Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, że nikt z Zachodu nie zrozumie rosyjskiej duszy ;-).

Uwagi o rosyjskim mesjanizmie są ciekawe, tak koło 33 minuty. Coś w tym jest, sam wpadasz w takie nastroje.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Skoro tylko 7 to czemu biorąc pod uwagę sprawność i kunszt rosyjskich internautów, w tym tych parających się zawodowo za rządowe pieniądze klawiaturą, dane powyżej są zupełnie inne?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Skoro tylko 7 to czemu biorąc pod uwagę sprawność i kunszt rosyjskich internautów, w tym tych parających się zawodowo za rządowe pieniądze klawiaturą, dane powyżej są zupełnie inne?

Antyrosyjska propaganda jest zmasowana, wieloletnia, systematyczna, systemowa, znakomicie opłacana i opłacalna - Rosja nie ma tyle środków żeby wszystkie te kłamstwa prostować.

Aha, czyli dalej syndrom oblężonej twierdzy, i wraża propaganda. Ma racje ten drugi rozmówca z wywiadu. Wy dalej uważacie się za pępek świata i że wszyscy niczym innym się nie zajmują tylko knuciem by Matuszkę Rosję zetrzeć z powierzchni ziemi. Nawet w tej durnej wiki. Świat na was gdzieś i przypomina sobie o waszym istnieniu tylko jak Putinek postraszy rakietami albo ma ochotę przykręcić kurek z gazem. Na wyłącznie straszeniu i rakietami i kurkiem się skończy, czasy imperium sowieckiego definitywnie minęły i już nie wrócą. Tym bardziej, że kitajce koniec, końców i tak was wykupią i wchłoną.

Jaki mesjanizm?! Czy postawa "odpier**l się ode mnie ze swoimi radami jak mam żyć" jest mesjańska? Wskaż chociażby jeden cytat z Putina czy kogokolwiek z rządzących mówiący o niesieniu czegokolwiek innym państwom?

Pierdzielenie o militarnej propagandzie wewnętrznej to kolejne kłamstwo. Ten dziennikarzyna do debil jakiś.

Ooo, coś Jurij podpieniony, smutno że świat nie kocha Putina?

Co do meritum to widzę, że piana zalewa ci oczy i straciłeś zdolność trzeźwego myślenia bo ewidentnie niewiele zrozumiałeś z tej rozmowy.

Puść sobie jakiś film wojenny, to cię uspokoi.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Aha, czyli dalej syndrom oblężonej twierdzy, i wraża propaganda.

Żadnych syndromów - stwierdzanie oczywistych faktów. Jeżeli te wszystkie oskarżenia Rosji o całe zło na świecie uważać za prawdziwe to byłby to powód do dumy z tak potężnego i wpływowego państwa. Ale nikt w Rosji w te brednie nie wierzy.

Antyrosyjska propaganda jest zmasowana, wieloletnia, systematyczna, systemowa, znakomicie opłacana i opłacalna - Rosja nie ma tyle środków żeby wszystkie te kłamstwa prostować.

Świetny przykład kremlowskiej propagandy w putinowskim stylu. Aż serce się raduje i przypominają stare, dobre czasy walki z imperializmem. Od razu poczułem się młodszy.

Jestem Europejczykiem.

Żadnych syndromów - stwierdzanie oczywistych faktów. Jeżeli te wszystkie oskarżenia Rosji o całe zło na świecie uważać za prawdziwe to byłby to powód do dumy z tak potężnego i wpływowego państwa. Ale nikt w Rosji w te brednie nie wierzy.

Nikt nie twierdzi, że Rosja jest odpowiedzialna za całe zło. To kłamstwo rosyjskiej propagandy budującej atmosferę oblężonej twierdzy. Piękny dowód prawdziwości tego, co mówił dr Ross.

Jestem Europejczykiem.

