Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Znaczy się, po aneksji przez Rosję nawet krajobraz wypiękniał?

Mało, teraz na Krymie księżyc jest większy i jaśniej świeci. Potwierdziły to badania niezależnej w końcu Rosyjskiej Akademii Nauk ;-).

Jestem Europejczykiem.

Dla wątpiących w sens europejskiej solidarności wobec bandyty Putina:

"Od 4 września zeszłego roku do 5 marca Gazprom do minimum ograniczył eksport gazu do Polski i innych państw Europy Środkowej. W efekcie rosyjski koncern nie sprzedał surowca o wartości ok. 5,5 mld dol., a ponadto musiał zapłacić do 400 mln dol. rabatów swoim klientom za niewypełnione kontrakty - napisała w czwartek agencja Interfax, powołując się na statystyki rosyjskiej branży gazowej oraz źródła w Gazpromie.

Rosyjski koncern przestał dbać o swoje interesy z powodów politycznych. Ograniczając dostawy gazu do Europy Środkowej, Gazprom chciał zablokować eksport błękitnego paliwa z Zachodu na Ukrainę. Ale plany Gazpromu nie wypaliły, głównie z powodu wyjątkowo ciepłej zimy. Ukraina niemal bez przeszkód importowała gaz z Zachodu i także państwom UE nie brakowało tego surowca.

Read more:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Rosyjski koncern przestał dbać o swoje interesy z powodów politycznych. Ograniczając dostawy gazu do Europy Środkowej, Gazprom chciał zablokować eksport błękitnego paliwa z Zachodu na Ukrainę. Ale plany Gazpromu nie wypaliły, głównie z powodu wyjątkowo ciepłej zimy. Ukraina niemal bez przeszkód importowała gaz z Zachodu i także państwom UE nie brakowało tego surowca.

No i z czego się cieszysz? z tego że Polska od kilku miesięcy dostarcza gaz za "free" na Ukrainę płacąc przy tym największą cenę za gaz na świecie ?

rzeczywiście są powody do radości......................

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość

(Konto usunięte)

z tego że Polska od kilku miesięcy dostarcza gaz za "free" na Ukrainę płacąc przy tym największą cenę za gaz na świecie ?

Żeby zrobić na złość Putinowi nawet we własną konkurencję można zainwestować (na ogrzewanie mieszkań i robienie coraz to skromniejszych obiadów wystarcza Ukraińcom własne wydobycie).

Był taki kawał o Ukraińcu, który złapał złotą rybkę. Rybka prosi: - Spełnię jedno twoje życzenie, tylko mnie wypuść. Ale wszystkiego co zażyczysz twój sąsiad otrzyma podwójnie. Nie długo Ukrainiec się namyślał: - Wydłub mi oko. A może to kawał o Polaku był...

Edytowane przez JuG

No i z czego się cieszysz? z tego że Polska od kilku miesięcy dostarcza gaz za "free" na Ukrainę płacąc przy tym największą cenę za gaz na świecie ?

Cieszę się z tego, że głupi Putin i jego banda sami zrobili sobie kuku.

A te ceny to kto nam podyktował? Krasnoludki czy kolesie Putina? Gaz na Ukrainę kto zakręcił?

(.............................)

Edytowane przez vlado
wpis obraxliwy.

Jestem Europejczykiem.

Cieszę się z tego, że głupi Putin i jego banda sami zrobili sobie kuku.

Jakie kuku? o czym ty piszesz ?

Napisz lepiej ile m3 Polska zrewersowała na Ukrainę i ile za to zapłaciła ?

Napisz ile Ukraina zapłaciła Polsce za ten zrewersowany gaz!

Co nie ma danych ..........................No popatrz taki demokratyczny kraj jak Polska a nie ma dostępu do podstawowych danych !!

Jakie kuku? o czym ty piszesz ?

Jak nie wiesz, o czym piszę to poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył, bo prościej już chyba nie można.

Jestem Europejczykiem.

Jak nie wiesz, o czym piszę to poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył, bo prościej już chyba nie można.

Zostało Ci już to wytłumaczone że największy ciężar związany z rewersem gazu ponieśli nie Rosjanie tylko Europa a jak znam życie to nawet nie Europa tylko Ci co robią "łaskę amerykanom" o kim ja pisze ? .......

Zostało Ci już to wytłumaczone że największy ciężar związany z rewersem gazu ponieśli nie Rosjanie tylko Europa a jak znam życie to nawet nie Europa tylko Ci co robią "łaskę amerykanom" o kim ja pisze ? .......

O sobie piszesz chłopcze :-).

Bo ja piszę zupełnie o czymś innym. O tym, że Ruscy postepują według powiedzenia "na złość mamie odmrożę sobie uszy".

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

O sobie piszesz chłopcze :-).

Bo ja piszę zupełnie o czymś innym. O tym, że Ruscy postepują według powiedzenia "na złość mamie odmrożę sobie uszy".

Napisz proszę ile m3 gazu Polska zrewersowała na Ukrainę od zeszłego roku i ile na tym Polska zarobiła ?

Masz takie dane ?, jeśli nie masz to nie pisz bzdur że Rosjanie coś na tym stracili , bo stracić to mogli tylko Ci co za ten gaz zapłacili ( Polska ) a nie Ci którzy mogą go sprzedać gdzie indziej i za ile tylko będą chcieli łącznie z rabatami etc..................

Jeśli nie rozumiesz zależności pomiędzy stratą za coś co się kupiło i oddało za darmo a tym że coś się ma i może się to "coś" sprzedać ale nie "musi" to nie mam pytań!

Gość

(Konto usunięte)

Gaz na Ukrainę kto zakręcił?

