Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wieczorkiem zakładasz sobie Areczku mundur czerwonoarmisty i maszerujesz po pokoju tupiąc groźnie nóżkami?

Wieczorem zakładasz sobie Jareczku mundur SS Galizien i maszerujesz po pokoju tupiąc groźnie nóżkami?

a co to ma za znaczenie zeby w kolko o tym samym.Zydów wymordowali chlopi polscy czyli sasiadów w ilosci ok 150-200tys.I nikt sie na razie nie chce przyznac.

zapomniales rowniez ze ukraincy jencow nabijali na pal.

i polewali smolom.

w kazdym konflikcie dwie strony morduja!!

i dwie strony sa winne! jezeli ktos kreuje wizerunek ze jedna strona jest dobra i niewinna a druga złą i winna to jest klamca!

Z mulsowych mądrości wynika wiec, że chłopi mordowali żydów, bo żydzi mordowali chłopów ???

Jak dwie strony to dwie.

Uważaj na jakie wpisy odpowiadasz, bo podejmujesz dyskusje z pozorantem forumowym.

Edytowane przez Arku

no bo zrozumial tylko tyle>>>>Z mulsowych mądrości wynika wiec, że chłopi mordowali żydów, bo żydzi mordowali chłopów ???>>>>Chlop ma jaja a reszty ..brak.

Edytowane przez muls

Może pora wrócić do tematu.

"Ministerstwo Rozwoju Gospodarczego Federacji Rosyjskiej skorygowało swoją prognozę makroekonomiczną na 2015 rok. W nowej przewiduje, że produkt krajowy brutto (PKB) Rosji w tym roku spadnie o 3 proc., a inflacja wzrośnie do 12 proc.

W poprzedniej prognozie, ogłoszonej na początku grudnia 2014 roku, resort rozwoju gospodarczego przewidywał, że PKB w 2015 roku zmaleje tylko o 0,8 proc., a inflacja osiągnie 7,5 proc. W 2014 roku PKB Rosji wzrósł o 0,5 proc., a w 2013 - o 1,3 proc.

Nową prognozę makroekonomiczną Ministerstwo Rozwoju Gospodarczego oparło na założeniu, że średnia cena ropy naftowej Urals w bieżącym roku wyniesie 50 dolarów za baryłkę. W grudniu resort przewidywał, że wyniesie ona 80 dolarów."

Jestem Europejczykiem.

Panowie , jeszcze raz poproszę o spokój !!!

Może pora wrócić do tematu.

"Ministerstwo Rozwoju Gospodarczego Federacji Rosyjskiej skorygowało swoją prognozę makroekonomiczną na 2015 rok. W nowej przewiduje, że produkt krajowy brutto (PKB) Rosji w tym roku spadnie o 3 proc., a inflacja wzrośnie do 12 proc.

W poprzedniej prognozie, ogłoszonej na początku grudnia 2014 roku, resort rozwoju gospodarczego przewidywał, że PKB w 2015 roku zmaleje tylko o 0,8 proc., a inflacja osiągnie 7,5 proc. W 2014 roku PKB Rosji wzrósł o 0,5 proc., a w 2013 - o 1,3 proc.

Nową prognozę makroekonomiczną Ministerstwo Rozwoju Gospodarczego oparło na założeniu, że średnia cena ropy naftowej Urals w bieżącym roku wyniesie 50 dolarów za baryłkę. W grudniu resort przewidywał, że wyniesie ona 80 dolarów."

JAro skoro wszystko co wychodzi zza wschodniej granicy to Putinowska propaganda , to po co wklejasz te "wycinki".

Może lepiej napisz jakie minusowe PKB będzie w Rosji wg Bloomberga :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Panowie , jeszcze raz poproszę o spokój !!!

JAro skoro wszystko co wychodzi zza wschodniej granicy to Putinowska propaganda , to po co wklejasz te "wycinki".

Sam sobie możesz sprawdzić leniuszku, ale odpowiem - prognozy są mniej-więcej takie same jak te uaktualnione ministerstwa. Co dowodzi faktu, że wypisujesz tu brednie głupsze od putinowskich mediów.