Masz rację - nie za całe, jest jeszcze PiS i KK. ;)

Nasz Jurij powoli staje się żałosny :(

Polska to nie Matuszka Rosija, tutaj jak słyszymy kłamstwa i wyuczone propagandowe slogany to nie siedzimy cicho, tylko je wskazujemy i przedstawiamy fakty. Jurij na fakty ma tylko wyuczone propagandowe kłamstwa, zatem w bardziej intensywnej dyskusji wpada w panikę, następnie staje się agresywny i chamski, a na koniec jak ruski magnetofon klepie te wytrenowane propagandowe idiotyzmy. Cały Świat jedno o Rosji wie na pewno - NIGDY nie mówią prawdy. Ani Światu, ani swym obywatelom.

Jest bardzo możliwe, że Jurko po prostu mówi i reaguje tak jak mu od dziecka wpojono. Oni maja WŁASNĄ odmianę historii, a prawda w Rosji, to wyłącznie ta drukowana jako gazeta w której rzeczywistą prawdą jest wyłącznie jej tytuł.

Sam Jurij, to człowiek inteligentny o szerokich zainteresowaniach. Jako forumowicz i kolega audiofil bez zarzutów.

Ja odróżniam ludzi od ich profesji. Równie bez zarzutów jako forumowicz jest autor tego wątku.

Musicie zrozumieć mnie i spierających się z wami w dziedzinie propagandy jaka tu prowadzicie, Polska już nie jest domeną Rosji i carów wywodzących się z CCCP. Polacy znają wystarczająco dobrze mentalność sowiecka jaką wciąż prezentujecie, bo i u nas jest jej jeszcze bardzo dużo.

Jednak żadnego kłamstwa mającego zakryć zbrodnicze działania Rosju i jej cara Włodymira, tutaj nie wciśniecie. Jako Rosjanie MUSICIE przyjmować te kremlowskie kłamstwa i siedzieć cicho, a w waszym przypadku propagować je w internecie. My możemy oceniać je i was zgodnie ze swą wiedzą.

Gość

(Konto usunięte)

polecam rozmowę

Różnica pomiędzy nami jest w tym, że Ty żeby cokolwiek wiedzieć o Rosji potrzebujesz pośredników - [pseudo]ekspertów, a ja oglądam/czytam/słucham źródła i robię wnioski samodzielnie.

Np. te propagandowe talk show Solowjowa o których mówili te "eksperci". https://www.youtube.com/user/PoedinokTV/videos Znajdź chociażby jedno potwierdzenie tej niby militaryzacji retoryki o której mówili. Przykład bredni Żyrinowskiego to kiepski przykład - jest to błazen nie mający żadnej realnej władzy. W odróżnieniu np. od błaznów w innych krajach: w USA błazen "pracuje" prezydentem, w UK - ministrem spraw zewnętrznych, ...

Kolejna kompletnie kłamliwa teza o niby zazdrości Rosjan do innych, chęć odebrania tego lub chociażby zniszczenia. Brednie kompletne.

Jedynie ze słów tego Rossa (dziennikarz to jajcarz głupawy nie wart analizy) co jakoś można uznać za prawdę to brak u Putina koncepcji rozwoju ekonomicznego. Wynika to m.in. z podziału obszarów pomiędzy elitą rosyjską - Putin jest od wojska i polityki zewnętrznej. Ale już rada, że muszą za gospodarkę wziąć się liberały typu Kudrina to kompletna głupota i nieznajomość realiów rosyjskich.

Tak niestety wyglądaj sytuacja z większością tych "ekspertów".

Różnica pomiędzy nami jest w tym, że Ty żeby cokolwiek wiedzieć o Rosji potrzebujesz pośredników - [pseudo]ekspertów, a ja oglądam/czytam/słucham źródła i robię wnioski samodzielnie.

Alez to dokładnie tak jak w Polsce.

