbrew twierdzeniom wszystkowiedzących najlepiej speców na Bocznicy.

Przypuszczam, że analizy takie jak ta nie powstają wyłącznie w Polsce: "Chiny zawsze będą bliżej Rosji na płaszczyźnie celów politycznych i strategicznych, ponieważ zawsze w tym sensie będą daleko od Stanów Zjednoczonych i Zachodu ogólnie. Nowym fundamentem, na którym oparty może zostać potencjalny sojusz geopolityczny Pekinu i Moskwy, będzie bez wątpienia kontrakt na dostawy błękitnego paliwa do Państwa Środka. Jakkolwiek umowa podpisana ma być jeszcze w maju, to wyraźnie widać piętrzące się problemy i różnice interesów, które trudno oceniać jako celowe działanie propagandowe. Najważniejszą kwestią pozostaje jednak to, że rosyjski zwrot w stronę Azji może rozłożyć się w czasie – kwestia rozpoczęcia dostaw to okres trzech lat, jednak dostosowanie infrastruktury i głębsze połączenie strukturalne mogą zająć kolejną dekadę. Nie zmienia to jednak faktu, że mimo komplikacji, wciąż więcej łączy niż dzieli FR i ChRL." http://www.defence24.pl/analiza_od-kontraktu-gazowego-do-chinsko-rosyjskiego-ladu-geoekonomicznego

Moi zdaniem jest kilka państw w Europie i Azji, które nie są zainteresowane ciągłym osłabianiem pozycji Rosji w Europie, ani popychaniem jej w stronę sojuszu z Chinami. USAmeryka to jedyne państwo na świecie, które samo o sobie uważa, że zawsze było hegemonem i ze ta rola przypisana jest mu na zawsze. W swojej polityce nigdy nie kieruje się innym interesem, jak własny. Wojna wietnamska została wywołana nie dla tego, żeby powstrzymać komunizm. Niedopuszczono w ten sposób do pokojowego zjednoczenia Wietnamu, aby urzędujący prezydent USAmeryki nie przegrał wyborów. Cała prawda o konflikcie na Ukrainie też z czasem wyjdzie na jaw.

Chińczykom nie opłaca się stawianie "Putina pod ścianą" - wbrew twierdzeniom wszystkowiedzących najlepiej speców na Bocznicy.(...)

Jakkolwiek umowa podpisana ma być jeszcze w maju, to wyraźnie widać piętrzące się problemy i różnice interesów, które trudno oceniać jako celowe działanie propagandowe. Najważniejszą kwestią pozostaje jednak to, że rosyjski zwrot w stronę Azji może rozłożyć się w czasie – kwestia rozpoczęcia dostaw to okres trzech lat, jednak dostosowanie infrastruktury i głębsze połączenie strukturalne mogą zająć kolejną dekadę. Nie zmienia to jednak faktu, że mimo komplikacji, wciąż więcej łączy niż dzieli FR i ChRL."

Ależ Chińczycy stawiają Putina pod ścianą z prostego powodu - widzą, że narobił sobie gnoju na Zachodzie i siłą rzeczy jego pozycja przetargowa jest osłabiona.

Jestem Europejczykiem.

tak wiec Putin podpisal umowe z Chinami na 400 miliardow dolarow na przyszle 30 lat. Rosja surowcow ma bez konca , wiec cena nie odgrywa najwiekszego znaczenia, oczywiscie kazdy by chcial sprzedac cos co ma za DARMO u siebie za wielkie pieniadze....

no to miny europejczykow zrzedly,,,,cale dyskusje na temat sankcji ekonomicznych maja mniejsze znaczenie

image-699021-galleryV9-jdjo.jpg

Edytowane przez Adam Sikora

tak wiec Putin podpisal umowe z Chinami na 400 miliardow dolarow na przyszle 30 lat. Rosja surowcow ma bez konca , wiec cena nie odgrywa najwiekszego znaczenia, oczywiscie kazdy by chcial sprzedac cos co ma za DARMO u siebie za wielkie pieniadze....

no to miny europejczykow zrzedly,,,,cale dyskusje na temat sankcji ekonomicznych maja mniejsze znaczenie

Zamiast powielać rosyjską propagandę lepiej zastanów sie trochę!