Do wielu krajów Europy też. Od września 2014 r. I wszystko wskazuje na to, że był to strzał w stopę. Dopiero po wizytach na początku marca 2015 r. największych odbiorców rosyjskiego gazu - premiera Włoch i szefa Wintershall - Gazprom odkręcił kurek. Bez podania przyczyn.

Straty (5,5 mld $ utraconych przychodów plus 400 mln $ zapłaconych kar za niedostarczenie zamówionych iliści) Gazpromu są ewidentne i spowodowane w dużym stopniu przykręceniem kurka z gazem. Oraz ciepłą zimą.

Szukałem danych o płatnościach Ukrainy za rewersowy przesył gazu z Europy przez Słowację, Polskę i Węgry. I nic nie znalazłem. Chyba nie był to gaz polski, cena którego znacznie przewyższa cenę ukraińską. Prawdopodobnie był to tańczy gaz niemiecki. Oczywiście gaz fizycznie jest rosyjski. Często gaz ten nawet Ukrainę nie opuszczał.

Import gazu przez Ukrainę:

post-32560-0-09405100-1426881550_thumb.jpg

Edytowane przez JuG

Żeby zrobić na złość Putinowi nawet we własną konkurencję można zainwestować

Ciekawe dlaczego wadza POlska na złość Putinowi nie zainwestuje w tańszy gaz dla Polaków?

(...)

Ty Tommiashi inteligentny inaczej jesteś? Naprawdę nie trybisz tych kilku prostych zdań które napisałem?

Rosja nie potrzebuje gazu i ropy w złożach czy magazynach. Rosja potrzebuje pieniędzy, a konkretnie dolarów i euro. I to potrzebuje pilnie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ty Tommiashi inteligentny inaczej jesteś? Naprawdę nie trybisz tych kilku prostych zdań które napisałem?

Rosja nie potrzebuje gazu i ropy w złożach czy magazynach. Rosja potrzebuje pieniędzy, a konkretnie dolarów i euro. I to potrzebuje pilnie.

Ja wszystko "trybie".

Tutaj masz kilka ciekawych zagadnień :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie bój się Jaro nie "oślepniesz" jak zaczniesz czytać............

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... ;)

On nie czyta ruskiej propagandy. On tylko polskie kluski łyka jak pelikan.

Następne pijane dziecię we mgle któremu wydaje się, że konsumpcja kremlowskiej propagandy to czerpanie z krynicy prawdy.

Niestety drogie dzieci to źródło jest zatrute.

Ja wszystko "trybie".

Tutaj masz kilka ciekawych zagadnień :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie bój się Jaro nie "oślepniesz" jak zaczniesz czytać............

No to zmusiłem się i przeczytałem. Pierwszy to straszne gówno.

"znany amerykański ekonomista i prezenter stacji telewizyjnej RT (Russia Today) w Londynie Max Keiser.". Śmiechu warte, Jjdna kremlowska gadzinówka cytuje drugą.

Drugi to ocena faktów u których sam pisałem od dawna tyle, że ze zrozumieniem, do czego tobie daleko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Co tak cicho? Gdzie nasi bolszewicy? Na jakimś szkoleniu?

A może ciężar faktów ich przytłoczył?

W to akurat nie wierzę, dla nich fakty kompletnie się nie liczą.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Fakt, czasem sam nie wiem co tu robię. Ale tolerancja dla głupoty i kłamstwa zawsze kończy się kiepsko.

Jestem Europejczykiem.

Tommiashi, towarzyszu drogi, mam dla ciebie kapitalny cytat prosto od senatora MCcaine :

" Rosja to stacja benzynowa udająca państwo "

Urocze, prawda ?

Akurat podajesz ichniejszego Macierewicza za pieniądze przemysłu zbrojeniowego

McCaine to taki debil udający senatora.

Doskonały przykład dla Putina, że demokracja się nie sprawdza.

Wystarczy że będzie go cytował a poparcie wyborze wzrośnie mu bez wysiłku.

Co tak cicho? Gdzie nasi bolszewicy? Na jakimś szkoleniu?

Ukryta Zawartość

No i jak Jaro Rosyjska gospodarka idzie na dno ?

Ukryta Zawartość

Akurat podajesz ichniejszego Macierewicza za pieniądze przemysłu zbrojeniowego

McCaine to taki debil udający senatora.

Doskonały przykład dla Putina, że demokracja się nie sprawdza.

Wystarczy że będzie go cytował a poparcie wyborze wzrośnie mu bez wysiłku.

Olej McCaine'a, cytat trafia w samo sedno...

faktycznie. Musi być idiotą.

Ale utrzymywanym przez cwaniaków.

Teraz putinowska telewizja przed każdą relacją z Ukrainy i oznajmieniem, że za majdanem stoi USA będzie mogło cytować słowa tego idioty.

Teraz putinowska telewizja przed każdą relacją z Ukrainy i oznajmieniem, że za majdanem stoi USA będzie mogło cytować słowa tego idioty.

No i co z tego?

Jestem Europejczykiem.

To ze dali mu pretekst propagandowy gówno otrzymując w zamian.

Ten cały senator to zwykły krzykacz opłacany przez zbrojeniowych lobbystów wyciągających zamówienia zbrojeniowe od rządu USA. Taki ichniejszy macierewicz od głupich pomysłów, dyplomatycznie szkodliwych ale za to intratnych dla pewnej grupy biznesmenów, którzy generalnie w dupie mają Ukrainę, Europe i to co się tam dzieje.

Ukryta Zawartość

No i jak Jaro Rosyjska gospodarka idzie na dno ?

Zapewne wkrótce odkryje że biztok to też ruska propaganda.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.