Jestem Europejczykiem.

jakies natrectwo omyłkowe??

sprobuj walnac o kaloryfer..glowa.Najczesciej przechodzi.Na kaloryfer.

To juz wiadomo skad na ciebie przeszło.

On po prostu chce ich skompromitować publikowaniem ich własnych kłamst :-) To taki przebiegły plan uknuty w głębokich zakamarkach jarusiowego umysłu antysowietskiego :-)

Pomnik mu za to postawią, z bronzu jak ... dzwon.

Jeszcze raz powtórzę: prognozy na 2015 zarówno rosyjskie jak i MFW przewidują spadek PKB o 3% i inflację na poziomie 12% i są zbieżne.

Mniej optymistyczny jest Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju (EBOR), który prognozuje, że gospodarka Rosji w tym roku skurczy się o 4,8 proc.

I po co te twoje bredzenia w stylu tępego putinowskiego propagandzisty skoro sami Rosjanie przyznają się do niewesołej sytuacji gospodarczej???

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze raz powtórzę: prognozy na 2015 zarówno rosyjskie jak i MFW przewidują spadek PKB o 3% i inflację na poziomie 12% i są zbieżne.

Mniej optymistyczny jest Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju (EBOR), który prognozuje, że gospodarka Rosji w tym roku skurczy się o 4,8 proc.

No i co z tego ?

Czy to znaczy że Rosjanie są mniej inteligentni niż obywatele UE i USA?

Wybrali taką drogę jaką wybrali, bez hipokryzji, sztucznego drukowania papierów, bez dawania dymać się eskimoskim prowodyrom.

Dziś minus 4 PKB, za kilka lat plus 20 PKB.........

Pożyjemy zobaczymy............

Tu widać inteligencję Rosjan: "Rosja stawia Francji ultimatum w sprawie mistrali. Szef komitetu obrony Dumy Państwowej poinformował, że Moskwa nie chce już dłużej czekać i domaga się od Paryża realizacji kontraktu na dostawę okrętów desantowych. "Jeśli nie, to niech Francja natychmiast zwróci pieniądze"(...)" -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powtórki z izraelskich kanonierek nie będzie.

Ukryta Zawartość

Dziś minus 4 PKB, za kilka lat plus 20 PKB.........

Pożyjemy zobaczymy............

Biedny 747 został pobity w konkurencji na najśmieszniejszy wpis.

Tu widać inteligencję Rosjan: "Rosja stawia Francji ultimatum w sprawie mistrali. Szef komitetu obrony Dumy Państwowej poinformował, że Moskwa nie chce już dłużej czekać i domaga się od Paryża realizacji kontraktu na dostawę okrętów desantowych. "Jeśli nie, to niech Francja natychmiast zwróci pieniądze"(...)" -

Ukryta Zawartość

A konkretnie gdzie tu widać inteligencję Rosjan?

Ja widzę potwierdzenie faktu, że sankcje rzeczywiście dają im w dupę, skoro zgadzają się na załatwienie sprawy przez zwrot pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

konkretnie gdzie tu widać inteligencję Rosjan?

Ja widzę potwierdzenie faktu, że sankcje rzeczywiście dają im w dupę, skoro zgadzają się na załatwienie sprawy przez zwrot pieniędzy.

Projekt "Mistral" od początku był projektem bardziej politycznym niż "projektem wojskowym", zresztą sami deputowani o tym mówią.

A że polityka się zmieniła to Francja ma problem.

Albo oddaje kasę i dalej "liże Samowi" , albo "oddaje Mistrale" i zachowuje odrobinę godności, choć wiem że "Francja i godność"......ehhhh.

Dlatego Rosja mimo iż Francuzi nie dostarcza Mistrali to i tak przysłowiowo "upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu"

...........i tu dostrzegam inteligencję i spryt.

(...)

A konkretnie gdzie tu widać inteligencję Rosjan?

W tym, że Rosja nikomu w dupę nie włazi. Podpisała z Francją konkretną umowę i konsekwentnie domaga się jej realizacji - a jak nie to płać i płacz. Polska tak nie potrafi.

