Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Od obywateli UE/USA to akurat nie trudno być inteleigentniejszym.

Teraz potrafi to każdy Wania z pińskich błot plecacy sobie kapcie z łyka. Na co wskazuje przytoczony powyżej wpis z Wikipedii.

Jakiś rerdagujący wpis Wikipedii najpierw stwierdza, że głód na Ukrainie był efektem bezsensownej polityki rolnej (bo był, tak samo jak wielki głód w Irlandii był efektem polityki Anglii).

A w dalszej części artykułu przytacza stwierdzenie, że głód był celowo wywołaną zbrodnią.

Najlepiej jakby nmógł być i jednym i drugim to sie dobrze wpisuje w grę na rusofobii każdej partii politycznej.

Wikipedia wyraźnie cierpi na schizofrenię intelektualną - być może pierwszą część artykułu pisali ludzie od Mao Zandberga, a drugą część artykułu zwolennicy Adolfa Kowalskiego.

Tak poza tym wiemy już dzieki Wikipedii kto ponosi winę za głód na Ukrainie oraz że Rosja tego już nie neguje. Pewnie dowiemy się z niej też kto ponosi winę za oligarchizacje Ukrainy i nieskrępowane złodziejstwo, łapówkarstwo i nepotyzm. Z tym, że Polaków to mało obchodzi - nie licząc agentów BND w Polsce, których obchodzi bardzo - raczej chcieliby się dowiedzieć od Ukraińców kto ponosi winę za zbrodnie na Wołyniu.

smucicie mnie towarzysze, zamiast oświecać ciemne MASY, koncentrujecie się na nic nie znaczących jednostkach.

chyba trzeba będzie stanąć do raportu

Ukraina wygrała konkurs Eurowizji. Co na to Sputnik i inne putinowskie tuby propagandowe?

Na całej tej aferze z tegoroczną Eurowizją , właśnie Rosja najwięcej zyskała.............trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Są słuchy że na Eurowizji podczas prezentacji Ukrainy terytorium ukraińskie poszerzyło się na mapie , ukraiński Kubań , Przemyśl , Chełm , Lubelskie i dalej na wschód Polski . Chyba naszym mediom uszło uwadze .

Na całej tej aferze z tegoroczną Eurowizją , właśnie Rosja najwięcej zyskała.............trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć......

Jakiej aferze i co niby zyskała? Nie czytam putinowskich gadzinówek, nie wiem.

Są słuchy że na Eurowizji podczas prezentacji Ukrainy terytorium ukraińskie poszerzyło się na mapie , ukraiński Kubań , Przemyśl , Chełm , Lubelskie i dalej na wschód Polski . Chyba naszym mediom uszło uwadze .

Jakieś foto, filmik, cokolwiek?

Jestem Europejczykiem.

a jakze sa najlepsi

Okazuje się, że oszałamiający sukces Rosjan na ich zimowej olimpiadzie w Soczi był właśnie rezultatem specoperacji. A mogło się wydawać, że byliśmy świadkami zwykłego cudu. Reprezentacja Rosji z igrzysk w Vancouver w 2010 r., gdzie zajęła w klasyfikacji medalowej 11. miejsce, wróciła z 15 krążkami, w tym trzema złotymi. U siebie rozgromiła rywali, zdobywając aż 13 złotych medali (w sumie zebrała ich 33), i wylądowała na pierwszym miejscu w klasyfikacji. W krótkim czasie Rosja stała się największą potęgą narciarsko-łyżwiarską na świecie.

Ale teraz ze sportowego worka wychodzi szydło. Wyciąga je sam ojciec sukcesu, naczelny macher od cudu na podium Grigorij Rodczenkow, były szef laboratorium antydopingowego w Moskwie, który uciekł do USA.

Główny rosyjski bojownik walki z dopingiem opowiedział gazecie "New York Times" o swym udziale w operacji, dzięki której służby specjalne i władze sportowe pomogły reprezentantom kraju wykiwać ekspertów od kontroli antydopingowych.

