Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, też mnie Ameryka zadziwiła - swoją potęgą, przestrzenią, obyczajowością, łatwością i nieskomplikowanym życiem, uśmiechem, luzem i przede wszystkim zupełnym brakiem ciśnienia. Szkoda, że coraz większa zgraja oszołomów ignoruje te wartości i próbuje wprowadzać chaos i smród.

taaak a tu trzeba zyc na jednej setnej tego obszaru i byc jak amerykanin.TO jest umiejetność..

Piękny opis, poetycki wręcz, ale mnie chodziło o kompletnie coś innego.

Zdarzało mi się rozmawiać z młodymi Amerykanami w Europie i ich pojęcie o świecie było dla mnie sporym odkryciem.

Pamiętam jednego który strasznie dziwił się, że co kilkaset kilometrów jest jakiś inny kraj. Dla niego było to coś niesamowitego.

I aż jeden się dziwił. No to było już ich dwóch bo jak Murzyn Obama wysiadł jednego razu w Warszawie, to zdziwił się, ze to nie Moskwa. Widocznie dla niego wszyscy biali to dzicy. W co nie wątpię, bo przemawiając o wyrokach niezależnych sądów USA w sprawie działań tamtejszej policji, przyczynił się do eskalacji rasistowskich protestów przeciwko Białym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przypomnienia.Dobre .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to nalezy jak najbardziej.

Bo wszelkie ideologie dla oficera KGB to nie cel, tylko środek. Środek do ukrycia celu. Jego cel jest banalnie prosty - chce zachować władzę, czyli także pieniądze. Bo u nas władza oznacza pieniądze, odwrotnie niż na Zachodzie, gdzie pieniądze oznaczają władzę. U nas, kiedy opuszczasz tron, tracisz wszystko...>>>>>>a tu sedno powyzszego.Czekamy na przedstawicieli GRU.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

No i okazało się, że teza Włodzimierza, że Pan ekspert Ochmann jest rusofobem to propagandowe gówno wyprodukowane przez putinowską propagandę. Aż boję się sprawdzać kolejne jego twierdzenia ;-).

Jestem Europejczykiem.

No i okazało się, że teza Włodzimierza, że Pan ekspert Ochmann jest rusofobem to propagandowe gówno wyprodukowane przez putinowską propagandę. Aż boję się sprawdzać kolejne jego twierdzenia ;-).

Co obaliłeś odnośnie tego eksperta? Uważam, że nic. Nie jest on ekspertem niemieckiej Fundacji Bertelsmanna - czyli z instytucji, o SS-mańskich tradycjach, która wspierała niemiecki Wehrmacht, a po II WŚ jest najprawdopodobniej pod wpływem służb specjalnych USA.

Na Bocznicy wg poprawnych politycznie opinii odpowiedzialny jest dosłownie za całe zło współczesnego świata. Tymczasem w DW ukazał się wywiad z byłym niemieckim ambasadorem w Moskwie Ernstem-Joergem von Studnitze, który mówi m.in. coś takiego:

"Oczywiście można to tak interpretować, że chodzi o zaniedbania, za które on sam jest odpowiedzialny. W rzeczywistości są to zaniedbania, za które odpowiada cały kraj. To nie tylko błędy polityki Putina. To są zaniedbania bossów gospodarki, oligarchów, którzy zawsze chętniej transferowali swoje pieniądze za granicę, zamiast na przykład zainwestować je w kraju.(…)"

Ukryta Zawartość

Te słowa potwierdzają, to co głoszą niektórzy polscy obserwatorzy, że negatywny obraz Putina jest przerysowany i nie jest on, aż takim tyranem, jak to się go u nas przedstawia i sam nie decyduje o wszystkim. Można postawić również tezę, że gdyby nie Putin to Rosja wyglądałby dzisiaj jak Ukraina. I niewątpliwie byłby to najbardziej przez Zachód oczekiwany skutek.

W Niemczech coraz częściej głosy sprzeciwu wobec polityki Zachodu wobec Rosji:

"Wszyscy Europejczycy, włącznie z Rosją, ponoszą wspólnie odpowiedzialność za pokój i bezpieczeństwo - piszą autorzy apelu, wśród których są: reżyser Wim Wenders, naukowiec Ernst Ulrich von Weizsaecker, były kanclerz Gerhard Schroeder, pisarze Ingo Schulze i Christoph Hein, były prezydent Niemiec Roman Herzog czy aktorka Hanna Schygulla i jej kolega po fachu Mario Adorf.