Kary umowne są częścią umowy i przysparzają ani zysku, ani wiarygodności DCNS

Edytowane przez Włodzimierz

Dlaczego ?

Skoro sam stwierdziłeś że Rosja nic nie produkuje oprócz dostarczania surowców, to jeśli zainwestują w rodzimą gospodarkę stworzą miejsca pracy i zaczną eksportowac wyprodukowane u siebie towary mają szansę w krótkim czasie osiągnąć minimum + 20% PKB.

Dlaczego ?

Ano dlatego że na inwestycje nie będą pożyczać w eskimoskich bankach , co gwarantuje na 1000% sukces w rozwoju biznesu.

Kurs na rynek maja mają już ustalony, czyli Azja z kilkoma miliardami konsumentów !!!!!

Czy to nie może się udać?

Powiem więcej uda się na 100% , tylko muszą trzymać nerwy na wodzy.

eskimosi już Chodorkowskiego szykują na marionetkę Waszyngtonu na Kremlu.

Teraz od inteligencji Rosjan będzie zależeć czy dadzą się nabrać na "wyświechtane" obietnice , czy zwycięży "zdrowy rozsądek".............ja myślę że wygra 2 opcja

"Nareszcie dowiedziałem się czegoś ciekawego od moskiewskiego korespondenta „Gazety Wyborczej”: Michaił Chodorkowski zamierza kandydować na prezydenta Rosji. W obecnym stanie prawnym jest to wykluczone, ponieważ jako były więzień skazany za ciężkie przestępstwo nie posiada biernego prawa wyborczego. Nie jest to jednak nieprzekraczalna przeszkoda, bo w Rosji uchylenie prawa jest równie łatwe jak w Polsce. Niewielką przeszkodą wydaje mi się niepopularność Chodorkowskiego wśród Rosjan; jak pamiętamy, Jelcyn miał w sondażach zaledwie 3% poparcia, a wybory wygrał przytłaczającą przewagą dzięki mobilizacji oligarchów podobnych do Chodorkowskiego. Warunki w Rosji się zmieniły i podobny manewr jest nie do powtórzenia. Musiałyby zmienić się jeszcze raz i Chodorkowski na to liczy. „Im dłużej Putin pozostaje u władzy – miał powiedzieć w wywiadzie dla »Spiegla« – tym bardziej prawdopodobny staje się wielki rozlew krwi w Rosji… I dodał, że obawia się wybuchu narodowego powstania” („Gazeta Wyborcza”). Można się spierać, czy się obawia, czy na to liczy, bo jednocześnie „były oligarcha, wciąż dysponujący sporym majątkiem, ogłosił, że da pieniądze i zorganizuje nie partię polityczną, bo te się przeżyły, ale »strukturę sieciową«”. W sytuacji, jaka w Rosji może powstać, będzie miał szanse zostać prezydentem, a nawet pewność, że nim zostanie, bo chociaż podczas prognozowanej smuty pretendentów do przywództwa będzie wielu, to tylko Chodorkowski, jak przedtem Jelcyn, może być pewny amerykańskiego poparcia.

Polska klasa polityczna wierci się niecierpliwie, kiedy wreszcie NATO rozpocznie wojnę z Rosją o Krym i inne rzeczy, ale prezydent Komorowski powinien przyjąć ode mnie zapewnienie, które go zasmuci, że takiej wojny nigdy nie będzie. Jeszcze taki szaleniec nie został spłodzony, który by zaryzykował obrócenie w perzynę miast Rosji, Europy i Ameryki i uczynił północną część kuli ziemskiej miejscem nienadającym się do mieszkania dla ludzi i wielu innych zwierząt. A żaden Polak do decydującego guzika dopuszczony nie będzie.