Jako pierwsi napracowali się specjaliści z Federalnej Służby Bezpieczeństwa (FSB). Mocz, który przed zawodami sportowcy oddają do analizy, jest zamykany w specjalnych fiolkach produkowanych przez szwajcarską firmę Berlinger. Gdy się je zamknie, otworzyć bez uszkodzenia wieczka już się nie da - tak przynajmniej wydawało się Szwajcarom.

Jak jednak zapewniał Stalin, "nie ma w świecie takich twierdz, których bolszewicy by nie wzięli". Jak opowiada Rodczenkow, zjawił się u niego skromny agent FSB, wziął naręcze zamkniętych fiolek, a po jakimś czasie pokazał mu, że służby umieją zdejmować wieczka, nie pozostawiając śladu.

Próbki moczu w fiolkach są anonimowe - nie ma na nich nazwiska dawcy, jest tylko numer. Ale sportowcy dostali polecenie, by fotografowali telefonami swoje fiolki i zdjęcia z ich numerami przesyłali do ministerstwa sportu.

Władze Rosji, tłumacząc sukces w Soczi, przypominały stare przysłowie, że "w domu to i ściany pomagają". I rzeczywiście. Rodczenkow ujawnił, że w trakcie igrzysk wieczorami dostawał z ministerstwa sportu listę numerów fiolek z moczem, którymi trzeba się zająć. Zanosił je do pokoju nr 124 w olimpijskim laboratorium antydopingowym (oficjalnie była to komórka na akcesoria do sprzątania). Tam była dziurka w ścianie, ukryta za szafką, przez którą podawał komuś fiolki, a po jakimś czasie dostawał je już otwarte razem z nienaruszonymi wieczkami. Zapełniał pojemniki moczem, który sportowcy oddawali na długo przed zawodami, zanim zaczęli przyjmować opracowaną przez samego Rodczenkowa mieszankę sterydów i alkoholu.

Gospodarze dzięki tej chytrej kombinacji powiedzieli ekspertom międzynarodowym coś w stylu: "Mocz z wami, a moc medalowa z nami".

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

po drodze jeszcze dwoch zgineło w niewyjasnionych okolicznosciach ale to detal.

Ukryta Zawartość

Rodczenkow ujawnił,

Jakby Ci dali kilka walizek zielonych , pewnie też byś ujawnił.

Jakiej aferze i co niby zyskała? Nie czytam putinowskich gadzinówek, nie wiem.

Cała ta pożal się Boże Eurovizja jak widać w tym roku na zamówienie polityczne...

Po pierwsze dopuściła piosenkę wbrew regulaminowi z podtekstem "politycznym" .......

Po drugie były niejasności i nieścisłości w tak zwanym głosowaniu "jurorów"??? Kim byli tak zwani Jurorzy????

Po trzecie Ukraińska piosenka nie nadawała się na jakikolwiek przebój Eurowizyjny.

Po Czwarte Tak zwani "Ukraińscy Jurorzy" dali Polsce ZERO PUNKTÓW !!! ZERO !!!!

Polscy tak zwani Jurorzy zgodnie z obowiązującą zasadą "włazimy Ukrainie Bez mydła" dali 12 pkt.czyli MAX.

Po piąte Piosenka Ukrainki o "Wypędzeniu tatarów z Krymu w 1944 roku".???? WTF ? A za Co niby Ci Tatarzy byli z Krymu wypędzeni??? Za to że byli Tatarami czy za kolbaboracje z Faszystami i Banderowcami którzy w 1944 roku urządzili Polakom Rzeź??!!!!

Po szóste i Chyba najważniejsze!!

W głosowaniu tak zwanych słuchaczy. Ukraina i Rosja dały Sobie Max po 12 punktów !!!

Chyba tego nie muszę komentować???

Edytowane przez Tommiashi

A co to ma do pierdół które wypisałeś???

Jury to jury, ciekawe, że twoje watpliwości pojawiły sie w momencie gdy Ukraina wygrywa.

