Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale na tobie.

Psychozy się leczy, choć za skutek nikt nie zaręczy.

Mówisz to,jako nie doszły pacjent , czy ozdrowieniec ?

Piotr

Leki podajemy też na wieczór. W razie oporu trzeba będzie związać.

Zgłoś to do dyżurnej pielegniarek , i nie zawracaj mi głowy -bez odbioru.

Piotr

Więc przestań męczyć publiczność swoimi schorzeniami.

Politykiem zostań - zaraz po Internecie to drugie środowisko ulubione przez chorych umysłowo.

W Polsce tego zamordyzmu nie ma, bo my światłe i wolne som. Staruyszki spod sklepów Apartu i Kruka się przegania, albo nasyła na nie straż miejską jak handlują sznurówkami i czosnkiem. Niech sobie zamarzają w mniej reprezentacyjnych miejscach, żeby wolności w oczy nie kłuły.

no cóż, w moim wpisie raczej chodziło o to że w Rosji za robienie zdjęć o treści mało pomyślnej dla władzy masz szansę dostać w łeb, zupełnie przypadkowy wp***dol albo równie przypadkowy włam do pokoju w hotelu/mieszkania. i to nie ze rzecz jasna ze strony umundurowanego patrolu, jakich w Moskwie naprawdę wiele, o wiele groźniejsi są szpicle w cywilu i właśnie tych najbardziej bali się nasi rosyjscy znajomi.

Oczywiście możesz mi nie wierzyć i uznać za kłamcę - polecam zatem wycieczkę do Moskwy, nic tak nie uczy jak własne doświadczenie.

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście możesz mi nie wierzyć i uznać za kłamcę - polecam zatem wycieczkę do Moskwy, nic tak nie uczy jak własne doświadczenie.

Wspomnienia masz z 1937 roku? Brednie wypisujesz. Byłem w Moskwie 5 lat temu. Żadnego strachu, żadnych szpicli. Nadal mają ciągoty do zakazu robienia zdjęć w metrze i na dworcach, ochrona grzecznie prosi nie robić zdjęć. Ale jeżeli jesteś uparty - nie przeszkadzają.

Znajomi warszawiacy tydzień temu wrócili z Moskwy. Coś im strzeliło do głowy i zrobiły sobie trzydniową wycieczkę do Moskwy, z lokalną przewodnicką (Rosjanka po polonistyce). Pod wpływem codziennej propagandy antyrosyjskiej w polskich mediach trochę się bali. Ale wrócili do jak teraz mówią do "wioski Warszawy" zachwyceni. Kompletnie zmienili zdanie o Rosji i Rosjanach. Oczywistym jest, że Moskwa to jeszcze nie cała Rosja ale warto chociażby tam pojechać i wyrobić własne zdanie. Duży minus - jest bardzo drogo. Np. piwo w knajpie 30-40 złotych.

Co roku kolega zaprasza mnie na wystawę HiFi & Hi-End Show, która odbywa się w Moskwie na początku kwietnia i jakoś zawsze mi coś innego wypada.

http://en.hifishow.ru/visitors/info/exibitors/year/2015/

(...)

Co roku kolega zaprasza mnie na wystawę HiFi & Hi-End Show, która odbywa się w Moskwie na początku kwietnia i jakoś zawsze mi coś innego wypada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nomen omen hotel "Sobieski" - do tego parytet, jak z deklaracji polskich polityków.

Ukryta Zawartość

Wspomnienia masz z 1937 roku? Brednie wypisujesz. Byłem w Moskwie 5 lat temu. Żadnego strachu, żadnych szpicli. Nadal mają ciągoty do zakazu robienia zdjęć w metrze i na dworcach, ochrona grzecznie prosi nie robić zdjęć. Ale jeżeli jesteś uparty - nie przeszkadzają.