W sytuacji, jaką mamy, Zachód dąży do takiego gospodarczego osłabienia Rosji, żeby zubożona ludność masowo się zbuntowała i obaliła prezydenta Putina. Takie narodowe powstanie będzie miało przeciwników, zatem rozlew krwi jest z góry wpisany w ten projekt. Senator McCain przepowiada Putinowi los Kaddafiego. W celu wywołania burzy we własnym mózgu można sobie przypominać inne analogie: Syrię, Egipt albo demokratyczną i liberalną rewolucję lutową w samej Rosji. Według polskich polityków – cytowałem takiego jednego – doprowadzenie ludności do nędzy za pomocą sankcji ma być postępowaniem zgodnym z europejskimi wartościami.

O sankcjach gospodarczych, jakie się stosuje do takiego lub innego kraju, można w przybliżeniu powiedzieć, że są one wojną prowadzoną innymi środkami. Działania zielonych człowieczków były mniej wojną niż sankcje gospodarcze mające doprowadzić do „narodowego powstania”. (Piszę „wojna”, „wojna”, nie ja wprowadziłem zwyczaj mieszania dosłownego i metaforycznego znaczenia tego słowa).

Od kilkunastu lat obserwuję, jak w mediach zachodnich nasila się antyrosyjska propaganda i jak staje się ona coraz bardziej kłamliwa. O Rosji można powiedzieć dużo złego, nie mijając się z prawdą. Nie chodzi jednak o prawdę, lecz o wytworzenie takiego wizerunku, który ułatwi wrogie działanie polityczne. Prywatyzację i cały ten rosyjski kapitalizm zapoczątkowało wielkie oszustwo, ale to Zachodowi nie szkodzi i nie narusza podobno praw człowieka ani z demokracją nie jest sprzeczne. Zachodnie orzecznictwo arbitrażowe staje po stronie wielkich oszustów, legitymizując złodziejską prywatyzację. Rosja jest niebezpieczna, ponieważ się zbroi. Fakt, że wydaje na zbrojenia 14 razy mniej niż NATO, nikomu nic nie mówi. Wolność w Rosji podobno nie istnieje. Byłem przy tym, jak pytano Natalię Gorbaniewską o tę wolność. Ta prostolinijna, szlachetna poetka odpowiedziała, że akurat wolności mamy w Rosji pod dostatkiem. W telewizji moskiewskiej oglądałem spotkanie ludzi kultury z Putinem. Naburmuszony muzyk rockowy nazwiskiem Szewczuk, jeśli dobrze usłyszałem, protestuje z powodu tłumienia wolności. Putin wysłuchuje tego spokojnie, telewizja emituje na cały kraj. Były premier Kasjanow oznajmia w Warszawie, że w jego kraju panuje faszyzm, a Putin to generał Franco. I mniej więcej to samo powtarza wszędzie, gdzie się znajdzie, a jeździ po świecie nieustannie, oskarża Rosję przed komisją Kongresu w Waszyngtonie, a następnie wraca do tego faszystowskiego kraju i włos mu z głowy nie spada. Pani Lila Szewcowa, dla której Putin jest „psem”, głównym oprycznikiem, miażdży Rosję amerykańskimi podręcznikami politologii. Niektórym artystom – nic nie wiemy o ich poziomie – podobno nie udostępnia się sal widowiskowych. Polska prasa triumfuje: oto totalitarne państwo, Putinowski ucisk. Triumfowała też, ale w innym sensie, gdy rosyjskiemu baletowi zabroniono występów w Sali Kongresowej Pałacu Kultury pod pretekstem, że sufit grozi zawaleniem. Nie był to żaden wyjątek, robienie trudności rosyjskim zespołom artystycznym w Polsce to prawie reguła. Jakim wzorem wolności artystycznej jest Polska, widzieliśmy parę miesięcy temu, gdy zabroniono występów chóru w strojach przypominających rosyjski ubiór wojskowy. Liberalni europosłowie w ten zakaz się zaangażowali, m.in. pani Róża Thun. Rosja, która ma trudności w utrzymaniu integralności federacji, jest mechanicznie oskarżana o dążenia imperialne. Każdy naród ma prawo do niepodległości, jedynie dla 10 mln Rosjan robi się wyjątek: mają oni obowiązek siedzieć cicho w państwie ukraińskim, w którym się znaleźli wskutek poczucia winy Chruszczowa. Chciał on Donbasem i Krymem dać ukraińskiej nomenklaturze odszkodowanie za wymordowanie kadr bolszewickich w czasie wielkiego terroru, którym na Ukrainie kierował.