Jest to oczywiście debilne, bo wygrali głosami telewidzów, a nie jurorów, którzy na pierwszym miejscu postawili Australię.Ukraina wygrała dzięki głosom widzów, widocznie zrobili to na zamówienie polityczne.

Twoja pisanina to jakieś pomieszanie frustracji i dziwnych żalów do wszystkich, że nie wygrał Rosjanin.

Zmień obywatelstwo, przenieś się tam, może to poprawi ci samopoczucie.

Aha, zabrakło mi jeszcze stwierdzenia, że to Tatarzy urządzili Polakom rzeź i dobry wujaszek Soso zesłał ich właśnie za to.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jury to jury, ciekawe, że twoje watpliwości pojawiły sie w momencie gdy Ukraina wygrywa.

Ten system głosowania jest zrobiony dopiero od 2 edycji

Ukraina wygrała dzięki głosom widzów, widocznie zrobili to na zamówienie polityczne.

.

Oczywiście grunt pod wygraną został przygotowany....

Jest to oczywiście debilne, bo wygrali głosami telewidzów,

Głosami telewidzów wygrali Rosjanie!

Twoja pisanina to jakieś pomieszanie frustracji i dziwnych żalów do wszystkich, że nie wygrał Rosjanin.

A Tu się zdziwisz bo osobiście Rosjanin nie był moim faworytem.

Do Izraela mam się przenieść ? Ze względu na to że mi Izraelska piosenka najbardziej pasowała na wygraną?

Aha, zabrakło mi jeszcze stwierdzenia, że to Tatarzy urządzili Polakom rzeź i dobry wujaszek Soso zesłał ich właśnie za to.

Absurd .... Szkoda że nie było piosenki o "Wołyniu" ale i tak pewnie złamanego Punktu Wspaniałomyślna Europa Polsce za to by nie przyznała............

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A co to ma do pierdół które wypisałeś???

Jest to oczywiście debilne, bo wygrali głosami telewidzów, a nie jurorów, którzy na pierwszym miejscu postawili Australię.Ukraina wygrała dzięki głosom widzów, widocznie zrobili to na zamówienie polityczne.

Czepiasz się, anie wykazałeś, gdzie Tommiashi mija się z prawdą. Niemiecka prasa przyznaje, że przyznanie pierwszego miejsca Ukrainie miało wyraźny podtekst polityczny i jest wsparciem dla Ukrainy w konflikcie z Rosją. Z Eurowizji zrobiono konkurs "zakazanej piosenki".

Mógłbyś też darować sobie swoje ataki personalne niemal na każdego i w każdym poście. Dlaczego sam nie wyemigrujesz na Ukrainę, tylko tam bardziej od Polski nienawidzą Rosjan? Innym łatwo dobre rady dawać. Szczególnie te dobre.

Fakty:

Po głosowaniu jury prowadziła Australia.

Po dodaniu głosów widzów na pierwsze miejsce wyszła Ukraina.

Naprawdę ciężko pojąć to, co wszyscy widzieli na własne oczy???

Jak rozumiem uważacie, że widzowie to idioci którymi można łatwo sterować. Może tak jest w Rosji gdzie wszyscy ogladają reżimową telewizje, ale w innych krajach wygląda to trochę inaczej.

Głosami telewidzów wygrali Rosjanie!

Twoja miłość do Putina odbiera ci zdolność rozumienia, że o myśleniu nie wspomnę.

Przecież nie pisałem, że najwiecej głosów od widzów zdobyła Ukraina bo tego nawet nie wiem.

Pisałem to, co miało miejsce czyli, że Ukraina zdobyła pierwsze miejsce dzięki głosom widzów (patrz wyżej).

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Fakty:

Po głosowaniu jury prowadziła Australia.

Po dodaniu głosów widzów na pierwsze miejsce wyszła Ukraina.

Naprawdę ciężko pojąć to, co wszyscy widzieli na własne oczy???