Byłem w Moskwie kilka razy, najpierw 2005-2007 a ostatnio jakieś trzy lata temu. sytuacja ze zdjęciem pochodzi z ostatniego pobytu. Uwielbiam takie miłe przyjacielskie rozmowy - brednie wypisuję. Przepraszam że ranię Twoje uczucia ale dla mnie w Moskwie panowała duszna atmosfera strachu rodem z naszej nieboszczki komuny którą tak się składa doskonale pamiętam. I owszem zwykli Rosjanie to super ludzie do pogadania i nie tylko. Bratnie dusze. Szkoda tylko ze dali się władzy za jaja chwycić i chyba fakt ten zaakceptowali, zresztą mam wrażenie że u nich po prostu zawsze tak było.

W każdym razie, polecam wycieczkę do Moskwy celem wyrobienia sobie własnego zdania. A potem - na rosyjską prowincję.

Edytowane przez rasputin
Gość

(Konto usunięte)

Uwielbiam takie miłe przyjacielskie rozmowy - brednie wypisuję.

Za brednie przepraszam. Ale nadal uważam, że to co Twoi znajomi mówili świadczy raczej o uch chorobie niż o rzeczywistości w Moskwie. Widziałeś gdzieś jakieś informacje o masowych przeszukiwaniach fotografów w Moskwie? Lub kogokolwiek innego? W sieci pełno jest zdjęć żebraków w Moskwie. https://www.google.com/search?q=%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B8%D0%B5+%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B5&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PZ8nVcfeJsyhsAHUtoG4Bw&ved=0CB0QsAQ&biw=1680&bih=917 Myślisz, że ich autorzy są już na Łubiance?

Czytuje blog Ilji Warłamowa, bardzo popularnego w Rosji. Na pewno nie jest on miłośnikiem Putina. http://zyalt.livejournal.com/ Jeździ po Rosji i całym Świecie i robi zdjęcia. Zajmuje się przede wszystkim rozwojem infrastruktury i ładu przestrzennego miast, w tym Moskwy. Walczy np. z nielegalnymi parkingami w Moskwie. Często pisze o próbach policji/ochrony uniemożliwienia zrobienia zdjęć. Nieskutecznych dla znających prawo. Pisze też o brutalności policji względem dziennikarzy na różnego rodzaju mitingach. Ale nigdy nie napisał o jakichkolwiek tajniakach lub przeszukaniach.

Więc przestań męczyć publiczność swoimi schorzeniami.

Przecież nie robię tego dla publiki , lecz dla Ciebie , gdyż uwielbiam patrzeć , jak się męczysz !

Politykiem zostań - zaraz po Internecie to drugie środowisko ulubione przez chorych umysłowo.

Teraz rozumiem , dlaczego tak często przesiadujesz w internecie , i oczywiście doceniam Twoją zawoalowaną szczerość !

Piotr

ale dla mnie w Moskwie panowała duszna atmosfera strachu rodem z naszej nieboszczki komuny

Nie to co u nasz panuje jak kibole drą ryje idąc środkiem miasta, albo niedorozwoje spod znaku ONRu. To się u nas nazywa wolnością zgromadzeń.

Gdyby kontakty handlowe Polski z Rosją były przynajmniej takie jak jeszcze były do połowy zeszłego dziesięciolecia, wtedy także byłoby mniej bredni wypisywanych na temat Rosji. Więcej ludzi z Polski by tam wyjeżdżało, pracowało albo prowadziło z nimi handel i nie pieprzyliby bzdur w necie.

Z tym trzeba było zrobić porządek więc zaczęli od podlizania się przed akcesją do UE, kiedy Balcerowicz zlikwidował mały ruch graniczny, i niedługo potem zajął się nakręcaniem koniunktury dla banków spekulacyjnych niszcząc Polska gospodarkę bezzasadnie wysokim oprocentowaniem refinansowym.

Po 1998 roku padła gospodarczo cała "ściana wschodnia", która produkowała i handlowała ze wschodem - głównie z krajami ościennymi ale Polskie firmy otwierały także swoje oddziały w Rosji. Polski produkt stawała się u nich znany.