Zwolennicy dojnej zmiany, PiSo-koscielny elektorat, również czyta i słucha "prawdy" objawianej w odpowiednich mediach i wyciąga z tego "własne" wnioski.

Jurij ty na dodatek stajesz się infantylnie śmieszny w swych propagandowych wywodach :-)))

Gość

(Konto usunięte)

Nasz Jurij powoli staje się żałosny :(

Nie jest wasz. Czy żałosny nie jest atakiem personalnym? Oceniać chyba trzeba wypowiedzi i nie człowieka.

Twoje wypowiedzi są niczym innym jak zbiorem zamszonych stereotypów. Kategorie maksymalistyczne typu NIGDY rzadko są prawdziwe w czymkolwiek. Ja zwracam uwagę na brak jakiejkolwiek równowagi i rzetelności w ocenie Rosji na Zachodzie w porównaniu do własnych działań. Swoje - przemilcza się, cudze - uwypukla się.

Przykład ze Skripalem jest typowy - jeszcze nie ma żadnych dowodów na cokolwiek a już jest winny, bo "nie ma innej wersji". Ja takich wersji mogę wysnuć kilka. Tak samo jest z rzekomym wpływem Rosji na wybory we wszystkich państwach świata i na Brexit, działaniami Rosji w Syrii, ... Tak samo było z tym nieszczęsnym MH17 na Donbasie - już chwilę po katastrofie był winny - Putin. A już 4 lata nie mogą przedstawić żadnych na to dowodów.

Tak samo kłamliwa jest ocena sytuacji w samej Rosji.

Jurij ty na dodatek stajesz się infantylnie śmieszny w swych propagandowych wywodach

Nie Tobie mnie oceniać.

Ciekawe jak w świetle tego, co twierdzi Jurij wytłumaczyć sobie fakt, że Rosjanie kompletnie nie rozumieją faktu, że my chcemy żeby się od nas po prostu odpier...li.

Przymuszano nas do miłości przez czterdzieści lat, teraz chcemy sobie od tego odpocząć. Czy to jest zaraz rusofobia???

Jestem Europejczykiem.

Ja zwracam uwagę na brak jakiejkolwiek równowagi i rzetelności w ocenie Rosji na Zachodzie w porównaniu do własnych działań. Swoje - przemilcza się, cudze - uwypukla się.

A cóż innego od zawsze czyni Rosja??? Zarzucasz nam własne cechy narodowe jako zło??? Całe dzieciństwo wpajano mi kłamstwo o dobroci Włodzimierza Lenina i ojca narodów tow. Stalina i kryształowości postawy CCCP i władzy radzieckiej. I ty masz czelność mnie Polakowi wciskać nadal te sowiecką propagandę?! Jeszcze czynić mi zarzuty, że jako Polak bronie siebie i moich młodych rodaków przed takimi kłamcami jak wy?!

Przykład ze Skripalem jest typowy - jeszcze nie ma żadnych dowodów na cokolwiek a już jest winny,

O otruciu agenta już jasno zaznaczyłem. Interesuje nas WYŁĄCZNIE werdykt wydany przez instytucje NATO a nie twoje ruskie kłamstwa w tej sprawie. Jak widzisz, my o tym nie piszemy tylko WY macie nakaz usilnego zakłamywania faktów!

Nie Tobie mnie oceniać.

Mylisz się. Jak we wszystkim co nam tutaj usiłujesz imputować!

Piszesz na naszym Forum, zatem tak ja jak i inni użytkownicy mamy prawo oceniać twoje wpisy i twoja postawę. A ja jako moderator dodatkowo oceniam działania jakie na naszym forum prowadzisz. Działasz tutaj oficjalnie jako propagandysta Rosji i oceniany i moderowany będziesz, czy to ci się podoba czy nie. A jeśli ci to bardzo w robocie przeszkadza, to zmień forum, bo tutaj waszych kłamstw nikt nie kupi bez ich wykazania.