Jak rozumiem uważacie, że widzowie to idioci którymi można łatwo sterować. Może tak jest w Rosji gdzie wszyscy ogladają reżimową telewizje, ale w innych krajach wygląda to trochę inaczej.

Mnie wychowały też hasła na murach przed i w czasie Stanu Wojennego. Wówczas pisano prawdę - telewizja kłamie. Wiec jak wieżyc jej mam?

Przecież nie pisałem, że najwiecej głosów od widzów zdobyła Ukraina bo tego nawet nie wiem.

Pisałem to, co miało miejsce czyli, że Ukraina zdobyła pierwsze miejsce dzięki głosom widzów (patrz wyżej).

Nie bawmy się w semantykę.....Bo jak się tak bawimy to można również napisać że według widzów wygrała Rosja a według tak "zwanych jurorów" Austalia i to są fakty obiektywne.....

A to że finalnie zwycięstwo trafiło na Ukrainę to już nie ma żadnego znaczenia...........

Gość

(Konto usunięte)

Główny rosyjski bojownik walki z dopingiem

rofl.gif

Kolejne potwierdzenie, że rusofobia zwykle występuje w parze z koprofagią. Byleby gówno propagandowe było antyrosyjskie. Smacznego!

wiele nie zrozumiales z tego jak rosjanie zdobyli medale i dlaczego im sie nie nalezaly.I nie ma to nic wspolnego z kopro, nano ani wenty-lacja.

takze wiec rusomania powiazana z glupota prowadzi zwykle na ...smietnik historii.Rozumiem ze facet ktory brał w tym udział i uciekl ze strachu do USA bo dwoch jego kolegow zgineło w dziwnych okolicznosciach jest zjawiskiem ci doskonale znanym, przyjetym do rozumu i ...normalnym.Czyli u was tak jest towarzyszu..

co najwyzej zagryziemy cebulom.

Edytowane przez muls

Nie ma już tego komentarza który mówi co dodatkowo w granicach Ukrainy , tam podany był link . Zostały szczątkowe komentarze odpowiedzi .

" Panie Waszczykowski ma Pan okazję wykazać się za co bierze Pan pieniądze. Jako Minister Spraw Zagranicznych,proszę zawezwać na dywanik ambasadora Ukrainy i niech się wytłumaczy z incydentu na Festiwalu Eurowizji. Żądam tego od Pana,jako Obywatel Rzeczypospolitej Polskiej. I to w trybie natychmiastowym. "

" Popieram na całej linii- panie minister bierz sie Pan za robotę i oby nie było za póżno.

I nie interesuje mnie, że to "przyjaciele" - na pewno nie narodu polskiego !!!!!!!!

Czyżby Sczetyna sprzedał lubelszczyzne upaińcom na zyczenie USA ??????- proszę czego to mozna sie dowiedzieć ze spędu gołych i rozdartych POd szyldem jewropy. "

" Pan Waszczykowski na kolanach uda się do ukraińskiego ambasadora złożyć mu hołd, a potem pertraktować, ży nie oddać im jeszcze Lublina i Tarnowa. "

" Podarowanie Ukrainie części terenów jest chyba niedaleką przyszłością !!!! "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30

Ukryta Zawartość

Tu masz oficjalne info z prezentacji jeszcze z częścią Polski i Krymem... nie wiedzieć dlaczego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Jaro zaraz powie że nic nie stało się bo na mapie 1944 r.

Edytuję : a może to rocznik piosenkarki ?

Edytowane przez czester15.30

Ukryta Zawartość

Tu masz oficjalne info z prezentacji jeszcze z częścią Polski i Krymem... nie wiedzieć dlaczego :)

No sorry, absolutnie nie wierzę, że wypatrzyliście to sami. Krym owszem, ale coś jeszcze na tym konturze???

Sam artykuł zawiera sformułowanie:

"wynika z niej najprawdopodobniej, że takie miasta jak Chełm, Przemyśl czy Zamość również znajdują się na terytorium Ukrainy".

Co do Krymu to chyba oczywiste jest, że powinien być w granicach Ukrainy.