Na początek (jak w dowodzie naukowym - dla ustalenia uwagi) kilka faktów które są raczej niepodważalne:

-jakby nie patrzeć lepiej sprzedać drożej niż taniej

-budowa infrastruktury (w tym transportowej) jest droga

-zasoby kopalin są ograniczone

Przyjrzyjmy się kontraktowi z Chinami:

-cena sprzedaży gazu jest nieznana, ale można zakładać w ciemno że niższa niż dla Europy

-koszt budowy infrastruktury jest gigantyczny

-koszt infrastruktury musi pokryć Rosja, alternatywą jest udział firm chińskich i transfer własności

-budowa infrastruktury potrwa, rury do Europy są gotowe, kosztowały sporo i jeszcze sie nie zwróciły

-pytanie kto wyłoży pieniądze na inwestycje których rezultat będzie za kilka do kilkunastu lat

-jeżeli Chiny to za jaką cenę?

Zanim ktoś coś odpisze niech sie nad tym chwile zastanowi.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

USAmeryka to jedyne państwo na świecie, które samo o sobie uważa, że zawsze było hegemonem i ze ta rola przypisana jest mu na zawsze. W swojej polityce nigdy nie kieruje się innym interesem, jak własny.

każde Państwo powinno kierowac się interesem własnym. jednak z niewiadomych przyczyn wasze sądy są kierowane interesem rosji.

Rosja surowcow ma bez konca

własnie koniec ich już widać . trzeba kopac coraz głebiej i drożej. dlatego właśnie kontrakt długoterminowy

ten gaz nie jest za darmo , drogo zaczyna kosztować

Zanim ktoś coś odpisze niech sie nad tym chwile zastanowi.

ten kontrakt to sukces Chin a nie Rosji.

Jesli negocjacje trwały 10 lat a podpisano je teraz to znaczy ,że to jest właśnie moment najatrakcyjniejszy dla Chin.

Rosja nie ma potencjału aby lepiej wyjść na interesach z Chinami. Będzie musiała bardziej pilnowac zaangazowania w Azji przez co osłabnie jej aktywnośc w Europie.

Realnie podpisanie tych umów to nie poczatek wielkiej miłości ale potężnej rywalizacji, która może wypchnąć Rosję z jej wpływów w Europie.

I w ten sposób ziszczają się koncepcje Brzezińskiego na utrzymanie światowego status quo.

Edytowane przez ArtDeco
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

każde Państwo powinno kierowac się interesem własnym. jednak z niewiadomych przyczyn wasze sądy są kierowane interesem rosji.

(...)

Już wam pisałem, że wasze opinie nie są miarodajne. Poza tym trochę poszanowania dla języka polskiego - bo wasze konstruowanie zdań wskazuje, że go nie macie.

A tak w ogóle, co tam słychać na Żeraniu?

Już wam pisałem, że wasze opinie nie są miarodajne.

Oczywistym jest ,że dla Ciebie miarodajnymi są Twoje opinie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W dyskusji ze mną wspomagałeś się klonem Amstaf. Uważasz, że po tym będę cię hołubił? Moderacja potraktowała cię delikatnie za zasługi dla Forum - mam to zarchiwizowane. Ja nie muszę - dla mnie jesteś chorym ludzikiem. Trzymaj się od moich wpisów trzy murzyńskie ch*je w bok.

Przepraszam wszystkich za nieprawidłową informację! ArtDeco nie atakował mnie klonem Amstaf(f) i nie mieszka on na Żeraniu. Robił to Arturp.

Moderacja nawet tego nie wyjaśniła do końca.