Co tym ludziom zaoferowała w zamian UE ? Propozycje wybudowania obwodnicy Augustowa na palach przez bagna albo drogę ekspresową do Lublina którą nikt nie jeździł. Wszytko jedno - nie zaproponowano gospodarczo NIC w celu aktywizacji tego obszaru. Teraz czytam prognozy rozwojowe rynku nieruchomości. Za dziesięć lat w Podlaskiem będzie można kupować opuszczone nieruchomości w cenie namiotu.

Co zrobią wtedy ludzie od prezydenta bula i wiecznie rządzącej PO ? Zdążą jeszcze sprezenować Ukraińcom Przemyśl, niczym Chruszczow sprezentował im Krym? Może oddadzą ziemie na wschodzie w prezencie amerykańskim gminom żydowskim za wymuszenie rozbójnicze pod pozorem "odszkodowań"?

Jak nazwać ludzi którzy jedyne co potrafią robić od 26 lat polega na niszczeni - "co by tu jeszcze spieprzyć, panowie, co by tu jeszcze", gdy nic nie zostało już do spieprzenia.

Strasznie emocjonalny wpis i ciężko złapać w nim jakiś sens. Nie możesz tych żali streścić w dwóch zdaniach?

Np., że Zachód odciął nas od Rosji i przez to nie wiemy, jak tam wszystko kwitnie, nie to co u nas. Na dodatek

Za chwilę nastąpi rozbiór Polski i wschód zajmą banderowcy i Żydzi.

Coś pominąłem?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Idioci odcięli się sami, bez pomocy zachodu. Teraz mogą się zabawiać sami ze sobą. PRLowscy alkoholicy zostali Europejczykami.

Idioci odcięli się sami, bez pomocy zachodu. Teraz mogą się zabawiać sami ze sobą. PRLowscy alkoholicy zostali Europejczykami.

Jakbym Wołodię skrzyżowanego z Kubrim czytał.

Zostanie Europejczykami przez PRL-owskich alkoholików jest nadzwyczaj mało prawdopodobne z oczywistych przyczyn. Przy takim "hobby" nie dożyliby przystąpienia do Unii.

Jestem Europejczykiem.

oj ta nasza propaganda musi miec dokladny kierunek i ciagle tak samo klamac.

Z miesiac temu polskie media pisaly ze rubel slaby, slaby , Rosja zbankrutuje itd.

Dzis juz czytam ze rubel za mocny, za mocny i ze to tez zle.

Ukryta Zawartość

Prosze sie wiec zdecydowac i napisac ze Rosjanie umra z glodu majac miliony hektarow ziemi uprawnej , i najwieksze zasoby surowcow na swiecie! buhaha

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora

To sa jajca. Całe to pisanie na temat kursów walut. Mamy w Polsce wyłącznie samych rekinów rynków finansowych dorobionych na opcjach i spekulacjach. Każdy ich pyta o opinie a oni rozdają te swoje mądrości, co tydzień inne.

Pamiętam jeszcze jak się giełda zaczynała w Polsce. Wtedy każdy pracownik biura maklerskiego był traktowany niczym wielki ekspert od rynków finansowych.

To się nie zmieniło :-)

Będzie rajd pro Putinowskiego ''gangu'' motocyklistów "Nocne wilki" poprzez Polskę, lider klubu motocyklistów "Nocne wilki" Aleksander "Chirurg” Załdostanow zapowiada :

''Jaka będzie akcja przeciwko nam, taka będzie reakcja z naszej strony. Nie zrezygnujemy z naszej akcji''

Ukryta Zawartość

Ideologia "Nocnych Wilków :

''motocykliści żyją w szczerym przeświadczeniu, że "wszędzie tam, gdzie są 'Nocne Wilki', tam jest Rosja".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

oj ta nasza propaganda musi miec dokladny kierunek i ciagle tak samo klamac.

Z miesiac temu polskie media pisaly ze rubel slaby, slaby , Rosja zbankrutuje itd.