Kto konkretnie i z czym do Ciebie przypierdala się? Jakieś fakty? O Polsce wspomina się w Rosji może raz-dwa w roku.

"Rzeczniczka MSZ Rosji Maria Zacharowa powiedziała w czwartek, że Moskwa jest zaniepokojona "militaryzacją" Polski, której potwierdzeniem - jak oceniła - jest niedawne podpisanie przez Polskę umowy na dostawę systemu Patriot."

Ciekawe. To już nie możemy mieć obrony przeciwlotniczej?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Działasz tutaj oficjalnie jako propagandysta Rosji

))) Żałosny jesteś w tych swoich podejrzeniach. Jest tylko jedno słuszne zdanie - Twoje. To się nazywa zamiłowaniem do prawdy. )))

Najgorszym z tego wszystkiego jest to, że brak chęci poznania zdania innego niż najsłuszniejsze własne - skutkuje w ostateczności brakiem rozumienia i możliwości porozumienia. A to zwykle skutkuje konfliktem. Ewentualnego konfliktu militarnego niestety nie przeżyjemy a nie my a nie masze dzieci/wnuki.

A to zwykle skutkuje konfliktem. Ewentualnego konfliktu militarnego niestety nie przeżyjemy a nie my a nie masze dzieci/wnuki.

Nie strasz Jurij! Ale wy jedynie w strachu i ze straszenia jeszcze żyjecie i funkcjonujecie. To stan dla Rosjan zwyczajny i jedynie poznany.

Żałosny jesteś w tych swoich podejrzeniach.

To nie są podejrzenia, to całkowicie potwierdzony fakt waszym działaniem i postawa w wątkach Bocznicy.

Bo ja i inni, chętnie byśmy od Ciebie chcieli dowiedzieć się o Rosjanach jako ludziach, sąsiadach, Słowianach. O waszym postrzeganiu innych ludzi, o kulturze dzisiejszej Rosji, o zmianach świadomości dzisiejszego Rosjanina, o waszych ludzkich problemach i radościach, wreszcie o bardzo pięknym przyrodniczo tak rozległym kraju jakim jest Rosja. Wtedy byłaby to wartość prawdziwa, wniesiona we wzajemne poznanie, zrozumienie i szacunek.

Ale TY i reszta jedynie jesteście tutaj dla siania propagandy pro putinowskiej i zakłamywania zbrodni do jakich reżym Moskwy się dopuszcza na arenie Światowej. I niczego więcej tutaj nie robicie, oprócz natychmiastowego siania swej propagandy jako odpowiedzi na każdy wpis na forum dotyczący działań Putina i Rosji.

Jesteś tutaj jedynie propagandystą zainstalowanym pod przykrywka audiofila!

I ja się nie mylę. Twoje wpisy i cała działalność na tym forum świadczy o tym dobitnie.

O otruciu agenta już jasno zaznaczyłem. Interesuje nas WYŁĄCZNIE werdykt wydany przez instytucje NATO a nie twoje ruskie kłamstwa w tej sprawie.

Zachowaj trochę dystansu....

"Werdykt NATO" to to taka sama emanacja interesów, jak każda inna.np Rosji, czy Chin.

Rosja jest chłopcem do bicia, bo ruszać Chin się boją. A Chiny rosną w potęgę niesamowicie. Na razie na nich się dobrze zarabia.

O tym zapewnie dobrze wiecie stosując na Audiostereo szpiegujące programiki- o tym w innym temacie na forum.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Nie jest wasz.

A to nie Jurij deklarował że jest teraz Polakiem??? To czyj jesteś Jurku? Nie ruski, nie polski, nie ukraiński, to czyj? Beznarodowościowy ale oddany jedynie słusznej ideologii?

Zachowaj trochę dystansu....

"Werdykt NATO" to to taka sama emanacja interesów, jak każda inna.np Rosji, czy Chin.