Sygnatariusze listu wytykają Zachodowi, że rozszerzył swoje granice na Wschód, nie pogłębiając równocześnie współpracy z Moskwą, co musiało zostać odebrane przez Rosję jako zagrożenie. Wspominają w tym kontekście także o "niezgodnej z prawem aneksji" Krymu przez Putina.

Intelektualiści piszą, że na Niemcach spoczywa w tej sytuacji szczególna odpowiedzialność za zachowanie pokoju. Apelują, nawiązując do hasła z lat 70., do rządu w Berlinie, by wystąpił z inicjatywą "nowej polityki odprężenia". Ich zdaniem rząd Niemiec powinien zabiegać o spokój i dialog z Rosją. "Pragnienie bezpieczeństwa Rosjan jest tak samo uprawnione i mocne, jak to samo pragnienie Niemców, Polaków, Bałtów i Ukraińców" - czytamy w odezwie.

Autorzy apelu przestrzegają niemieckich polityków, by nie tworzyli "obrazu wroga" i nie obarczali odpowiedzialnością za konflikt tylko jednej strony - Rosji. Domagają się ponadto, by media zachowały obiektywizm, nie demonizując poszczególnych narodów. Każdy znający się na polityce zagranicznej dziennikarz powinien zrozumieć obawy Rosjan, gdy NATO zaprosiło w 2008 roku Gruzję i Ukrainę - czytamy w liście."

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że w Niemczech elity są zdolne do szerszego postrzegania rzeczywistości, niż ma to miejsce w Polsce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz
<br />- piszą autorzy apelu, wśród których są: reżyser Wim Wenders, naukowiec Ernst Ulrich von Weizsaecker, były kanclerz Gerhard Schroeder, pisarze Ingo Schulze i Christoph Hein, były prezydent Niemiec Roman Herzog czy aktorka Hanna Schygulla i jej kolega po fachu Mario Adorf.<br />
faktycznie, mozna nawet policzyc za ile ten apel napisali.

w euro z tym ze pomijamy aktorke a zaliczamy jej garderobiana.

a teraz w skutek apelu dobrego cara pitina oligarchowie oddadza pieniadze krajowi bo sa tak durni ze im sie to opłaci.Fajny pitin a niedobrzy oligarchowie .Idzie sie zwalic ze smiechu..

Oczywiście można to tak interpretować, że chodzi o zaniedbania, za które on sam jest odpowiedzialny. W rzeczywistości są to zaniedbania, za które odpowiada cały kraj. To nie tylko błędy polityki Putina. To są zaniedbania bossów gospodarki, oligarchów, którzy zawsze chętniej transferowali swoje pieniądze za granicę, zamiast na przykład zainwestować je w kraju

Nikt zdrowy na umyśle nie reinwestuje swoich zysków w kraju o takim otoczeniu prawnym i praktyce jak Rosja. Już lepiej jest kupić ujemnie oprocentowane obligacje niemieckie bo nikt ci ich zabierze a ich wartość jest trwała. W Rosji nie wiadomo co będzie za parę lat - kto by tam budował inwestycję na 10 lat do przodu? Nowe inwestycje w Rosji są budowane głównie przez zachodnie koncerny i fundusze które korzystają z taniej energii, surowców, braku ograniczeń środowiskowych oraz taniej pracy w bezpośrednim sąsiedztwie Europy co ma swoje plusy (transport towarów masowych dużo szybszy niż z Chin czy nawet Indii).