Dzis juz czytam ze rubel za mocny, za mocny i ze to tez zle.

Ukryta Zawartość

Prosze sie wiec zdecydowac i napisac ze Rosjanie umra z glodu majac miliony hektarow ziemi uprawnej , i najwieksze zasoby surowcow na swiecie! buhaha

To buahaha dobre, bo rzeczywiście jest trafną oceną rosyjskiej gospodarki.

Przepraszam, ale piszesz jak kremlowski leming, a stać Cię na więcej. Odbicie rubla nie jest żadnym świadectwem stanu gospodarki, dowodem fiaska sankcji itp. tylko efektem spekulacyjnych operacji na rublu prowadzonych przez - mówiąc językiem pewnego kręgu ludzi - żydowskich bankierów, czy raczej banksterów.

Taka sytuacja jest niczym rollercoaster, ale to już problem Kremla.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

To buahaha dobre, bo rzeczywiście jest trafną oceną rosyjskiej gospodarki.

Przepraszam, ale piszesz jak kremlowski leming, a stać Cię na więcej. Odbicie rubla nie jest żadnym świadectwem stanu gospodarki, dowodem fiaska sankcji itp. tylko efektem spekulacyjnych operacji na rublu prowadzonych przez - mówiąc językiem pewnego kręgu ludzi - żydowskich bankierów, czy raczej banksterów.

Taka sytuacja jest niczym rollercoaster, ale to już problem Kremla.

I pisze to ten co wieścił upadek Rubla i Rosyjskiej gospodarki :)

Wstyd Jaro, wykombinuj teraz jak wzmocnienie rubla może zniszczyć gospodarkę Rosji.

Jak nie wiesz to reżimowi dziennikarze z WP i Onetu Ci pomogą........

Dla nich obojętnie co się dzieje w Rosji i tak będzie mieć to katastrofalne skutki dla putinowskiej gospodarki ................

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

,,Przyznam, iż nie potrafię pojąć, skąd biorą się w Polsce fani działań Putina na Ukrainie. Mam na myśli tych, którzy do tej pory znani byli jako ludzie oddani Polsce, zainteresowani odkłamywaniem naszej najnowszej historii, zatroskani o przywrócenie pamięci o Żołnierzach Wyklętych (sprawę płatnych fanów Kremla odkładam na bok). Przecież działanie Rosjan na Ukrainie musi każdemu, kto zna historię, przypominać metody stosowane przez komunistów wobec polskiego podziemia po 1944 r. Oni wtedy też – przypominam – walczyli z faszystami! Tyle że polskimi. Bezczeszczenie zwłok, wykorzystywanie zmarłych do propagandowych ustawek, wystawianie ich na widok publiczny musi przecież przywoływać znane z naszej historii wydarzenia.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,Przyznam, iż nie potrafię pojąć, skąd biorą się w Polsce fani działań Putina na Ukrainie. Mam na myśli tych, którzy do tej pory znani byli jako ludzie oddani Polsce, zainteresowani odkłamywaniem naszej najnowszej historii, zatroskani o przywrócenie pamięci o Żołnierzach Wyklętych (sprawę płatnych fanów Kremla odkładam na bok)

Dziwne no nie.

Jak można być patriotą w PL i popierać obrzydliwego Putina to się przecież wyklucza :)

Dokładnie. Jak można popierać bandytę i jego bandyckie metody.

Jesteś beneficjentem socjotechnicznych manipulacji kreujących rzeczywistość w tym kraju.

To nie Putin jest bandytą. Ale tak kazali Ci myśleć mówić i czuć................

Normalnie Matrix.........:)

Jak widać głupota nie boli.

Truizm.

Wszystkiego najlepszego Panie ministrze:)

Dużo zdrówka i wytrwałości.........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz portrecik na ścianie? Obok Putina?

Nie mam !!!, na ścianie są panele akustyczne :)

Chińskie pewnie ale jakby były ruskie to bym ruskie kupił.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.