To prawda, ze najlepszy interes na ta okazje zrobily Chiny i beda one robily coraz lepsze interesy. Nie znaczy to jednak, ze mrzonki Brzezinskiego sie ziszczaja i status quo zostanie zachowany. Takiej mozliwosci nie ma. Rosnace mocarstwo musi zlikwidowac poprzedniego hegemona i jest to tylko kwestia czasu. Azja juz dominuje w know how i w wielkosci produkcji przemyslowej, ktorej udzial w produkcji globalnej ciagle rosnie. BRICS zostal stworzony jako pierwszy krok w celu zmienienia status quo. Do polowy stulecia tak sie stanie na arenie gospodarczo-politycznych wplywow i gospodarczej dominacji a do konca stulecia albo poczatku nastepnego w ramach polityczno-militarnych rozwiazan mapa swiata zostanie przerysowana.

pozdrawiam,

Przepraszam wszystkich za nieprawidłową informację! ArtDeco nie atakował mnie klonem Amstaf(f) i nie mieszka on na Żeraniu. Robił to Arturp.

Zamiast przepraszać wszystkich przeprosiłbyś wpierw mnie, drogi Panie.

To prawda, ze najlepszy interes na ta okazje zrobily Chiny i beda one robily coraz lepsze interesy. Nie znaczy to jednak, ze mrzonki Brzezinskiego sie ziszczaja i status quo zostanie zachowany. Takiej mozliwosci nie ma. Rosnace mocarstwo musi zlikwidowac poprzedniego hegemona i jest to tylko kwestia czasu. Azja juz dominuje w know how i w wielkosci produkcji przemyslowej, ktorej udzial w produkcji globalnej ciagle rosnie. BRICS zostal stworzony jako pierwszy krok w celu zmienienia status quo. Do polowy stulecia tak sie stanie na arenie gospodarczo-politycznych wplywow i gospodarczej dominacji a do konca stulecia albo poczatku nastepnego w ramach polityczno-militarnych rozwiazan mapa swiata zostanie przerysowana.

pozdrawiam,

no hameryka+ unia już dawno powinna rozmyslac nad sposobami co zrobić żeby utrzymać produkcje u siebie ale oni woleli przekręty na kasie giełdach i konsumpcje a to może kiedyś doprowadzić do katastrofy jak tylko kraje produkujące się wzmocnią... czas najwyższy do dzialan tworzących ni likwidujących... ja wiem ze mowi się ze uslugi sa dobre i bardziej opłacalne jak przemysl ale usługi bez przemyslu już nie... potega to bogactwo wszystkich obywateli a nie złodziei bankowych i biedy bezrobocia przeciętnego obywatela

Rosnace mocarstwo musi zlikwidowac poprzedniego hegemona i jest to tylko kwestia czasu.

zakładając ,że Chiny myślą kategoriami zachodu i chcą być światowym hegemonem w rozumieniu naszym.

BRICS zostal stworzony jako pierwszy krok w celu zmienienia status quo.

BRICS został stworzony w celu wyssania kasy od naiwnych inwestorów . to puste słowo

Azja juz dominuje w know how i w wielkosci produkcji przemyslowej, ktorej udzial w produkcji globalnej ciagle rosnie.

tyle ,że jest to produkcja nie azjatycka a europejska i amerykańska w azji ulokowana.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przeprosiłem wszystkich. Ciebie również. Mimo, że pierwszy zwracałeś się do mnie w drugiej osobie liczby mnogiej. Ponieważ moderacja tępi na Bocznicy tylko klony, a nie ich zasłużonych dla Forum twórców, skąd mam mieć pewność, że nie jesteś kolejnym klonem. Jeżeli cię obraziłem - to nie z premedytacją. Mnie za poglądy obrażają tu notorycznie - na wszystkie sposoby. Przeprosiłem wszystkich biorących udział w dyskusji w tym wątku. Ty też mnie obrażałeś - nie bądź świętszy od papieża.

(...)

tyle ,że jest to produkcja nie azjatycka a europejska i amerykańska w azji ulokowana.

Dziwne. To samo w Polsce nazywa się polska produkcją, mimo, że jest w Polsce tylko lokowane. Mylę się może?

Dziwne. To samo w Polsce nazywa się polska produkcją, mimo, że jest w Polsce tylko lokowane. Mylę się może?

się nie mylisz

ale marzyć możemy aby zostać chinami europy

Ty też mnie obrażałeś - nie bądź świętszy od papieża.

a gdziesz to Cię obraziłem ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.