Owszem, Putin nie kontroluje wszystkiego i jest w większości wytworem swojego środowiska. Jednocześnie scentralizowany system władz w Rosji i pełna przewaga władzy wykonawczej nad ustawodawczą i sądownictwem powodują że największy wpływ ma władza wykonawcza skupiona od lat w kręgu Putina. Ten sam problem był za caratu i bywały okresy kiedy próbowano to zmieniać, z wielu względów było to nieudane a w Rosji nadal trwa wiara w silne rządy jednostki (przecież tam pojawiają się nawet ikony z Władimirem Władimirowiczem, jedna podobno nawet zapłakała). Prawo rosyjskie gdyby było realizowane zrobiło by z Rosji miejsce totalnie nie do życia, na szczęście wszechobecna korupcja powoduje że bzdury w kodeksach i ustawach oraz dyrektywach można tam wszem i wobec omijać i robi to każdy, włącznie z urzędnikami. Powoduje to że prawo jest tam tworzone byle jak i akcyjnie, ten sam problem jest zresztą i w Polsce tyle że Rosja ma to wszystko przerysowane wielokrotnie. Bez możliwości kupna decyzji administracyjnych, "dogadania" się z rosyjską skarbówką te głupoty uniemożliwiły by otworzenie zwykłej fabryki. W efekcie nikt tam nie szanuje prawa, największe możliwości mają ci którzy mogą omijać prawo (włącznie z administracją rządową i FSB powiązanymi z biznesem) a reszta zadawala się tą grą w mikroskali żeby normalnie prowadzić usługi, handel, nawet prowadzić TIRa (stosunek do rosyjskiej policji dobrze pokazała sprawa snajpera zabijającego policjantów - poparcie okazało się bardzo duże i nawet przedstawiciel bezpieczniaków kręcił się w kółko z tego powodu bo nie mogli ścigać za to dziesiątek tysięcy osób).

To dziadostwo to nie tylko Putin bo to w ogóle nie jest cywilizacja, bo jak cywilizacja może istnieć w takim bezprawiu? a i to nie jest jeszcze tak złe bo przy tak idiotycznym prawie jak w Rosji (w sumie zmuszającym do korupcji) potrzebne by było kompletne przemeblowanie porządku państwa. Tyle że na kim mieli by się wzorować? Za cara trendy wyznaczała administracja centralna moderowana przez kadry niemieckiego pochodzenia, za bolszewików ideologiczne głupoty które doprowadziły do kompletnego burdelu na kółkach. Owszem, od lat Putin ogłasza kolejne plany modernizacji gospodarki oparte na publicznych funduszach inwestycyjnych. Wg rosyjskich danych rządowych 80% tych środków jest marnotrawione (tj. ląduje do prywatnych kieszeni administracji) i do tego nie potrzeba wcale Putina, to jest standard. Do dzisiaj poduralski Tatarstan bazuje na inwestycjach państwowych, prywatny rosyjski kapitał nie zaryzykował wiedząc że większość środków musieli by wydać na bakszisz na każdym etapie od uzgodnień do inwestycji i regularnego haraczu wszystkim inspekcjom, prokuratorowi oraz służbom. A rosyjski kapitał nie ma takiej przebitki technologicznej w zysku jak zagraniczny że opłaca mu się za to wszystko płacić.

Dalej tam będzie bałagan, no, coraz bardziej muzełmański i chiński, wg danych rosyjskich instytutów demograficznych.

Śmieszny jesteś Włodzimierzu. Nie masz do powiedzenia na temat Ochmanna poza tym, że nie podoba ci się jego pracodawca.

Cała reszta którą napisałeś, jest o czymś zupełnie innym. Masz wszystkich za idiotów?

Jestem Europejczykiem.

Zrozum Włodzimierzu, że twoja osoba wisi mi kompletnie, wkurza mnie twoja proputinowska propaganda i kłamstwa które tu serwujesz.

Jestem Europejczykiem.

Zrozum Włodzimierzu, że twoja osoba wisi mi kompletnie, wkurza mnie twoja proputinowska propaganda i kłamstwa które tu serwujesz.

To może spróbuj jogi. Bo dyskusja cię przerasta, skoro oszczerstwami szastasz.

"Niem­cy są głów­nym gra­czem w kon­flik­cie Za­cho­du z Rosją o Ukra­inę. Ma­chi­na pro­pa­gan­do­wa Krem­la rzu­ci­ła do walki o sym­pa­tię Niem­ców nową sta­cję te­le­wi­zyj­ną - RT Deutsch.