Pierwsze co przychodzi mi do głowy to to, że Ruscy wypatrzyli na konturze Krym (co akurat nie było trudne) i poszczuli swoich pożytecznych idiotów z Polski (lub wręcz agenturę).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Co do Krymu to chyba oczywiste jest, że powinien być w granicach Ukrainy.

Ale nie jest :)

"wynika z niej najprawdopodobniej, że takie miasta jak Chełm, Przemyśl czy Zamość również znajdują się na terytorium Ukrainy".

No coś Ty na mapie się nie znasz?

No sorry, absolutnie nie wierzę, że wypatrzyliście to sami.

Wypatrzyła za nas Ruska technika "gniotsa nie łamiotsa"... :)

poszczuli swoich pożytecznych idiotów z Polski (lub wręcz agenturę).

"Lizanie rowa" Ukrainie ciąg dalszy ....

"Lizanie rowa" Ukrainie ciąg dalszy ....

Widzę, że putinofile mocno wkurzeni. Zamiast lizać dupe Putinowi - tak jak ty - Europa zauważyła tragedię Tatarów krymskich i zbrodnie Stalina. A przecież dla Ruskich Stalin to teraz bohater. Kochasz Stalina Tommiashi?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że Ruscy mocno tym wkurzeni.

E coś Ty zrobił się szum wokół tego wieśniackiego spektaklu , i wyszło na to że Rosjanie na tym najwięcej skorzystali....jak na dłoni pokazana została cała "hipokryzja" tej marionetki jaką jest UE......czego nie rozumiesz...?

E coś Ty zrobił się szum wokół tego wieśniackiego spektaklu , i wyszło na to że Rosjanie na tym najwięcej skorzystali....jak na dłoni pokazana została cała "hipokryzja" tej marionetki jaką jest UE......czego nie rozumiesz...?

Jeszcze nie wytłumaczyłeś jakim niby codem Rosjanie na tym skorzystali? Dlatego, że wielu ludzi po raz pierwszy usłyszało o wysiedleniu Tatarów Krymskich i zbrodniach Stalina?

Jestem Europejczykiem.

Europa zauważyła tragedię Tatarów krymskich i zbrodnie Stalina.

Którzy kolaborowali z Hitlerowcami :) ale to i tak dla Europy nie ma żadnego znaczenia grunt żeby dowalić Rosji :)

Jeszcze nie wytłumaczyłeś jakim niby codem Rosjanie na tym skorzystali? Dlatego, że wielu ludzi po raz pierwszy usłyszało o wysiedleniu Tatarów Krymskich i zbrodniach Stalina?

Tak jak pisałem wcześniej jeśli mówi się A to trzeba powiedzieć i B czyli dlaczego Stalin wydał taki a nie inny rozkaz....

I tak wydaje mi się że postąpił łagodnie ,- Banderowcy w 44' nie mieli takich pokładów litości wobec swoich najbliższych sąsiadów.....

W przyszłym roku zwycięży piosenka Turecka, w której Turek zaśpiewa swoją piosenkę z nutą bardzo osobistą poruszającą "rodzinną tragedię" jak to jego pradziadek złamał sobie rękę zarzynając kilkuset Ormian. Finał gwarantowany!!

Europa pochyli się nad tą rodzinną tragedią Turka.... Armenia dostanie ostatnie miejsce...w szeregu z Polską i Wołyniem ,,,

Którzy kolaborowali z Hitlerowcami :) ale to i tak dla Europy nie ma żadnego znaczenia grunt żeby dowalić Rosji :)

zdaje sie ze polacy ukraincy łotysze zydzi rosjanie etc TEZ.

swoja droga jak trzeba trzasc portkami albo miec sie za smiecia zeby za kazdym razem tak ciezko przezywac granice ...na eurowizji.

i generalnie eurowizje.To duzo tlumaczy ..rosjan zreszta tez.

a jakby wam tak zorganizowac miedzynarodowy festiwal skrobania marchewki.tez was tak wezmie??

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.