Dokładnie, ale NATO to NASZA PLOSKA jak dotąd emanacja interesów. I nią własnie, a nie rosyjską czy chińską będę się kierował. Dystansu do wrogiej propagandy mieć nie zamierzam!

O tym zapewnie dobrze wiecie stosując na Audiostereo szpiegujące programiki- o tym w innym temacie na forum.

Jednak poprawnie zauważyłem w tamtym wątku, że musisz czuć się całkiem poważnie zagrożony. Prawda??? :-)

Gość

(Konto usunięte)

I ja się nie mylę.

))) Co mam powiedzieć - Bóg.

Bo ja i inni, chętnie byśmy od Ciebie chcieli dowiedzieć się o Rosjanach jako ludziach, sąsiadach, Słowianach.

Ty wszystko wiesz:

Ale wy jedynie w strachu i ze straszenia jeszcze żyjecie i funkcjonujecie. To stan dla Rosjan zwyczajny i jedynie poznany.

zbrodni do jakich reżym Moskwy się dopuszcza na arenie Światowej

...

Żal mi Ciebie.

Ciekawie czyim agentem jesteś Ty, na Bocznicy nie robiący nic oprócz zwalczania PiS i KK? Kto Cię zainstalował? PO? Co obchodzi mieszkającego w UK Polaka sytuacja w kraju i co daje mu prawo pouczania Polaków nadal mieszkających w Polsce?

Ciekawie czyim agentem jesteś Ty, na Bocznicy nie robiący nic oprócz zwalczania PiS i KK? Kto Cię zainstalował? PO? Co obchodzi mieszkającego w UK Polaka sytuacja w kraju i co daje mu prawo pouczania Polaków nadal mieszkających w Polsce?

No widzisz jak bardzo ineresujacym przypadkiem Polaka jestem dla Ciebie?

To dobrze Jurij - to BARDZO dobrze :-)

Na resztę infantylnych odpysknięć z Twojego wpisu odpowiadać nie będę.

Również na temat twojej u nas obecności napisałem już wszystko. Zatem obaj - jak pisał jeden z klasyków - "róbmy swoje" :-)

nie robiący nic oprócz zwalczania PiS i KK? Kto Cię zainstalował?

A to prawdziwy ewenement:-)

Czyżbyś nie będąc Polakiem zapisał sie do PiS i stał sie katolikiem wiernym polskiemu episkopatowi??? Bo ja nie zwalczam Kk jak zwyczajnie po rusku kłamiesz, tylko wszelkie religie i kościoły jako oparte na kłamstwie, oraz upadły moralnie kler rzymskiego Kk jako jeden z głównych powodów krwawych wojen miedzy ludźmi całego Świata.

A zwalczanie kleru i kościołów w czasach naszej młodości przez kryształowy moralnie reżym sowiecki jakoś zbytnio Ciebie nie wzruszył? Wszak nigdy o tym nie wspominasz i nie płaczesz po cerkwiach z których czyniono magazyny i stajnie dla sowieckiej swołoczy? :-) Ach ta rosyjska hipokryzja i zaawansowana amnezja :-)))

Gość

(Konto usunięte)

No widzisz jak bardzo ineresujacym przypadkiem Polaka jestem dla Ciebie?

Żadnej ciekawości nie wywołujesz - takich jest tu (i nie tylko tu) wiele. Czym dalej tym bardziej. Ale tylko Ty jeden masz brzytwę w ręku. ;)

Jestem moderatorem (z przypadku, moderuję wątki poszukiwawcze) na jednym z rosyjskich forum (forum byłych wojskowych, wycofanych kiedyś z Polski). Nie uczestniczę w żadnych dyskusjach wewnątrzrosyjskich - uważam, że nie mieszkając tam nie mam do tego żadnego prawa. Jedynie co to czasami prostuję manipulacje propagandy rosyjskiej na temat Polski.