Kusa spódniczka to główny atut Jasmin Kosubek - głównej prezenterki nadającej od listopada w języku niemieckim propagandowej rosyjskiej stacji telewizyjnej RT (Russia Today) Deutsch. "Młoda i ładna lecz najwidoczniej pozbawiona intelektualnych zdolności" - pisze dziennik "Sueddeutsche Zeitung" o zacinającej się przy trudniejszych słowach dziennikarce.

Przekaz proponowany przez Kosubek i jej kolegów - na razie w materiałach wideo "Brakujący element" rozpowszechnianych w internecie - jest jasny, prosty i nie wymaga finezji. Według RT Deutsch świat składa się ze złych ukraińskich faszystów, przygotowujących wojnę jeszcze gorszych Amerykanów i ogłupionych zachodnią propagandą Niemców, którym dopiero trzeba uświadomić, kto jest prawdziwym wrogiem, a kto przyjacielem. To właśnie zadanie dla nowej stacji, która od 2015 roku ma emitować pełny program telewizyjny."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Finansowane przez Zachód (anty)rosyjskie Centrum Analityczne Jurija Lewady donosi: "Z sondażu wynika, że 47 procent Rosjan odczuwa izolację, a 45 procent nie. Już wcześniejsze badania opinii publicznej wykazały, że ponad 80 procent respondentów zauważa pogorszenie się poziomu życia. Jednak tylko 16 procent doświadczyło tego na własnym przykładzie."

Z innych sondaży wynika, że mimo to: "(...)aż 87 procent Rosjan popiera politykę Władimira Putina."

Ukryta Zawartość

Zachodnie media piszą, ze Rosja jest już na kolanach, a Putin osobiście prawie na szubienicy. Albo donoszą. ze prezydent Francji nie wytrzymuje wewnętrznego ciśnienia i zrobi wszystko, żeby najpierw wykazać pokojową postawę Rosji, aby niezwłocznie potem sprzedać Rosji "Mistrale", bo inaczej czeka go gilotyna wyborcza. Przy tym reprezentuje też interesy Merkel, która ma przeciw swojej postawie wobec Rosji coraz większą opozycje we własnym rządzie i w kraju: ""Kommiersant" zauważa, że "w odróżnieniu od wojny (Rosji) z Gruzją w 2008 roku, gdy kluczową rolę w zażegnaniu kryzysu odegrał poprzednik Hollande'a Nicolas Sarkozy, tym razem Francja nie zmierza działać w pojedynkę". "Zarówno przed rozmowami na lotnisku Wnukowo, jak i zaraz po nich Hollande rozmawiał przez telefon z Merkel. Oznacza to, że do mediacji Paryża w pewnym momencie włączy się Berlin" - wyjaśnia."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

My nie musimy oglądać Russia Today, mamy Włodzimierza i jego przekazy.

No i dobrze prawda dotrze do wielu Niemców .

Jaka prawda? O pokojowo nastawionym Putinie?

Jestem Europejczykiem.

My nie musimy oglądać Russia Today, mamy Włodzimierza i jego przekazy.

(...)

My to znaczy kto?

Ja zawsze wypowiadam własne poglądy.

Do tego powołuje się na polskie i zachodnie media.

Czyżby koledze już mieszało się w głowie? Nadmiar wytycznych czy tylko poczucie bezsilności?

Była prawda i prawda was wyswobodzi.Czester jest za ta druga.

Czyżby koledze już mieszało się w głowie? Nadmiar wytycznych czy tylko poczucie bezsilności?

generalnie mamy zalew takich wlasnie.Niemozliwe zeby ci sie to co godzina...

a ponadto pomylily ci sie strony swiata i internetu.

Edytowane przez muls

Ja też cytuję zachodnie i polskie media.

Jak kiedyś sprawdziłem "zachodnie media" cytowane przez Tommiashiego to okazało się, że to zakamuflowane przybudówki rosyjskich mediów rządowych.

Jestem Europejczykiem.

Jaka prawda? O pokojowo nastawionym Putinie?

USA jest wrogo nastawione , a Rosja tzn. ekipa Putina patriotów rosyjskich tylko broni się przed ekspansją zachodnią , chcą zachować ekonomiczną suwerenność i nie dopuścić do przejęcia wpływów nad przemysłem wydobywczym , złożami itd. Tu także chodzi o osłabienie Rosji z w związku z grą o Arktykę . Gdyby jeszcze jeden Jelcyn trafiłby się Rosji , to Rosja byłaby już zachodnią kolonią .