Od znajomych – są to ludzie wykształceni – powracających z Moskwy słyszę, że masowy bunt przeciw panującym stosunkom jest prawie pewny. Nie mam w tej sprawie własnych obserwacji, ale wiadomo, że jeśli kraj jest źle urządzony, a panuje w nim wolność – przypadek zarówno Ukrainy, jak i Rosji – rewolucja, że się tak popularnie wyrażę, puka do drzwi. Nie można tylko przewidzieć, co będzie potem, kto skorzysta, kto przejmie władzę, a kto zginie. Pani Nuland z Departamentu Stanu (ta od pierożków na Majdanie) powiedziała, że Stany Zjednoczone wydały 5 mld dol. na demokrację na Ukrainie. Wydają też niemało na demokrację w Rosji, co nie znaczy, że osiągną podobny efekt. Kłopot mają z Putinem, bo ten „bandyta”, ten „gangster”, ten „paranoik” oderwany od rzeczywistości na domiar złego jest inteligentny i został niesprawiedliwie obdarzony przez los umiejętnością sprawowania władzy. Dlatego najpierw trzeba z nim się uporać za wszelką cenę."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz

W tym, że Rosja nikomu w dupę nie włazi. Podpisała z Francją konkretną umowę i konsekwentnie domaga się jej realizacji - a jak nie to płać i płacz. Polska tak nie potrafi.

Kary umowne są częścią umowy i przysparzają ani zysku, ani wiarygodności DCNS

Chyba Kolego nie widzisz, albo nie rozumiesz problemu. Rosji zależało nie tyle na okrętach, co na zachodniej technologii i know-how. Jeżeli są skłonni odpuścić ten kontrakt i wziąć kasę to znaczy, że ich mocno przycisnęło zwłaszcza, że sygnały z Francji nie były jednoznacznie na "nie".

Kurs na rynek maja mają już ustalony, czyli Azja z kilkoma miliardami konsumentów !!!!!

Czy to nie może się udać?

A co będą im sprzedawać???

Jestem Europejczykiem.

Chyba Kolego nie widzisz, albo nie rozumiesz problemu. Rosji zależało nie tyle na okrętach, co na zachodniej technologii i know-how. Jeżeli są skłonni odpuścić ten kontrakt i wziąć kasę to znaczy, że ich mocno przycisnęło zwłaszcza, że sygnały z Francji nie były jednoznacznie na "nie".

(...)

Twoja optyka jest fałszywa. Sygnały z Francji nigdy nie były jednoznaczne. Obecnie postawa Francji pokazuje tylko tyle, że ponownie straciła ona swoją pozycję niezależnego mocarstwa z dawnej wielkiej czwórki. Ten kontrakt miał większe znaczenie polityczne niż technologiczne. Jeśli jest inaczej, to wykaż o jakie rewelacyjne technologie w tym przypadku chodziło.

Poczytaj sobie.

On tym akurat pisano sporo, więc nie będzie problemu. Oczywiście jak nie dasz rady znaleźć to pomogę.

Jestem Europejczykiem.

Poczytaj sobie.

On tym akurat pisano sporo, więc nie będzie problemu. Oczywiście jak nie dasz rady znaleźć to pomogę.

Więc bez trudu od razu mogłeś zacytować, a nie operować pustosłowiem.

Więc bez trudu od razu mogłeś zacytować, a nie operować pustosłowiem.

Nadymasz się jak zwykle i używasz słów których chyba nie rozumiesz.

Myślisz, że nie mam co robić tylko pomagać emerytom?

To jak, nie umiesz sobie znaleźć? Pomóc?

Jestem Europejczykiem.

Trudno powiedzieć czy głupota może śmieszyć.

Ale na pewno masz mistrzostwo wpisów, którego nikt nie pobije.

A co będą im sprzedawać???