Na resztę infantylnych odpysknięć

Zostaw proszę podobne oceny dla swoich wnuków.

Ciekawe. To już nie możemy mieć obrony przeciwlotniczej?

Gdzie w tej wypowiedzi Zacharowej znalazłeś, że "nie możemy"? Wyraziła tylko "zaniepokojenie". Nie radziła "siedzieć cicho". USA wyrażają zaniepokojenia działaniami państw, znajdujących się tysięcy km. od ich granic. To dlaczego niby Rosja nie może się niepokoić zbrojeniem sąsiedniego państwa?

http://tass.ru/politika/5078703

"Traktujemy te kroki [zakup Patriotów przez Polskę] jako element destabilizacji sytuacji militarno-politycznej w Europie i zagrożenia dla bezpieczeństwa narodowego Federacji Rosyjskiej "- powiedziała. "Jednocześnie zauważamy, że rosyjskie zasoby obronne są wystarczające, aby zapewnić nienaruszalność naszych granic i obronę naszego terytorium."

To czyj jesteś Jurku?

Jestem swój - ludzki. Szufladkowanie jest dobre dla myślących na skróty - ja do nich nie należę.

Żadnej ciekawości nie wywołujesz - takich jest tu (i nie tylko tu) wiele.

Czyli to "dociekliwe" pytanie jakie zadałeś - ( "Ciekawie czyim agentem jesteś Ty, na Bocznicy...." ) - jest zwyczajną wytrenowaną figurą retoryczną, czyli propagandową erystyką. Prawda Jurji? :-)))

Ale tylko Ty jeden masz brzytwę w ręku. ;

Oczywiście zdaje sobie sprawę z problemów jakie tym faktem sprawiam waszej grupie proputinowskiej propagandy na naszym Forum :-)

Ale jak sam powinieneś już dawno się zorientować, dopóki wasza propaganda nie staje się agresywna a wasze zachowania chamskie, to ja wam wcale zbytnio istnienia tutaj nie obrzydzam :-)

Jestem moderatorem (z przypadku, moderuję wątki poszukiwawcze) na jednym z rosyjskich forum (forum byłych wojskowych, wycofanych kiedyś z Polski). Nie uczestniczę w żadnych dyskusjach wewnątrzrosyjskich - uważam, że nie mieszkając tam nie mam do tego żadnego prawa. Jedynie co to czasami prostuję manipulacje propagandy rosyjskiej na temat Polski.

Cóż, urzekła mnie Twoja historia Jurku, ale będziesz musiał przyjąć, że wierzę w nią jak w resztę Twojej propagandy ferowanej na naszych łamach. Oczywiście to że jesteś byłym wojskowym wywnioskowałem już dawno. :-)

Zostaw proszę podobne oceny dla swoich wnuków.

Moje wnuczki to Angielki z urodzenia i wychowywane i uczone w angielskich szkołach. Nie chciałbyś, aby Ciebie oceniały tak jak Anglicy oceniają putinowska Rosję, rosyjskich oligarchów i rosyjskie mafie w Londynie i reszcie Anglii. Dopiero czułbyś się skrzywdzony.

Powtórzę, mam podwójne prawo do oceny twojej postawy na Forum, oraz twoich wypowiedzi pod względem ich kultury. Więcej przypominać nie będę.

Dalsze nasze rozmowy o Twojej tutaj roli i postawie nie maja już sensu i będą wyłącznie personalnym biciem piany. Zatem kończmy. Tym bardziej, że za żadnego osobistego wroga Ciebie nie uważam. Również za osobę szkodzącą Polsce, czy nawet temu Forum.

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście to że jesteś byłym wojskowym wywnioskowałem już dawno. :-)

Ostatnie "bicie piany" - jak i z pozostałymi Twoimi wnioskami i z tym jesteś w błędzie.

Z okazji zakupu Patriotów zaobserwowałem spore ożywienie kremlowskich trolli na polskich portalach.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.