Jak rozumiem rosyjscy patrioci mogą robić co chcę w sąsiednich państwach powołując się na swój patriotyzm.

A wrogie nastawienie USA najlepiej wdać było w tzw. "resecie" Obamy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jak rozumiem rosyjscy patrioci mogą robić co chcę w sąsiednich państwach powołując się na swój patriotyzm.

Krym był od dawna rosyjski , pół Ukrainy to też Rosja , Osetia została zaatakowana ( zaatakowane miasto i to stwierdziła " komisja europejska " ) w nocy gradem przez poplecznika USA z amerykańskim obywatelstwem .

Edytowane przez czester15.30
<br />Krym był od dawna rosyjski<br />
od dawna to był ukrainski a od bardzo dawna krymski.

<br />w nocy gradem przez poplecznika USA z amerykańskim obywatelstwem . <br />
a nawet z flagom w spodniach..jak slyszalem tylko.

amerykanckom oczywista.

i amerykaniec zrobił osetie rosyjskom...to jest..pech.

(...)

generalnie mamy zalew takich wlasnie.Niemozliwe zeby ci sie to co godzina...

a ponadto pomylily ci sie strony swiata i internetu.

Generalnie jesteś pojeb.

Ja też cytuję zachodnie i polskie media.

Jak kiedyś sprawdziłem "zachodnie media" cytowane przez Tommiashiego to okazało się, że to zakamuflowane przybudówki rosyjskich mediów rządowych.

Tylko co drugie zdanie ma do mnie?

Wszystko ma mieć coś wspólnego z tobą? To nie jakaś megalomania?

Ma o tyle wspólnego, że powołujesz się na jakieś mityczne "zachodnie media" bardzo często bez podawania źródeł. Gdybyś je podał to mogło by być tak, jak z Tommiashim. Albo i nie ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że przyswoiłeś sobie PiSowski repertuar propagandowy. Poprawność polityczna, dyktat mediów, jedynie słuszna prawda, te wszystkie klimaty biednych, uciemiężonych sierotek.

Jestem Europejczykiem.

<br />To nie jest argument, tylko nazwanie rzeczy po imieniu.<br />
<br />To nie jest argument, tylko nazwanie rzeczy po imieniu.<br />
rozumiem ze to wszystko co wycisnłeś z makówki ale to nie zmieni istoty rzeczy.Wladimirze putinowiczu.Wyjdzie na to ze z pojebami masz podstawowy problem.A co bedzie jak trafisz na nobliste??

musisz na poczatek pocwiczyc z marnymi.... putinowiczu.

zebys wyrósł na ..wielkiego.

Edytowane przez muls

Według rozmówców "Nowej Gaziety" Kreml nie tylko "ostatecznie wyrzekł się idei niepodległości DRL i ŁRL, ale także chce 'wepchnąć' obie republiki z powrotem do Ukrainy na warunkach jakiejś autonomii".

"O niepodległej Noworosji można zapomnieć?"

Pismo podaje, iż "trzy źródła - na Kremlu, w rządzie i bezpośrednio w DRL oraz ŁRL - potwierdziły, że o niepodległej Noworosji można zapomnieć". "Wpychaniem z powrotem wschodnich obwodów zajmuje się Władisław Surkow. A także - pod kierunkiem Surkowa - nowy wicedyrektor (kremlowskiego) Zarządu ds. współpracy społeczno-gospodarczej z krajami WNP, Abchazją i Południową Osetią Igor Udowiczenko, który zastąpił na tym stanowisku Borysa Rapaporta" - przekazuje.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>jaja sobie robisz wladimirze putinowiczu czy masz spoznione rozkazy.

czy moze rosyjskie serwery nawalaja??

Edytowane przez muls

i amerykaniec zrobił osetie rosyjskom...to jest..pech.

Nawet nie może tego naprawić bo gdy wróci do Gruzji to go zaraz będą sądzić , a poza tym nie jest już decyzyjny .

• Redaktorzy

Krym był od dawna rosyjski , pół Ukrainy to też Rosja , Osetia została zaatakowana

Komplecik poglądów. Łotwa i Estonia też pewnie Rosja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.