Miałeś już raz tłumaczone propagandysto co Rosja eksportuje i co produkuje. Jak za trudne to sobie wydrukuj i przyklej na monitorze żebyś nie powtarzał wkoło tych samych bredni przy każdej okazji przez zapomnienie.

Rosja głównie sprzedaje surowce i nisko przetworzone i energochłonne produkty typu stal, nikiel, aluminium.

Jeżeli tym chce zawojować Azję to oczywiście osiągnie sukces ponieważ azjatyckie gospodarki potrzebują surowców.

Ale z pewnością nie sprzeda np. elektroniki, samochodów, wyrobów przemysłu lekkiego itp.

Widzę szansę dla wódki i matrioszek, jeżeli widzisz inne możliwości to od razu skontaktuj się z Ambasadą FR.

Jest jeszcze uzbrojenie, ale tu rośnie konkurencja i będzie coraz trudniej.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

''Naukowcy pracujący dla Pentagonu stwierdzili, że Władimir Putin cierpi na zespół Aspergera - "zaburzenie autystyczne, które ma wpływ na wszystkie jego decyzje"....Analizując gesty i ruchy Putina, Connors doszła do wniosku, że rosyjski prezydent "jest obciążony neurologicznymi nieprawidłowościami". Jej zdaniem, wszystko wskazuje na to, że ma zespół Aspergera - "zaburzenie autystyczne, które ma wpływ na wszystkie jego decyzje"...Zespół Aspergera obejmuje przede wszystkim upośledzenie umiejętności społecznych. Osoba cierpiąca na tę chorobę ma trudności w akceptowaniu zmian i ograniczoną elastyczność myślenia. Ma też obsesyjne zainteresowania.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

''Naukowcy pracujący dla Pentagonu stwierdzili, że Władimir Putin cierpi na zespół Aspergera - "zaburzenie autystyczne, które ma wpływ na wszystkie jego decyzje"....Analizując gesty i ruchy Putina, Connors doszła do wniosku, że rosyjski prezydent "jest obciążony neurologicznymi nieprawidłowościami". Jej zdaniem, wszystko wskazuje na to, że ma zespół Aspergera - "zaburzenie autystyczne, które ma wpływ na wszystkie jego decyzje"...Zespół Aspergera obejmuje przede wszystkim upośledzenie umiejętności społecznych. Osoba cierpiąca na tę chorobę ma trudności w akceptowaniu zmian i ograniczoną elastyczność myślenia. Ma też obsesyjne zainteresowania.''

Ukryta Zawartość

Można by dodać do tego również kilka dodatkowych objawów ale tych nbardziej pozywywnych o których amerykanie milczą bo są niewygodne a niewątpliwie mogą wystąpić u osób dotniętych aspergerem w stopniu bardzo lekkim. ....

A mogą nimi być , ............

1. inteligencja dużo powyżej przeciętnej !!

2. nieszablonowe myślenie.

3. brak skłonności do przekupstwa.

4. większa asertywność.

...................To cechy "idealnego" przywódcy i męża stanu.

nie da sprzedać "siebie" i kraju za "zielone srebrniki"...........

Cały artykuł pasuje do "Tuby eskimoskiej propagandy".

Za chwilę okaże się że wg.amerykańskich "specjalistów" najlepszym przywódcą na "Kremlu" będzie Chodorkowski bo ktoś kto tyle lat przeżył na zesłaniu w kolonii karnej i tak wygląda , musi mieć najlepsze cechy "genetyczne" do rządzenia Rosją........

Ukryta Zawartość

Ty kolego Tommiashi pisujesz do pism satyrycznych???

"W oświadczeniu majątkowym za 2013 r. prezydent Federacji Rosyjskiej zadeklarował, że jego przychód wyniósł ok. 312 tys. zł. Putin, jak wielu polityków, ma słabość do luksusowych zegarków. Rosyjscy opozycjoniści zwracają jednak uwagę, że nie uwzględnia ich w swoim oświadczeniu majątkowym. Grupa Solidarność przygotowała film, w którym pokazuje i wycenia prezydencką kolekcję.

Platyna i szmaragdy na prezydenckim przegubie

Niektóre egzemplarze, jak np. Tourbograph – arcydzieło niemieckiego zegarmistrza Lange & Söhne, wykonane z platynowej obudowy, ze złoconą wysadzaną szafirami kopertą, kryształowym szkłem i ręcznie szytym paskiem z krokodylej skóry – są warte ponad 500 tys. dolarów, czyli kilkakrotnie więcej niż wynosi oficjalna pensja prezydenta Federacji. Jak więc Putin mógł sobie pozwolić na taki wydatek?

'Putin, jak się wydaje, nie jadł i nie pił przez sześć lat, aby nabyć tę kolekcję.'

"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Tommiashi a wiesz że Rosjanie z poza Moskwy i Sankt petersburga nie cierpią tych okręgów bo cała kasa z podatków trafia głównie tam no i na armię, a znowu jak wykazała kontrola to permanentnie całymi latami znikało gdzieś do ponad 65% kasy przeznaczonej na armię i nie można było za cholerę dojść jak to się dzieję. A jeszcze lepszy numer był jak Putin wybudował pod Moskwą osiedle dla urzędników mających walczyć z korupcją, a już po niedługim czasie się okazało że ci ludzie stali się prawdziwymi krezusami.

Chodorkowski odda Rosję obcemu kapitałowi szybciej niż solidaruchy Polskę

Po to był szkolony i do tego przygotowywany. Przecież to jasne o czyje interesy będzie dbał!!

Zresztą my swojego Chodorkowskiego w postaci Balcerowicza już mieliśmy............i o czyje interesy po 25 latach od "transformacji" dba "polski " rząd?

Ciekawe że teraz Balcerowicz ma pomagać Ukraińcom "stawać na nogi"........ To będzie ciekawe doświadczenie...........

Charakterystyczne są tematy poruszane przez niektórych. W polskim internecie coś tam o Chodorkowskim ledwie mignęło, osobiście jednym okiem przeczytałem jedynie tytuł bo nawet nie chciało mi się zaglądać do środka.

A tutaj Chodorkowski i Chodorkowski...

Widocznie putinowskie media nakręcają histerię żeby odwrócić uwagę od innych tematów a Koledzy ochoczo rzucili się do propagandowej roboty.

Jestem Europejczykiem.

A tutaj Chodorkowski i Chodorkowski...

Widocznie putinowskie media nakręcają histerię żeby odwrócić uwagę od innych tematów a Koledzy ochoczo rzucili się do propagandowej roboty.

Chodorkowski to taki symbol dzisiejszych przemian w Europie Środkowo-

wschodniej.

Taka marionetka którą się wkłada żeby ostatecznie przejąć kontrole nad Państwem.

Potem zakłada się własną TV , antagonizuje społeczeństwo, i można "doić do woli" średniowiecze w czystej postaci......

W Rosji to nie przejdzie , społeczeństwo jest bardziej "światłe" niż na tak zwanym zachodzie..............

Tommiashi a wiesz że Rosjanie z poza Moskwy i Sankt petersburga nie cierpią tych okręgów bo cała kasa z podatków trafia głównie tam no i na armię, a znowu jak wykazała kontrola to permanentnie całymi latami znikało gdzieś do ponad 65% kasy przeznaczonej na armię i nie można było za cholerę dojść jak to się dzieję. A jeszcze lepszy numer był jak Putin wybudował pod Moskwą osiedle dla urzędników mających walczyć z korupcją, a już po niedługim czasie się okazało że ci ludzie stali się prawdziwymi krezusami.

Oczywiście masz rację "korupcja" to straszna rzecz.....

Zwłaszcza ta robiona w "białych rękawiczkach".

Ale czy nie masz wrażenia że bardziej poraża u nas niż na Wschodzie ?

Tam jest raczej "elementem kultury" - wszyscy biorą i wszyscy dają, u nas mogą dać tylko nieliczni , ale konsekwencje tych drugich są znacznie bardziej drastyczne niż na wschodzie .............

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.